-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Θα βαζεις πιο φτηνο καυσιμο, θελεις και κινητρο, μα εισαι σοβαρος ;
Ναι είμαι σοβαρός και σκέφτομαι όπως ο μέσος Ευρωπαίος που έχει και κρατικά κίνητρα για να βάλει υγραέριο. Βλέπε Γαλλία (επιδότηση εγκατάστασης), Μεγάλη Βρεττανία (φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη κυκλοφορία στο κέντρο του Λονδίνου), κλπ. κλπ.
Όσο για το 'φθηνότερο' καύσιμο, ακόμη και στο υγραέριο, είμαστε κοντά στο μέσο όρο της Ευρώπης των 27.
Υπάρχουν αρκετές χώρες με πολύ φθηνότερο κόστος, ακόμη κι αν η τιμή της βενζίνης εκεί μας συναγωνίζεται (π.χ. Ολλανδία)
Και στο κάτω κάτω, ποιος μίλαγε για 'πράσινη ανάπτυξη'; Το κυνερνόν κόμμα και η συγκεκριμένη υπουργός περιβάλλοντος.
Πράξεις θέλουμε κι όχι πράσινα άλογα...Πες τα ρε φίλε!
Με τους μ@λ@κες που έχουμε μπλέξει (πράσινους-μπλε-κόκκινους κλπ) δεν βγάζουμε άκρη!
Που είναι η ανταποδοτικότητα των φόρων που πληρώνω;
Τι μου προσφέρει το κ@λοκράτος; -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Θα βαζεις πιο φτηνο καυσιμο, θελεις και κινητρο, μα εισαι σοβαρος ;
Ναι είμαι σοβαρός και σκέφτομαι όπως ο μέσος Ευρωπαίος που έχει και κρατικά κίνητρα για να βάλει υγραέριο....
dti, πιστευω να καταλαβες οτι εκανα την ερωτηση με χιουμορ
αλλα ειμαι σιγουρος οτι ο Ελληνας δεν εχει την παραμικρη σχεση με τον μεσο Ερωπαιο,
και πως θα μπορουσε αλλωστε οταν καθε πρωι που ξυπναμε μετραμε νεους φορους και αυξησεις, αγοραζουμε αυτοκινητα που την μια χρονια απαλλασονται επειδη ειναι υβριδικα και την αλλη οχι,
την μια χρονια πληρωνουμε 100 ευρω για τελη την επομενη 200 και την μεθεπομενη μπαινουν στην βενζινη,
αυτες ειναι οι πραξεις που περιμενεις ?
αισθανεσαι ακομα Ευρωπαιος ? -
Κανοντας Copy paste απο το wiki αγαπητε μου φιλε βλεπω αυτο:
http://el.wikipedia.org/wiki/Υ�% ... F%84%CE%BFΩς υβριδικό θεωρείται το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερες διαφορετικές τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχει την κίνησή του. Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν συνήθως τον κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και μια πιο 'ήπια' προς το περιβάλλον τεχνολογία, συνήθως ηλεκτρικό κινητήρα, ή εναλλακτικά πνευματικό κινητήρα, βιοκαύσιμο, φυσικό αέριο κ.α. Ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να αναλαμβάνει αποκλειστικά την κίνηση του αυτοκινήτου ή να είναι απλά υποβοηθητικός όταν χρειάζεται περισσότερη ισχύς. Τα υβριδικά αυτοκίνητα θεωρούνται φιλικότερα προς το περιβάλλον, από αυτά που χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την κίνησή τους ως καύσιμο, βενζίνη ή πετρέλαιο.
