-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Εγώ πάντως, στη θέση του φίλου με το ψιτροέν, δε θα έδινα πάνω από 800 ευρώ για εγκατάσταση. Και φυσικά, δεν θα έφτιαχνα καπάκι εκ των προτέρων. Ας βγάλει πρώτα ζημιά, αν βγάλει και μετά το φτιάχνει.
Παίζει και αυτό, εάν έχεις καλή οδική βοήθεια…..
Σίγουρα εντός Ελλάδας, με συνοδηγό την αμφιβολία…..
Μαύρες έδρες είπαμε…… γιατί να μαυρίσει εάν και εφόσον και η ψυχή του?. και εφόσον τότε θα έχει τα χρήματα…..
Είδες τι είπε ο φίλος dathens, κανένα πρόβλημα. Ο Τσιόλας είναι από τους καλούς, τα λέει όλα!.
Επί τι ευκαιρία γράφτηκε ότι θα κατεβαίνει και ο δίκτης βενζίνας χωρίς να καίει βενζίνα!. Έχει δίκιο!. Υπάρχει σένσορας στο πεντάλ του γκαζιού. Μα όταν σβήνεις την μηχανή και την βάλεις μετά εμπρός, επανέρχεται στην κανονική θέση, διότι η διαταγή είναι από το φλοτέρ στο ρεζερβουάρ.
Α. -
Εγώ πάντως, στη θέση του φίλου με το ψιτροέν, δε θα έδινα πάνω από 800 ευρώ για εγκατάσταση. Και φυσικά, δεν θα έφτιαχνα καπάκι εκ των προτέρων. Ας βγάλει πρώτα ζημιά, αν βγάλει και μετά το φτιάχνει.Σωστά αν και δεν θα βγάλει αν είνσι με έμμεσους 850-900 για καλυτερα μπεκ , αν ειναι άμεσου δεν εχει ανάγκη εχει μόνιμη κατανάλωση βενζίνης !!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μαύρες έδρες είπαμε…… γιατί να μαυρίσει εάν και εφόσον και η ψυχή του?. και εφόσον τότε θα έχει τα χρήματα…..
Α.
Δεν ξέρω πόσο ευαίσθητες είναι οι μαύρες έδρες. Τέλος πάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Έχω ευαίσθητο αυτοκίνητο και έχω κάνει 110000 χλμ από την επισκευή χωρίς πρόβλημα και χωρίς να αλλαχτούν έδρες ή να μπουν άλλες βαλβίδες. Λαδιέρα, ήρεμη οδήγηση, παρακολούθηση των βαλβίδων και όλα καλά. Ούτε να τις ρυθμίσω δε χρειάστηκε.
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ο τζιολας έφτιαξε το ford μου με έδρες και βαλβίδες για υγραεριο 25.000 χιλ μετα όλα καλα ford connect 1.8 2004.Τωρα στο c4 ας μας πει ο φίλος τον κωδικο της μηχανής του !! Στη αδεια το P5 , Να δούμε αν ειναι άμεσου η έμεσου !!
Είπε ότι είναι το ατμοσφαιρικό, ήμαρτον.
-
......... Ας βγάλει πρώτα ζημιά, αν βγάλει και μετά το φτιάχνει.+1
-
Α.
Δεν ξέρω πόσο ευαίσθητες είναι οι μαύρες έδρες. Τέλος πάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Έχω ευαίσθητο αυτοκίνητο και έχω κάνει 110000 χλμ από την επισκευή χωρίς πρόβλημα και χωρίς να αλλαχτούν έδρες ή να μπουν άλλες βαλβίδες. Λαδιέρα, ήρεμη οδήγηση, παρακολούθηση των βαλβίδων και όλα καλά. Ούτε να τις ρυθμίσω δε χρειάστηκε.
Φίλε μου ένας καλός οδηγός, δεν χαλάει και το χειρότερο αυτοκίνητο.
Μα τι σημαίνει καλός οδηγός, αυτό θέτω υπό αίρεση!.
Α. -
Α.
Φίλε μου ένας καλός οδηγός, δεν χαλάει και το χειρότερο αυτοκίνητο.
Μα τι σημαίνει καλός οδηγός, αυτό θέτω υπό αίρεση!.
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αμπούλες που τοποθετούνται στην μάνικα, και προωθούνταν μέσο αυτής και του αεριού στην δεξαμενή.
