-
Ο χρήστης cson έγραψε:
επειδη εχω ενα audi a3 2.ooo κιβυκα fsi και τελικα βρηκα οτι ταιρειαζει το συστημα της tartarini ,,εχει κανεις καποια γνωμη για αυτην την εταιρια ? ευχαριστώ
Ιταλικη καλη μαρκα. Αλλα μην βασιζεσαι στην εταιρια μονο. Ποιος θα στο τοποθετησει? 4ης γενιας ειναι ετσι?
p23os απαντησεις πηρες...αλλα αμα δεν διαβαζεις δεν προκειται να τις δεις ποτε.
[*]Σχετικα με τον φιλο που ρωταει για την tartarini επειδη τυχαινει να δουλευω στον χωρο του φυσικου αεριου να πω οτι ολοι οι μετρητες ενα μεγαλο ποσοστο μπορει και 80-90% των μετρητων που βαζει η ΕΠΑ (εταιρεια παροχης αεριου) ειναι μαρκας tartarini. Και μιλαμε για 100.000 μετρητες τουλαχιστον. Οποτε ξερεις οτι ειναι αξιοπιστοι μονο απο αυτο. Γενικα παρατηρω οτι οι Ιταλοι ειναι οχι μονο χρηστες υγραεριου αλλα και περιτανοι κατασκευαστες στον τομα αυτο. και μπραβο τους γιατι εχουν 4-5 εταιρειες που πραγματικα εχουν τεχνογνωσια.
σε ευχαριστώ πολύ ...
4ης ειναι.
Η πολλαπλη τρυπιεται, το σωστοτερο ειναι να βγει, αλλα σχεδον ολοι την τρυπανε πανω στο αμαξι. Προβλημα δεν θα εχεις. -
Για τον φιλο που εστειλε το λινκ http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... 1&dtimes=2
ενω εχω δωσει φιλτρα για θεσσαλονικη και υγραεριο αυτο μου βγαζει ασχετες σελιδες με ολα μαλλον τα πρατηρια της θεσσαλονικης και φυσικα χωρις τιμες για ΥΓΡΑΕΡΙΟ. Τι να κανουμε δηλ. να διαβασουμε ολες τιε σελιδες και μαλιστα χωρις τιμες???
Αν εχω κανει καποιο λαθος πειτε μου το.
Πιστευω παντως οτι αν αναφερομαστε καθημερινα εδω δεν θα περιμενουμε κανεναν να ... ανανεωσει το site του οποτε αυτο θελει. Ασε που οι τιμες μπορει να ειναι και παλιες...
Κατι ακουστηκε οτι μολις ψηφιστει η εγκυκλειος για το υγραεριο θα μπορεσουμε να το περασουμε στο ΚΤΕΟ και στα ιδιωτικα (ο πρωτος ελεγχος). Αυτο ειναι καλο γιατι ολοι μας δουλευουμε και ειναι βολικο να πηγαινεις το απογευμα.
Ερωτημα: Μηπως αμα περιμενουμε την εγκυκλειο θα μας περιμενει καμια εκπληξη στο κτεο οποτε ειναι καλυτερα να το περασουμε τωρα (βλεπε νεες απαιτησεις εγκαταστασεις κτλ)?
Τελος οσοι εχετε περασει ΚΤΕΟ σας δωσσανε την αδεια κυκλοφοριας με την επιπλεον αναγραφη ΥΓΡΑΕΡΙΟ???
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Το ίδιο υγραέριο μπαίνει και σε φιάλες για οικιακή χρήση. Άσε που υπάρχουν παλιά συστήματα που χρησιμοποιούν φιάλες πετρογκάζ...
Αν ανέβει το κόστος του υγραερίου θα επηρεάσει κι όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το υγραέριο για θέρμανση, είτε σε σόμπα είτε σε λέβητα. Ομοίως θα επηρεαστούν αντίστοιχα και τα βιομηχανικά συστήματα...κάτσε να δεις η κοτσομούρα και το καλαμαράκι στα τσιπουράδικα που θα φτάσει αν ανέβει το υγραέριο...
