-
βλεπω να καιμε υγραεριο και στο σπιτι...
-
Αντε βγαλε ακρη λοιπον.............
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
λινκ έχουμε; Γιατί εγώ δε βλέπω τίποτα.
*Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο **φυσικό αέριο *στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης
Το φυσικο αεριο δεν βλεπω να εχει καθολου ΕΦΚ.
Ο 'τιμοκαταλογος ' του ΕΦΚ στα καυσιμα http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk2.htmτο εκανες καλυτερο εσυ τωρα....
ας ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ οτι εννοουν οτι θα βαλουν στο φυσικό αεριο... αν και αυτο θα πληξει αυτους που θερμενονται με φυσικό αεριο... φαυλος κυκλος.... -
συμφωνα με τον πινακα που παρεθεσε ο Βιλλ, το πετρελαιο κινησης εχει φορο 382€ στα 1000** λιτρα**
το LPG εχει φορο 125€ στα 1000** κιλα** --->1400 λιτρα περιπου;πως θα τα συσχετισουν;
επισης το LPG 'θερμανσης' και 'για αλλες χρησεις' εχει φορο πρακτικα μηδενικο (13€/1000 κιλα)
να που θα την παρουμε τελικα τη δεξαμενη -
Τα 1000 χιλιογραμμα (κιλα) υγραεριου κινησης ειναι 1750 λιτρα υγραεριου κινησης και οχι 1400.
Οποτε στο χειροτερο σεναριο που θα εξισωθει ο φορος με αυτον του πετρελαιου η επιβαρυνση θα ειναι
257 ευρω στα 1750 λιτρα δηλαδη γυρω στα 14 λεπτα το λιτρο στην αντλια.
Ελπιζω να εννοουν πραγματικα αυτον του φυσικου αεριου, που δεν εχει φορο και οχι του υγραεριου αυτοκινησης, αν και αυτο δεν θα ειναι δικαιο για αυτους που εχουν φυσικο αεριο στο σπιτι και ηδη εχει ανεβει αρκετα η τιμη του.
Βεβαια με την παραλογια της τρικομματικης δικτακτοριας δεν θα ειναι καθολου απιθανο να υπαρξει εξισωση και στο φυσικο αεριο και στο υγραεριο.
Ολα πλεον πρεπει να τα περιμενουμε απο αυτους αφου δεν βλεπουν ιχνος αντιδρασης απο τον κοσμο! -
δεν ξερω πως μου εκατσε το '1400' (γι'αυτο εβαλα και το
μηπως η βενζινη εχει τετοια σχεση; (1 κιλο --->1,4 λιτρα;)παντως με 14 λεπτα επιπλεον, θα ειναι περιπου στο 1€ (λιγο λιγοτερο σε καποια φτηνα γκαζαδικα).
Στην παραφιλολογια των ημερων αναφερουν τιμη για το Φυσικο αεριο γυρω στο 1,12-1,15€
τι να πει κανεις;
οταν βγει ο τιμοκαταλογος θα ξαναμιλησουμε -
Καλημερα σε ολους.
Τελικα εβαλα το BRC Sequent 24 στο αμαξι μου εδω και μια βδομαδα.Ολα πηγαν παρα πολυ καλα
και απο την πρωτη βδομαδα κυκλοφοριας μου με υγραεριο καταλαβα ενα πραγμα :
'Τελικα ειναι πολυ ομορφο συναισθημα να κυκλοφορεις με το αμαξι και να βλεπεις τον δεικτη της βενζινης να μην κουνιεται σχεδον καθολου'.
Ελπιζω μονο να μην αληθευουν τα δημοσιευματα της εξισωσης του ΕΦΚ του πετρελαιου κινησης με του υγραεριου κινησης.
Ο Θεος να βαλει το χερι Του ! -
Μια σφήνα στη κουβέντα:Φίλος θέλει να βάλει υγραέριο σε Nissan Xtrail αλλά ό μάστορας του λέει ότι είδικά στα xtrail δεν γίνεται γιατί καταστρέφεται ο καταλύτης.Ισχύει αυτό ή όχι? Μπαίνει υγραέριο σε Xtrail ή όχι?.
-
Ο χρήστης SEATIBIZA05 έγραψε:
Καλημερα σε ολους.