Σε σύστημα που ψεκάζει αέριο;
Έχω την εντύπωση ότι το περιεχόμενο της αμπούλας θα φτάσει μέχρι τον πνεύμονα και θα συσσωρεύεται εκεί.
Λίγο δύσκολο να το παρασύρει το αέριο μέχρι τους κυλίνδρους.
Ότι και να ψεκάζει, είναι σωστά αναλελυμένο μέσα στο αέριο και προωθείτε στον κύλινδρο και όχι στον πνεύμονα που ζεσταίνετε!. Είναι καλύτερο από μια απλή λαδιέρα?. Πρωτα θα το μελετήσω.
Α. -
Ότι και να ψεκάζει, είναι σωστά αναλελυμένο μέσα στο αέριο και προωθείτε στον κύλινδρο και όχι στον πνεύμονα που ζεσταίνετε!. Είναι καλύτερο από μια απλή λαδιέρα?. Πρωτα θα το μελετήσω.
Α.[/quote]εεπλεονεκτημα οτι η αναειξη γινετε στην δεξαμενη και 'ψεκαζει' λιπαντικο σε σταθερη αναλογια νε το υγραεριο σε ολες τις στροφες του κινητηρα.
μειονεκτηματα, 1ον αν αφηνεις την δεξαμενη του υγραεριου και αδειαζει συνεχως αυτο το υλικο τελειωνει πριν τα 10000 χιλιομετρα που το δινει ο κατασκευαστης.
2ον και σοβαροτερο για εμενα, ο κατασκευαστης του το δινει για 10000 χιλιομετρα η απορια μου ειναι η εξης, ενα αυτοκινητο καιει 5 λιτρα υγραεριου στα 100 χιλιομετρα και ενα αλλο 15 λιτρα στα 100 χιλιομετρα, πως ειναι δυνατον και στα 2 αυτα οχηματα να εχουμε την ιδια χιλιομετρικη διαρκεια αυτου του λιπαντικου, κανονικα θα επρεπε να μας λεει μια δοση λιπαντικου φτανει για τοσα λιτρα καυσιμου, αυτη την ερωτηση την εκανα στον αντιπροσωπο του λιπαντικου αλλα απαντηση δεν μπορεσε να μου δωσει. -
Καλά, ας απαντήσει πρώτα ο αντιπρόσωπος πως αυτό το λιπαντικό πηγαίνει από τον πνεύμονα στους κυλίνδρους ενώ λάδια και άλλες βρωμιές που τυχόν περιέχει το υγραέριο παραμένουν στον πνεύμονα.
Αυτό το λιπαντικό είναι για συστήματα ΥΓΡΟΥ ψεκασμού.
Επειδή όμως αυτά τα συστήματα είναι ελάχιστα, ας το βάζουμε και στα συστήματα αέριου ψεκασμού.
Κακό δεν κάνει στον κινητήρα (ίσως στον πνεύμονα; ) μόνο την τσέπη του πελάτη πονάει. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλά, ας απαντήσει πρώτα ο αντιπρόσωπος πως αυτό το λιπαντικό πηγαίνει από τον πνεύμονα στους κυλίνδρους ενώ λάδια και άλλες βρωμιές που τυχόν περιέχει το υγραέριο παραμένουν στον πνεύμονα.[/color]
Αυτό το λιπαντικό είναι για συστήματα ΥΓΡΟΥ ψεκασμού.
Επειδή όμως αυτά τα συστήματα είναι ελάχιστα, ας το βάζουμε και στα συστήματα αέριου ψεκασμού.
Κακό δεν κάνει στον κινητήρα (ίσως στον πνεύμονα; ) μόνο την τσέπη του πελάτη πονάει.στον πνευμονα δεν σταματανε τα λαδια και οι βρωμιες, πολλες φορες εχουμε αντιμετωπισει προβληματα στα μπεκ απο τα λαδια.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Α.εε
πλεονεκτημα οτι η αναειξη γινετε στην δεξαμενη και 'ψεκαζει' λιπαντικο σε σταθερη αναλογια νε το υγραεριο σε ολες τις στροφες του κινητηρα.
μειονεκτηματα, 1ον αν αφηνεις την δεξαμενη του υγραεριου και αδειαζει συνεχως αυτο το υλικο τελειωνει πριν τα 10000 χιλιομετρα που το δινει ο κατασκευαστης.
