-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
Φοτο απο τα μπουζι που εβγαλα για να ελενξω.
Εχουν κατι το επιληψιμο?το ασπρο ειναι κατι σαν αλατα και ξυνετε με το νυχι.
τι μπορει να ειναι?καταλοιπα καυσης απο το υγραεριο ειναι και φαινεται να γινεται καλη καυση φαντασου οτι με καυση βενζινης γυρω απο την ακιδα αφηνε μια μαυριλα
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Εχω βρει impreza wrx σε υπερβολικα χαμηλη τιμη και σε παρα πολυ καλη κατασταση και σκεφτομαι σοβαρα να το παρω αλλα εννοειται οτι μονο με αεριο μπορεις να το κινεις χωρις να πουληθεις.
Το ερωτημα ειναι αν εχει βαλει κανεις αεριο σε wrx,στο forester xt που εχουν ιδιο μοτερ δουλευει ρολοι αλλα στο wrx ειναι και 50 αλογα πανω,θα τη παλεψει αν π.χ με αεριο το πηγαινω χαλαρα και γκαζια μονο με βενζινα;η να το ξεχασω εντελως;
Ενδεικτικα θα πω οτι αγορα και αεριο δεν θα περασουν τις 5 χιλιαδες.Γιώργο εχω κανει το δικο μου , εχει ηδη 20000 χλμ στο αέριο.
Τι μοντέλο ειναι?
Το ιμπρεζα εχει μεγάλο κόστος συντήρησης, βάζοντας αέριο λίγο μειώνεις το καθημερινό έξοδο της κατανάλωσης αλλα ακόμη και έτσι δεν ειναι οικονομικό αυτοκίνητο.
Στο ταξίδι το δικο μου μεχρι 140 με εξάρι σασμάν έχω καταναλώση 10 ευρώ στα 100 χλμ.
Οτι και να κανεις παντως να ξέρεις οτι καθε 50000 χλμ κλείνουν οι βαλβίδες και θέλει κατω το μοτέρ. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Εχω βρει impreza wrx σε υπερβολικα χαμηλη τιμη και σε παρα πολυ καλη κατασταση και σκεφτομαι σοβαρα να το παρω αλλα εννοειται οτι μονο με αεριο μπορεις να το κινεις χωρις να πουληθεις.
Το ερωτημα ειναι αν εχει βαλει κανεις αεριο σε wrx,στο forester xt που εχουν ιδιο μοτερ δουλευει ρολοι αλλα στο wrx ειναι και 50 αλογα πανω,θα τη παλεψει αν π.χ με αεριο το πηγαινω χαλαρα και γκαζια μονο με βενζινα;η να το ξεχασω εντελως;
Ενδεικτικα θα πω οτι αγορα και αεριο δεν θα περασουν τις 5 χιλιαδες.Γιώργο εχω κανει το δικο μου , εχει ηδη 20000 χλμ στο αέριο.
Τι μοντέλο ειναι?
Το ιμπρεζα εχει μεγάλο κόστος συντήρησης, βάζοντας αέριο λίγο μειώνεις το καθημερινό έξοδο της κατανάλωσης αλλα ακόμη και έτσι δεν ειναι οικονομικό αυτοκίνητο.
Στο ταξίδι το δικο μου μεχρι 140 με εξάρι σασμάν έχω καταναλώση 10 ευρώ στα 100 χλμ.
Οτι και να κανεις παντως να ξέρεις οτι καθε 50000 χλμ κλείνουν οι βαλβίδες και θέλει κατω το μοτέρ.δεν τα παει καλα με το υγραεριο ο boxer κινητηρας απο τα subaru κατεβαζει εδρες βαλβιδων ευκολα και γρηγορα, θελει πολυ καλη λιπανση και αρκετη βενζινη και παλι εχει θεμα, τωρα αν εισαι διατεθειμενος να βαλεις εδρες βαλβιδων και βαλβιδες απο ενισχυμενο μεταλλο τοτε αλλαζει το πραγμα.
-
τα turbo (wrx) ειναι πιο ενισχυμένα πάντως.
-
Παντως και στο forester το μοτερ χαιρει ακρας υγειας αλλα σιγουρα φταει και ο τροπος οδηγησης του πατερα μου που δεν το πιεζει καθολου και γκαζια μονο με βενζινη,φανταζομαι ετσι ουτε και το wrx θα εχει θεμα.Δημητρη εσυ τι συστημα εχεις βαλει;του 02 ειναι μοντελο και αν κρινω απο το forester που σε μεγαλο βαθμο εχουνε τα ιδια ανταλακτικα δεν ειναι και απαγορευτικο το κοστος συντηρης μιας και ειναι πολυ αξιοπιστα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
τι μπορει να ειναι?Τα άσπρα είναι οι κλασικές επικαθήσεις που αφήνει το υγραέριο. Χημικά δεν ξέρω τι είναι.
