-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Μου εχει βάλει τα μεγάλα μπεκ που είναι μέχρι 240 άλογα και το δικο μου είναι 162 και εχω ακριβός ενα λίτρο παραπάνω απο την βενζίνη.. Ιγραεριο μου παει 10 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα με 96 λεπτα το λίτρο
Ρε συ theo πού έβαλες με τέτοια τιμή;
εδώ στα Χανιά είναι μόνιμα πάνω απο 1€.Στο Ηράκλειο πριν ενα μήνα το βάζαμε 86 λεπτα φίλε μου τώρα και μια εβδομάδα εχει παει στα 96.. Ίσος είναι ποιο φτηνό εδω γιατι εχει 5 με 6 πρατήρια το ηράκλειο
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ανεβα λιγο πιο πανω για να βαλεις ιταλικο π.χ. lovato και οχι τουρκικο, αν φορας weber καρμπυρλατερ και οχι το μαμα μπορεις και χωρις μιξερ.Το 'μαμά' φοράει, μάρκας Ford:
Ηλία πρόκειται για ένα Tsansit με μονό καρμπυρατέρ. Τα παλιά χρόνια είχα υγραέριο σε Transit, Ford 17m, Audi 100ls και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τον χειμώνα μόνο αν ήθελες να το βάλεις μπροστά με υγραέριο έβρεχες τον πνεύμονα με καυτό νερό
Αυτό που ζητάω είναι ένα φθηνό σύστημα λόγω του ότι δεν υπάρχει αισθητήρας στο αυτοκίνητο (εκτός από αυτόν του οργάνου θερμοκρασίας) ...Θα παίρνει μπροστά με βενζίνη και να γυρνάει στο υγραέριο μόλις αδειάσει το ντεποζιτάκι του καρμπυρατέρ...τέτοια απλά πράγματα...Ακόμα και το περιστροφικό διακοπτάκι δέχομαι αν υπάρχει ακόμα...
Εκτός αν η τεχνολογία στα υγραέρια έχει προχωρήσει και στα παλαιά αυτοκίνητα και εννοεί να ελέγχει τα πάντα ηλεκτρονικά, ακόμα και αν η διάταξη τροφοδοσίας είναι απλούστατη...Εκεί, δεν θα ήθελα να κάνω τα εύκολα δύσκολα...
Να υποθέσω ότι πρέπει να ψάξω παλαιό στοκ? Θυμάμαι ότι στο Audi είχα βάλει έναν πνεύμονα Ferrari (Νομίζω στον ¨Γιατρό των καρμπυρατέρ')και ήταν καταπληκτικός. Φυσικά δεν πίστεψα ποτέ ότι η Ferrari έβγαζε υγραέριο ... -
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113081555
Ξέρω
-
Ο χρήστης theo pantermarakhs έγραψε:
Μου εχει βάλει τα μεγάλα μπεκ που είναι μέχρι 240 άλογα και το δικο μου είναι 162 και εχω ακριβός ενα λίτρο παραπάνω απο την βενζίνη.. Ιγραεριο μου παει 10 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα με 96 λεπτα το λίτρο
Ρε συ theo πού έβαλες με τέτοια τιμή;
εδώ στα Χανιά είναι μόνιμα πάνω απο 1€.Στο Ηράκλειο πριν ενα μήνα το βάζαμε 86 λεπτα φίλε μου τώρα και μια εβδομάδα εχει παει στα 96.. Ίσος είναι ποιο φτηνό εδω γιατι εχει 5 με 6 πρατήρια το ηράκλειο
Σήμερο έβαλα με 98,99999999999. Δε το βάνουν 1€ οι γ@μημένοι μήπως και μας φανεί ακριβό βλέπεις.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Για το λογισμικό μαζι σου. Αφου καταφερνω να ρυθμισω το δικο μου αντιλαμβανεσαι για τι 'βαθος ρυθμισεων' μιλαμε
Ωραία λοιπόν, μπορείς να αυτιχριστείς πυρηνικός επιστήμων (σαν όλους αυτούς που πάτησαν κάποτε ένα κουμπί σε υπολογιστή) και να χρεώνεις την καλημέρα σου 1500 ευρώ
To ασχετο του ασχετου....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Για το λογισμικό μαζι σου. Αφου καταφερνω να ρυθμισω το δικο μου αντιλαμβανεσαι για τι 'βαθος ρυθμισεων' μιλαμε
Ωραία λοιπόν, μπορείς να αυτιχριστείς πυρηνικός επιστήμων (σαν όλους αυτούς που πάτησαν κάποτε ένα κουμπί σε υπολογιστή) και να χρεώνεις την καλημέρα σου 1500 ευρώ
Χιουμοράκι είναι και όχι προσωπικό για εσένα, αλλά για όσους διατείνονται ότι οι ρυθμίσεις είναι δύσκολες, πολύπλοκες κλπ.