2ον και σοβαροτερο για εμενα, ο κατασκευαστης του το δινει για 10000 χιλιομετρα η απορια μου ειναι η εξης, ενα αυτοκινητο καιει 5 λιτρα υγραεριου στα 100 χιλιομετρα και ενα αλλο 15 λιτρα στα 100 χιλιομετρα, πως ειναι δυνατον και στα 2 αυτα οχηματα να εχουμε την ιδια χιλιομετρικη διαρκεια αυτου του λιπαντικου, κανονικα θα επρεπε να μας λεει μια δοση λιπαντικου φτανει για τοσα λιτρα καυσιμου, αυτη την ερωτηση την εκανα στον αντιπροσωπο του λιπαντικου αλλα απαντηση δεν μπορεσε να μου δωσει.[/quote]
Φίλε μου η πρώτη σου παράγραφος θετική!.
- Σίγουρα τα ml της αμπούλας είναι λίγα. Κατά συνέπια τα 10000 του εμπόρου, μάλλον είναι αποκύημα νοσηρής φαντασία, προκειμένου να εδραιωθεί στην αγορά αυτός ο τρόπος. Μιλώντας με Μιλάνο, όπου είναι ο προμηθευτής μου πολλά χρόνια, μου ανέφερε ότι είναι μια μέση δόση 80 λίτρων αεριού. Μου συνέστησε να αδειάζει η φιάλη πριν το φουλάρισμα, πάλι + αμπούλα. Μα αυτό μου είχαν πει και οι ιταλοί στο κάμπινγκ!. Αγόραζαν τα 24 με 9ε. εδώ δεν ξέρω πόσο πωλούνται. Αυτό που είναι σίγουρο τεχνικά, όταν φουλάρεις χωρίς λάδι, με το που θα πάρει εμπρός η μηχανή, δεν υπάρχει πουθενά λιπαντικό.
- Και πολύ σωστά σκέφτηκες, αυτά που γράφεις είναι ακριβέστατα. Και όπως μου είπαν, αυτοί θέλουν να ‘λαδώνουν’ με συγκεκριμένη δόση το αέριο, άσχετα την κατανάλωση του μικρού ή μεγάλου κινητήρα!.
- Το λιπαντικό αναλύετε στο υγρό αέριο. Όταν αυτό στην τελική του μορφή και πριν τον κύλινδρο, εξαερώνετε, τότε εν αιώρηση υπάρχουν ψήγματα λιπαντικού στην αρχική του αναλογία!. Η ταχύτητα της εκκενώσεις – εξαέρωσης, συμπαρασύρει και το λιπαντικό στον κύλινδρο. Το λέρωμα των μπεκ γίνετε, όταν υπάρχουν αναθυμιάσεις, που αυτές παρασύρουν στην εισαγωγή μηχανόλαδα, πιθανόν. Το αντιμετωπίζουμε και στην βενζίνα.
Α.
-
Βάζω στοίχημα ότι είχατε αδειάσει τα ψυγεία από τις μπύρες στο καμπινγκ.
Φάε λάδι κι έλα βράδυ ένα πράγμα. Από την πόλη έρχομαι και τηγανίζεις ψάρια, 3 λαλούν και 2 χορεύουν κοκ.Βγάλε συμπέρασμα
-
Εγώ κατάλαβα ότι αυτός είναι ο τρόπος να ξοδεύεις κανένα εξτρά πενηντάρι κάθε τόσο και να βουλώνει το φίλτρο πιο γρήγορα, άρα να θέλει αλλαγή. Όπως είναι και τα συστήματα υγρού ψεκασμού που (!!!!!) προστατεύουν τις βαλβίδες αλλά θέλουν λαδιέρα (!!!) και έχουν αντλία καυσίμου που κάνει όσο η επισκευή της κεφαλής!!!
Και από εκεί λοιπόν που θα ήθελα λοιπόν 500 ευρώ για το μαγικό ζουμί για 100000 χλμ και άλλα +700 για σύστημα υγρού ψεκασμού, δεν έφτιαχνα την κεφαλή από την αρχή να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μείνουν και τα φράγκα σε Έλληνες αντί να κάνουν βόλτα στον κόσμο;
Ωρέ θάμαξα με όλη αυτή την τεχνολογία!