Βλέπω ότι συχνά συγχέεται το υγραέριο(LPG) με το φυσικό αέριο(LNG), το έχω επισημάνει και πρίν κάποιες σελίδες αλλά δεν βλέπω αντίδραση, το πρώτο είναι μίγμα προπανίου και βουτανίου ενώ το δεύτερο αποτελείται κυρίως απο μεθάνιο και πολλά άλλα σε μικροποσότητες. Το φυσικό άεριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητήρα εσωτερικής καύσης πού έχει γίνει μετατροπή για υγραέριο, είναι διαφορετική ιστορία! Επίσης, εγγυημένη χαμηλή τιμή έχει το φυσικό αέριο και όχι το υγραέριο, το οποίο μπορεί να αυξηθεί οσο και όποτε γουστάρει η κάθε κυβέρνηση. Στη βιομηχανία χρημοποιήται φυσικό αέριο και όχι υγραέριο, επιπλέον υπάρχει πλήθως οικιακών συσκευών για φυσικό αέριο αλλά και για υγραέριο. Αλλό η απλή καύση σε λέβητες και σόμπες και άλλο η καύση σε κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι πιθανό οι λέβητες να καίνε και τα δύο αέρια καύσιμα, όχι όμως οι κινητήρες!
φυσικό αέριο => CNG
-
Θα χρειαστώ την βοήθεια του κυρ-Αντώνη (antonis-team) σε κάτι απολύτως τεχνικό. Μιλώντας με τον φίλο tgi, μου ανέφερε οτι ο λόγος που το αυτοκίνητο ρετάρει μετά απο 10-15 λεπτά ακινησίας (φανάρια, σταματα ξεκίνα, κίνηση) είναι επειδή ο ρυθμιστής πίεσης είναι πάνω απο το δυναμό, αυτος θερμαίνεται και καίει, και εφόσον επιστρέφει καύσιμο στην μπουκάλα θερμένεται ΚΑΙ η μπουκάλα. Και αυτο είναι κακό. Πήγε στον εγκαταστάτη του, και του έβγαλε απο το σημείο εκείνο τον ρυθμιστή, και τον έβαλε κοντά στην εργαλειοθήκη. Δλδ μακριά απο υψηλές θερμοκρασίες. Και το πρόβλημα λύθηκε.
Εγω το πρόβλημα του ρεταρίσματος το έχω 1-2 φορες το μήνα, αλλα πάντα οταν μπλεχτώ σε κίνηση. Εντούτις τώρα που έπιασα τον ρυθμιστή, έκαιγε!!! Πως ειναι δυνατόν στον έναν να παρουσιάζει πάντα πρόβλημα, και στον άλλον 1 στο τόσο? Εφόσον και σε μένα ΠΑΝΤΑ καίει ο ρυθμιστης? -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Θα χρειαστώ την βοήθεια του κυρ-Αντώνη (antonis-team) σε κάτι απολύτως τεχνικό. Μιλώντας με τον φίλο tgi, μου ανέφερε οτι ο λόγος που το αυτοκίνητο ρετάρει μετά απο 10-15 λεπτά ακινησίας (φανάρια, σταματα ξεκίνα, κίνηση) είναι επειδή ο ρυθμιστής πίεσης είναι πάνω απο το δυναμό, αυτος θερμαίνεται και καίει, και εφόσον επιστρέφει καύσιμο στην μπουκάλα θερμένεται ΚΑΙ η μπουκάλα. Και αυτο είναι κακό. Πήγε στον εγκαταστάτη του, και του έβγαλε απο το σημείο εκείνο τον ρυθμιστή, και τον έβαλε κοντά στην εργαλειοθήκη. Δλδ μακριά απο υψηλές θερμοκρασίες. Και το πρόβλημα λύθηκε.
Εγω το πρόβλημα του ρεταρίσματος το έχω 1-2 φορες το μήνα, αλλα πάντα οταν μπλεχτώ σε κίνηση. Εντούτις τώρα που έπιασα τον ρυθμιστή, έκαιγε!!! Πως ειναι δυνατόν στον έναν να παρουσιάζει πάντα πρόβλημα, και στον άλλον 1 στο τόσο? Εφόσον και σε μένα ΠΑΝΤΑ καίει ο ρυθμιστης?Μάντεψε......
μετά από 15 λεπτά λειτουργίας αυτοκινήτου σε στάση (χωρίς air condition για να μην δουλεύει και το δευτερο βαντιλατέρ) το αυτοκίνητο δεν μου έκανε κανένα ρετάρισμα και όταν πήγα να πιασω το ρυθμιστή πίεσης ήταν σε θερμοκρασία περιβάλοντός!!!!
