-
Βαζε οτι προτεινει ο κατασκευαστης απλα ζητα απο τον μηχανικο να στα κατεβαζει στο 0.8mm
Συνηθως τα μαμα για χρηση βενζινης ειναι 1.1mm
Επισης απαραιτητα ελεγχο καθε 15.000κμ
Μην πετας λεφτα σε ειδικα μπουζι..με καθε επιφυλαξη. -
Παρόμοια φάση μου έτυχε όταν άλλαξα και τα δικά μου στις 50.000 τα οποία ήταν ιριδίου. Η κεντρική ακίδα ήταν ο.κ. αλλά η ακίδα της γείωσης είχε ελαφρά λιώσει στο πλάι όχι όμως σε χιλιοστά αλλά σε μικρά. Ίσα που φαινόταν με το μάτι. Από ότι κατάλαβα άδικα τα άλλαξα (υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα στο ρελαντί) αλλά επειδή βγαίνουν δύσκολα δεν τα επανέφερα.
Off topic: ά ρε η αϋπνία τι κάνει!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το υγραέριο το κάνει αυτό, να ανοίγει το διάκενο δηλαδή σε απλά μπουζί και μάλιστα πιο γρήγορα από το προκαθορισμένο σέρβις.Αν θες να χρησιμοποιείς απλά μπουζί, βάζε μικρότερο διάκενο όταν τα τοποθετείς και κάνε πιο σύντομα έλεγχο πχ κάθε 15000 χλμ. Η άλλη λύση ίσως είναι μπουζί ιριδίου-πλατίνας, η ακίδα δηλαδή είναι από ιρίδιο και η γείωση από πλατίνα. Ακριβή λύση όμως που δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, αν και επιφυλάσσομαι να το κάνω.
Καλέ μου φίλε δεν είναι σπατάλη.
Κάθε 60000-70000κμ τα άλλα θα έχουν λιώσει στην χωματερή!. Κάθε πρώτα 40000κμ ένα φιλάρισμα. Και μετά πέταμα. Στης βενζίνες τα EGK βαστάνε 120000κμ.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όταν δεν κάνεις οικονομία, σου έρχεται μόνη της!.
Α.
ΥΓ. καλό μήνα, καλή ανάσταση, καλό Πάσχα. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Παρόμοια φάση μου έτυχε όταν άλλαξα και τα δικά μου στις 50.000 τα οποία ήταν ιριδίου. Η κεντρική ακίδα ήταν ο.κ. αλλά η ακίδα της γείωσης είχε ελαφρά λιώσει στο πλάι όχι όμως σε χιλιοστά αλλά σε μικρά. Ίσα που φαινόταν με το μάτι. Από ότι κατάλαβα άδικα τα άλλαξα (υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα στο ρελαντί) αλλά επειδή βγαίνουν δύσκολα δεν τα επανέφερα.Off topic: ά ρε η αϋπνία τι κάνει!!
Και σίγουρα τα άλλαξες γρήγορα!!!!!......
Μωρέ Ντελικανήηηηηηηηηη…. Δεν βγαίνουν δύσκολα, θέλουν το χρόνο τους……. Βαλε μια τσικουδιά και τελείωσαν!.
Α.
Και πες μου με ΠΜ πως μπαίνει η φωτώ την Σούκις μου, να κάνει παρέα στον Μαξ μας. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το υγραέριο το κάνει αυτό, να ανοίγει το διάκενο δηλαδή σε απλά μπουζί και μάλιστα πιο γρήγορα από το προκαθορισμένο σέρβις.
Αν θες να χρησιμοποιείς απλά μπουζί, βάζε μικρότερο διάκενο όταν τα τοποθετείς και κάνε πιο σύντομα έλεγχο πχ κάθε 15000 χλμ. Η άλλη λύση ίσως είναι μπουζί ιριδίου-πλατίνας, η ακίδα δηλαδή είναι από ιρίδιο και η γείωση από πλατίνα. Ακριβή λύση όμως που δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, αν και επιφυλάσσομαι να το κάνω.
Καλέ μου φίλε δεν είναι σπατάλη.
Κάθε 60000-70000κμ τα άλλα θα έχουν λιώσει στην χωματερή!. Κάθε πρώτα 40000κμ ένα φιλάρισμα. Και μετά πέταμα. Στης βενζίνες τα EGK βαστάνε 120000κμ.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όταν δεν κάνεις οικονομία, σου έρχεται μόνη της!.
Α.
ΥΓ. καλό μήνα, καλή ανάσταση, καλό Πάσχα.Δε διαφωνώ, απλά λέω ότι δεν έχω δοκιμάσει ο ίδιος στο υγραέριο.
Ευχές και από εμένα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Παρόμοια φάση μου έτυχε όταν άλλαξα και τα δικά μου στις 50.000 τα οποία ήταν ιριδίου. Η κεντρική ακίδα ήταν ο.κ. αλλά η ακίδα της γείωσης είχε ελαφρά λιώσει στο πλάι όχι όμως σε χιλιοστά αλλά σε μικρά. Ίσα που φαινόταν με το μάτι. Από ότι κατάλαβα άδικα τα άλλαξα (υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα στο ρελαντί) αλλά επειδή βγαίνουν δύσκολα δεν τα επανέφερα.
