-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Γιατι μερικοι βλεπουν μονο το 125€ στο υγραεριο και οχι το 600τοσο€ στην βενζινη;
Εσύ δηλαδή που το είδες το 600τόσο στη βενζίνη σ'αυτά που παραθέτεις;
Ακριβως αυτο!Δεν το γραφει αλλα τοσο χρεωνει το κρατος για ΕΦΚ στην βενζινη .
-
Μα, στο φορολογιστάν ζούμε!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μα, στο φορολογιστάν ζούμε!Να ή να ;
-
It works both ways
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
http://www.groupon.gr/deals/athens/atk-group-egkatastash-ygreariokinhshs/12601753?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_315&a=1329
Τι λέτε για αυτή την προσφορά;Παραπλάνηση σκέτη είναι ATK = Wentgas 650 + ΦΠΑ τουρκικό σύστημα απορώ πως το επιτρέπουν να εξαπατούν τόσο έντονα χωρίς να κάνει κάποιος μια καταγγελία
-
δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου,
δεν ξερω αν γραφουν αληθεια ή ψεματα,αλλα στη δημοσίευση γραφουν:
Συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
5 χρόνια εγγύηση για την εγκατάσταση
15 χρόνια εγγύηση για τον κινητήρα!βεβαια με 700€ ή και λιγοτερα πλεον πλεον βρισκεις αρκετους που περνανε συστηματα, δεν χρειαζεται να παρεις κουπονι, κατι που φαινεται και πο τις μολις 5 αγορες ενω η 'προσφορα' ληγει σε 15'
εντιτ: ψαχουλευοντας λιγο στη σελιδα τους φαινεται οτι το συστημα ειναι Τουρκικο οπως λεει ο συνφορουμιτης παραπανω (οχι οτι απαραιτητα ειναι κακο αυτο, αλλα 'Ιταλικο' ΔΕΝ είναι)
http://www.wentgas.com/en/εντιτ2:
βρηγκα και αυτο το ωραιο (βεβαια το γραφουν πολλοι εγκαταστατες στις σελιδες τους, αλλα ας γελασουμε πικρα )Θα απογειωθεί η τιμή του υγραερίου LPG;
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει τη ρύπανση. Είναι αποδεδειγμένα τα περιβαλλοντολογικά διαπιστευτήρια του υγραερίου. Συνεπώς, είναι εξαιρετικά απίθανο ότι η διαφορά φόρου ανάμεσα σε υγραέριο και βενζίνη και ντίζελ θα παραμείνει η ίδια.Επίσης η τιμή του υγραερίου είναι κλειδωμένη μέχρι το 2018, να είναι στην μισή τιμή σε σχέση με την βενζίνη, με γραπτή συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανέβει η τιμή του, αλλά θα είναι πάντα στην μισή τιμή της βενζίνης. Τουλάχιστον μέχρι τότε!
Η δική μας άποψη είναι ότι είναι εδώ!!! για να μείνει για αρκετά χρόνια. Αν οι στόχοι για το περιβάλλον πρέπει να επιτευχθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμια κλίμακα τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες όπως αυτή.
Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Brian Wilson, ο υπουργός Ενέργειας στην Αγγλία, αποκάλυψε τον αριθμό των 100.000 χιλ. αυτοκίνητων υγραερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αντιπροσωπεύει μια επένδυση άνω των £ 150 000 000. Οι βιομηχανίες πετρελαίου έχουν επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες στην υποδομή διανομής. Παγκοσμίως υπάρχουν τώρα περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια οχήματα που κινούνται με υγραέριο.
-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
εδω και 6 μηνες εχω βάλει στο αυτοκίνητο μου υγραεριο.
το κιτ είναι brc χωρίς λαδερά και το αυτοκίνητο hyundai accent 2005 86hp 1341cc
απο την πρώτη βδομάδα αντιμετοπιζω προβλήματα στην κρυα εκκίνηση καθε πρωί μπουκώνει και ρεταρει για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις ζεσταθεί λιγο ολα καλα και ειδικά αν μπει το υγραεριο πηγαίνει μια χαρά! αλλα πριν απο αυτον έχει μεγαλες δυσκολιες.