Τελικα εβαλα το BRC Sequent 24 στο αμαξι μου εδω και μια βδομαδα.Ολα πηγαν παρα πολυ καλα
και απο την πρωτη βδομαδα κυκλοφοριας μου με υγραεριο καταλαβα ενα πραγμα :
'Τελικα ειναι πολυ ομορφο συναισθημα να κυκλοφορεις με το αμαξι και να βλεπεις τον δεικτη της βενζινης να μην κουνιεται σχεδον καθολου'.
Ελπιζω μονο να μην αληθευουν τα δημοσιευματα της εξισωσης του ΕΦΚ του πετρελαιου κινησης με του υγραεριου κινησης.
Ο Θεος να βαλει το χερι Του !Τάξε και εσύ φανουρόπιτες όπως όλοι μας. Αν και άκλαφτες θα πάνε....
Μια σφήνα στη κουβέντα:Φίλος θέλει να βάλει υγραέριο σε Nissan Xtrail αλλά ό μάστορας του λέει ότι είδικά στα xtrail δεν γίνεται γιατί καταστρέφεται ο καταλύτης.Ισχύει αυτό ή όχι? Μπαίνει υγραέριο σε Xtrail ή όχι?.
Να καθίσει στα αυγά του μέχρι να παρθούνε τα νέα μέτρα. Αλλιώς θα μπάσει από παντού.
-
Εγώ δεν έγραψα για να καλυφτώ . . . ενημερωτικά έγραψα . . . ., αυτά που είπα είναι επιστημονικά δεδομένα , ο maevious το είπε ο άνθρωπος, ΔΕΝ είναι επιστήμονας και προσωπικά πιστεύω πως τα στοιχεία που διαδίδει ( τα προσωπικά του δηλ. ) είναι εσφαλμενα , ούτε με απασχολεί το τι γραψανε οι άλλοι 4~ 5που συμπλεύσανε με το maevious , από την στιγμή που και αυτοί μιλήσανε για προσωπικά τους δεδομένα άρα και αυτά είναι λάθος , από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιος να λέει το ψέμα του , και να εμμένει σε αυτό αμφισβητώντας π.χ. την έρευνα του περιοδικού Αγορά , είναι δυνατόν ,, οι τύποι κάνουν Μπαμπ , ότι είναι εγκαταστάτες lpg ή ότι έχουν άμεσο-έμμεσο συμφέρον από τις εγκαταστάσεις …..
Υ.Γ.
Ορίστε και ο φόρος στο lpg maevious ποιος παραμυθιάζει τώρα ?, σε κάποιο άλλο φόρουμ έλεγες ότι παραμυθιάζω και καλούσες τους διαχειριστές να με απομακρύνουν … όλα τα φόρα τσιφλίκι σου είναι? …..Υ.Γ.
Προσωπικά έχω ακούσει για νισσαν που έσκασε στην Εγνατία την ώρα της προσπέρασης , παρατριχα την γλύτωσε ο τύπος , έχω ακούσει για μεγάλες ζημίες ειδικά στα ανατολικά αυτοκίνητα , έχω γνωστούς που μετά το κάψιμο του κινητήρα τους το ξήλωσαν …… Αλλά αυτά δεν τα ανέφερα γιατί είναι προσωπικά μου δεδομένα τι? Σαν το maevious θα κάνουμε ? Ας μιλήσει με επιστημονικά δεδομένα κάποιος από την παρέα maevious μπορεί ? ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ .
Υ.Γ.
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ωραίο είναι ότι, αν κάνει κάποιος αναζήτηση στο car.gr θα δει να πωλούνε 1700 lpg .. τι κάνουν μωρέ αυτοί?, μέσα σε 1 χρόνο από τη εγκατάσταση ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ? ο άλλος το έβαλε το 11 και το 12 το πουλαει? -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
συμφωνα με τον πινακα που παρεθεσε ο Βιλλ, το πετρελαιο κινησης εχει φορο 382€ στα 1000** λιτρα**
το LPG εχει φορο 125€ στα 1000** κιλα** --->1400 λιτρα περιπου;πως θα τα συσχετισουν;
επισης το LPG 'θερμανσης' και 'για αλλες χρησεις' εχει φορο πρακτικα μηδενικο (13€/1000 κιλα)
να που θα την παρουμε τελικα τη δεξαμενηΚαι μετά θα βάλουν και ειδικό φόρο εκεί και γενικότερα
-
ειναι καταπληκτικο οτι ολοκληρη τουοτα φιατ και αλλες 2 εταιρειες που εχουν βγαλει στην παραγωγη εργοστασιακα συστηματα LPG δηλωνουν επισημα αύξηση καταναλωσης στο ιδιο μοντελο τους σε σχέση με την βενζινη απο 25%-30% με σκοπο να εχει την ιδια ονομαστικη αποδοση έστω και αν στις ρεπριζ υπολειπεται...
