-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
θελω να δωσω κινηση σε ενα σπαστηρα ξυλου (wood chipper) που θα ειναι πανω σε τρειλορ.
Ο κατασκευαστης του σπαστυρα λεει υποδυναμη 25-40 ιππους.
Να ξυλωσω απο αυτοκινητο βενζινοκινητηρα και να τον βαλω υγραεριο (φθηνη λυση που με βολευει και απο πλευρας βαρους και κοστους λειτουργιας) ή να βαλω ντιζελ απο φορτηγακι ?.
Θα αντεξει μηχανη απο αμαξι με αεριο και ποσα κυβικα να ειναι?
Η μονο ντηζελ?
Σε ΠΜ και απο που μπορω να αγορασω.Μην είσαι σίγουρος ότι με υγραέριο θα βγεις πιο φτηνά. Αν θέλεις πχ 30 ίππους και βάλεις κινητήρα με υγραέριο στους 30 ίππους, θα πρέπει να τον πας τέρμα. Εκτός του ότι δεν θα είναι οικονομικός, κινδυνεύουν και οι βαλβίδες. Ο ντίζελ αντιθέτως, είναι πιο οικονομικός στα πολλά γκάζια. Ρώτα και τους ντιζελοκίνητους του φόρουμ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
:offtopicviii:
....όποιος στην μάχη πάει γιά να πεθάνει,στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει...(ερμηνεία Λάκης Παππάς).Θα συμφωνήσω κι εγώ. Η διδασκαλία της αγάπης προς το όπλο στο στρατό δεν είναι άνευ ουσίας. (τι είπα τώρα )
-
Το πήρα απόφαση πάντων, το καλύτερο αμάξι που μπορεί να έχει κάποιος από πλευράς καυσίμων είναι ένα ντίζελ με μπουζί, καρμπυρατέρ και δεξαμενή υγραερίου. Αν είναι και υβριδικό, ακόμα καλύτερα!!!
Δεν θέλω να κοντράρω σε κανέναν φίλε μου, μα σίγουρα δεν συνήθισες και σε π@π@ριες?!.
Μπουζί στην εισαγωγή του diesel, σίγουρα για να ανάβει το αέριο, κατά συνέπια σε τετρακύλινδρο θα έχουμε την μετατροπή της εισαγωγής αέρα και μόνων, σε τετραπλή μπουρού……. Και θα το εισαγάγει στον χώρο καύσης από την βαλβίδα εισαγωγής και το πιστόνι στο άνω νεκρό σημείο, αναμμένο…….
Και μετά με αναμμένο το πρόσθετο καύσιμο, θα πάρει τον κατήφορο για κάτω νεκρό σημείο, και να ρουφήξει και αέρα, που θα έχει γίνει ήδη καυσαέριο….. και μετά θα πάρει την ανηφόρα για να συμπίεση καυσαέριο που δεν συντελεί στην καύση. Και σε κάποιο επάνω σημείο, θα ψεκάσει ο κινητήρας πετρέλαιο, για να γίνει έκρηξη με 0 οξυγόνο?!...... αυτή η μηχανή θα γυρίζει μόνων με την μίζα……
Σχολιάζω μόνων ότι διαβάζω, και δεν γράφω πως μπορεί να γίνει. Σκοπός που δεν το γράφο είναι, ότι στο σπίτι με το φυσικό αέριο, ουσιαστικά έχω περίπου 10% οικονομία, στην θέρμανση. Το κέρδος υπάρχει, μόνων το καλοκαίρι στο boiler και στο μαγείρεμα. Είναι σε όλους τους γνωρίζοντες γνωστό, ότι το συντριπτικό κέρδος του αερίου είναι, όταν συναγωνίζεστε την ηλεκτρική ενέργεια και όχι συναγωνιζόμενο το πετρέλαιο. Εκεί φτάνει και με 60% οικονομία.
Τώρα εάν το αέριο το κλέβει κάποιος, σίγουρα με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να το χρησιμοποίηση και σε κινητήρες diesel, μέχρι την στιγμή, που θα καταστραφεί από της αυταναφλέξεις……
Τι να γράψω ρε φίλε, όταν γραφούν ότι δυο ανάστροφα ρελέ, μαζί με την βάση τους, διότι αυτά κουμπώνουν, και τα καλώδια και φις. Και μια ηλεκτρονική διάταξη σε τυπωμένο κύκλωμα,για το αβανς και ρυθμιστές, μαζί με όλη την εργασία που θέλει τουλάχιστον 1,5 ώρες από έμπειρο, κοστίζουν 10ε…..