εχω ποσταρει και ενα θέμα εδω
viewtopic.php?f=6&t=52342Έχεις άλλ'αντ'άλλων χάρτη στο υγραέριο, που ανάγκασε τον μαμά εγκέφαλο να ρυθμιστεί σωστά πάνω σε αυτόν και να είναι αλλού στις ρυθμίσεις της βενζίνης. Να πας να στο ρυθμίσουν ξανά.
Αν ήταν έτσι δεν θα είχα θέμα στη βενζίνη ακόμα και με ζεστό κινητήρα;
Έχω θέμα μόνο σε κρύο κινητήρα!
Στο pc του εγκαταστάτη είχα δει πως ο χρόνος ψεκασμού των μπεκ υγραερίου είχε διαφορά όχι πάνω από 0,05ms.
Δηλαδή εκεί που έδειχνε βενζίνη 3,25 έδειχνε lpg 3,23 και έπεζε, 3,21 βενζ. 3,2 lpg κτλ... Κάτι τέτοιο θυμάμαι...
Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι σωστά ρυθμισμένος;Έριξα και καθαριστικό μπεκ, μισό μπουκάλι 80-100ml στα 20 λίτρα.
Έκανα 100km με βενζίνη. Μετά άλλα 100 με υγραέριο.
Την επόμενη σταμάτισαν τα ρεταρίσματα.
Τα μπουκώματα στο ξεκίνημα έγιναν πιο ήπια. Ο κινητήρας έδειχνε σημάδι επιμονής όταν πήγαινες να ξεκινήσεις και ζοριζόταν
να σβήσει. Προσπαθούσε να κρατηθεί και να ανεβάσει στροφές.
Την επόμενη, άλλα 60 με υγραέριο εκεί είδα λίγο ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, άλλα 120 με υγραέριο, επίσης ένα μικρό ρετάρισμα στο πάτημα του γκαζιού.
Την επόμενη, αλλαγή φίλτρου βενζίνης.
Μετά από 6 ώρες μια μικρή βελτίωση, μάρσαρε με περισσότερη ευκολία, έδειχνε σημάδι προς βύθισμα για ρετάρισμα στο απότομο πάτημα του γκαζιού αλλά προλάβαινε να ανεβάσει πριν πέσει και αρχίσει να τρέμει.
Επίσης ήπια μπουκώματα, ελαφρώς πιο ομαλό ξεκίνημα.Επίσης έχω προσέξει πως, όταν κινούμενος με υγραέριο, έχω στο γκάζι μια X ιπποδύναμη και πατήσω το κουμπάκι
και γυρίσω σε βενζίνη τότε νιώθω ένα μικρό κόψιμο. Αν δεν έχω μεγάλη ιπποδύναμη δεν το νιώθω τόσο έντονα.
Αν το γυρίσω από βενζίνη σε υγραέριο ( ακόμα και σε οποιαδήποτε στιγμή!) τότε δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή!
Και αν επι τόπου το ξαναγυρίσω σε βενζίνη τότε επίσης δεν καταλαβαίνω πότε έγινε η αλλαγή καθως δεν νιώθω κανένα κόψιμο.
Αν μετά από 10-15 λεπτά, ενώ ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο, γυρίσω πάλι σε βενζίνη τότε θα ξανανιώσω το κόψιμο.
Δηλαδή το νιώθεις μόνο σε αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη και μόνο όταν ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο πάνω από 10 λεπτά.
Αυτό το αντιλήφθηκα πρόσφατα ειδικά όταν μια φορά μου τελείωσε το υγραέριο. Ενιωσα το κόψιμο.
Παλιότερα δεν το ένιωθα όταν τελείωνε. Ούτε στην αλλαγή με το κουμπάκι.