Συγνωμη που θα το ξαναπω αλλα δεν βλεπω να αναφερει 2 κινητηρες αλλα δύο ή περισσότερες διαφορετικές τεχνολογίες οπως επισης αναφερει μια πιο 'ήπια' προς το περιβάλλον τεχνολογία (η λεξη ειναι τεχνολογια και οχι κινητηρας που σημαινει για μενα το συστημα υγραεριου που κανουμε εγκατασταση). Επισης αν προσεξεις θα δεις οτι αναφερεται οτι ειναι συνήθως ηλεκτρικός κινητήρας, ή εναλλακτικά πνευματικό κινητήρα, βιοκαύσιμο, φυσικό αέριο κ.α (προσεξε που δεν λεει ηλ. κινητηρας ή εναλλακτικά πνευματικο κινητηρα ΜΕ βιοκαυσιμο ή ΜΕ φυσικο αεριο ή κ. α.. Αρα δεν αποκλειει (παντα κατ' εμε ενα συστημα που να διαχειριζεται το υγραεριο που ειναι και αυτο ΜΙΑ Τεχνολογια οπως λεει. Δεν ξερω αν συμφωνουμε ή οχι αλλα δεν πειραζει. Οπως λεει και ο φιλος dti, δεν χρειαζεται να φτασει η διαφορα μας ... στο υπουργειο. Αν και πιστευω αν κανουν κατι αρνητικο δεν θα ειναι απο αυτο το site!!!
Τώρα, όλα καλα με την διαρροη! Ηταν ξεσφιγμενο ενα ρακορ στο σωληνα ανεφοδιασμου και προς το ρεζερβουαρ. Ηταν ακριβως αυτο που υποψιαστηκα. Πηγα, ειδαν την διαρροη (σαπουνισμα) σφιξανε, μαρσαρισα κτλ και ολα καλα.
Μηδεν οσμη!!!
Οποτε περιμενω να παω την αλλη εβδομαδα για τον τελικο ελεγχο (εχω κανει ηδη 1500 χιλιομετρα(!) οποτε θα παρω και τα χαρτια του ΚΤΕΟ.
Φιλος που το περασε το ιδιο συστημα σε FUSION (μαζι το περασαμε βασικα) πηγε και αυτος , του το ρυθμισανε (15 λεπτα μονο δουλεια) το βαλανε στον εγκεφαλο μου ειπε και του ειπε οτι θα εχει
-
Καλυτερη καταναλωση τωρα,
-
χαμηλοτερα καυσαερια απο πριν.
Οποτε το πηρε και εφυγε και ενιωσε μια ακομα εκπληξη.
Μου ειπε οτι το αυτοκινητο πετουσε! Ειχε πολυ πιο δυναμη απο οτι πριν και φαινονταν πολυ πιο ζωντανο και σβελτο. Του ειπα οτι το ειχα νιωσει πιο πριν απο την αρχη εγω. Φανταζομαι να εκπλαγω και εγω μολις παω με μια ακομα πιο ζωηρη συμπεριφιρα του κινητηρα...]
Υγραεριο Aegean Αεροδρομιο στα 0.698 ευρω.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Οσοι εχουμε ηδη υγραεριο καλο θα ηταν οποτε φουλαρουμε / ανεφοδιαζουμε το αυτοκινητο μας να μπαινουμε εδω και να αναφερουμε την τρεχουσα τιμη για την περιοχη μας και το πρατηριο που επισκεφτηκαμε. Πιστευω οτι ειναι μια βοηθεια που αν δεν βαρεθουμε θα μας βοηθησει λιγο... στην τσεπη μας. Τι λετε?
ΥΓ : Πειρακια ακουτε γενικως τωρα με το αεριο?
-
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Επαναλαμβάνω. Αγοράζω μιά M3 του 90 και της κάνω μετατροπή σε υγραέριο για να πληρώνω 3€ τέλη, αλλά ποτέ δεν της γεμίζω υγραέριο, την δουλεύω πάντα με βενζίνη. Είμαι οικολογικότερος από αυτόν που έχει κανονική Μ3, ή απλά έπιασα κώτσο το κράτος?Έχω την εντύπωση ότι η υβριδική κίνηση πρέπει επί μονίμου βάσεως να βοηθάει στην μείωση ρύπων και κατανάλωσης, όχι κατ΄επιλογή του οδηγού...
Και πάνω από όλα να είναι και εργοστασιακό έτσι... ;
Γιατί με λίγα λεφτά μπορείς να βάλεις βγάλεις σύστημα χωρίς καν να δουλεύει μιας και δεν αναφέρει πουθενά στο ΚΤΕΟ να μετρήσουν καυσαέρια για την διασταύρωση σωστής τοποθέτησης.Παιδια συγνωμμη που θα το πω και εγω το αντιλαμβανομαι ως τεχνολογια και οχι ως δυο κινητηρες. Το οτι σημερα τα υβριδικα εχουν δυο κινητηρες μηπωςε και δεν σημαινει τιποτα?