Μωρέ Ντελικανήηηηηηηηηη…. Δεν βγαίνουν δύσκολα, θέλουν το χρόνο τους……. Βαλε μια τσικουδιά και τελείωσαν!.
Α.Έχεις απόλυτο δίκιο μάστορα.
Απλά ήταν η περίοδο που έψαχνα (και ακόμη ψάχνω γ@μω τη γκαντεμιά μου) να δω για ποιο λόγο κάνει τις διακοπές στο ρελαντί. –ούτε Πάσχα ήταν ούτε Χριστούγεννα αλλά διακοπές έκανε- Ο κατασκευαστής μου έλεγε στις 40.000 με βενζίνη τα απλά και είχα σκοπό να τα αλλάξω (λόγο αερίου) μετά τις 100.000 του ιριδίου αλλά δεν πρόλαβα λόγο δοκιμών. Εν τω μεταξύ τα πρώτα 4 βγαίνουν σε ένα 20λεπτο αλλά τα πίσω βάλε καμιά ώρα. Επήγε και έβαλε και 8 ο σχιστομάτης ο κατασκευαστής, πάλι καλά που δεν έβαλε16 να θέλω ένα μεροκάματο στα μπουζί. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Α.Έχεις απόλυτο δίκιο μάστορα.
Απλά ήταν η περίοδο που έψαχνα (και ακόμη ψάχνω γ@μω τη γκαντεμιά μου) να δω για ποιο λόγο κάνει τις διακοπές στο ρελαντί. –ούτε Πάσχα ήταν ούτε Χριστούγεννα αλλά διακοπές έκανε- Ο κατασκευαστής μου έλεγε στις 40.000 με βενζίνη τα απλά και είχα σκοπό να τα αλλάξω (λόγο αερίου) μετά τις 100.000 του ιριδίου αλλά δεν πρόλαβα λόγο δοκιμών. Εν τω μεταξύ τα πρώτα 4 βγαίνουν σε ένα 20λεπτο αλλά τα πίσω βάλε καμιά ώρα. Επήγε και έβαλε και 8 ο σχιστομάτης ο κατασκευαστής, πάλι καλά που δεν έβαλε16 να θέλω ένα μεροκάματο στα μπουζί.honda jazz 1.3 ?
-
Σωστός!!!! και αυτόματο.
-
τι εγινε βρε παιδια στον Βολο;;;
κατω απο 0.7€ το αεριο;http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... 1&dtimes=5
κι εβαλα εγω πριν λιγο με 0,78 € και χαρηκα;
Τωρα ειδα οτι στη Λαρισα πουλανε 0,73 και 0,746€ -
Παίδες τελικά έβαλα Lovato στο σενικ 1.6 του 2004.
ο εγκαταστάτης πολύ καλός, φάνηκε να το κατέχει χωρίς να το παίζει έξυπνος, αν κ πιτσιρικος. συνολικό κόστος 800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) μαζί με τα έξοδα του κτεο. Εκανα μόλις 100 χιλιόμετρα με το αμαξι, χωρίς κανένα χαζοπρόβλημα. Το καλό είναι ότι η τάπα πλήρωσης μπήκε δίπλα από αυτήν της βενζίνης οπότε δεν τρυπήθηκε προφυλακτήρας κτλ. Κ μάλιστα, το γέμισμα γίνεται γίνεται χωρίς να χρειάζεται αντάπτορας. Τα σενίκ κ μεγκαν της εποχής έχουν την τάπα πλήρωσης βενζίνης στην άκρη, οπως ανοιγεις το πορτακι κ έτσι υπήρχε άπλετος χώρος για να μπει η τάπα για το Lpg. Σαν να σχεδιάστηκε το αμαξι για bieful καταστάσεις Στο δρόμο πάντως εχω δει σενικ κ μεγκαν με τρύπες στους προφυλακτήρες, αφού οι μαστοροι προφανώς δεν το πολυψάχνουν.
Μετά τις γιορτές θα παω να βάλω κ μπουζί lpg, -
καλές οικονομικές και απροβληματιστες βολτες!!!!!
και... που ξερεις μπορει να σου αρεσει τοσο που να βαλεις και στο καρτ!!!
-
ευχαριστώ για τις ευχές
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
κ
και... που ξερεις μπορει να σου αρεσει τοσο που να βαλεις και στο καρτ!!!αν μπαινει...
ποιο καρτ, αφού λόγω κρίσης έχω να κάνω 4 μήνες. Αντί να σκαω το 40ευρω καθε κυριακή έχω ξεκινήσει τις ποδηλατάδες Τέλος πάντων, κ πάλι καλά να λέμε.