Και σκέφτηκα μήπως κανα φίλτρο βενζίνης...; το άλλαξα και τώρα θα δούμε...
Μετά τί να σκεφτώ; αντλία βενζίνης; η οποία χάνει πίεση όσο λειτουργεί με υγραέριο; και ξυπνάει όταν ζητάω βενζίνη;
Μόνο έτσι θα δικαιολογίσω το γεγονός ότι το κάνει 1 φορά κάθε 15 λεπτά!Σε ζεστό αμάξι, το κουμάντο το κάνει ο λάμδα, οπότε διορθώνει αμέσως τα λάθη του long fuel trim. Τα ms του υγραερίου δεν υπάρχει κάποιος λογος να συμπέφτουν με αυτά της βενζίνης, διότε φαντάζομαι δεν έχουν ίδιες παροχές, ούτε dead time. Για να τσεκάρεις αν είναι εντάξει, οδηγώντας σε μιά μεγάλη ευθεία, αλλάζεις από αέριο σε βενζίνη και βλέπεις αν αλλάζουν τα ms της βενζίνης. Αν το αμάξι είναι σεταρισμένο σωστά, τα ms δεν θα πρέπει να αλλάξουν πάνω από 0.2-0.3ms.
Δοκίμασε το εξής. Βγάλε τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας ένα βράδυ και το άλλο πρωί ξαναβάλτον, βάλε μπροστά και φύγε. Μην το αφήσεις να γυρίσει σε αέριο, δούλεψέ το για 10-20 χιλιόμετρα βενζίνη. Αν δουλέψει καλά, τότε έχεις θέμα χάρτη όπως είπα και πιό πριν...
-
To επόμενο βήμα, για να μην κλείσουν τα συνεργεία, είναι να δοθούν κίνητρα (πχ. επιστροφή ΦΠΑ) σε αυτούς που θα βάλουν από τωρα και στο εξης υγραέριο.
Αλήθεια, στην Αυστραλία τί κίνητρα δίδονται? -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
To επόμενο βήμα, για να μην κλείσουν τα συνεργεία, είναι να δοθούν κίνητρα (πχ. επιστροφή ΦΠΑ) σε αυτούς που θα βάλουν από τωρα και στο εξης υγραέριο.
Αλήθεια, στην Αυστραλία τί κίνητρα δίδονται?Γιατι να δωθουν κινητρα για το υγραεριο στα συνεργεια;
Δινονται κινητρα για τα βουλκανιζατερ;Για τα φρεναδικα;Για τα αναρτησαδικα; -
Εννοείται κίνητρα στους υποψήφιους πελάτες.
-
μα το 'κινητρο' υπαρχει ήδη.
Ή δεν κοβουν απόδειξη, ή κοβουν μικρη (μερικοι οχι ολοι), οποτε την 'εκπτωση του ΦΠΑ' την καρπώνεται ήδη ο πελατης
-
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Έχω ένα καινούργιο( αγορά 2/2010 ) mercedes b 150 που με πολύ λίγα χιλιόμετρα έβαλα υγραέριο στις 5ης γενιάς της Icom και σήμερα το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο με βάλβη στον στο 2 κύλινδρο και περιμένω την αντικατάσταση των βαλβίδων.....
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Καλημέρα και επανέρχομαι στο θέμα μου. Τελικά παρέλαβα το αυτοκίνητο την Παρασκευή υπό δοκομή όπως μου είπανε.
Το τριήμερο που πέρασε το αυτοκίνητο διένυσε γύρω στα 500km και δεν είχα πρόβλημα. Το πρωί όμως της τρίτης και ενώ είχε κρύο ( δεν ξέρω εάν έχει σημασία ) όταν έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο ξαναέκανε σαν τρακτέρ ( όχι στο βαθμό της πρώτης φοράς ) άναψε βέβαια το λαμπάκι και μετά αφού ζεστάθηκε η μηχανή έστρωσε . Βέβαια δεν το κίνησα παρα να το ξαναπάω στο συνεργείο και το μηχάνημα έβγαλε ξανά ένδειξη για βλάβη στο 2ο κύλινδρο ( περαστικά μου ...).