Τα σχόλεια και οι ενέργειες............ δικές σου -
Σημερα εκανα μια διαδρομή 7 χλμ χωρίς κίνηση. Οταν εφτασα, ανοιξα το καπώ, έβαλα το χέρι μου στον ρυθμιστή και ήταν ακριβώς όπως το λες κ εσύ. Θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μετα όμως ερχόμενος στη δουλειά, βρήκα κίνηση και φανάρια. Και σε μια διαδρομή 8 χλμ, όταν φτάνοντας ξαναέβαλα το χέρι μου, κάηκα!!!
Η θέση του ρυθμιστή μου είναι αυτή :
βλέπετε να είναι κοντά στο δυναμο ?
-
Εγω το πρόβλημα του ρεταρίσματος το έχω 1-2 φορες το μήνα, αλλα πάντα οταν μπλεχτώ σε κίνηση. Εντούτις τώρα που έπιασα τον ρυθμιστή, έκαιγε!!! Πως ειναι δυνατόν στον έναν να παρουσιάζει πάντα πρόβλημα, και στον άλλον 1 στο τόσο? Εφόσον και σε μένα ΠΑΝΤΑ καίει ο ρυθμιστης?
Οι ρυθμιστές ρυθμίζονται φίλε μου, την πρώτη φορά πρέπει. Το εύρος που τους δίνει ο κατασκευαστής είναι συγκεκριμένο. Πρέπει όμως να μετατοπιστεί όλο το εύρος, ανάλογα του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει ακριβής εργοστασιακή ρύθμιση για κάθε αυτοκίνητο. Αυτό ορίζετε τελικά από τον εγκαταστάτη, η τον άνθρωπο που κάνει service, με προϋπόθεση ότι γνωρίζουν.
10 σετ μετατροπής, σε 10 ιδία αυτοκίνητα, 10 εγκαταστάτες, κάνουν 10 διαφορετικά πράγματα στην λεπτομέρεια. Ένας μπορεί να πιάσει το 100%, οι αλοι ποσοστιαία κατεβαίνουν.
Δεν τοποθέτησα ΠΟΤΕ ρυθμιστή πίεσης, σε μέρος που επηρεάζετε άμεσα από την θερμοκρασία μηχανής. Δεν είναι δυνατόν ένα ευέστητο εργαλείο να δουλεύει το ίδιο, όταν ευρίσκετε στην θερμοκρασία περιβάλλοντος, και όταν γίνεται ‘τουρκος’.
Και καλά έριχνε την πίεση όταν θερμαινότανε, για αυτό ρετάρατε, (αυτό γίνετε συνήθως) μα εργαλείο είναι. Εάν τρελαινότανε, και κολλούσε υψηλά?..........είναι ο λόγος που έχουμε προτείνει, μετά την νομοθέτηση και την έκδοση του ‘ευαγγελίου’ τοποθέτησης, όλα τα αυτοκίνητα θα περάσουν ξανά ΚΤΕΟ, για να πιστοποιηθεί το ΟΚ της εγκατάστασης.(θα ενημερωθούν το πώς πρέπει, όλα τα ΚΤΕΟ).
ΦΕΕΕΤΑΑΑΑ!
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
ευχαριστω παρα πολυ
-
Ενδιαφέρομαι για υγραέριο, αλλά μετά από μια σύντομη έρευνα αυτοκινήτων βενζίνης/LPG που βγαίνουν από τα εργοστάσια στο εξωτερικό (Toyota, VW, Opel) που έκανα, η κατανάλωση LPG που δίνουν οι κατασκευαστές είναι κατά 30% περίπου αυξημένη σε σχέση με βενζίνη σε όλα αμάξια που είδα, ενώ εδώ στην Ελλάδα υπόσχονται ίδια κατανάλωση .