Πάντως κάπου στη Μεσογείων είδα προσφορά σύστημα για 4κυλινδρα ιντζέξιον στα... 499 ευρώ Μου μπήκαν ιδέες να βάλω μεχρι κ σε ένα παλιό κλιο που έχω (που θέλει 50 ευρώ το μήνα βενζίνη). Βασικά, θα έβαζα αν δεν υπήρχε η οικονομική αβεβαιότητα
-
Η τρυπα στον προφυλακτηρα δεν ειναι θεμα 'μη ψαξιματος'. Ολοι το ξερουν οτι μπαινει και στο πορτακι. Ειναι ομως λιγο πιο
χρονοβορο στην τοποθετηση. Το αρνητικο του ειναι οτι τρυπας σχεδον τρια στρωματα λαμαρινας με οτι αυτο συνεπαγεται απο μελλοντικη διαβρωση/τριγμοι κλπ. Και στον προφυλακτηρα μια χαρα ειναι, δεν χρειαζεται και ανταπτορας. -
- το οτι (οταν το στομιο πληρωσης βρισκεται καπου στον προφυλακτηρα) δεν εχει καμια σχεση με τον θαλαμο επιβατων.
Στο δικο μου αυτοκινητο, αν βαζαμε το στομιο διπλα σ'αυτο της βενζινης θα επρεπε το σωληνακι να περναει απο τον χωρο αποσκευων που ειναι ενιαίος με αυτον των επιβατων.
Τελικα εκανε μια τρυπα στον προφυλακτηρα διπλα στην πινακιδα και βρισκονται ολα κατω απο το πατωμα του αυτοκινητου. -
ψαξιμο εννούσα την μελέτη-χρόνο που θέλει
ούτε σε εμένα θέλει αντάπτορα. Αν ήθελε θα του έλεγα να τρυπήσει προφυλακτήρα -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Το αρνητικο του ειναι οτι τρυπας σχεδον τρια στρωματα λαμαρινας με οτι αυτο συνεπαγεται απο μελλοντικη διαβρωση/τριγμοι κλπ. Και στον προφυλακτηρα μια χαρα ειναι, δεν χρειαζεται και ανταπτορας.Αυτό!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τι εγινε βρε παιδια στον Βολο;;;
κατω απο 0.7€ το αεριο;http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... 1&dtimes=5
κι εβαλα εγω πριν λιγο με 0,78 € και χαρηκα;
Τωρα ειδα οτι στη Λαρισα πουλανε 0,73 και 0,746€Που να δεις και το καρτέλ της Θεσσαλονίκης!
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Η τρυπα στον προφυλακτηρα δεν ειναι θεμα 'μη ψαξιματος'. Ολοι το ξερουν οτι μπαινει και στο πορτακι. Ειναι ομως λιγο πιο
χρονοβορο στην τοποθετηση. Το αρνητικο του ειναι οτι τρυπας σχεδον τρια στρωματα λαμαρινας με οτι αυτο συνεπαγεται απο μελλοντικη διαβρωση/τριγμοι κλπ. Και στον προφυλακτηρα μια χαρα ειναι, δεν χρειαζεται και ανταπτορας.ειτε προφυλακτηρα ειτε πορτακι, απο το ιδιο σημειο βγαινει ο σωληνας μεσα απο το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Τα σενίκ κ μεγκαν της εποχής έχουν την τάπα πλήρωσης βενζίνης στην άκρη, οπως ανοιγεις το πορτακι κ έτσι υπήρχε άπλετος χώρος για να μπει η τάπα για το Lpg. Σαν να σχεδιάστηκε το αμαξι για bieful καταστάσειςστο δικο μου megane II (και ισως στο δικο σου?), εχει στο καντραν ενδειξη σχετικη(?) με υγραεριο που γραφει GAS.
φαινεται μονο με το φως της μερας και απο συγκεκριμενη γωνια οταν το χτυπα ο ηλιος -οπως και με καναδυο αλλες ανενεργες ενδειξεις.
ισως και πραγματικα η σειρα αυτη να ειναι σχεδιασμενη για 2 καυσιμα. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Τα σενίκ κ μεγκαν της εποχής έχουν την τάπα πλήρωσης βενζίνης στην άκρη, οπως ανοιγεις το πορτακι κ έτσι υπήρχε άπλετος χώρος για να μπει η τάπα για το Lpg. Σαν να σχεδιάστηκε το αμαξι για bieful καταστάσεις
στο δικο μου megane II (και ισως στο δικο σου?), εχει στο καντραν ενδειξη σχετικη(?) με υγραεριο που γραφει GAS.
φαινεται μονο με το φως της μερας και απο συγκεκριμενη γωνια οταν το χτυπα ο ηλιος -οπως και με καναδυο αλλες ανενεργες ενδειξεις.
ισως και πραγματικα η σειρα αυτη να ειναι σχεδιασμενη για 2 καυσιμα.
Δεν υπάρχει λαμπάκι.
Υπάρχει η γραμμή.
Βάζεις λαμπάκι και συνδέεις, και περνεις την ένδειξη σε ωραίο σημείο!. Εργοστασιακά!.Οι Άγιες ημέρες του
Πάσχα και της Ανάστασης να γεμίσουν
τις καρδιές όλων μας με το φως της
Αγάπης, της Ειρήνης και της Ελπίδας!!!
Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση
Α.
Υγραεριοκίνηση!