Τώρα από οτι είπε το συνεργείο θα το ξαναμετρήσουνε και ίσως χρειαστεί αλλαγή πιστονιών???????
Περιένω νεότερα!!!!!!Καλημέρα σε όλους του φίλους. Σήμερα τελικά πήρα το αυτοκίνητο μετά από αρκετό καιρό και ναι.. το πρωί πήρε μπροστά χωρίς να ρετάρει και χωρίς να ανάψει το λαμπάκι ... ας το φτύσω να μην το ματιάξω....
Τελικά μετά την αλλαγή των βαλβίδων εισαγωγής, τα προβήματα που με ξαναέβγαλε και την δεύτερη είσοδο του αυτοκινήτου στο συνεργείο μου είπανε ότι αλλάξανε τα ωστήρια , ελατήρια και τα κουζινέτα και σύμφωνα με το τιμολόγιο τα ελατήρια εμβόλων, μέταλα μπίελας, γλάντσα κεφαλής, λάστιχα πολλαπλής , φλάντζα κεφαλής και ωστήρια ( εάν κάτι δεν γράφω καλά συγνώμη αλλά δεν έιμαι γνώστης ) .
Με την αλλαγή των παραπάνω το αυτοκίντο πάει ως τώρα καλά ( γύρω στις 24 ώρες κυκλοφορίας ).
Θα ήθελα να ρωτήσω τί μπορεί να φτάει ;
Το αυτοκίνητο ; ( ελλατωματικό από την αγορά του ; )Η εγκτατάσταση του υγραερίου ; ( Σύμφωνα με το email που έστειλα στην Icom υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση υγραερίου στο τύπο της μηχανής του αθτοκινήτου )
Ο εγκαταστάτης ; ( Πήγα στο επίσημο αντιπρόσωπο της Icom )
Είναι ορισμένα ερωτήματα που θα ήθελα να βρώ απαντήσεις και όχι να είμαι το μπαλάκι μεταξύ των μηχανικών αυτοκινήτων και υγραερίου που ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλον.
Προσωπικά επιδιώκω να μάθω εάν θα μπορέσω να κάνω ξανά την σύνδεση του υγραερίου ;
και φυσικά πιος θα θα μου την κάνει ??Σας ευχαριστω
το αυτοκινητο μια χαρα ειναι κατασκευαστικα,το προβλημα ειναι στην εγκατασταση υγραεριου ισως ελαττωματικο 2ο μπεκ αεριου,ισως και το μειγμα
απο καυσαερια πως ηταν οταν λειτουργουσε με αεριο,οι πραγματικες τιμες που βγαζει το μηχανημαΚαλημέρα, επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της μηχανής , το πήγαινα με την κάθε ευκαρία να το ελέξουνε και για αυτό πρψπικά πιστεύω ότι ήτανε εντάξει και να μην είχε πρόβλημα ή έτσι θέλω να πιστεύω.....