Πχ αν ένα αμάξι καίει 6 L/100km βενζίνη, τότε καίει 8 L/100km LPG
εδώ κάποιοι αναφέρουν ότι καίγεται 1λ/100 km παραπάνω οπότε ας πούμε είναι 7 L/100km LPG ... δηλαδή αρκετά λιγότερα απ' ότι δίνει ο κατασκευαστής στα ειδικά σχεδιασμένα αμάξια .Μήπως τα υπόλοιπα (1L/100 km) που λείπουν καίγονται σε βενζίνη την οποία δύσκολα προσέχει ο οδηγός, αφού με τη λογική αυτή το γέμισμα με βενζίνη είναι αρκετό για μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, όταν χρησιμοποιείται το υγραέριο, οπότε το κέρδος είναι λίγο μικρότερο από το αναμενόμενο;
-
Ο χρήστης kio έγραψε:
Ενδιαφέρομαι για υγραέριο, αλλά μετά από μια σύντομη έρευνα αυτοκινήτων βενζίνης/LPG που βγαίνουν από τα εργοστάσια στο εξωτερικό (Toyota, VW, Opel) που έκανα, η κατανάλωση LPG που δίνουν οι κατασκευαστές είναι κατά 30% περίπου αυξημένη σε σχέση με βενζίνη σε όλα αμάξια που είδα, ενώ εδώ στην Ελλάδα υπόσχονται ίδια κατανάλωση .Πχ αν ένα αμάξι καίει 6 L/100km βενζίνη, τότε καίει 8 L/100km LPG
εδώ κάποιοι αναφέρουν ότι καίγεται 1λ/100 km παραπάνω οπότε ας πούμε είναι 7 L/100km LPG ... δηλαδή αρκετά λιγότερα απ' ότι δίνει ο κατασκευαστής στα ειδικά σχεδιασμένα αμάξια .Μήπως τα υπόλοιπα (1L/100 km) που λείπουν καίγονται σε βενζίνη την οποία δύσκολα προσέχει ο οδηγός, αφού με τη λογική αυτή το γέμισμα με βενζίνη είναι αρκετό για μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, όταν χρησιμοποιείται το υγραέριο, οπότε το κέρδος είναι λίγο μικρότερο από το αναμενόμενο;
Οι κατασκευαστες και στην καταναλωση βενζινης δινουν ουτοπικες καταναλωσεις προς τα κατω.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι καιμε παραπανω με το υγραεριο..Εμενα πχ η καταναλωση μου εχει καρφωθει στα 12 λιτρα ενω με βενζινη ηταν 10,5.
Επισης το μονο σιγουρο ειναι οτι το κερδος ειναι μεγαλο. Τωρα αν η διαφορα στην καταναλωση ειναι 20% αντι για 30% ειναι λιγο -
Οι κατασκευαστες και στην καταναλωση βενζινης δινουν ουτοπικες καταναλωσεις προς τα κατω.
Για δοκίμασε ταχύτητες έως 90km/h με τελευταία σχέση στο κιβώτιο για αρκετά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο (στο πάνε - έλα για σιγουριά) χωρίς ανηφόρες κατηφόρες με σταθερό γκάζι και θα δεις μικρότερες καταναλώσεις από τις 'ουτοπικές καταναλώσεις' δίνει ο κατασκευαστής (Το δοκίμασα ).
Πάντως με ίδιο τρόπο μέτρησης (μεσα στην πόλη και έξω) ο κατασκευαστής αυτοκινήτου δίνει σταθερή διαφορά 30% (δεν ξέρω που οφείλεται αφού το LPG έχει μικρότερη θερμοδυναμική απόδοση κατά 20%)Το μονο σιγουρο ειναι οτι καιμε παραπανω με το υγραεριο..Εμενα πχ η καταναλωση μου εχει καρφωθει στα 12 λιτρα ενω με βενζινη ηταν 10,5.
Oι εγκαταστάτες και κάποιοι εδω στο φορουμ γράφουν ότι:
- εκκίνηση γίνεται με βενζίνη,
- υπάρχει πάντοτε μια μικρή κατανάλωση βενζίνης ή που και που ξανακαίει βενζίνη για λίγο.
Οπότε ίσος υπάρχει και μικρή κατανάλωση βενζίνης πχ 1λ/100χμ, ενώ υποτίθεται κινούμαστε μόνο με υγραέριο
Επισης το μονο σιγουρο ειναι οτι το κερδος ειναι μεγαλο.
Δεν είπα ότι είναι μικρό το κέρδος, αλλά **λίγο μικρότερο **από το αναμενόμενο.
-
Ο χρήστης kio έγραψε:
Για δοκίμασε ταχύτητες έως 90km/h με τελευταία σχέση στο κιβώτιο για αρκετά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο (στο πάνε - έλα για σιγουριά) χωρίς ανηφόρες κατηφόρες με σταθερό γκάζι και θα δεις μικρότερες καταναλώσεις από τις 'ουτοπικές καταναλώσεις' δίνει ο κατασκευαστής (Το δοκίμασα ).
