-
Παίδες γειά χαρά,
είμαι ψιλοάσχετος με όλα αυτά και έχω χαθεί στο ψάξιμο και με τα διάφορα που διαβάζω περί υγραεροκίνησης κ.λ.π.
Έχω ένα qashqai 1600 '08 και πολύ ευχαρίστως θα το έψαχνα γιά να του βάλω υγραέριο , αν είχα τα 800-2000 , και αγνοούσα τις συμβουλές ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάζει προβλήματα...
Επειδή όμως τα χρήματα δεν υπάρχουν (συν η εφορία τσεκουρώνει στα 1600, και η κατανάλωσή του γενικότερα είναι σχετικά υψηλή) , έχω αποφασίσει να το δώσω.Θα διαθέσω γύρω στα 5500-7000 max γιά αγορά μεταχειρισμένου με σκοπό να του βάλω υγραέριο άμεσα, και το ερώτημα είναι το εξης:
Ποιό από τα παρακάτω θα ήταν πιό 'ασφαλής' επιλογή (και ποιό η πιό επίφοβη) για υγραέριο σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία?
Ξέρω πως θα μου πείτε ότι το πιο σημαντικό είναι ποιός θα το εγκαταστήσει , και θα συμφωνήσω, αλλά ...φύλαγε τα ρούχα σου...1. Opel Astra 1400
2. Opel Corsa 1400
3. Hyundai i20 - i30
4. Ford Focus 1400
5. Citroen C3-C4
όλα μοντέλα του 2007 και πάνω(Δεν είμαι ιδιαίτερα δύσκολος σε προτιμήσεις , αλλά αν ήταν να διαλέξω θα προτιμούσα το Astra,χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι όμως.)
Ευχαριστώ!
-
Citroen C4.
-
Έχω ένα hyundai accent 2005 1341cc 86hp.
Φοράει BRC το απλό όχι το plug n drive.
Τον τελευταίο καιρό με το που άρχισε ο καιρός να ζεσταίνει γενικά αντιμετοπίζω προβλήματα στην εκκίνηση.
Ήταν κάτι που είχα λύσει για 3 μήνες περίπου, κάνοντας επαναπρογραμματισμό στον εγκέφαλο lpg.
Τώρα το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι.
Θα μου πείτε πως θέλει πάλι ρύθμιση αλλά το θέμα είναι πως, αν βγάλω τη μπαταρία και την αφήσω καμια μέρα εκτός
την επόμενη πάλι εμφανίζει ατροφίες. Στη βενζίνη πάντα, και μόνο τα πρώτα 3 λεπτά, όταν ο κινητήρας πιάσει θερμοκρασία
και μπεί το υγραέριο το αμάξι συμπεριφέρεται λες και είναι η μέρα με τη νύχτα! στρώνει τελείως.
Κάποτε πριν κάνω επαναπρογραμματισμό του Lpg όταν έβγαζα τη μπαταρία την επόμενη δούλευε μια χαρά.
Ή αν το κυκλοφορούσα μόνο με βενζίνη καμια 100χλμ έστρωνε αισθητά.
Τώρα έχω κάνει 150χλμ με βενζίνη εδώ και 2 μέρες και πάλι τα ίδια. (έχω βγάλει και την ασφάλεια του υγραερίου) -
θελει ρυθμισμα απο την αρχη. δε το αναφερεις αλλα μηπως σου αναβει και λαμπακι κινητηρα?
τι εχει γινει,.το υγραεριο ειναι αρυθμιστο και ο μαμα εγκεφαλος προσπαθει να φερει το μιγμα να ειναι σωστο. κανοντας το αυτο συνεχεια ο 'μεσος ορος' του μιγματος εχει 'φυγει' εξ ου και το οτι στρωνει με βενζινα μετα απο 100χλμ - ξαναπροσαρμοζεται.