-
τρια πουλάκια καθονταν και επλεκαν πουλοβερ
-
Εγώ κατάλαβα ότι αυτός είναι ο τρόπος να ξοδεύεις κανένα εξτρά πενηντάρι κάθε τόσο και να βουλώνει το φίλτρο πιο γρήγορα, άρα να θέλει αλλαγή. Όπως είναι και τα συστήματα υγρού ψεκασμού που (!!!!!) προστατεύουν τις βαλβίδες αλλά θέλουν λαδιέρα (!!!) και έχουν αντλία καυσίμου που κάνει όσο η επισκευή της κεφαλής!!!Και από εκεί λοιπόν που θα ήθελα λοιπόν 500 ευρώ για το μαγικό ζουμί για 100000 χλμ και άλλα +700 για σύστημα υγρού ψεκασμού, δεν έφτιαχνα την κεφαλή από την αρχή να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μείνουν και τα φράγκα σε Έλληνες αντί να κάνουν βόλτα στον κόσμο;
Σωστα!
Alexeft οποιος δεν καταλαβαινει οτι ολα αυτα τα ζουμια και οι σουπες ειναι για να τα παιρνουν απο τους αδαεις με ποικιλους τροπους, κανοντας πιθανοτατα και ζημια επομενως αυξανοντας το κοστος συντηρησης/χρησης τους, τοτε ειναι αξιος της μοιρας του.
Αντε με το καλο να μας ερθουν και 'μαγνητακια' για το υγραεριο! Η μηπως υπαρχουν ηδη? -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Εγώ κατάλαβα ότι αυτός είναι ο τρόπος να ξοδεύεις κανένα εξτρά πενηντάρι κάθε τόσο και να βουλώνει το φίλτρο πιο γρήγορα, άρα να θέλει αλλαγή. Όπως είναι και τα συστήματα υγρού ψεκασμού που (!!!!!) προστατεύουν τις βαλβίδες αλλά θέλουν λαδιέρα (!!!) και έχουν αντλία καυσίμου που κάνει όσο η επισκευή της κεφαλής!!!
Και από εκεί λοιπόν που θα ήθελα λοιπόν 500 ευρώ για το μαγικό ζουμί για 100000 χλμ και άλλα +700 για σύστημα υγρού ψεκασμού, δεν έφτιαχνα την κεφαλή από την αρχή να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μείνουν και τα φράγκα σε Έλληνες αντί να κάνουν βόλτα στον κόσμο;
Σωστα!
Alexeft οποιος δεν καταλαβαινει οτι ολα αυτα τα ζουμια και οι σουπες ειναι για να τα παιρνουν απο τους αδαεις με ποικιλους τροπους, κανοντας πιθανοτατα και ζημια επομενως αυξανοντας το κοστος συντηρησης/χρησης τους, τοτε ειναι αξιος της μοιρας του.
Αντε με το καλο να μας ερθουν και 'μαγνητακια' για το υγραεριο! Η μηπως υπαρχουν ηδη?Συνεχίζω πάντως να διατηρώ μια επιφύλαξη για την κλασική λαδιέρα, μόνο και μόνο γιατί δεν αξιώθηκα να τεστάρω επαρκώς χωρίς αυτήν. Έχω και μια επιφύλαξη ότι μπορεί να κάνει και ένα καλό άσχετο με το υγραέριο, να λιπαίνει κάπως καλύτερα το άνω νεκρό σημείο, εκεί δηλαδή που κατά κόρον υποφέρουν οι κύλινδροι. Δεν έχω βέβαια αποδείξεις γι' αυτό. Απλά σκέφτομαι το εξής, όταν το έμβολο κατεβαίνει, ξύνει το λάδι από τον κύλινδρο. Όταν ανεβαίνει, βρίσκει όλο και λιγότερο λάδι, εκτός αν προσθέσουμε μια μικροποσότητα από πάνω.
Μπορεί να φαίνεται μέχρι και υποχονδριακό όλο αυτό. Το να αλλάξω απλώς έναν κινητήρα κάποια στιγμή ίσως και να ήταν οικονομικότερο, αλλά θέλω μεταξύ άλλων και να πειραματιστώ και να δω πόσο μπορώ να κρατήσω τον κινητήρα μου. Απλή περιέργεια.