Επανέρχοντας στο θέμα μου, τελικά άλλαξα τα ωστήρια και στους 4 κύλινδρους οπότε το αυτοκίντο λειτουργεί κανονικά . Ίσως δεν φταίγανε οι βαλβίδες και να τις άλλαξα άδικα τέλος πάντων. Ευτυχώς βρεθήκε ένα συνεργείο στην καβάλα ( δεν θέλω να κάνω διαφήμηση ) που τα παιδιά ασχοληθήκανε και είναι γνώστες του αντικειμένου και βρήκανε λύσεις για το αυτοκίνητο. Πιστεύω όλα να πανε καλά πάντως όποτε έχω νεότερα θα σας πω.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μα το 'κινητρο' υπαρχει ήδη.Ή δεν κοβουν απόδειξη, ή κοβουν μικρη (μερικοι οχι ολοι), οποτε την 'εκπτωση του ΦΠΑ' την καρπώνεται ήδη ο πελατης
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχ
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Αμα το είπε ο εγκαταστάτης έτσι θα είναι. Αναρωτιέμαι γιατι οι αλήτες οι Γάλλοι το πουλάνε 90λεπτα αντι για 70 λεπτα
Υ.Γ. Σοβαρά τώρα αυτή η μπούρδα δεν ισχύειSent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
και οι Δανοι 1,26 αντι για 85
Ασχετο οι Δανοί έχουν 5 πρατήρια με autogas απαγορεύεται η μετατροπή σε υγραεριοκινητο , ειναι μόνο για τη διέλευση των γερμανικών τροχοσπιτων , και έχουν ίδιο φόρο σε βενζίνη και LPG δεν υπαρχει ούτε ένα LPG αμάξι με δανέζικα νούμερα
-
-
στα 500 ευρω η εγκατασταση συμφερει.πιο πανω μαλλον οχι.
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ενδιαφέρονhttp://www.kerdos.gr/(430bkl55rga30n45yhhaen55)/default.aspx?id=1829534&nt=103#.UKGDqsQgKHc.gmail
όντως ειναι ενδιαφερον.
βεβαια αν και ειμαι κατοχος Υγραεριοκινητου, μπορω να πω οτι 'λαϊκίζει' εντονα.
Πολλα απο τα θεματα που αναφερει τα εχουμε συζητησει αναλυτικα εδω, πολυς κοσμος ομως δεν τα ξερει.
εκει που θα σταθω ειναι στους πρατηριουχους:
Αντιδράσεις και μάλιστα έντονες υπήρξαν και από την πλευρά της Ενωσης Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων, η οποία σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα σημείωνε ότι η αγορά υγραεριοκίνησης έχει ολότελα «παγώσει»
Οι κ.κ. πρατηριουχοι ας κοιταξουν να δουλευουν σωστα και μετα να κανουν κριτική.
Δεν ειναι δυνατον να εναρμονιζουν τις τιμες τους στο ανωτερο ακρο και μετα να γκρινιαζουν.Βεβαια τωρα με τις υψηλες τιμες αρχισε να...ραγιζει το μπλοκ.
Βλεπω στη Θεσσαλονικη εχουν ανοιξει την ψαλίδα στα 2 (!!!) λεπτα, παιζουν απο 0,995 έως 1,02€Στη Λαρισα που πριν απο ενα χρονο ήταν σαφως ακριβοτερη απο τη Θεσσαλονικη, οι φτηνοτεροι ειναι στα 0.899, 0,909 & 0,919€ ενω εχει κλεισει καπως και η ψαλιδα με τους ακριβοτερους.
Τοτε στη Λαρισα υπηρχαν 2 πρατηρια, ενω τωρα 12 (στο νομο)κι οσο σκεφτομαι οτι πριν 3 μηνες εβαζα αεριο με 0,70€
-
Οι πρατηριουχοι Αθηνών και εγκαταστατες παράλληλα όπως μπιρμπος, λογοθέτης , Κεφαληνια, (Αλιμος) και άλλοι πρέπει να διευκρινισουν τι θέλουν
Α. Μικρό κέρδος στο καύσιμο πχ 5-6 λεπτα και τιμη στην αντλία 90-92 λεπτα ;
Αν ναι τότε θα εξακολουθήσουν να γινοντε εγκαταστάσεις οπότε η πίτα θα συνεχισει να μεγαλώνει (0,92-1.55 έχει νόημα )Β. κέρδος 15 λεπτα στο λιτρο και τιμή στα 98-99 λεπτα δεν υπαρχει περίπτωση με τη βενζίνη στο 1.55 ( και το υγραεριο στο 1,20 με την αύξηση της κατανάλωσης να δουν νέα εγκατάσταση και νέο πελάτη να βάζει γκάζι
Σχόλιο δεν είνσι έξυπνοι σαν το φαρμακη να απλώνει τον τραχσνα !!