Οι εδω βεβαια μαστορες του ΜΙΤ καταφεραν οχι μονο να μην αυξηθει η καταναλωση με LPG αλλα και να κρατησουν σταθερη την αποδοση...Και ετσι γινεται 50% οικονομια ( η οποια ceteris paribus δεν υπερβαινει το 20%-25% σε καμια περιπτωση...κουβαλωντας και ολα τα κακα του LPG)....οπως κανουν και τα μαγνητακια....xaxaxa
placebo effect αφου στην προσπα8εια μας να ενισχυσουμε το εγω μας οτι καναμε καλη επιλογη κατατρεχουμε σε ολους τους δυνατους τροπους...σηκωμα πανιου, ελεγχουμε κατευ8υνση αερα, παταμε το πενταλ του γκαζιου σαν να εχει βελονες απο κατω, κινουμαστε με την φορα του αυτοκινητου και χιλιες δυο αλλες χαζομαρες προκειμενου να πεισουμε τους εαυτους μας για την ορ8οτητα της επιλογης μας...
μας πουλησανε και 10 παπαριες τα λαμογια που απο τους 10 εγκαταστες το 80% δεν εχει αδεια και υπογραφει άλλως τα χαρτια για λογαριασμο του...
δεν ειναι τυχαιο οτι μετα απο 2 χρονια παρατηρησης οσα αυτοκινητα πετυγχαινω στο δρομο με LPG πανε σερνοντας...ενω τα αντιστοιχα μοντελα βενζινης η πετρελαιου κινουντε νορμαλ...
Γνωριζω οτι δεν θα ειμαι αρεστος οχι επειδη λεω pipes αλλα επειδη λεω την αληθεια που ποναει και μαλιστα ειδικα τα λαμογια που πλουτιζουν με ψεμματα και παραπλανωντας τον κοσμο που νομιζει οπως με τα μαγνητακια οτι ειναι ο εξυπνος και οι αλλοι τα κοροιδα...
Για ολα τα αλλα 'talk to the hand'
-
μην εισαι απολυτος και αρνητικος!
υπαρχει η γεννητρια υδρογονου
ταξ ΔΙΣ, εμ-εφς! -
Φιλε nikkrith,
δεν χρειαζεται να εισαι επιστημονας για να καταλαβεις οτι εχεις ενα κερδος περιπου στο 40% στην τσεπη σου σε συγκριση με καυσιμο βενζινη με σημερινες τιμες. Αυτο ειναι ενας μεσος ορος, σε αλλους λιγο λιγωτερο σε αλλους λιγο περισσοτερο.
Πιστευω οτι δεν εχεις βαλει υγραεριο γι'αυτο και δεν εχεις γνωση απο πρωτο χερι. Μονο οποιος βαζει μπορει να εχει τα νουμερα σωστα. Αν διαβασεις ακομα και προσφατα στο φορουμ εχουν γινει λεπτομερεις αναφορες απο χρηστες που φτανουν σε αυτα τα αποτελεσματα και παρατηρησε οτι σχεδον κανενας δεν διαφωνει και ουτε υπαρχουν αναφορες για λιγωτερη εξοικονομηση, τουλαχιστον εδω που το παρακολουθουν εκατονταδες χρηστες και μη.
Τωρα το τι εδειξε η ερευνα που αναφερεις, δεν παιζει ρολο και αυτο το 75000 ειναι τοσο θεωρητικο και υπο αγνωστες συνθηκες που δεν θεωρειται καθολου δεδομενο.
Αν πιστευαμε ολες τις 'ερευνες' που κατα πλειστον ειναι καθοδηγουμενες απο διαφορα 'συμφεροντα' του αναλογου κλαδου, θα ειχαμε τρελλαθει. Η πραξη ειναι αυτη που μετραει.
