-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
στον ατμοσφαιρικο κινητηρα ο κατασκευαστης κανει οτι μπορει για να καταφερει να εχει ατμοσφαιρικη πιεση στο ΚΝΣ αλλα δεν τα εχει καταφερει, εχουμε παντα χαμηλωτερη πιεση απο την ατμοσφαιρικη.
Εδώ έχω μια ένσταση. Ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν καταφέρει όχι μόνο την 1 ατμόσφαιρα αλλά και κάτι παραπάνω. Παράδειγμα το S2000 της Honda στο οποίο έχουν κατορθώσει να έχουν πάνω από 1,1 ατμόσφαιρα με τη μέθοδο του συντονισμού, για αυτό και τα 240 άλογα που παράγει.
Κώστα μου εξήγησα!!!!. Όταν ρουφάς, έχει στην εισαγωγή μα και στον κύλινδρο < bar ατμόσφαιρας, έκτος εάν υπάρχει turbo!. ΚΝΣ του χρόνου ‘εισαγωγής’!.
Στο ΚΝΣ εξαγωγής, η φόρα των καυσαερίων, δημιουργεί vacuum κατά συνέπεια, < bar της ατμοσφαιρικής!.
Και έγραψα ότι αυτό μετριάζετε όταν ο κινητήρας είναι VVTI και ατμοσφαιρικός…….
Φιλικά
Α.Μα δε διαφωνώ μάστορα. Απλά λέω ότι λόγο συντονισμού της πολλαπλής εισαγωγής έχουν καταφέρει να κάνουν κατα κάποιο τρόπο υπερτροφοδότηση και η πίεση ανεβαίνει οριακά πάνω από 1 bar. Η Honda ξέρω ότι το έκανε πρώτη.
Φιλικά πάντα Kώστας. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
στον ατμοσφαιρικο κινητηρα ο κατασκευαστης κανει οτι μπορει για να καταφερει να εχει ατμοσφαιρικη πιεση στο ΚΝΣ αλλα δεν τα εχει καταφερει, εχουμε παντα χαμηλωτερη πιεση απο την ατμοσφαιρικη.
Εδώ έχω μια ένσταση. Ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν καταφέρει όχι μόνο την 1 ατμόσφαιρα αλλά και κάτι παραπάνω. Παράδειγμα το S2000 της Honda στο οποίο έχουν κατορθώσει να έχουν πάνω από 1,1 ατμόσφαιρα με τη μέθοδο του συντονισμού, για αυτό και τα 240 άλογα που παράγει.
Κώστα μου εξήγησα!!!!. Όταν ρουφάς, έχει στην εισαγωγή μα και στον κύλινδρο < bar ατμόσφαιρας, έκτος εάν υπάρχει turbo!. ΚΝΣ του χρόνου ‘εισαγωγής’!.
Στο ΚΝΣ εξαγωγής, η φόρα των καυσαερίων, δημιουργεί vacuum κατά συνέπεια, < bar της ατμοσφαιρικής!.
Και έγραψα ότι αυτό μετριάζετε όταν ο κινητήρας είναι VVTI και ατμοσφαιρικός…….
Φιλικά
Α.Μα δε διαφωνώ μάστορα. Απλά λέω ότι λόγο συντονισμού της πολλαπλής εισαγωγής έχουν καταφέρει να κάνουν κατα κάποιο τρόπο υπερτροφοδότηση και η πίεση ανεβαίνει οριακά πάνω από 1 bar. Η Honda ξέρω ότι το έκανε πρώτη.
Φιλικά πάντα Kώστας.
Έγραψα μα χάθηκε, πάρε τηλέφωνο.
Α. -
Καλησπέρα σε όλους.
Διάβασα αρκετές σελίδες, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι χάθηκα λίγο, μιας και είναι πάνω από 800...Θέλω να κάνω μετατροπή σε ένα Ford Fusion 1.4 του 2005, με 95.000 χλμ.
Στο Ηράκλειο που ειμαι βρίσκω μέχρι στιγμής δύο εγκαταστάτες, έναν για Zavoli με κόστος περίπου 900 ευρώ και ένα για OMVL με κόστος περίπου 800 ευρώ.Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Ευχαριστώ πολύ
Μάνος
-
Μανώλη και εγω στο ηράκλειο μενο και έβαλα πριν δυο μήνες περίπου το atiker σε ενα mercedes c200 k που εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημένος!!! Αλλα το πλήρωσα πολυ ποιο ακριβά απο ότι λες εσυ μου πήγε 1100 ευρώ και το έβαλα στη χερισονισο αν θες κάποια παραπάνω πληροφορία πες μου!