Πάντως με ίδιο τρόπο μέτρησης (μεσα στην πόλη και έξω) ο κατασκευαστής αυτοκινήτου δίνει σταθερή διαφορά 30% (δεν ξέρω που οφείλεται αφού το LPG έχει μικρότερη θερμοδυναμική απόδοση κατά 20%)Το μονο σιγουρο ειναι οτι καιμε παραπανω με το υγραεριο..Εμενα πχ η καταναλωση μου εχει καρφωθει στα 12 λιτρα ενω με βενζινη ηταν 10,5.
Oι εγκαταστάτες και κάποιοι εδω στο φορουμ γράφουν ότι:
- εκκίνηση γίνεται με βενζίνη,
- υπάρχει πάντοτε μια μικρή κατανάλωση βενζίνης ή που και που ξανακαίει βενζίνη για λίγο.
Οπότε ίσος υπάρχει και μικρή κατανάλωση βενζίνης πχ 1λ/100χμ, ενώ υποτίθεται κινούμαστε μόνο με υγραέριο
Επισης το μονο σιγουρο ειναι οτι το κερδος ειναι μεγαλο.
Δεν είπα ότι είναι μικρό το κέρδος, αλλά **λίγο μικρότερο **από το αναμενόμενο.
Tι να πω, εμενα δεν μου εχει τυχει ποτε να δω καταναλωση του κατασκευαστη, ουτοπικη ειναι γιατι δεν στεκει στις πραγματικες συνθηκες οδηγησης. Αν ομως κανω πειραμα με το αμαξι τοτε ναι σε πιστευω οτι μπορει και να τις πετυχω, αλλα η οδηγηση θα ειναι πολυ περιεργη εως κουραστικη.
Οσο για το θεμα του υγραεριου, παντα οι κινητηρες ξεκιναν με βενζινη(οσο ποιο κρυος καιρος τοσο πιο πολυ βενζινη θα λειτουργουν,στα 4ης γενιας).
Μετα γινεται σταδιακη αποκοπη του συστηματος ψεκασμου βενζινης μεχρι να ερθουν σε πληρη λειτουργια τα μπεκ υγραεριου. Ετσι γινεται λιγοτερο αντιληπτη η εναλλαγη εως καθολου.
Καποια συστηματα ψεκαζουν ΚΑΙ βενζινη στις ψηλες στροφες και μονο.
Αν το συστημα του υγραεριου δεν εχει τετοια λειτουργια ποιος ο λογος να ψεκαζει εστω και ελαχιστη βενζινη? Μπορει καποιος να το ελεγξει αραγε αν στελνονται παλμοι στα μπεκ βενζινης με καποιο ειδικο οργανο(παλμογραφος)? -
Kio, οι καταναλώσεις που γράφουν οι κατασκευαστές είναι ουτοπικές. Τα μοντέλα τους ελέγχονται στον υπολογιστή και όχι σε πραγματικές συνθήκες. Το οτι μπορει να ειχες 1-2-3 φορες μικρότερη κατανάλωση συμβαίνει αν οδηγείς εντελώς παπουδίστικα, ή και/αν έχεις ευνοικό άνεμο...
Το υγραέριο πάντα καίει παραπάνω. Τώρα το πόσο, αναλόγως το πόδι του καθενός. Υπολόγιζε ενα 20-30%.Εμενα αυτο που το είχαν πεί όταν έκανα την εγκατάσταση... και το είδα μετα στα φουλαρίσματα μου και στα διανυθέντα χιλιόμετρα.
-
Το οτι μπορει να ειχες 1-2-3 φορες μικρότερη κατανάλωση συμβαίνει αν οδηγείς εντελώς παπουδίστικα, ή και/αν έχεις ευνοικό άνεμο...- ιδανικη ασφαλτο, καταλληλα λαστιχα, χωρις περιττο βαρος(που ολοι κατι παραπανω κουβαλαμε), να μην συναντησεις κανεναν μπροστα σου που κινείται πιο αργα και αναγκαστεις να κανεις κατεβασμα και αλλα παρα πολλα!
@ ΚΙΟ μην παιρνεις και πολυ σοβαρα υποψιν τον υπολογιστη ταξιδιου....φουλαρε, οδηγα, ξαναφουλαρε...και κανε λιτρα/χιλιομετρα.