Η wikipedia το γραφει ξεκαθαρα και δεν αναφερει κινητηρες...
Να αναφερω οτι το τελος δεν το εχω πληρωσει εγω!!!! Το αυτοκινητο μου ειναι του 2007. Το παραδειγμα των 3 ευρω ειναι αλλου ανθρωπου ο οποιος ειχε ενα αυτοκινητο του 2000.
Και τελειωνοντας να πω οτι δεν ειναι το θεμα μας το τι σημαινει τοσο υβριδικο οσο αυτο που ανεφερα οτι αφου χρησιμοποιειται μια διπλη τεχνολογια (σε ενα κινητηρα αλλα κανει στην ουσια το ιδιο πραγμα δηλ. εχει λιγοτερους ρυπους και ειναι φιλικο στο περιβαλλον) θα πρεπει να πιεστει η κυβερνηση και αφου εκανε το λαθος οπως θελτε παρτε το να σκεφτει για μια φορα τιμια και σωστα. Δεν μπορει να ειμαστε παντα ερμαια του καθε συμβουλου της. Επισης τα 80 ευρω που δινουμε οπως ειπα για το ΚΤΕΟ ειναι αρκετα ως αρμεγμα μιας και το αυτοκινητο θα περασει ξανα ΚΤΕΟ και για τα αλλα μηχανικα του μερη με απο μια ξεχωριστη πληρωμη...
Ας αφησουμε το θεμα λιγο και θα επανερθουμε ξανα συντομα.
Μην παραθέτεις την wikipedia. Κρατικά άρθρα να παραθέσεις.
Πόσο νομικά τεκμηριωμένα είναι μία σελίδα στην οποία τροποποιεί άρθρα, όποιος θέλει;παλι καλα που δεν απαντησαν, αν απαντουσαν η΄εδιναν κινητρα την επομενη μερα το υγραεριο
θα εφτανε τα 2 ευρω.Τώρα που γίνεται της μοδός θαρρώ πως δεν θα αργήσει να γίνει και αυτό
Ερχεται.....κατ΄αρχήν με αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο....μόλις το είπε στο ALTER.
Φυσικό αέριο ή υγραέριο;
Edit. Είπε και για υγραέριο; -
Πειρακια ποτέ! Στις χαμηλες στροφες εχει πολυ φεύγα!
Ιλιον 0,655
Περιστερι 0,668 (για τα χιλιοστα δεν ειμαι σιγουρος)
Θηβα 0,72
Χανια(γαλατας) 0,92Δωστε και σεις τιμες να ξερουμε τι γινεται...να προτειμουμε τους πιο τιμιους.
-
Altus οχι δεν διαφωνω μαζί σου... είναι πολυ λογικά αυτα που λές. Αλλα δυστυχως δεν αποφασίζουμε εμεις, αλλα το υπουργείο
Μπίρμπος σήμερα (Αγίας Αννης, Ρέντη) 0,668.... μηνες το εχει τόσο.
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Altus οχι δεν διαφωνω μαζί σου... είναι πολυ λογικά αυτα που λές. Αλλα δυστυχως δεν αποφασίζουμε εμεις, αλλα το υπουργείοΜπίρμπος σήμερα (Αγίας Αννης, Ρέντη) 0,668.... μηνες το εχει τόσο.
ποιος ο λόγος να το ανεβάσει; ήδη βγάζουν πολλά στο λίτρο έτσι...
-
Και εγω συμφωνω... με ολους γιατι οπως ειπα δεν ειναι το θεμα να αντιδικουμε.
Αν ειναι να το αλλαξουνε το κρατος δεν θα κοιταξει ουτε την wiki ουτε τα γραφομενα σου αλλα ... την τσεπη της! Οποτε, ψυχραιμια...!
Μπραβο και στα παιδια που αρχιζουν και γραφουν τις τιμες. θα δειτε οτι σε λιγο θα στρωσουν τα πρατηρια... Απλα συνεχιστε το και ολοι θα βγουμε κερδισμενοι!