Φαίνεται να έχεις σωστό μίγμα.
Τα μπουζί αυτά είναι φθαρμένα, έχει λιώσει δηλαδή η ακίδα της γείωσης και έχει στρογγυλέψει η κεντρική.
να παω να τα αλλαξω η' αντεχουν ακομα?
Εκανα και μια μετρηση σημπιεσης και ολοι οι κυλυνδροι ελεγαν πιεση 225 psi.
(με αυτο το μανομετρο (ebay) που το βιδωνεις στο μπουζι και σκας την μιζα μεχρι να μην ανεβαζει αλλη πιεση)
Μεγιστο ελεγαν 225 psi και οι 4!
Αυτο ειναι καλο η' να παω να το κοιταξω?
ευχαριστω εκ τον προτερων -
τι μπορει να ειναι?Τα άσπρα είναι οι κλασικές επικαθήσεις που αφήνει το υγραέριο. Χημικά δεν ξέρω τι είναι.
Φαίνεται να έχεις σωστό μίγμα.
Τα μπουζί αυτά είναι φθαρμένα, έχει λιώσει δηλαδή η ακίδα της γείωσης και έχει στρογγυλέψει η κεντρική.
(με αυτο το μανομετρο (ebay) που το βιδωνεις στο μπουζι και σκας την μιζα μεχρι να μην ανεβαζει αλλη πιεση)
ευχαριστω εκ τον προτερωντα μπουζι να τα αλλαξεις, το διακενο τους ειναι 1,1mm αφου εχεις υγραεριο καντο 0.95-1,0mm, θα ελεγα οτι ειναι φτωχο το μειγμα θα το ηθελα λιγο πιο πλουσιο δηλαδη να εχει ενα ελαφρυ κεραμιδι χρωμα βεβαια με ενα obd scanner θα εχεις καλυτερη και πιο αξιοπιστη εικονα για το μειγμα.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Παντως και στο forester το μοτερ χαιρει ακρας υγειας αλλα σιγουρα φταει και ο τροπος οδηγησης του πατερα μου που δεν το πιεζει καθολου και γκαζια μονο με βενζινη,φανταζομαι ετσι ουτε και το wrx θα εχει θεμα.Δημητρη εσυ τι συστημα εχεις βαλει;του 02 ειναι μοντελο και αν κρινω απο το forester που σε μεγαλο βαθμο εχουνε τα ιδια ανταλακτικα δεν ειναι και απαγορευτικο το κοστος συντηρης μιας και ειναι πολυ αξιοπιστα.tartarini φοραω αν θες δες τις παλαιοτερες δημοσιευσεις μου στο θεμα
-
Τα μπουζί καλύτερα να τα αλλάξεις. Μπορείς βέβαια να ρυθμίσεις τα διάκενα και να σε πάνε λίγο ακόμα.
ευχαριστω εκ τον προτερωνΈχεις τόση συμπίεση που σε λίγο θα εκτοξευθεί η κεφαλή
Άστο ήσυχο. Κάνε καμιά βόλτα καλύτερα.Θα διαφωνήσω με το θέμα των μιγμάτων που αναφέρει ο Ηλίας παραπάνω. Και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις, θα σε ξαναφέρει ο λάμδα εκεί που ήσουν, εκτός αν το πλακώνεις πολύ και βγαίνεις σε ανοικτό βρόχο.
Συνολικά θα ήμουν τρισχαρούμενος στη θέση σου
-
Τα μπουζί καλύτερα να τα αλλάξεις. Μπορείς βέβαια να ρυθμίσεις τα διάκενα και να σε πάνε λίγο ακόμα.
ευχαριστω εκ τον προτερωνΈχεις τόση συμπίεση που σε λίγο θα εκτοξευθεί η κεφαλή
Άστο ήσυχο. Κάνε καμιά βόλτα καλύτερα.Θα διαφωνήσω με το θέμα των μιγμάτων που αναφέρει ο Ηλίας παραπάνω. Και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις, θα σε ξαναφέρει ο λάμδα εκεί που ήσουν, εκτός αν το πλακώνεις πολύ και βγαίνεις σε ανοικτό βρόχο.
Συνολικά θα ήμουν τρισχαρούμενος στη θέση σου
ολο το ζουμι ειναι εκει και δεν χρειαζεται μονο πλακωμα, με a/c σε μεγαλη ανηφορα 3500 στροφες και σχεδον τερμα γκαζι για να διατηρησει την ταχυτητα του παλι σε ανοικτο βροχο ειναι.