-
Δεν το ξέρω αυτό το σύστημα.
Αυτά που ανέφερα και για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος αν είναι οκ;
Ποια η γνώμη σας; -
Ο χρήστης manpoul έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Διάβασα αρκετές σελίδες, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι χάθηκα λίγο, μιας και είναι πάνω από 800...Θέλω να κάνω μετατροπή σε ένα Ford Fusion 1.4 του 2005, με 95.000 χλμ.
Στο Ηράκλειο που ειμαι βρίσκω μέχρι στιγμής δύο εγκαταστάτες, έναν για Zavoli με κόστος περίπου 900 ευρώ και ένα για OMVL με κόστος περίπου 800 ευρώ.Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Ευχαριστώ πολύ
Μάνος
Βάλε Zavoli.
Εγώ χτές έκλεισα έναν χρόνο φορώντας το και έκανα 89.000 χλμ απροβλημάτιστα στην κυριολεξία.
Δυό φορές του άλλαξα φίλτρα με κόστος 90 ευρώ. -
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ πολύ
Μάνος
Μάνο μου, πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο?.
Σε τι περιβάλλων διαδρομών?.
Εγώ πάντα γράφω ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!. Ενημέρωσε μας!. υπάρχουν άξιοι συνάδελφοι στην μεγαλόνησο….. μα βοήθησε για να σε βοηθήσουμε!.....
Α. -
Κάνω 17.000-20.000 χλμ το χρόνο.
Τα περισσότερα είναι εκτός πόλης, εθνικός δρόμος και ανεβοκατέβασμα σε βουνό (εκπαιδευτικός σε ορεινό μέρος γαρ).
Τί θα μου προτείνατε;
Υπάρχει κάποιος φόβος για το Ford (ασυμβατότηες κτλ);
Ευχαριστώ πολύ -
Τα περισσότερα είναι εκτός πόλης, εθνικός δρόμος και ανεβοκατέβασμα σε βουνό (εκπαιδευτικός σε ορεινό μέρος γαρ).
Τί θα μου προτείνατε;
Ευχαριστώ πολύειναι απο τα ευπαθει αυτοκινητα στις βαλβιδες, αν αποφασισεις τελικα να βαλεις υγραεριο κανε ρυθμιση βαλβιδων πριν και μετα καθε 50000km ενα τσεκαρισμα βαλβιδων.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Τί θα μου προτείνατε;
Ευχαριστώ πολύειναι απο τα ευπαθει αυτοκινητα στις βαλβιδες, αν αποφασισεις τελικα να βαλεις υγραεριο κανε ρυθμιση βαλβιδων πριν και μετα καθε 50000km ενα τσεκαρισμα βαλβιδων.
Καλέ μου Ηλία, ας βάλει στο πίσω του μυαλού του+ 1000ε βαλβίδες έδρες και οδηγούς, και λέω ΝΑΙ. Δεν είναι τεράστιο πόσο, μιας σίγουρης επένδυσης. 2,900ε τον χρόνο, Χ70% = 870ε κέρδος τον χρόνο. 2+ χρόνια απόσβεση συμφέρει με συντηρητική οδήγηση!. Μου είναι αδιάφορη η μάρκα, αν και θα σύστηνα BRC, λόγο της σοβαρότητας και συνεργασία του εργοστασίου. Οπωσδήποτε η Ford , στον συναγωνισμό της τελικής διαμόρφωσης των τιμών, υστερεί κατασκευαστικά, χρησιμοποιώντας υλικά παρωχημένων εποχών. Νέα μοντέλα με γερασμένα ανταλλακτικά. Εάν μου έλεγε για 10000κμ τον χρόνο, θα του έλεγα να το ξεχάσει!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τί θα μου προτείνατε;
Καλέ μου Ηλία, ας βάλει στο πίσω του μυαλού του+ 1000ε βαλβίδες έδρες και οδηγούς, και λέω ΝΑΙ. Δεν είναι τεράστιο πόσο, μιας σίγουρης επένδυσης. 2,900ε τον χρόνο, Χ70% = 870ε κέρδος τον χρόνο. 2+ χρόνια απόσβεση συμφέρει με συντηρητική οδήγηση!. Μου είναι αδιάφορη η μάρκα, αν και θα σύστηνα BRC, λόγο της σοβαρότητας και συνεργασία του εργοστασίου. Οπωσδήποτε η Ford , στον συναγωνισμό της τελικής διαμόρφωσης των τιμών, υστερεί κατασκευαστικά, χρησιμοποιώντας υλικά παρωχημένων εποχών. Νέα μοντέλα με γερασμένα ανταλλακτικά. Εάν μου έλεγε για 10000κμ τον χρόνο, θα του έλεγα να το ξεχάσει!.