εξ ου και διορθωνωταν οταν εβγαζες τον πολο γιατι κατ' ουσιαν εκανες reset στον εγκεφαλο και τον γυρναγες στις 'βασικές Ρυθμισεις'
να ειπα λιγο χοντροειδως να μη σε μπερδεψω με long kai short term fuel trims....
αλλα θελει ρυθμισμα.
και μαλιστα ΑΦΟΥ εχεις κυκλοφωρήσει με βενζινα ωστε ο μαμα εγκεφαλος να παρει 'τα ισα του'. -
Το θέμα είναι πως πλέον, όταν βγάζω τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας, δεν στρώνει ο κινητήρας.
Πάλι ζορίζεται να πάρει μπροστά, πάλι έχει ατροφίες στο ξεκίνημα και χρειάζεται να πατινάρεις το συμπλέκτη για να ξεκινήσει.
Και όπως λες, κάποτε έβγαζα τον αρνητικό πόλο και εξαφανίζοταν το πρόβλημα. μετά αμα δούλευα με υγραέριο εμφανιζόταν πάλι.
Τώρα έχω 175km με βενζίνη, από όταν έβγαλα τη μπαταρία, άυριο θα δείξει... πάντως στα 40km τα ίδια προβλήματα...
Επίσης, δεν ανάβει κανένα λαμπάκι κινητήρα.Με λίγα λόγια σαν να λέμε, βγάζω τη μπαταρία, αλλά δε γυρνάει στις βασικές του ρυθμίσεις είναι σαν να μην την έβγαλα ποτέ.
-
Συνδέστε ένα Elm327 του 20άρικου, το οποίο θα σας δείξει πόσο πάνω ή κάτω είναι το long trim fuel. Μετά αρχίστε να αφαιρείτε ή να προσθέτετε αντίστοιχα στον χάρτη του υγραερίου, μέχρι το long trim έρθει κοντά στο μηδέν ή λίγο παραπάνω.
-
Ρε παιδια να πω και εγω κάτι που μου συνέβη εχω βάλει το ατικερ σε ενα κομπρεσορ mercedes 2000cc πριν δυο μήνες περίπου και ειμαι πολυ ευχαριστημένος μου παει 10 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα και εχω κάνει 1500 μέχρι τώρα αλλα πριν δυο μέρες το έσβησα σε ενα μαγαζι για να πάρω κάτι που ήθελα και οταν πήγα να το βάλω μπροστά μετα απο 5 λεπτα η μίζα μου ηταν νεκρή εψαξα για καμία καμένη Ασφαλήα αλλα ματεα μέχρι που παρατήρησα ότι οταν ανοιγα τον διακόπτει της μίζας τα φοτακια του νκαζιου ηταν σβηστα και πατησα λοιπόν το κουμπακι που αλαζι απο βενζίνη σε Νκαζι και δια μαγείας το αυτοκίνητο πήρε μπροστα! Και τώρα ακούστε ο μηχανικός μου μου λέει ότι μάλλον ηταν τυχαίο και θέλει καρβουνακια η μίζα μου.. Εσείς τι λέτε εχει δίκιο η μου λέει μαλακιες??
-
Τελικά είναι υπόθεση υγραερίου ή όχι;
Έχω βγάλει τη μπαταρία πριν 175km, έκανα reset τον εγκέφαλο και μετά έβγαλα και την ασφάλεια υγραερίου του εγκεφάλου
και το άφησα με βενζίνη, έκανα 40Km και τίποτα, τα ίδια.. ατροφίες δυσκολία εκκίνησης, τα ίδια και όταν είχα χάλια χαρτογράφηση στο lpg όχι ότι τώρα λέω πως είναι τέλεια, γιαυτό θα πάω να το κοιτάξω σε 2ο συνεργείο.
Τέλος πάντων, είναι η τρίτη μέρα και έχω συμπληρώσει 31λίτρα βενζίνη μέσα και έχω κάνει άλλα 135km.