Προσφατα στους 4Τ ειχε δημοσιευθει και μια 'ερευνα' για τη χρηση ενος συστηματος υδρογονου που εφαρμοζεται σε αυτοκινητα και μαλιστα το εβγαζε σχετικα αποδοτικο, αλλα η συγκριση γινοταν 'κατα λαθος' η 'επιτηδες' (το τελευταιο πιστευ εγω) με στοιχεια καταναλωσης του βενζινικινητου αυτοκινητου που δεν ανατποκρινονταν στην πραγματικοτητα. Για καποιον ομως που δεν ειναι γνωστης το θεμα φαινοταν οτι αυτο το συστημα εξοικονομει, στην πραγματικοτητα ομως ειναι μια η αλλη στην καλυτερη και μαλιστα εχοντας κοστισει ενα σεβαστο ποσο και με αμφιβολη πιστοτητα. Απλα οι 4Τ επρεπε να προμοταρουν το συγκεκριμενο συστημα γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι κα τα εσοδα απο διαφημισεις ανυπαρκτα. Το καταλαβαινω ως ενα σημειο αλλα σημερα δεν επιτρεπονται τετοια παιχνιδια και μαλιστα απο ενα σοβαρο περιοδικο οπως οι 4Τ.
Ας μην εχουμε λοιπον τυφλοσουρτη καθε 'ερευνα' γιατι το πιθανοτερο ειναι να ειναι καθοδηγουμενη και στη συγκεκριμενη περιπτωση με το υγραεριο, τουλαχιστον παραπληροφοριακη για να μην πω κατι αλλο. -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
ειναι καταπληκτικο οτι ολοκληρη τουοτα φιατ και αλλες 2 εταιρειες που εχουν βγαλει στην παραγωγη εργοστασιακα συστηματα LPG δηλωνουν επισημα αύξηση καταναλωσης στο ιδιο μοντελο τους σε σχέση με την βενζινη απο 25%-30% με σκοπο να εχει την ιδια ονομαστικη αποδοση έστω και αν στις ρεπριζ υπολειπεται...
Οι εδω βεβαια μαστορες του ΜΙΤ καταφεραν οχι μονο να μην αυξηθει η καταναλωση με LPG αλλα και να κρατησουν σταθερη την αποδοση...Και ετσι γινεται 50% οικονομια ( η οποια ceteris paribus δεν υπερβαινει το 20%-25% σε καμια περιπτωση...κουβαλωντας και ολα τα κακα του LPG)....οπως κανουν και τα μαγνητακια....xaxaxa
**placebo effect **αφου στην προσπα8εια μας να ενισχυσουμε το εγω μας οτι καναμε καλη επιλογη κατατρεχουμε σε ολους τους δυνατους τροπους...σηκωμα πανιου, ελεγχουμε κατευ8υνση αερα, παταμε το πενταλ του γκαζιου σαν να εχει βελονες απο κατω, κινουμαστε με την φορα του αυτοκινητου και χιλιες δυο αλλες χαζομαρες προκειμενου να πεισουμε τους εαυτους μας για την ορ8οτητα της επιλογης μας...
μας πουλησανε και 10 παπαριες τα λαμογια που απο τους 10 εγκαταστες το 80% δεν εχει αδεια και υπογραφει άλλως τα χαρτια για λογαριασμο του...
δεν ειναι τυχαιο οτι μετα απο 2 χρονια παρατηρησης οσα αυτοκινητα πετυγχαινω στο δρομο με LPG πανε σερνοντας...ενω τα αντιστοιχα μοντελα βενζινης η πετρελαιου κινουντε νορμαλ...
Γνωριζω οτι δεν θα ειμαι αρεστος οχι επειδη λεω pipes αλλα επειδη λεω την αληθεια που ποναει και μαλιστα ειδικα τα λαμογια που πλουτιζουν με ψεμματα και παραπλανωντας τον κοσμο που νομιζει οπως με τα μαγνητακια οτι ειναι ο εξυπνος και οι αλλοι τα κοροιδα...
-
Για ολα φταιει ο maevius......
-
Όσον αφορά τις μελέτες που αποτρέπουν την εγκατάσταση lpg, να σημειώσω οτι βρίσκομαι αισίως στα 110 χιλιάδες χιλιόμετρα με υγραέριο. Στη διάρκεια αυτών των χιλιομέτρων δεν είχα βλάβες, δεν έπαθε τίποτα το μοτέρ, ενώ έχω κάνει απόσβεση τη μετατροπή + το μοτέρ + σχεδόν ολόκληρο το αυτοκίνητο (δίλιτρο γαλλικό τριετίας σε έκδοση κουβά με 140 άλογα και 160 χιλιάδες km με σημερινές τιμές).