Α.μαστορα μου αν γινει σωστη ρυθμιση και ο οδηγος το παει συνετα βγαζουν αρκετα χιλιομετρα τα ford, αν κανει ακομα 100000km δηλαδη 5 χρονια δεν ειναι καλυτερα τοτε να κανει την οποια επισκευη στο αυτοκινητο του?
-
Δηλαδή, για να καταλάβω.
Τα Ford έχουν κάποια ιδιαιτερότητα με τις βαλβίδες, οπότε θα χρειαστώ νέες βαλβίδες κατά πάσα πιθανότητα σύντομα.
Πόσο σύντομα; Άμεσα ή στα +100.000 χλμ από όταν γίνει η μετατροπή;
Και μετά; Υπολογίζω ανά 100.000 χλμ περίπου το ίδιο (~1000€ ) για αλλαγή βαλβίδων;
Αλλιώς με τι ρυθμό περίπου θα φθείρονταν τα ίδια μέρη;
Σημείωση, το αμάξι είναι από καινούργιο στα χέρια μου, με σωστή συντήρηση (αντιπροσωπεία Ford μέχρι τα 6 του χρόνια και μετά συνεργείο) και η οδήγησή μου πάντα είναι συνετή, χωρίς πολλές στροφές (μέχρι 4.000) και τελικές μέχρι 120χλμ/ώ.
Τώρα είναι στα 7,5 χρόνια με 95.000 χλμ. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Τί θα μου προτείνατε;
Α.μαστορα μου αν γινει σωστη ρυθμιση και ο οδηγος το παει συνετα βγαζουν αρκετα χιλιομετρα τα ford, αν κανει ακομα 100000km δηλαδη 5 χρονια δεν ειναι καλυτερα τοτε να κανει την οποια επισκευη στο αυτοκινητο του?
Πολύ σωστά καλέ μου φίλε!. Μέσα σε αυτό που λέω ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, περιλαμβάνετε και αυτό!!!!!!......
Ένας έλεγχος βαλβίδων στα service, ούτε χρόνο μεγάλο χρειάζεται, ούτε πολλά χρήματα.
Οπωσδήποτε αναφλεκτήρες κατάλληλοι NGK, για σταθερότητα στην απόδοση.
Λαδιέρα για βοήθεια στης έδρες, και τα ελατήρια πιέσεως.
Και εάν βιάζεται να ανεβεί τα βουνά, και πρέπει να γκαζώσει, ας το γυρίζει στην ανηφόρα στην βενζίνα!. Το να ξεκινάει 10 λεπτά γρηγορότερα, είναι θετικό!.
Και καλά ανέμελα και οικονομικότερα χιλιόμετρα!!!!......
Α -
Δηλαδή, για να καταλάβω.
Τα Ford έχουν κάποια ιδιαιτερότητα με τις βαλβίδες, οπότε θα χρειαστώ νέες βαλβίδες κατά πάσα πιθανότητα σύντομα.
Και μετά; Υπολογίζω ανά 100.000 χλμ περίπου το ίδιο (~1000€ ) για αλλαγή βαλβίδων;
Σημείωση, το αμάξι είναι από καινούργιο στα χέρια μου, με σωστή συντήρηση (αντιπροσωπεία Ford μέχρι τα 6 του χρόνια και μετά συνεργείο) και η οδήγησή μου πάντα είναι συνετή, χωρίς πολλές στροφές (μέχρι 4.000) και τελικές μέχρι 120χλμ/ώ.
Τώρα είναι στα 7,5 χρόνια με 95.000 χλμ.
με αυτά που γράφεις και αυτά που σου γράφουμε, σίγουρα θα είσαι κερδισμένος φίλε!.
Α. -
Δηλαδή, για να καταλάβω.