Προτιμάς να μην απαντάς!.
Καλό σου βράδυ φίλε.
Α.Μ'αρέσει που προσπαθείς να βγάλεις το σχέδιο! Φυσικά ήταν χιούμορ
Καλό βράδυ.
-
«Οταν πηγαινεις στον πολεμο για να πεθανεις καλυτερα να μην πας ποτε γιατι θα παρεις και αλλους στον λαιμο σου!»>
ναι μα θα είναι εχθροί…….. σου θυμίζω Περλ Χάρμπορ!.... χιλιάδες αμερικανοί, καμιά εκατοστή?. Καμικάζι που πήγαιναν για να «πεθάνουν» 100?. …… και τους κλείσανε το σπίτι……
**Aντωνη μου, εαν παρομοιαζεις τις δικες σου δουλειες, η μαλλον τη λειτουργια σκεψης σου πανω σε αυτες, σαν αποστολες αυτοκτονιας, οπως αυτες που προανεφερες, να σου θυμισω περα απο το πασιφανες (αυτοκτονια) οτι ολοι αυτοι οι καμικαζι σκοτωθηκαν και τελικα η Ιαπωνια εχασε και τον πολεμο. Ατυχεστατο παραδειγμα! **
. εάν στον πόλεμο δεν πας για να πεθάνεις, στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνεις….!»….τι θυμήθηκα τώρα μετά από 50 χρόνια. Καθισμένος σε μαξιλάρια, σε μπουάτ στην πλάκα!.
Θυμίστε μου ποιος το τραγουδούσε.
Στην διάθεση σου φίλε.
Α.Μου φαινεται φιλε Αντωνη οτι αυτα τα 50 χρονια που μεσολαβησαν εκαναν τη ζημια τους στη μνημη σου!
**'όποιος στην μάχη πάει γιά να πεθάνει,στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει' **
αυτος ειναι ο σωστος στιχος.Φιλικα παντα και χωρις πλεον να δωσω συνεχεια στο θεμα του ρελε για την αντλια γιατι το θεωρω εντελως αχρειαστο (καλα αυτα για οικονομια ρευματος αστο) και ακρως επικινδυνο απο πασης αποψεως.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
θελω να δωσω κινηση σε ενα σπαστηρα ξυλου (wood chipper) που θα ειναι πανω σε τρειλορ.
Να ξυλωσω απο αυτοκινητο βενζινοκινητηρα και να τον βαλω υγραεριο (φθηνη λυση που με βολευει και απο πλευρας βαρους και κοστους λειτουργιας) ή να βαλω ντιζελ απο φορτηγακι ?.
Η μονο ντηζελ?
Σε ΠΜ και απο που μπορω να αγορασω.Μην είσαι σίγουρος ότι με υγραέριο θα βγεις πιο φτηνά. Αν θέλεις πχ 30 ίππους και βάλεις κινητήρα με υγραέριο στους 30 ίππους, θα πρέπει να τον πας τέρμα. Εκτός του ότι δεν θα είναι οικονομικός, κινδυνεύουν και οι βαλβίδες. Ο ντίζελ αντιθέτως, είναι πιο οικονομικός στα πολλά γκάζια. Ρώτα και τους ντιζελοκίνητους του φόρουμ.
Στα πολλα γκαζια δεν ειναι καθολου οικονομικος ο ντιζελ, ειναι μια η αλλη με την βενζινη.
Στα λιγα/μεσαια γκαζια υπερτερει, εκει που εκμεταλλευεσαι καλυτερα τη μεγαλυτερη σχετικα ροπη του. -
Αν πάρεις ένα βενζινοκινητήρα και του ζητήσεις να βγάζει 30 άλογα ΣΥΝΕΧΩΣ στις 1500 στροφές, μη νομίζεις ότι θα αντέξει πολύ.
Ο βενζινοκινητήρας πρέπει να έχει 70+ άλογα και να μη δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές (3.500-4.000).
Με υγραέριο οπωσδήποτε θα ρυθμίσεις αβάνς και θα θέλει πιο συχνό σέρβις στις βαλβίδες. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν πάρεις ένα βενζινοκινητήρα και του ζητήσεις να βγάζει 30 άλογα ΣΥΝΕΧΩΣ στις 1500 στροφές, μη νομίζεις ότι θα αντέξει πολύ.Ο βενζινοκινητήρας πρέπει να έχει 70+ άλογα και να μη δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές (3.500-4.000).