-
επειδη εχω ενα audi a3 2.ooo κιβυκα fsi και τελικα βρηκα οτι ταιρειαζει το συστημα της tartarini ,,εχει κανεις καποια γνωμη για αυτην την εταιρια ? ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
ΠΡΟΤΑΣΗ: Οσοι εχουμε ηδη υγραεριο καλο θα ηταν οποτε φουλαρουμε / ανεφοδιαζουμε το αυτοκινητο μας να μπαινουμε εδω και να αναφερουμε την τρεχουσα τιμη για την περιοχη μας και το πρατηριο που επισκεφτηκαμε. Πιστευω οτι ειναι μια βοηθεια που αν δεν βαρεθουμε θα μας βοηθησει λιγο... στην τσεπη μας. Τι λετε?Αφού υπάρχει το εργαλείο και λέγεται w w w . g a s p r i c e . g r
και συγκεκριμένα
http://www.gasprice.gr/main/omadalist.asp?idgroup=2611
Τι λέτε??? -
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Μπραβο και στα παιδια που αρχιζουν και γραφουν τις τιμες. θα δειτε οτι σε λιγο θα στρωσουν τα πρατηρια... Απλα συνεχιστε το και ολοι θα βγουμε κερδισμενοι!Εκτός από τα ΕΙΧ αυτοκίνητα ποιος άλλος βάζει σε αυτά τα πρατήρια;;
Αν η απάντηση είναι κανένας άλλος να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα προστεθούν φόροι τέτοιοι ώστε το κόστος να φτάσει λίγο χαμηλότερα από της βενζίνης....
Ίσως αυτό είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να υπολογίζουν όσοι σκέφτονται να τοποθετήσουν τη σχετική εγκατάσταση. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπραβο και στα παιδια που αρχιζουν και γραφουν τις τιμες. θα δειτε οτι σε λιγο θα στρωσουν τα πρατηρια... Απλα συνεχιστε το και ολοι θα βγουμε κερδισμενοι!
Εκτός από τα ΕΙΧ αυτοκίνητα ποιος άλλος βάζει σε αυτά τα πρατήρια;;
Αν η απάντηση είναι κανένας άλλος να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα προστεθούν φόροι τέτοιοι ώστε το κόστος να φτάσει λίγο χαμηλότερα από της βενζίνης....
Ίσως αυτό είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να υπολογίζουν όσοι σκέφτονται να τοποθετήσουν τη σχετική εγκατάσταση.στην Ελλαδα οτι και να κανεις ρισκο ειναι.
απλα οσοι το βαζουν τωρα, ελπιζουν να κανουν αποσβεση μεχρι να αυξηθει η τιμη. -
Το ίδιο υγραέριο μπαίνει και σε φιάλες για οικιακή χρήση. Άσε που υπάρχουν παλιά συστήματα που χρησιμοποιούν φιάλες πετρογκάζ...
Αν ανέβει το κόστος του υγραερίου θα επηρεάσει κι όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το υγραέριο για θέρμανση, είτε σε σόμπα είτε σε λέβητα. Ομοίως θα επηρεαστούν αντίστοιχα και τα βιομηχανικά συστήματα... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Το ίδιο υγραέριο μπαίνει και σε φιάλες για οικιακή χρήση. Άσε που υπάρχουν παλιά συστήματα που χρησιμοποιούν φιάλες πετρογκάζ...
Αν ανέβει το κόστος του υγραερίου θα επηρεάσει κι όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το υγραέριο για θέρμανση, είτε σε σόμπα είτε σε λέβητα. Ομοίως θα επηρεαστούν αντίστοιχα και τα βιομηχανικά συστήματα...και τι ακριβως πιστευεις απο τα παραπανω οτι τους ενδιαφερει?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εκτός από τα ΕΙΧ αυτοκίνητα ποιος άλλος βάζει σε αυτά τα πρατήρια;;
Ίσως αυτό είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να υπολογίζουν όσοι σκέφτονται να τοποθετήσουν τη σχετική εγκατάσταση.στην Ελλαδα οτι και να κανεις ρισκο ειναι.
απλα οσοι το βαζουν τωρα, ελπιζουν να κανουν αποσβεση μεχρι να αυξηθει η τιμη.
Γιατί παραπονιέσαι Σπύρο μου…… «υπάρχουν τα λεφτά….», και τα βρήκαν!!!......ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ, και τώρα μας τα παίρνουν……..
Μετά από όσες λεπτομερείς παραθέσεις που έχω κάνει, δεν κατάλαβαν τίποτα?. ‘Σαν την χήρα στο κρεβάτι’ κάνουν.