Μπορεί αύριο το πρωί να εκραγεί το μοτέρ, να καούν οι βαλβίδες, να σπάσει και το παρμπρίζ από την έκρηξη. Αλλά μέχρι στιγμής, κανένα πρόβλημα!
Περί οικολογικού καυσίμου:
Σήμερα έβαλα μπροστά με τη βοήθεια της μπαταρίας του C5 το Μερσεντέ του πατέρα μου που καθόταν σε κλειστό χώρο ακινητοποιημένο χωρίς πινακίδες.Αφού πήρε μπροστά το Μερσεντέ και μάζεψα τα καλώδια, το έβγαλα εκτός κτιρίου (χώρος παραγωγής εργοστασίου) και επέστρεψα να πάρω το C5 που είχε μείνει με αναμένη μηχανή. Χτύπησε όμως ένα τηλέφωνο και βρέθηκα στο γραφείο, έστειλα 2-3 μέηλ, πήρα 2-3 φαξ, .....και θυμήθηκα το C5 μετά από 2 (δύο!) ώρες.
Τί μας νοιάζουν τα παραπάνω;
Σε χώρο που γίνεται θάλαμος αερίων αν μείνει το πετρελαιοκίνητο φορτηγάκι με αναμένη μηχανή για 15 λεπτά ή αν μείνει βενζινοκίνητο για 25 λεπτά, μετά από 2 ώρες λειτουργίας του υγραεριοκίνητου C5 υπήρχε μόνο μία υποψία μυρωδιάς!
-
**Το lpg δεν αποδίδει περισσότερο από 20% **με βάση τα σημερινά δεδομένα και αυτό σε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και βραχυπρόθεσμα . . τώρα με βάση το νέο φόρο θα είναι μια – μια , αυτήν είναι η πραγματικότητα .
Υ.Γ. έχω βαρεθεί να ακούω την ιστορία της ζωής του καθενός που προσπαθεί να μας πείσει για το γκάζι , …π.χ. πήγα στο γραφείο , έκατσα λίγο και αυτό δούλευε …δεν μύριζε τίποτα ,,,ενω το diesel τάχα βρομούσε , ο άλλος έκανε 200000km χωρίς σέρβις κτλ όλες αυτές ( και τυχαία ίδιες παντού ιστορίες ) βρίσκονται διάσπαρτες σε όλα τα φόρα του ιντερνέτ ….το ξαναλέω όλα τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ λένε max 20% βραχυπρόθεσμα, και με δεδομένο ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί το αυτοκίνητο νωρίτερα τότε κέρδος -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
**placebo effect **αφου στην προσπα8εια μας να ενισχυσουμε το εγω μας οτι καναμε καλη επιλογη κατατρεχουμε σε ολους τους δυνατους τροπους...σηκωμα πανιου, ελεγχουμε κατευ8υνση αερα, παταμε το πενταλ του γκαζιου σαν να εχει βελονες απο κατω, κινουμαστε με την φορα του αυτοκινητου και χιλιες δυο αλλες χαζομαρες προκειμενου να πεισουμε τους εαυτους μας για την ορ8οτητα της επιλογης μας...
Φίλε Mad-Max13, aφού έκανες quote το δικό σου post για να μας το επαναλάβεις, θα σε στεναχωρήσω...
Επιγραμματικά με δύο λέξεις, λές pipes!
-
Καταρχήν εξισώνεις τη μετατροπή lpg με μαγνητάκια και placebo effect.
Πίστεψέ με, τα χρήματα που μου μένουν στο τέλος της εβδομάδας αφού έχω γράψει 4,5 - 5 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν είναι καθόλου placebo. Είναι ευρουλάκια ζεστά, ζεστά! -
Για την αύξηση της κατανάλωσης των εργοστασιακών lpg οχημάτων κατά 25-30%, πάλι δε μου λέει τίποτα. Αρκεί μιά ματιά στις τιμές του βενζινάδικου για να καταλάβεις οτι για να ΜΗΝ έχεις οικονομία πρέπει η lpg κατανάλωση να είναι 110% (εκατόν δέκα!) αυξημένη σε σχέση με βενζίνη. Ακόμα όμως κ να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είσαι 'ίσα βάρκα-ίσα γιαλό'.
-
Τέλος για τα lpg αυτοκίνητα που πετυχαίνεις να σέρνονται στις εθνικές, είναι -αν κρίνω από την αφεντιά μου- για λόγους οικονομίας και μόνο. Δεν είναι γιατί η C5 που οδηγώ έχει τελική 207χαω με υγραέριο αντί για 211 με βενζίνη, δεν ταξιδεύω με 110 γιατί μέχρι εκεί γεμίζει η 5η....