-
Και πόσες φορές συμβαίνει αυτό για να επηρεάσει το χρώμα των μπουζί; Όχι πολλές!
Ανάλογα και πως οδηγεί ο άνθρωπος βέβαια! -
μπα! χαλαρα το παω.
μεχρι 4000σαλ και σε μεγαλεες ανηφορες βενζινη.
Σας ευχαριστω ολους για την γνωμη σας -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
με αγραφο σιγουρα θα δουλεψει και πολυ καλα μαλιστα. απλα καντε ενα καθαρισμα στα μπεκ πρωτα και αλλαξτε ολα τα oring των μπεκ τα πανω και τα κατω. η ανησυχια μου ειναι οτι αν καποια στιγμη υπαρξει καποια διαρροη απο σωληνακι του αυτοκινητου τοτε το ενδεχομενο εκρηξης ειναι πολυ πιθανο, υπαρχουν καποιες διαφορες με τα υπαρχον συστηματα υγραεριου, οπου περναει σε υγρη μορφη το lpg δεν εχουμε λαστιχενια σωληνακια και στα λαστιχενια σωληνακια των κιτ υγραεριου η πιεση ειναι μεχρι 1,5 bar συνηθως αρα η ιδια τρυπα και στην μια περιπτωση και στην αλλη εχει πολυ μεγαλη διαφορα στην ποσσοτητα καυσιμου που θα χαθει στον χωρο του κινητηρα. συγχωρα με που σου βαζω αυτους τους προβληματισμους (ισως και υπερβολικους) αλλα στο θεμα ασφαλεια ειμαι της αποψης καλυτερα γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε.
αλλα να ρωτησω και ποιος ο σκοπος αυτουνου του πειραματος αφου εχεις ηδη εγκατασταση υγραεριου στο αυτοκινητο σου και μαλιστα πολυ καλης εταιριας?Τα μπεκ ειναι καθαρα και τα oring καινούργια νιτριλιου η μπεκιερα του ML είνσι καθορισμένη κσι εχει τσεκαριστει για διαρροές η faro παει κατευθείαν πανω στη μπεκιερα βενζινης με ρακορ ίδιο με του σωλήνα της βενζίνης.
Ο λόγος απλός έχω φίλο με ενα αμαξι με υγραεριο που κάθε καλοκαίρι επιλέγει μέσα τι προγράμμα του εγκεφάλου του αερίου να ξεκινά με υγραεριο απο τον εγκαταστάτη του με ένα εχτρα κλειδί σε ένα σύστημα ΑΕΒ .. Ολο το καλοκαίρι βάζει μπροστα με αέριο μονο χωρις να πατά το κουμπι κτλ μονο αέριο και δεν εχει κανένα απολύτως προβλημα ούτε σχορτσαρισμα στην εκκίνηση άδειασε και τη βενζίνη τελίως να μην παλιωνει ... Εγω στο Prins δε μπορω να το κάνω πλην της έκτακτης εκκίνησης .. Σκεφτήκαμε λοιπον γιατι πχ στη vialle η icom να βάζουν μπεκ στον υγρο και να μην χρησιμοποιούν τα μπεκ της βενζίνης οπως στον αμεσσο ψεκασμό ; Αρκει να έχουν δυνατότητα τα της βενζίνης να ψεκάζουν υγρο αέριο κάτι πχ που γίνετε κατα κόρον στην Ασία που επιτρέπεται το mono fuel πχ υπαρχει ένα Hyundai H 1 mono fuel lpg με μπεκ Hana και την ίδια φιλοσοφία. Στην Αμερική έχουν το liquid propane σε βενζίνη και diesel μονο υγρου ψεκασμού καμια 10αρια εταιρίες .. Κάποιες με μπεκ κάποιες με τα υπάρχοντα μπεκ .. Ειδώμεν ..
-
Πριν από λίγες μέρες είχα και την πρώτη ζημιά στο σύστημα του υγραερίου. Αρχικά και για αρκετό καιρό είνα ένα ρετάρισμα στο ρελαντί που όσο περνούσε ο καιρός γινόταν και χειρότερο. Έφτασε τελικά να έχω ένα χαζό ρελαντί και μόλις πατάω γκάζι να ρετάρει άσχημα και να σβήνει.
Μέτρησα τα μπεκ με πολύμετρο και ενώ τα περισσότερα είχαν 4 ωμ, το ένα είχε 20 = καμμένο.
Μια και το αμάξι είναι τρικίλυνδρο και το ένα δεν το χρησιμοποιούσε καθόλου, άλλαξα την καλωδίωση και σύνδεσα το καλό στη θέση του χαλασμένου. Φυσικά έκανα και την αντίστοιχη αλλαγή στις σωληνώσεις.