Σύνολο 175km με βενζίνη, αύριο νεότερα. -
175km, από τα οποία τα 100 εκτός, έβαλα και 31 λίτρα 98άρα βενζίνη ο δείκτης ήταν 2χιλιοστά κάτω απ τη μέση (45άρι ντεπόζιτο)
και τώρα είμαι στα 3/4. κάνω 40km σε πόλη μετά 50 κάτι εκτός, γεμίζω 31 λίτρα βενζίνη, συνεχίζω για άλλα 50κάτι εκτός, και τέλος τα υπόλοιπα 30km εντός πόλης. όλα αυτά σε 3 μέρες.
Το πρόβλημα σήμερα το πρωί εξαφανίστηκε! Λοιπόν, δεν ξέρω αν έχει να κάνει η καινούργια βενζίνη, πριν 2-3 βδομάδες είχα συμπληρώσει 12 λίτρα σε περίπου 15 που μου
είχαν μείνει και είχα κάνει καμια 30αριά με βενζίνη και δεν είδα βελτίωση. -
Προφανως -οσο μπορει να κανει καποιος 'διαγνωση εξ αποστασεως' δεν ειναι κατι που εχει σχεση το υγραεριο...
Κανας πολλαπλασιαστης???? κανα φιλτρο βενζινας?? μπουζι???? -
Τον οκτώμβριο που μας πέρασε έχω αλλάξει τα παρακάτω (Δεν έχω κάνει πάνω από 15.000km)
Αντλία βενζίνης
φίλτρα
μπουζί (αλλάχτηκαν και πρόσφατα ~2000km)
μπουζοκαλώδια
πολλαπλασιαστής
μπαταρία (αυτό ήταν πιο πρόσφατο)
έλεγχος σε όλο το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου
τότε, αφού σιγουρεύτικα πως σε βενζίνη χωρις lpg λειτουργεί τέλεια, άλλαξα εγκέφαλο lpg εντός εγγύησης (ιδέα μηχανικού), έκανα επαναπρογραμματισμό, μετά από 2 βδομάδες τα ίδια, ξανα επαναπρογραμματισμό
μετά από 3 μήνες τα ίδια και τώρα το ψάχνω πάλι.
Έχω κανονίσει να το δουν σε άλλο συνεργείο BRC.και τα 175km τα έκανα με βενζίνη μόνο, τώρα αν ξαναβάλω μπρος το υγραέριο ίσως το κάνει πάλι, αν όχι αύριο σίγουρα μέσα στο μήνα! Γιαυτό είμαι σίγουρος!
-
και με ολα αυτα που ακουμε εδω μεσα για τα μαστορια καποια άλλα μαστορια
-
Πού εδρεύουν οι συγκεκριμένοι να περάσω για ένα έλεγχο;
-
Φίλος ενδιαφέρεται για υγραέριο στην Ε200 του. 1.8 Kompressor 163ps 2004 μοντέλο (W211)
Για μάρκα έχω ακούσει ότι η Prins ειδικεύεται στα Mercedes. Με μια ματιά που έριξα στο site της είδα κιτ αξίας 935 ευρώ κατάλληλο για ατμοσφαιρικό ή τούρμπο, μέχρι 2.000cc. Το ρεζερβουάρ του όμως πώς είναι? Στυλ ρεζέρβας ή από αυτές τις μπουκάλες που πιάνουν χώρο στο πορτ-μπαγκάζ?
Υπάρχει κάποιος που ξέρει να προτείνει πού να το τοποθετήσουμε, και αν γίνεται να προτείνει επιπλέον κιτ και από άλλες μάρκες? -
εκλεισα 2 χρόνια με το αέριο...