Και μια που ανοίξαμε αυτή την κουβέντα, μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω απλό, φτηνό, λεπτό λαδάκι; Δεκαράκι ας πούμε;
-
Γιατι αραγε δεν 'προωθουν' τις λαδιερες και αλλοι κατασκευαστες συστηματων? Γιατι ακομα και αυτοι οι συγκεκριμενοι που τις προωθουν το κανουν μονο για ορισμενα μοντελα? Γιατι σε εργοστασιακες τοποθετησεις (πχ της BRC) δεν υπαρχουν λαδιερες?
Αυτοι δηλαδη δεν ενδιαφερονται για το αν χαλασει κατι και ετσι χασουν την πελατεια τους? Δεν μιλαμε φυσικα για το μαγαζι της γωνιας αλλα ολοκληρες βιομηχανιες. Το κοστος γι'αυτους θα ηταν μηδαμινο αν πραγματι αυτα τα πραγματα/ζουμια λειτουργουσαν και βοηθουσαν στην μακροζωια του κινητηρα/εδρων/βαλβιδων και συγχρονως θα ειχαν και το κεφαλι τους ησυχο και θα διευρυναν την πελατεια τους.
Αλλα ειπαμε εδω εβγαιναν, μπορει ακομα να βγαινουν δεν ξερω, και διερηγνειαν τα ιματια τους για την αποτελεσματικοτητα που εχουν τα 'μαγνητακια' οσοι τα εμπορευοντουσαν ακομα ομως και αδαεις που τα χρησιμοποιουσαν και που ηταν πανευκολο να δουν οτι δεν κανουν τιποτα απολυτως, και δεν θα γινει το αναλογο για τετοια ζουμια που δεν ειναι ευκολο να διαπιστωσει καποιος τις 'θαυματουργες' ιδιοτητες του? Εδω σ'αυτη τη χωρα πουλαγανε το νερο του Καματερου σαν θειο φαρμακο για καθε γιατρεια και τρεχανε τα θυματα, στη λαδιερα θα κολησουμε? -
Δε συμφωνώ ακριβώς με αυτό που λες, γιατί δε θεωρώ ότι οι κατασκευαστές κάνουν το απολύτως καλύτερο για τη μακροζωία των προϊόντων τους. Αντιθέτως, ζούμε την εποχή του planned obsolescense. Δες για παράδειγμα τις βαλβολίνες που δεν αλλάζονται και αντέχουν (???) για τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου (που γενικώς καθορίζεται σε όχι υψηλό νούμερο).
Σκέφτομαι λοιπόν ότι μάλλον υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να επεκτείνουμε τη ζωή του αυτοκινήτου μας. Το ποια είναι αυτά βέβαια, είναι μια ατελείωτη κουβέντα και φυσικά πεδίο πειραματισμού.
-
Σωστα!
Αντε με το καλο να μας ερθουν και 'μαγνητακια' για το υγραεριο! Η μηπως υπαρχουν ηδη?Συνεχίζω πάντως να διατηρώ μια επιφύλαξη για την κλασική λαδιέρα, μόνο και μόνο γιατί δεν αξιώθηκα να τεστάρω επαρκώς χωρίς αυτήν. Έχω και μια επιφύλαξη ότι μπορεί να κάνει και ένα καλό άσχετο με το υγραέριο, να λιπαίνει κάπως καλύτερα το άνω νεκρό σημείο, εκεί δηλαδή που κατά κόρον υποφέρουν οι κύλινδροι. Δεν έχω βέβαια αποδείξεις γι' αυτό. Απλά σκέφτομαι το εξής, όταν το έμβολο κατεβαίνει, ξύνει το λάδι από τον κύλινδρο. Όταν ανεβαίνει, βρίσκει όλο και λιγότερο λάδι, εκτός αν προσθέσουμε μια μικροποσότητα από πάνω.
Μπορεί να φαίνεται μέχρι και υποχονδριακό όλο αυτό. Το να αλλάξω απλώς έναν κινητήρα κάποια στιγμή ίσως και να ήταν οικονομικότερο, αλλά θέλω μεταξύ άλλων και να πειραματιστώ και να δω πόσο μπορώ να κρατήσω τον κινητήρα μου. Απλή περιέργεια.
Και μια που ανοίξαμε αυτή την κουβέντα, μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω απλό, φτηνό, λεπτό λαδάκι; Δεκαράκι ας πούμε;
#########################################################################3
το λαδι που βαζουμε στα διχρονα σκουτερακια σε ξεχοριστο δοχειο και αυτο το ρουφαει λιγο-λιγο δεν κανει?
Υγραεριοκίνηση!