-
υπαρχει καποιο σαιτ η βιντεο που να δειχνει πως γινετε ρυθμιση εγκεφαλου του υγραεριου?
-
Έχω σύστημα BRC. Με δεξαμενή 35-36 λίτρα περίπου (καθαρή χωρητικότητα).
Έβαλα υγραέριο από πρατήριο των Σκοπίων, περίμενα κάτω από 30 λίτρα και γέμισα με 31,5 χωρίς να ακούσω
τον ήχο της πολυβαλβίδας που χτυπάει συνεχώς.
Στο τέλος άρχισε να γεμίζει πολύ αργά, και ο υπάλληλος το έκλεισε, στα 31,5 λίτρα.
Σε άλλο πρατήριο επίσης στα Σκόπια, άκουσα την πολυβαλβίδα να χτυπάει αλλά έκανε μόνο 4-5 χτυπήματα και σταμάτησε και συνέχισε το γέμισμα χωρίς να χτυπάει και ο υπάλληλος το έκλεισε.
Ξαναβάζω από Ελλάδα από πρατήριο που βάζω εδώ και 13 μήνες (το 80% του καυσίμου που έχω κάψει είναι από αυτό)
Πήρε περίπου όσο περίμενα και η πολυβαλβίδα χτύπησε αλλά πιο σιγά σε ένταση και ταχύτητα. ήταν διαφορετική.
Δεν έκανε τόσο θόρυβο και δε χτυπούσε γρήγορα. Θα μπορούσα να πω ότι χτυπούσε με μισή ταχύτητα και τη μισή ένταση.
Είναι κάτι ανησυχητικό αυτό;Να σημειώσω πως στο πρώτο πρατήριο που ανέφερα στο οποίο δεν χτύπησε η πολυβαλβίδα, έχω ξαναβάλει αρκετές φορές.
-
Αυτό για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχήσεις από καιρό είναι γιατί η πολυβαλβίδα χτυπάει. Νομίζω ότι πρέπει να κλείνει με τη μία.
-
Δεν είναι φυσιολογικό αυτό;
Και τί εννοείς να κλείνει με τη μία; να σταματάει αυτόματα η πλήρωση;
Υποτίθεται χτυπάει λόγω πίεσης στο 80%. -
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
Δεν είναι φυσιολογικό αυτό;αν το πρατηριο εχει μεγαλη πιεση ειναι φυσιολογικο.
-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
Δεν είναι φυσιολογικό αυτό;
Και τί εννοείς να κλείνει με τη μία; να σταματάει αυτόματα η πλήρωση;
Υποτίθεται χτυπάει λόγω πίεσης στο 80%.Δε μου το έκανε ποτέ. Απλά κάνει ένα τακ και σταματάει.
-
Ξέρει κανείς την MG MOTOR GAS ITALIA;
-
Καλημέρα.
Έκλεισα να βάλω κιτ Zavoli στο C4 μου σε ένα υποκατάστημα του Θεοδώρου Gas στην Αθήνα.Μου είπαν όμως ότι η μπεκιέρα είναι αγγλική.Δε θυμάμαι τη μάρκα.
Ξέρετε τι παίζει; -
Ο χρήστης rockass14 έγραψε:
Καλημέρα.
Έκλεισα να βάλω κιτ Zavoli στο C4 μου σε ένα υποκατάστημα του Θεοδώρου Gas στην Αθήνα.Μου είπαν όμως ότι η μπεκιέρα είναι αγγλική.Δε θυμάμαι τη μάρκα.
Ξέρετε τι παίζει;Δηλαδη θα βάλεις ένα ΑΕΒ με μια φθηνη μπεκιερα τυπου rail, η zavoli δεν εχει μπεκιερα τυπου βενζίνης ( injection ) αν δεις απο κατω τον εγκέφαλο του ΑΕΒ γράφει τουλάχιστον θα βάλεις το OBD για καλύτερη διαχείριση και οικονομία ; Διότι αν βάλεις τον απλο ( easy fast ) μη δώσεις πανω απο 750 €
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Καλημέρα.
Ξέρετε τι παίζει;Δηλαδη θα βάλεις ένα ΑΕΒ με μια φθηνη μπεκιερα τυπου rail, η zavoli δεν εχει μπεκιερα τυπου βενζίνης ( injection ) αν δεις απο κατω τον εγκέφαλο του ΑΕΒ γράφει τουλάχιστον θα βάλεις το OBD για καλύτερη διαχείριση και οικονομία ; Διότι αν βάλεις τον απλο ( easy fast ) μη δώσεις πανω απο 750 €
Το κιτ είναι το Zavoli Normal με OBD.Δε θυμάμαι τη μάρκα της μπεκιέρας.Το κόστος είναι 950 τελικό (ΦΠΑ,ΚΤΕΟ,emulatore).Και δίνει 2 χρόνια εγγύηση + 2 αν δεν έχω πειράξει τίποτα σε άλλο συνεργείο + εγγύηση για τον κινητήρα μου για όσο με καλύπτει η εργοστασιακή.
-
Καλημέρα.