εκανα 30.316 χιλιομετρα και κατανάλωσα 2.570 λιτρα LPG και 310 (περιπου) λιτρα βενζινης
το κοστος με σημερινες τιμες ειναι: 310 Χ 1,6 7= 517,7€ & 2570 Χ 0,8 = 2056€
Συνολο: 2574 €** ---> περιπου 8,5 λεπτα του € ανα χιλιομετρο (με σημερινες τιμες)**
αν το ειχα μονο με βενζινη, 30.316 με 8,5λιτ/100 μεση καταναλωση και τιμη 1,67 βγαινει 4.300 €
επαναλαμβανω οτι οι υπολογισμοι εγιναν με σημερινες τιμες μιας και δεν μπορω να υπολογισω τις τεραστιες διακυμανσεις στις τιμες των δυο καυσιμων τα δυο αυτα χρονια...
-
Σήμερα έβαλα στο Lovato τον αισθητήρα θερμοκρασίας νερού και πλέον το Pandaκι τσακμακάει και κατευθείαν σε υγραέριο όταν είναι ζεστό, χωρίς να καίει για 15 sec βενζίνη. Καλό και για όσους έχουν hot start problems στην βενζίνη από λάθος χαρτογράφηση...
-
κ εγώ με λοβατο, ο μαστορας ο δικός μου μου είπε πως καλό είναι να δουλεύει 15 δευτερα με βενζίνη για την υγεία του πνεύμονα
μαλακίες μου είπε ε? -
Οταν βαζεις τοκλειδι στην μιζα και αμεσως πατας και κρατας πατημενο μερικα δευτερα το κουμπι του υγραεριου γυρναει
στο υγραεριο και περνει μπρος με αεριο ανεξαρτητως την θερμοκρασια του νερου μηχανης.
Εμενα ειναι ΑΕΒ ο εγκεφαλος -
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
Οταν βαζεις τοκλειδι στην μιζα και αμεσως πατας και κρατας πατημενο μερικα δευτερα το κουμπι του υγραεριου γυρναει
στο υγραεριο και περνει μπρος με αεριο ανεξαρτητως την θερμοκρασια του νερου μηχανης.
Εμενα ειναι ΑΕΒ ο εγκεφαλοςΑυτήν είναι η resque διαδικασία, για την περίπτωση που μείνεις από αντλία βενζίνης. Δεν συνίσταται για γενική χρήση και επίσης καταγράφεται και στον εγκέφαλο του υγραερίου το πόσες φορές το έκανες αυτό. Ειδικά κρύο, το υγραέριο θα ψεκάζει ότι νάναι και θα την πληρώσει ο καταλύτης. Και αν ο χάρτης δεν είναι καλός, θα κάνει και σαν Harley Davinson μέχρι να ζεσταθεί.
Αυτό που λέω εγώ είναι το να παίρνει μπρος το αμάξι απευθείας με υγραέριο, όταν είναι ζεστό. Πάνω από 50 βαθμούς του ψυκτικού. Παίρνει μπροστά χωρίς να κάνεις κάτι με τα κουμπιά, μιζάρει με βενζίνα και γυρίζει σε υγραέριο σε δέκατα του δευτερολέπτου μόλις αρπάξει. Αν δεν κοιτάς τα λαμπάκια, δεν καταλαβαίνεις τίποτα, πλήρως εργοστασιακό το ξεκίνημα, ούτε τσακ, ούτε τσούκ οι βαλβίδες, ούτε κατανάλωση βενζίνας με afterstart enrichment για 15sec.
Υποθέτω και την ΑΕΒ με τον ίδιο τρόπο θα δουλεύει αν δει τον αισθητήρα θερμοκρασίας νερού, ίδιος όμιλος με την Lovato δεν είναι?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
κ εγώ με λοβατο, ο μαστορας ο δικός μου μου είπε πως καλό είναι να δουλεύει 15 δευτερα με βενζίνη για την υγεία του πνεύμονα
μαλακίες μου είπε ε?Μάλλον για την υγεία της τσέπης του, που γλύτωσε 10-12€ από τον αισθητήρα που δεν σου έβαλε...
Υγραεριοκίνηση!