- ιδανικη ασφαλτο, καταλληλα λαστιχα, χωρις περιττο βαρος(που ολοι κατι παραπανω κουβαλαμε), να μην συναντησεις κανεναν μπροστα σου που κινείται πιο αργα και αναγκαστεις να κανεις κατεβασμα και αλλα παρα πολλα!
-
Και είναι πολύ απλό φίλοι μου. Στην ιδία ποσότητα, ογκομετρικά, το αέριο ΈΣΤΩ ότι έχει 100 θερμίδες, άρα και αντίστοιχο έργο. Η βενζίνη στον ίδιο όγκο έχει 125 θερμίδες άρα και αντίστοιχο περισσότερο έργο. Το πετρέλαιο στον ίδιο όγκο έχει 160 θερμίδες, άρα και ακόμα περισσότερο έργο. Κατά συνέπια το ότι το λίτρο το ένα είναι στα 0,65 λεπτά, ενώ η βενζίνη είναι στο 1,5ε , άρα 2.3 φορές ακριβότερη, είναι παπαρια. Και σίγουρα μέχρι σήμερα!!!..... φεεετααα…..σε λίγο καιρό!. Πάντως και σήμερα ακόμη, οι ντίζελ κινητήρες, υπερτερούν στην οικονομία .
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. Δεν βρίσκω το βιβλιαράκι.
Σίγουρα ο συντελεστής απόδοσης, σε έναν κινητήρα που βάζουμε διαφορετικό καύσιμο από αυτό που σχεδιάστηκε, τι ‘παίζει’?!.
Antonis-team. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. Δεν βρίσκω το βιβλιαράκι.
Antonis-team.H εικόνα είναι απο μια πτυχιακή εργασία, με θέμα 'Ενεργειακή πολιτική Ελλάδας στο υγραέριο', του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Επειδη είναι άκρως αξιόλογη διπλωματική, την έχω ανεβάσει και στο παρακάτω λίνκ για να την κατεβάσει όποιος ενδιαφέρεται.
http://rapidshare.com/files/418240964/y ... G.pdf.html -
Κι όμως πολύ πρόσφατα κάπου στο φόρουμ μπήκε ένα πιο ωραίο πινακάκι με βενζίνη μέσα.... ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω.
-
@ ΚΙΟ μην παιρνεις και πολυ σοβαρα υποψιν τον υπολογιστη ταξιδιου....φουλαρε, οδηγα, ξαναφουλαρε...και κανε λιτρα/χιλιομετρα.
Αυτό κάνω πάντα και σε κάθε γέμισμα κάνω σύγκριση και μηδενισμό του υπολογιστή ταξιδίου, και κρατάω στατιστικά: η διαφορά με την αντλία είναι 0 με 0,2 Λ/100χμ παραπάνω στην αντλία.
Μπορεί κάποιος να μου γράψει σημερινές τιμές υγραερίου, και που γίνεται εγκατάσταση (κινητήρας TSI 122 άλογα), τιμές και ποια μάρκα να προτιμήσω σε ακτίνα έως 300χμ από τη Θεσσαλονίκη.
-
Antonis-team.H εικόνα είναι απο μια πτυχιακή εργασία, με θέμα 'Ενεργειακή πολιτική Ελλάδας στο υγραέριο', του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Επειδη είναι άκρως αξιόλογη διπλωματική, την έχω ανεβάσει και στο παρακάτω λίνκ για να την κατεβάσει όποιος ενδιαφέρεται.
http://rapidshare.com/files/418240964/y ... G.pdf.htmlΈχουμε λίγο διαφορετική άποψη για την εν λόγω διπλωματική.
Η επαφή με την πραγματικότητα
μας λέει ότι η ενεργειακή πυκνότητα των καυσίμων συγκρίνεται ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ και όχι ανά kg.Έτσι οι μπούρδες που γράφει για μεγαλύτερο ενεργειακό βαθμό απόδοσης του υγραερίου μεταφράζονται σε ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ.
Αν ξέρετε κάποιο βενζινάδικο που πουλάει βενζίνη/πετρέλαιο/υγραέριο με το κιλό και όχι με το λίτρο να μου το πείτε.Εδώ οι πραγματική ενεργειακή πυκνότητα των καυσίμων - ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ .
http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline#Energy_content_.28High_and_low_heating_value.29 -
eeeeeee
ούτε με το λίτρο πουλάνε.
Όγκο σου δίνουν.
Υγραεριοκίνηση!