Δεν παραδειγματίζονται ?!!. 1 χρόνο διαβούλευση κάνουν….. και παραγωγή 0!!!....και τώρα άλλες 100 μέρες προσαρμογής!!.....με τα λεφτά μας….
και δεν μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμη, για να αποφύγουμε ΠΙΘΑΝΗ λάθος επιλογή, η βεβιασμένη?. καλά μας κάνουν………
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Βλέπω ότι συχνά συγχέεται το υγραέριο(LPG) με το φυσικό αέριο(LNG), το έχω επισημάνει και πρίν κάποιες σελίδες αλλά δεν βλέπω αντίδραση, το πρώτο είναι μίγμα προπανίου και βουτανίου ενώ το δεύτερο αποτελείται κυρίως απο μεθάνιο και πολλά άλλα σε μικροποσότητες. Το φυσικό άεριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητήρα εσωτερικής καύσης πού έχει γίνει μετατροπή για υγραέριο, είναι διαφορετική ιστορία! Επίσης, εγγυημένη χαμηλή τιμή έχει το φυσικό αέριο και όχι το υγραέριο, το οποίο μπορεί να αυξηθεί οσο και όποτε γουστάρει η κάθε κυβέρνηση. Στη βιομηχανία χρημοποιήται φυσικό αέριο και όχι υγραέριο, επιπλέον υπάρχει πλήθως οικιακών συσκευών για φυσικό αέριο αλλά και για υγραέριο. Αλλό η απλή καύση σε λέβητες και σόμπες και άλλο η καύση σε κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι πιθανό οι λέβητες να καίνε και τα δύο αέρια καύσιμα, όχι όμως οι κινητήρες!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν ανέβει το κόστος του υγραερίου θα επηρεάσει κι όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το υγραέριο για θέρμανση, είτε σε σόμπα είτε σε λέβητα. Ομοίως θα επηρεαστούν αντίστοιχα και τα βιομηχανικά συστήματα...και τι ακριβως πιστευεις απο τα παραπανω οτι τους ενδιαφερει?
Και βεβαίως δεν τους ενδιαφέρει καλέ μου Σπύρο. Όταν πεινάμε και πάμε να δανειστούμε, για να αποπληρώσουμε, της ληστρικές συμφωνίες για εξοπλισμούς (υποβρύχια που γέρνουν, αεροπλάνα που μπάζουν νερά στην βροχή, το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΗΣ, που ‘θάψανε’) και παραγγέλλει φρεγάτες, (έτσι άκουσα…..) για να ξανά χρεωθούνε και τα δισεγγόνια μας . Περιμένεις το φουκαριάρικο αέριο να μην το πηδήξουν?. Δεν καταλαβένουν χριστό.
Μου γράφει ο άλλος εδώ μέσα για 20 χρόνια συμφωνίας, με σταθερή τιμή, και ζαλίζομε. Εδώ τον χειμώνα που μας έρχεται, θα πληρώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης, για να ζεστάνουμε τα παιδιά μας, για να μην παγώσουν στον Όλυμπο, στην βόριο Ελλάδα τα χωριά, 100% ακριβότερα από φέτος . Και θα αφήσουν το αέριο?.
Ακούτε της σας λέω. Στην Ελλάδα γεννήθηκα, στην Ελλάδα πήγα στρατό, στην Ελλάδα σπούδασα, στην Ελλάδα έφτιαξα επιχηρείσεις, στην Ελλάδα φορολογούμε. Δεν σας τα λέει αλλοδαπός. Αν σας τα έλεγε αλλοδαπός, να μην τον πιστεύατε. Όπως αλώστε αυτό κάνω και εγώ, με την μεγάλη πήρα μου. Ελπίζω να το ‘πιάσατε’ το υπονοούμενο…….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης geko έγραψε:
Βλέπω ότι συχνά συγχέεται το υγραέριο(LPG) με το φυσικό αέριο(LNG), το έχω επισημάνει και πρίν κάποιες σελίδες αλλά δεν βλέπω αντίδραση, το πρώτο είναι μίγμα προπανίου και βουτανίου ενώ το δεύτερο αποτελείται κυρίως απο μεθάνιο και πολλά άλλα σε μικροποσότητες. Το φυσικό άεριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητήρα εσωτερικής καύσης πού έχει γίνει μετατροπή για υγραέριο, είναι διαφορετική ιστορία! Επίσης, εγγυημένη χαμηλή τιμή έχει το φυσικό αέριο και όχι το υγραέριο, το οποίο μπορεί να αυξηθεί οσο και όποτε γουστάρει η κάθε κυβέρνηση. Στη βιομηχανία χρημοποιήται φυσικό αέριο και όχι υγραέριο, επιπλέον υπάρχει πλήθως οικιακών συσκευών για φυσικό αέριο αλλά και για υγραέριο. Αλλό η απλή καύση σε λέβητες και σόμπες και άλλο η καύση σε κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι πιθανό οι λέβητες να καίνε και τα δύο αέρια καύσιμα, όχι όμως οι κινητήρες!