Το πρόβλημα τελικά δεν λύθηκε και πήγα στον εγκαταστάτη μου, ο οποίος αντικατέστησε τη μπεκιέρα. Όλα καλά τελικά. Σαν καινούργιο!!!
-
Πριν από λίγες μέρες είχα και την πρώτη ζημιά στο σύστημα του υγραερίου. Αρχικά και για αρκετό καιρό είνα ένα ρετάρισμα στο ρελαντί που όσο περνούσε ο καιρός γινόταν και χειρότερο. Έφτασε τελικά να έχω ένα χαζό ρελαντί και μόλις πατάω γκάζι να ρετάρει άσχημα και να σβήνει.Μέτρησα τα μπεκ με πολύμετρο και ενώ τα περισσότερα είχαν 4 ωμ, το ένα είχε 20 = καμμένο.
Μια και το αμάξι είναι τρικίλυνδρο και το ένα δεν το χρησιμοποιούσε καθόλου, άλλαξα την καλωδίωση και σύνδεσα το καλό στη θέση του χαλασμένου. Φυσικά έκανα και την αντίστοιχη αλλαγή στις σωληνώσεις.
Το πρόβλημα τελικά δεν λύθηκε και πήγα στον εγκαταστάτη μου, ο οποίος αντικατέστησε τη μπεκιέρα. Όλα καλά τελικά. Σαν καινούργιο!!!
τι μαρκα ειναι η μπεκιερα?
-
η δοκιμη μπορουσε να γινει και απο το laptop συνδεδεμενος με το κιτ και σεν λειτουργια με υγραεριο αρχιζεις και κλεινεις το πρωτο μπεκ, λειτουργει ακομη χειροτερα το ενεργοποιεις μεχρι να βρεις αυτο που ακομη και αν το κλεισεις δεν θα αλλαξει η λειτουργια του αυτοκινητου
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Πριν από λίγες μέρες είχα και την πρώτη ζημιά στο σύστημα του υγραερίου. Αρχικά και για αρκετό καιρό είνα ένα ρετάρισμα στο ρελαντί που όσο περνούσε ο καιρός γινόταν και χειρότερο. Έφτασε τελικά να έχω ένα χαζό ρελαντί και μόλις πατάω γκάζι να ρετάρει άσχημα και να σβήνει.
Μέτρησα τα μπεκ με πολύμετρο και ενώ τα περισσότερα είχαν 4 ωμ, το ένα είχε 20 = καμμένο.
τι μαρκα ειναι η μπεκιερα?
Egas είναι το σύστημα, το ίδιο και η παλιά και η καινούργια μπεκιέρα.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
η δοκιμη μπορουσε να γινει και απο το laptop συνδεδεμενος με το κιτ και σεν λειτουργια με υγραεριο αρχιζεις και κλεινεις το πρωτο μπεκ, λειτουργει ακομη χειροτερα το ενεργοποιεις μεχρι να βρεις αυτο που ακομη και αν το κλεισεις δεν θα αλλαξει η λειτουργια του αυτοκινητουΚαι πιο απλά ακόμα, χωρίς λάπτοπ. Κλείνεις με μια τσιμπίδα ένα ένα τους σωλήνες που πάνε από τη μπεκιέρα προς τους κυλίνδρους.
Το θέμα είναι ότι ακόμα και αλλάζοντας τα μπεκ, το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Δεν κατάλαβα τελικά τι έπαθε η παλιά. Μόνο μηχανική φθορά μπορώ να σκεφτώ αλλά τι είδους; Δεν ξέρω. Τεσπα!
-
η δοκιμη μπορουσε να γινει και απο το laptop συνδεδεμενος με το κιτ και σεν λειτουργια με υγραεριο αρχιζεις και κλεινεις το πρωτο μπεκ, λειτουργει ακομη χειροτερα το ενεργοποιεις μεχρι να βρεις αυτο που ακομη και αν το κλεισεις δεν θα αλλαξει η λειτουργια του αυτοκινητου
Και πιο απλά ακόμα, χωρίς λάπτοπ. Κλείνεις με μια τσιμπίδα ένα ένα τους σωλήνες που πάνε από τη μπεκιέρα προς τους κυλίνδρους.
Το θέμα είναι ότι ακόμα και αλλάζοντας τα μπεκ, το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Δεν κατάλαβα τελικά τι έπαθε η παλιά. Μόνο μηχανική φθορά μπορώ να σκεφτώ αλλά τι είδους; Δεν ξέρω. Τεσπα!
ποιο ειναι το προβλημα το ρελαντι?
-
αν καταλαβα καλα ρεταριζε στο ρελαντι κι εσβηνε στο γκαζι - αιτια ηταν βραχυκυκλωμενο μπεκ
Υγραεριοκίνηση!