Πάντως συμφωνούμε στο οτι μπήκαν πολλοί παπατζήδες στο ελντοράντο της υγραεριοκίνησης. Πρώτα ήταν τα βιντεοκλάμπ, μετά οι χρηματηστηριακές, και τώρα οι μετατροπές lpg.
Αυτά τελείως φιλικά φίλε mad-max13,
πραγματικά θα χαρώ να ακούσω τις ενστάσεις σου στα παραπάνω. -
-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
....Περί οικολογικού καυσίμου:
Σήμερα έβαλα μπροστά με τη βοήθεια της μπαταρίας του C5 το Μερσεντέ του πατέρα μου που καθόταν σε κλειστό χώρο ακινητοποιημένο χωρίς πινακίδες.Αφού πήρε μπροστά το Μερσεντέ και μάζεψα τα καλώδια, το έβγαλα εκτός κτιρίου (χώρος παραγωγής εργοστασίου) και επέστρεψα να πάρω το C5 που είχε μείνει με αναμένη μηχανή. Χτύπησε όμως ένα τηλέφωνο και βρέθηκα στο γραφείο, έστειλα 2-3 μέηλ, πήρα 2-3 φαξ, .....και θυμήθηκα το C5 μετά από 2 (δύο!) ώρες.
Τί μας νοιάζουν τα παραπάνω;
Σε χώρο που γίνεται θάλαμος αερίων αν μείνει το πετρελαιοκίνητο φορτηγάκι με αναμένη μηχανή για 15 λεπτά ή αν μείνει βενζινοκίνητο για 25 λεπτά, μετά από 2 ώρες λειτουργίας του υγραεριοκίνητου C5 υπήρχε μόνο μία υποψία μυρωδιάς!
Φιλε Kobulis
η ελλειψη (ανιχνευσιμης απο τον ανθρωπο) μυρωδιάς, δεν συνιστά και 'οικολογικό' καυσιμο. Αυτα τα δύο πραγματα είναι τελειως ανεξάρτητα μεταξύ τους.
*'Correlation does not imply causation' is a phrase used in science and statistics to emphasize that a correlation between two variables does not automatically imply that one causes the other. [1][2]
The opposite belief, correlation proves causation, is one of several questionable cause logical fallacies by which two events that occur together are claimed to have a cause-and-effect relationship. The fallacy is also known as cum hoc ergo propter hoc (Latin for 'with this, therefore because of this') and false cause. It is a common fallacy in which it is assumed that, because two things or events occur together, one must be the cause of the other. By contrast, the fallacy, post hoc ergo propter hoc, requires that one event occur after the other, and so may be considered a related fallacy.*
http://en.wikipedia.org/wiki/Correlation_does_not_imply_causation
ντε και μια μεταφραση απο google, την πειραξα λιγο για να φυγουν οι χοντράδες απο μεσα
'H Συσχέτιση δεν συνεπάγεται αιτιώδη συνάφεια» είναι μια φράση που χρησιμοποιείται στην επιστήμη και τη στατιστική για να τονίσει ότι η συσχέτιση μεταξύ δύο μεταβλητών δεν σημαίνει αυτόματα ότι το ένα προκαλεί το άλλο. [1] [2]
Η αντίθετη πεποίθηση, 'η συσχέτιση αποδεικνύει την αιτιώδη συνάφεια', είναι μια απο τις αμφιβολου αιτιας λογικές πλάνες με τις οποίες οι δύο γεγονότα που συμβαίνουν μαζί φέρεται να έχουν μια αιτία-και-αιτιατού. Η πλάνη είναι επίσης γνωστή ως cum hoc ergo propter hoc (λατινικά 'με αυτό, ως εκ τούτου, λόγω της αυτό') και ψευδής αιτία.** Είναι μια κοινή πλάνη στην οποία υποτίθεται ότι, επειδή δύο πράγματα συμβαίνουν ή γεγονότα μαζί, ένα πρέπει να είναι η αιτία του άλλου**. Αντίθετα, η πλάνη, post hoc ergo propter hoc, απαιτεί ότι ενα γεγονος θα συμβει μετα το άλλο, και μπορει να θεωρηθει ώς σχετική πλάνη.
Υγραεριοκίνηση!