Και βεβαίως καλέ μου φίλε geko, διάβασα αυτά που είχες γράψει, και το γνωρίζω σαν εγκαταστάτης 35 χρόνια περίπου. Συμφώνησα τότε απολύτως, και δεν αντιδρώ για την «αντίδραση»!.
Είσαι απολύτως σωστός στην παράθεση σου.
Όσο για την βιομηχανία, η κατανάλωση και των δυο αερίων, είναι 50 – 50.
Πάντως σε όλα τα ανυψωτικά, που χρησιμοποιούν ορισμένοι, περίπου 80 κομμάτια, που έχω βάλει αέριο, χρησιμοποιώ μπουκάλες οικιακής χρήσης, τοποθετημένες ανάποδα. Έτσι πρώτον ελέγχονται συνεχώς από της διάφορες gas, έχουν στοκ σίγουρο και όχι βαρέλια ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα. Και σίγουρα τους το φέρνουν η εταιρίες αερίου, και με έκπτωση. Βλέπεις αυτά τα μηχανήματα, δεν έχουν την ευχέρεια να κυκλοφορούν στον δρόμο, πόσο μάλλον να ψάχνουν για σπάνια πρατήρια αεριού, που θα δεις θα λιγοστέψουν και άλλο.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
επειδη εκανα μια ερώτηση σχετικα με το σύστημα της tartarini το πόσο καλο ειναι για να το βάλω στο αμαξι μου audi A3 2OOO ΚΙΒ . FSI ..και απαντηση δεν πήρα ...μπορει καποιος τουλαχιστον να μου πει επειδι θα πρεπει να τρυπήσω την κεφαλή , ειναι κακό αυτο ? ευχαριστώ ...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
επειδη εχω ενα audi a3 2.ooo κιβυκα fsi και τελικα βρηκα οτι ταιρειαζει το συστημα της tartarini ,,εχει κανεις καποια γνωμη για αυτην την εταιρια ? ευχαριστώ
Ιταλικη καλη μαρκα. Αλλα μην βασιζεσαι στην εταιρια μονο. Ποιος θα στο τοποθετησει? 4ης γενιας ειναι ετσι?
p23os απαντησεις πηρες...αλλα αμα δεν διαβαζεις δεν προκειται να τις δεις ποτε.
[*]Σχετικα με τον φιλο που ρωταει για την tartarini επειδη τυχαινει να δουλευω στον χωρο του φυσικου αεριου να πω οτι ολοι οι μετρητες ενα μεγαλο ποσοστο μπορει και 80-90% των μετρητων που βαζει η ΕΠΑ (εταιρεια παροχης αεριου) ειναι μαρκας tartarini. Και μιλαμε για 100.000 μετρητες τουλαχιστον. Οποτε ξερεις οτι ειναι αξιοπιστοι μονο απο αυτο. Γενικα παρατηρω οτι οι Ιταλοι ειναι οχι μονο χρηστες υγραεριου αλλα και περιτανοι κατασκευαστες στον τομα αυτο. και μπραβο τους γιατι εχουν 4-5 εταιρειες που πραγματικα εχουν τεχνογνωσια.
4ης ειναι.
Η πολλαπλη τρυπιεται, το σωστοτερο ειναι να βγει, αλλα σχεδον ολοι την τρυπανε πανω στο αμαξι. Προβλημα δεν θα εχεις.
Υγραεριοκίνηση!