-
Χιουμοράκι είναι και όχι προσωπικό για εσένα, αλλά για όσους διατείνονται ότι οι ρυθμίσεις είναι δύσκολες, πολύπλοκες κλπ.
[/quote]
χρειαζονται γνωσεις και εμπειρια για να μπορεσεις να κανεις σωστη ρυθμιση, δεν εχουν γινει λιγες ζημιες απο κακη ρυθμιση.
-
Τι ζημιές δηλαδή; Και μη μου πεις για βαλβίδες!
Έχεις περιθώριο +-25% για να το πετύχεις (ο εκάστοτε μάστορας δηλαδή). Όσο είναι το περιθώριο του long term fuel trim. Δε φτάνει;
-
Τι ζημιές δηλαδή; Και μη μου πεις για βαλβίδες!Έχεις περιθώριο +-25% για να το πετύχεις (ο εκάστοτε μάστορας δηλαδή). Όσο είναι το περιθώριο του long term fuel trim. Δε φτάνει;
στην λειτουργια κλειστου βρογχου θεωριτικα εχεις +-25 πρακτικα +- 5, στον ανοικτο βρογχο που δεν υπαρχουν διορθωσεις απο τον εγκεφαλο της βενζινης και πρεπει να εισαι απολυτα σωστος χωρις καποιο περιθωριο σφαλματος τι κανεις?
και για βαλβιδες εξαγωγης θα σου πω, και για ελατηρια εμβολων θα σου πω, και για καταλυτη θα σου πω. -
Από ότι βλέπω στο αμάξι μου, ανοικτό βρόχο δεν έχεις σχεδόν ποτέ. Άνευ σημασίας επομένως.
Στον κλειστό βρόχο πως γίνεται το +-25 +-5;
Βαλβίδες εξαγωγής, ελατήρια, καταλύτης μπορεί να βγάλουν θέμα μόνο σε ανοιχτό βρόχο, αλλά δες τι είπαμε παραπάνω.
Απόμεινε τίποτα άλλο;
-
Από ότι βλέπω στο αμάξι μου, ανοικτό βρόχο δεν έχεις σχεδόν ποτέ. Άνευ σημασίας επομένως.Στον κλειστό βρόχο πως γίνεται το +-25 +-5;
Βαλβίδες εξαγωγής, ελατήρια, καταλύτης μπορεί να βγάλουν θέμα μόνο σε ανοιχτό βρόχο, αλλά δες τι είπαμε παραπάνω.
Απόμεινε τίποτα άλλο;
τι αμαξι εχεις που πανω απο τις 4500 στροφες και στο 60% του φορτιου δεν εχεις ανοικτο βρογχο.
-
Από ότι βλέπω στο αμάξι μου, ανοικτό βρόχο δεν έχεις σχεδόν ποτέ. Άνευ σημασίας επομένως.