Φθηνή τιμη ίσον πιο πολλοί πελάτες και κέρδος απο το συνεργείο .... υψηλή τιμη ίσον κλείσιμο πρατηρίων δεν φτάνει η πίτα για όλους με μόνο αυτα τα αμάξια που έχει η Αθηνα σήμερα ... οτσν ανοίξει στο άλιμο το δεύτερο πρατήριο μπροστά στο καρεφουρ θα πάρει απο τον άλλον 10000 λίτρα τη μέρα απο τα 20000 σήμερα
Ειναι γελοίο οι πρατηριουχοι εγκαταστατες να βάζουν εκτός των 9 λεπτών αύξηση του φόρου αλλα 2-4 λεπτα πανω την τιμη ...αυτοί οι πρατηριουχοι μέχρι να η βενζίνη να πάρει τη ανηφόρα θα έπρεπε να απορροφήσουν την αύξηση όχι να ανεβάσουν δεν βλέπουν οτι βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους ;
-
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Έχω ένα καινούργιο( αγορά 2/2010 ) mercedes b 150 που με πολύ λίγα χιλιόμετρα έβαλα υγραέριο στις 5ης γενιάς της Icom και σήμερα το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο με βάλβη στον στο 2 κύλινδρο και περιμένω την αντικατάσταση των βαλβίδων.....
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Καλημέρα και επανέρχομαι στο θέμα μου. Τελικά παρέλαβα το αυτοκίνητο την Παρασκευή υπό δοκομή όπως μου είπανε.
Το τριήμερο που πέρασε το αυτοκίνητο διένυσε γύρω στα 500km και δεν είχα πρόβλημα. Το πρωί όμως της τρίτης και ενώ είχε κρύο ( δεν ξέρω εάν έχει σημασία ) όταν έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο ξαναέκανε σαν τρακτέρ ( όχι στο βαθμό της πρώτης φοράς ) άναψε βέβαια το λαμπάκι και μετά αφού ζεστάθηκε η μηχανή έστρωσε . Βέβαια δεν το κίνησα παρα να το ξαναπάω στο συνεργείο και το μηχάνημα έβγαλε ξανά ένδειξη για βλάβη στο 2ο κύλινδρο ( περαστικά μου ...).
Τώρα από οτι είπε το συνεργείο θα το ξαναμετρήσουνε και ίσως χρειαστεί αλλαγή πιστονιών???????
Περιένω νεότερα!!!!!!Καλημέρα σε όλους του φίλους. Σήμερα τελικά πήρα το αυτοκίνητο μετά από αρκετό καιρό και ναι.. το πρωί πήρε μπροστά χωρίς να ρετάρει και χωρίς να ανάψει το λαμπάκι ... ας το φτύσω να μην το ματιάξω....
Τελικά μετά την αλλαγή των βαλβίδων εισαγωγής, τα προβήματα που με ξαναέβγαλε και την δεύτερη είσοδο του αυτοκινήτου στο συνεργείο μου είπανε ότι αλλάξανε τα ωστήρια , ελατήρια και τα κουζινέτα και σύμφωνα με το τιμολόγιο τα ελατήρια εμβόλων, μέταλα μπίελας, γλάντσα κεφαλής, λάστιχα πολλαπλής , φλάντζα κεφαλής και ωστήρια ( εάν κάτι δεν γράφω καλά συγνώμη αλλά δεν έιμαι γνώστης ) .
Με την αλλαγή των παραπάνω το αυτοκίντο πάει ως τώρα καλά ( γύρω στις 24 ώρες κυκλοφορίας ).
Θα ήθελα να ρωτήσω τί μπορεί να φτάει ;
Το αυτοκίνητο ; ( ελλατωματικό από την αγορά του ; )Η εγκτατάσταση του υγραερίου ; ( Σύμφωνα με το email που έστειλα στην Icom υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση υγραερίου στο τύπο της μηχανής του αθτοκινήτου )
Ο εγκαταστάτης ; ( Πήγα στο επίσημο αντιπρόσωπο της Icom )
Είναι ορισμένα ερωτήματα που θα ήθελα να βρώ απαντήσεις και όχι να είμαι το μπαλάκι μεταξύ των μηχανικών αυτοκινήτων και υγραερίου που ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλον.