Το κιτ είναι το Zavoli Normal με OBD.Δε θυμάμαι τη μάρκα της μπεκιέρας.Το κόστος είναι 950 τελικό (ΦΠΑ,ΚΤΕΟ,emulatore).Και δίνει 2 χρόνια εγγύηση + 2 αν δεν έχω πειράξει τίποτα σε άλλο συνεργείο + εγγύηση για τον κινητήρα μου για όσο με καλύπτει η εργοστασιακή.
Μια χαρα ειναι το zavoli πολυφορεμενο και δοκιμασμενο στην Ελλαδα.
-
Τι εννοείς οτι σου καλύπτει την εργοστασιακή αν δε πειράξεις κάτι στο αυτοκίνητο ;
Την εγγύηση της Citroen ? είνσι εξουσιοδοτημένο σιτροεν το συνεργείο ;
Διότι αν πάθει κάτι το μοτέρ σου δεν πρόκειται κανεις να σε καλύψει μην ακούς τι λένε !! -
Τι εννοείς οτι σου καλύπτει την εργοστασιακή αν δε πειράξεις κάτι στο αυτοκίνητο ;
Διότι αν πάθει κάτι το μοτέρ σου δεν πρόκειται κανεις να σε καλύψει μην ακούς τι λένε !!Το συνεργείο δεν είναι της Citroen.Μου είπε όμως ότι δίνει γραπτή εγγύηση σε περίπτωση που πάθει κάτι ο κινητήρας, εξ αιτίας του υγραερίου φαντάζομαι.
-
Διότι αν πάθει κάτι το μοτέρ σου δεν πρόκειται κανεις να σε καλύψει μην ακούς τι λένε !!+10000
-
Διότι αν πάθει κάτι το μοτέρ σου δεν πρόκειται κανεις να σε καλύψει μην ακούς τι λένε !!Το συνεργείο δεν είναι της Citroen.Μου είπε όμως ότι δίνει γραπτή εγγύηση σε περίπτωση που πάθει κάτι ο κινητήρας, εξ αιτίας του υγραερίου φαντάζομαι.
Μονο απο αυτο που σου είπε θα έπρεπε να τρέξεις μακρυά !! Φυσικα και έχεις εγγύηση αρκεί να αποδείξεις οτι πιθανη οποιαδηποτε μελοντικη βλαβη .. δεν προέρχεται απο τη χρηση του υγραεριο δηλαδη κατι σαν να αποδείξεις οτι πετάει ο γάιδαρος και παίρνει και επιβάτες !! Κανεις δεν θα σου δώσει γραπτώς οτι η τάδε βλάβη προέρχεται απο το υγραεριο διότι κινδυνεύει με μήνυση και αγωγή απο τον έγκαταστστη , επίσης αν η βλάβη προέλθει απο το υγραεριο δεν θα το παραδεχθεί ποτε ο εγκαταστατης με τίποτα φταίει το αμάξι το συνεργείο που το πας η κακη βενζίνη φέρε το βιβλίο συντήρησης στην επίσημη αντιπρωσωπια κτλ κτλ .. ΠΑΘΏΣ ΚΑΙ ΜΑΘΏΣ ΠΛΕΡΩΣΕ ΤΟ ΚΑΠΆΚΙ !!
-
Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω προσπαθήσει να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις από την αρχή αλλά και πάλι εδώ μια ερώτηση. Πως θα αποφασίσω τι κιτ θα βάλω στο αυτοκίνητο μου. Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό και γενικά έχω μπερδευτεί. Έχω ένα Peugeot 307 2003 μοντέλο 1600κιβυκα,έχω ρωτήσει σε κάποια συνεργεία και μου έχουν πει ο καθένας το δικό του (ανάλογα με το ποια εταιρία δουλεύει). Από έρευνα στο ίντερνετ (έτσι βρήκα και εσάς εδώ) βρήκα μια μάρκα atiker που ήταν ιταλική και έγινε τουρκική και ταυτόχρονα μου το πρότεινε εμάς συνάδελφος που το βάζει το συνεργείο που πηγαίνει το αμάξι του. Μου είπε 900ευρω τελική τιμή. Αξίζει τον κόπο? Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστει λόγο της τουρκικής προελευσεις. Εν τέλει υπάρχει κανείς να μου προτείνει άλλο κιτ (και συνεργείο εννοείται) με τα ίδια λεφτά περίπου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Κάθε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη μιας και θέλω την άλλη βδομάδα να το προχωρήσω -
Καλημέρα.
Δεν έχει αγγλική μπεκιέρα το Zavoli.
Το zavoli είναι ένα,τέλος.
Ο Θεοδώρου έχει και τα Gas Service Tech,οπότε απο αυτό είναι η μπεκιέρα.Το πιο φτηνό zavoli,αυτή τη στιγμή έχει 850 ευρώ.
Εγγύηση αναφέρεται στο κίτ που θα σου βάλει,όχι στο αν προκληθεί κάτι στο αυτοκίνητο απο τη χρήση υγραερίου.Ροκά,κάτι σου έχω πεί.
Βάλε Zavoli,όλο το σύστημα(εκτός δεξαμενής) και τέλειωσες.