Απόμεινε τίποτα άλλο;
τι αμαξι εχεις που πανω απο τις 4500 στροφες και στο 60% του φορτιου δεν εχεις ανοικτο βρογχο.
Toyota aygo είναι. Ακριβείς μετρήσεις δεν έκανα, αλλά ακόμα και ανεβαίνοντας το Δερβένι είχα κλειστό βρόχο. Η μόνη περίπτωση που είχα ανοιχτό βρόχο, ήταν στα απότομα και βαθιά πατήματα του γκαζιού, αλλά και πάλι γύριζε σε κλειστό αμέσως.
-
Απόμεινε τίποτα άλλο;
Toyota aygo είναι. Ακριβείς μετρήσεις δεν έκανα, αλλά ακόμα και ανεβαίνοντας το Δερβένι είχα κλειστό βρόχο. Η μόνη περίπτωση που είχα ανοιχτό βρόχο, ήταν στα απότομα και βαθιά πατήματα του γκαζιού, αλλά και πάλι γύριζε σε κλειστό αμέσως.
υπαρχουν καποιες συνθηκες που χρειαζομαστε την μεγιστη επιδοση απο τον κινητηρα, σε αυτες η οικονομια και τα καυσαερια ερχονται σε δευτερη μοιρα, τοτε εχουμε ανοιχτο βρογχο και εχουμε ολη την ισχυ που μπορει να μας δωσει ο κινητηρας μην υπολογιζοντας τα μυνηματα απο τον αισθητηρα λαμδα, για να ερθουμε στο θεμα μας αυτες ειναι και οι πιο δυσκολες για την ρυθμιση και μας προκαλουν τις περισσοτερες βλαβες.
-
Σύμφωνοι, αλλά μιλάς για το 0,00005% των περιπτώσεων, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.
Τώρα αν άλλοι βάζουν υγραέριο για να παν τέρμα γκάζια με οικονομία .... τι να πω.
Προκύπτει επίσης η εξής απορία. Πως καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στα τέρμα γκάζια η όποια βλάβη οφείλεται στο υγραέριο;
Και μάλιστα όταν γνωρίζουμε ότι το αβανς στα πολλά γκάζια και τις πολλές στροφές είναι τελείως λάθος και μάλιστα κατά πολύ;Άτοπο λέω εγώ.
-
Σύμφωνοι, αλλά μιλάς για το 0,00005% των περιπτώσεων, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.Τώρα αν άλλοι βάζουν υγραέριο για να παν τέρμα γκάζια με οικονομία .... τι να πω.
Προκύπτει επίσης η εξής απορία. Πως καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στα τέρμα γκάζια η όποια βλάβη οφείλεται στο υγραέριο;
Και μάλιστα όταν γνωρίζουμε ότι το αβανς στα πολλά γκάζια και τις πολλές στροφές είναι τελείως λάθος και μάλιστα κατά πολύ;Άτοπο λέω εγώ.
δεν εγραψα η οποια ζημια αλλα τα προβληματα της κακης ρυθμισης και οτι η σωστη ρυθμιση ειναι κατι που χρειαζετε και γνωσεις και εμπειρια ακομα και στην περιοχη του κλειστου βρογχου.
-
Εγώ το βρίσκω απλούστατο (προσωπική άποψη).
Επίσης, η λέξη είναι βρόχος και όχι βρόγχος.
-
Εγώ το βρίσκω απλούστατο (προσωπική άποψη). καλα κανεις.Επίσης, η λέξη είναι βρόχος και όχι βρόγχος.
εχεις δικιο.
-
Ok δεν 'το επιασα' - sorry.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ok δεν 'το επιασα' - sorry.
-
Εγώ το βρίσκω απλούστατο (προσωπική άποψη). καλα κανεις.
Επίσης, η λέξη είναι βρόχος και όχι βρόγχος.
εχεις δικιο.
Χρόνια σου πολλά και καλά.
Υγραεριοκίνηση!