Προσωπικά επιδιώκω να μάθω εάν θα μπορέσω να κάνω ξανά την σύνδεση του υγραερίου ;
και φυσικά πιος θα θα μου την κάνει ??Σας ευχαριστω
το αυτοκινητο μια χαρα ειναι κατασκευαστικα,το προβλημα ειναι στην εγκατασταση υγραεριου ισως ελαττωματικο 2ο μπεκ αεριου,ισως και το μειγμα
απο καυσαερια πως ηταν οταν λειτουργουσε με αεριο,οι πραγματικες τιμες που βγαζει το μηχανημαΚαλημέρα, επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της μηχανής , το πήγαινα με την κάθε ευκαρία να το ελέξουνε και για αυτό πρψπικά πιστεύω ότι ήτανε εντάξει και να μην είχε πρόβλημα ή έτσι θέλω να πιστεύω.....
Επανέρχοντας στο θέμα μου, τελικά άλλαξα τα ωστήρια και στους 4 κύλινδρους οπότε το αυτοκίντο λειτουργεί κανονικά . Ίσως δεν φταίγανε οι βαλβίδες και να τις άλλαξα άδικα τέλος πάντων. Ευτυχώς βρεθήκε ένα συνεργείο στην καβάλα ( δεν θέλω να κάνω διαφήμηση ) που τα παιδιά ασχοληθήκανε και είναι γνώστες του αντικειμένου και βρήκανε λύσεις για το αυτοκίνητο. Πιστεύω όλα να πανε καλά πάντως όποτε έχω νεότερα θα σας πω.
να ρωτησω κατι....
αυτη τη λιστα την εχεις υποψη σου???
http://www.autogastanken24.de/documents ... t_Juli.pdfή αυτη..????
http://www.brc.gr/problem.pdfκαι στις 2 εχει μερσεντες σειρας Β...
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Οι πρατηριουχοι Αθηνών και εγκαταστατες παράλληλα όπως μπιρμπος, λογοθέτης , Κεφαληνια, (Αλιμος) και άλλοι πρέπει να διευκρινισουν τι θέλουνΑ. Μικρό κέρδος στο καύσιμο πχ 5-6 λεπτα και τιμη στην αντλία 90-92 λεπτα ;
Αν ναι τότε θα εξακολουθήσουν να γινοντε εγκαταστάσεις οπότε η πίτα θα συνεχισει να μεγαλώνει (0,92-1.55 έχει νόημα )Β. κέρδος 15 λεπτα στο λιτρο και τιμή στα 98-99 λεπτα δεν υπαρχει περίπτωση με τη βενζίνη στο 1.55 ( και το υγραεριο στο 1,20 με την αύξηση της κατανάλωσης να δουν νέα εγκατάσταση και νέο πελάτη να βάζει γκάζι
Σχόλιο δεν είνσι έξυπνοι σαν το φαρμακη να απλώνει τον τραχσνα !!
Φθηνή τιμη ίσον πιο πολλοί πελάτες και κέρδος απο το συνεργείο .... υψηλή τιμη ίσον κλείσιμο πρατηρίων δεν φτάνει η πίτα για όλους με μόνο αυτα τα αμάξια που έχει η Αθηνα σήμερα ... οτσν ανοίξει στο άλιμο το δεύτερο πρατήριο μπροστά στο καρεφουρ θα πάρει απο τον άλλον 10000 λίτρα τη μέρα απο τα 20000 σήμερα
**Ειναι γελοίο οι πρατηριουχοι εγκαταστατες να βάζουν εκτός των 9 λεπτών αύξηση του φόρου αλλα 2-4 λεπτα πανω την τιμη ...αυτοί οι πρατηριουχοι μέχρι να η βενζίνη να πάρει τη ανηφόρα θα έπρεπε να απορροφήσουν την αύξηση όχι να ανεβάσουν δεν βλέπουν οτι βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους **;
+1000000000
Φιλε dathens,
τα λες οπως ακριβως ειναι και ελπιζω να μην βγει κανενας 'πρατηριουχος' οπως γινεται, να υποστηριξει οτι ο γιαλος ειναι στραβος και οχι οτι στραβα αρμενιζουν.
Ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι μεσα στα 10 λεπτα αυξησης εχωσαν και 2-3 δικα τους λες και δεν τους εφταναν οσα εβγαζαν πριν, λες και ο κοσμος που βαζει υγραεριο ειναι ματσωμενος και εχει λεφτα για πεταμα και για την τσεπη τους! Απλα δειχνει οτι ακομα και το οτι χρεωναν την αυξηση πριν ψηφιστει ο νομος (ασχετα αν ο νομος ειχε ισχυ απο την καταθεση του, αραγε σε ποια χωρα του κοσμου συμβαινει οι νομοι να εχουν ισχυ πριν την ψηφιση τους?) και στο τελος ελεγαν, ε και τι εγινε με 200-300-1000 ευρω που εβγαλε παραπανω ο πρατηριουχος δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο! Αν δεν ηταν τιποτα σπουδαιο θα επρεπε αυτος που τα ματσωσε να παει να τα δωσει αμεσως σε καποια οικογενεια που τα χρειαζεται και δεν εχει τα αναγκαια προς το ζειν και υπαρχουν χιλιαδες απο αυτες, και οχι να τα βαζει στην τσεπη του κα να περνιεται και πονηρος!
Εγω ηδη ειμαι σε ερευνα αγορας για μικρο, οσο μικροτερο γινεται πετρελαιοκινητο για να μην πληρωνω καθολου τελη σε αυτο το ληστρικο κρατος (υπαρχουν αρκετα). Γλυτωνοντας τα τελη και την εκτακτη εισφορα απο την καταθεση πινακιδων, απο τα πολλα χιλιομετρα που ουτως η αλλως βαζω θα καλυπτω και τη δοση αλλα και τα καυσιμα και μαλιστα με λιγωτερο κοστος.
Οταν πριν 2 χρονια εβαλα υγραεριο για να 'σωσω' τα 2.7 λιτρα μου, η τιμη ηταν 70 λεπτα και συνεφερε, τωρα μετα απο 2 χρονια, ασχετα αν εχω κανει προ πολλου αποσβεση, η τιμη εφτασε στο 1 ευρω (αυξηση 45%!!!!!) και φυσιολογικα θα ανεβει τουλαχιστον μεχρι 1.20 καποια στιγμη οταν εξισωθει πληρως ο φορος στο 100%. Τωρα ειναι στο 80%, οπως και για το πετρελαιο . Φυσικα και θα ανεβει και το πετρελαιο αναλογως αλλα μεχρι τοτε ισως να εχω κανει καποια αποσβεση στο ντιζελακι μου και τοτε το υγραεριο θα ειναι ακομα πιο ασυμφορο.
Για να λεμε και του στραβου το δικιο οι διεθνεις τμες του υγραεριου ειναι ακομα αρκετα υψηλες και αυτο συμβαλει στην υψηλη λιανικη τιμη του, ομως η αυξημενη φορολογια του αλλα και το αυξημενο περιθωριο κερδους απο πλευρα πρατηριουχων θα το οδηγησει σιγα σιγα εκτος αγορας με χαμενους φυσικα ολους τους εμπλεκομενους, απο καταναλωτες μεχρι παραγωγους και πρατηριουχους.
Η ζωη ομως ετσι ειναι, τιποτα δεν ειναι δεδομενο, απλα η διαπιστωση αυτη στις μερες μας γινεται πλεον βιαια και με μεγαλο κοστος απο δυνατους και αδυνατους ανεξαιρετως.
Υγραεριοκίνηση!