Βάλτο σε εγκαταστάτη που γνωρίζει και το σύστημα και το αυτοκίνητο.
Ρύθμισέ το στο δρόμο,όχι μαρσαρισμένο στο μαγαζί. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Καλημέρα.
Δεν έχει αγγλική μπεκιέρα το Zavoli.
Το zavoli είναι ένα,τέλος.
Ο Θεοδώρου έχει και τα Gas Service Tech,οπότε απο αυτό είναι η μπεκιέρα.Το πιο φτηνό zavoli,αυτή τη στιγμή έχει 850 ευρώ.
Εγγύηση αναφέρεται στο κίτ που θα σου βάλει,όχι στο αν προκληθεί κάτι στο αυτοκίνητο απο τη χρήση υγραερίου.Ροκά,κάτι σου έχω πεί.
Βάλε Zavoli,όλο το σύστημα(εκτός δεξαμενής) και τέλειωσες.
Βάλτο σε εγκαταστάτη που γνωρίζει και το σύστημα και το αυτοκίνητο.
Ρύθμισέ το στο δρόμο,όχι μαρσαρισμένο στο μαγαζί.Τελικά εγώ κατάλαβα λάθος.Σήμερα το άφησα για εγκατάσταση και μου είπε ότι η μπεκιέρα είναι Zavoli.Μου την έδειξε κιόλας.Μάλλον μεθαύριο θα το έχει έτοιμο.
Όσο θυμάμαι τον προηγούμενο που το είχα αφήσει... -
Ο χρήστης Erkos Axaion έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω προσπαθήσει να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις από την αρχή αλλά και πάλι εδώ μια ερώτηση. Πως θα αποφασίσω τι κιτ θα βάλω στο αυτοκίνητο μου. Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό και γενικά έχω μπερδευτεί. Έχω ένα Peugeot 307 2003 μοντέλο 1600κιβυκα,έχω ρωτήσει σε κάποια συνεργεία και μου έχουν πει ο καθένας το δικό του (ανάλογα με το ποια εταιρία δουλεύει). Από έρευνα στο ίντερνετ (έτσι βρήκα και εσάς εδώ) βρήκα μια μάρκα atiker που ήταν ιταλική και έγινε τουρκική και ταυτόχρονα μου το πρότεινε εμάς συνάδελφος που το βάζει το συνεργείο που πηγαίνει το αμάξι του. Μου είπε 900ευρω τελική τιμή. Αξίζει τον κόπο? Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστει λόγο της τουρκικής προελευσεις. Εν τέλει υπάρχει κανείς να μου προτείνει άλλο κιτ (και συνεργείο εννοείται) με τα ίδια λεφτά περίπου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Κάθε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη μιας και θέλω την άλλη βδομάδα να το προχωρήσωΤα attiker ήταν και θα είναι τουρκικά για πάντα δεν ήταν ποτέ ιταλικά , 900 ευρώ είναι πολλά , βάζεις ΑΕΒ με Hana σε αυτά τα χρήματα !! Τα αττικερ έχουν απο 600-700 ευρώ τελική τιμή ...
Και το zavoli που γράφει ο φίλος πιο πάνω ακριβό είναι με τα μπεκ που φοράει στα 850 το ΑΕΒ με tomasetto πνεύμονα και Hana είναι σαφέστατα ανώτερο.
-
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Κάθε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη μιας και θέλω την άλλη βδομάδα να το προχωρήσωΤα striker ήταν και θα είναι τουρκικά για πάντα δεν ήταν ποτέ ιταλικά , 900 ευρώ είναι πολλά , βάζεις ΑΕΒ με Hana σε αυτά τα χρήματα !! Τα αττικερ έχουν απο 600-700 ευρώ τελική τιμή ...
Και το zavoli που γράφει ο φίλος πιο πάνω ακριβό είναι με τα μπεκ που φοράει στα 850 το ΑΕΒ με tomasetto πνεύμονα και Hana είναι σαφέστατα ανώτερο.
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. γενικά εχω προχωρήσει στην έρευνα μου και έχω βρεί δυο περιπτώσεις που βάζουν BRC στα 1150 ευρώ και LOVATTO στα 1000 ευρώ. και τα δύο έχουν δυνατότητα δόσεων. Αυτά πως τα βλέπεις σε συνδιασμό ποιότητας κιτ και τιμής??? σήμερα θα πάω και απο κοντά να δώ το συνεργείο( εχω θέμα, θέλω να μου κάνει και κλικ ο μάστορας αλλιώς δεν προχωράω ακόμα και αν είναι το πιο φθηνό... ) που βάζει τα brc και θα γράψω περισσότερες λεπτομεριες για το κιτ.
Θα σου ήταν εύκολο να μου πείς κάποιο συνεργείο που να είναι δοκιμασμένο οτι κάνει καλή δουλειά ο εγκαταστάτης ,και να βάζει το AEB με τα ΗΑΝΑ στα λεφτά που αναφέρω??
Γενικά τι θα μου πρότεινες στα 900 ευρώ περίπου για να βάλω??
σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου
Υγραεριοκίνηση!