Τώρα είναι στα 7,5 χρόνια με 95.000 χλμ.εχουν τα ford προβλημα με τις βαλβιδες τους, αν κανεις την εργασια που αναφερει ο Αντωνης μετα δεν θα εχεις προβλημα ξανα.
απαραιτητα σωστη ρυθμιση υγραεριου και θα ελεγα και 2-3% ψεκασμο βενζινης πανω απο τις 4000τροφες και 60% του φορτιου.
η διαφορα στην τιμη χρησης με τιμες καυσιμων Αθηνας ειναι περιπου 40-45% με τα χιλιομετρα που κανεις θα εχεις μεγαλο οφελος, στην Κρητη λογο μεγαλυτερης τιμης καυσιμου θα σε συμφερει περισσοτερο, βρες εναν καλο εγκαταστατη και προχωρα στην μετατρωπη για να χαρεις το αυτοκινητο σου χωρις να σκεφτεσε το κοστος των καυσιμων. -
Μανώλη εγώ πάλι έχω το OMVL που έγραψες και το οποίο το έβαλα με το που αγόρασα το αμάξι δηλ προ 8 χρόνια και ενώ υπολόγισα ότι θα κάνω αρκετά χλμ. τελικά λόγου και ενός diesel που πήρα έχω κάνει μόνο 80,000 αλλά ΠΟΤΕ πρόβλημα. Έχω έρθει στο Ηράκλειο στον Μακράκη (δεν ξέρω αν εννοείς ότι θα το βάλεις εκεί) και ο τύπος ήταν πολύ εξυπηρετικός και συνεννοήσιμος.
Σε Ford Curier πάλι που είχα διένυσε 240,000 με αέριο χωρίς κανένα πρόβλημα απλά μετά ράγισε το καπάκι και άλλαξα κινητήρα. Τώρα εάν έτυχε, δεν ξέρω. -
Επ' ευκαιρία να ποστάρουμε πάλι τη λίστα κινητήρων για τους οποίους η brc ΔΕΝ συνιστά μετατροπή. 'Οπως βλέπουμε για τη ford, οι κινητήρες είναι συγκεκριμένοι....
http://www.brc.gr/problem.pdf -
Εγώ τώρα γιατί όμως φοβάμαι αυτά που μου λέτε;
Το ρεκτιφιέ και τις βαλβίδες;
Μήπως θα ανοίξω ιστορίες; Και δεν είναι εποχές να μείνω χωρίς αμάξι...Μάνος
-
Διαβάζω απο το άλλο φόρουμ ότι η υγραεριοκίνηση εξελίσσεται συνεχώς παρά το diesel, αν και με τα έμμεσου ψεκασμού τζίφος όπως το δικό μου !!
Υγρού αμεσου ψεκασμού απο τα μπεκ της βενζίνης
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη εγκατάσταση υγρού ψεκασμού Prins στην Ελλάδα απο την εταιρία μας με την υποστήριξη της επίσημης αντιπροσωπίας της Prins στην Ελλάδα FGAS ( http://www.fgas.eu ) Φαρμάκης ΑΕ.
Στο αυτοκίνητο ενα Vovlo V60 1.6 με 180 hp άμεσου ψεκασμού τοποθετήθηκε το κιτ υγρού ψεκασμού liqui max, ο ψεκασμός υγραεριου γίνετε απο τα μπεκ της βενζίνης , δεν διαπιστώθηκε καμια απώλεια υποδύναμης και η εκκινηση γίνεται με υγραέριο υπο οπιαδήποτε συνθήκη πράγμα που καθιστά την βενζίνη μη απαραίτητο καύσιμο..
Περισσότερα εδώ. https://www.facebook.com/PRINS.QGAS -
Γεια σας και από μένα παιδιά..
Εδώ και 1 μήνα είμαι κάτοχος του ford focus 1,4 80hp... Το πήρα μεταχειρισμένο μοντέλο του 08 και 67000 χλμ και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω υγραέριο αλλά εχω ακούσει τόσα πολλά για τα ford και φοβάμαι αρκετά. Αν έχει κάποιος ford focus που έχει βάλει υγραέριο και μπορεί να μου απαντήσει αν του έχει βγάλει πρόβλημα, αν έχει γενικά κάποιο παράπονο ή αν όλα του πάνε καλά ας με ενημερώσει...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση, Γιώργος
Υγραεριοκίνηση!