Με υγραέριο οπωσδήποτε θα ρυθμίσεις αβάνς και θα θέλει πιο συχνό σέρβις στις βαλβίδες.Δε θέλει μειωτήρα? Τόσο απλό είναι να κοτσάρει έναν βενζινοκινητήρα? Μπορεί να τον έχει να δουλεύει σε ψηλότερες στροφες, αλλά ούτως η άλλως πως θα τον κοτσάρει χωρίς να παρεμβάλει κάτι
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Η μονο ντηζελ?
Στα πολλα γκαζια δεν ειναι καθολου οικονομικος ο ντιζελ, ειναι μια η αλλη με την βενζινη.
Στα λιγα/μεσαια γκαζια υπερτερει, εκει που εκμεταλλευεσαι καλυτερα τη μεγαλυτερη σχετικα ροπη του.Λέω απλώς αυτό που έχω ακούσει από ντιζελοκίνητους, ότι όσο πιο υψηλή η μ.ω.τ ενός ταξιδιού, τόσο πιο οικονομικός ο ντίζελ.
Πέρα από αυτό όμως, νομίζω ότι δεν θα προτιμούσα ένα βενζινοκινητήρα για να δουλεύει στατικός.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν πάρεις ένα βενζινοκινητήρα και του ζητήσεις να βγάζει 30 άλογα ΣΥΝΕΧΩΣ στις 1500 στροφές, μη νομίζεις ότι θα αντέξει πολύ.
Ο βενζινοκινητήρας πρέπει να έχει 70+ άλογα και να μη δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές (3.500-4.000).
Με υγραέριο οπωσδήποτε θα ρυθμίσεις αβάνς και θα θέλει πιο συχνό σέρβις στις βαλβίδες.Δε θέλει μειωτήρα? Τόσο απλό είναι να κοτσάρει έναν βενζινοκινητήρα? Μπορεί να τον έχει να δουλεύει σε ψηλότερες στροφες, αλλά ούτως η άλλως πως θα τον κοτσάρει χωρίς να παρεμβάλει κάτι
Αν χρειάζεται θα βάλει μειωτήρα.
Αλλιώς θα αλλάζει κινητήρες αντί να αλλάζει λάδια. -
Παιδιά έχει βάλει κανένας lpg σε nissan almera n15? Του έχει βγάλει προβλήματα?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν χρειάζεται θα βάλει μειωτήρα.
Αλλιώς θα αλλάζει κινητήρες αντί να αλλάζει λάδια.Ας κρατάει τουλάχιστον το λάδι.... δεν είναι και φτηνό
-
[quote='
Λέω απλώς αυτό που έχω ακούσει από ντιζελοκίνητους, ότι όσο πιο υψηλή η μ.ω.τ ενός ταξιδιού, τόσο πιο οικονομικός ο ντίζελ.Πέρα από αυτό όμως, νομίζω ότι δεν θα προτιμούσα ένα βενζινοκινητήρα για να δουλεύει στατικός.[/quote]
Μαλλον λαθος κανουν οι ντιζελοκινητοι, εκτος και αν εννοουν υψηλη μ.ω.τ τα 120-140 χλμ/ωρα.
Φυσικα εξαρταται και απο κινητηρα σε κινητηρα (αλλο ενας τριλιτρος ντιζελ και αλλο ενας 1200αρης/1600αρης)και απο αμαξι σε αμαξι (αλλο ενα αυτοκινητο 1000 κιλων με 1200αρη κινητηρα ντιζελ, αλλο ενα 1600 κιλων με διλιτρο ντιζελ και αλλο ενα 2 τονων με 3λιτρο ντιζελ).
Παντως ο κανονας ειναι οτι, τηρουμενων των ιδιων αναλογιων, στις ψηλες στροφες (οπερ και υψηλη μ.ω.τ.) η καταναλωση ντιζελ/βενζινης ειναι σχεδον εφαμιλλη. Μην ξεχναμε οτι οι συγχρονοι βενζινοκινητηρες με μικροτερους κυβισμους και εκμεταλλευση νεας τεχνολογιας τουρμπο ειναι πολυ ανταγωνιστικοι σε σχεση με τους ντιζελ απο καθε αποψη. Μονο η τωρινη διαφορα κοστους ανα λιτρο βενζινης/πετρελαιο κανει την μεγαλυτερη διαφορα. Αν ηταν ιδια η τιμη το οφελος δεν θα ηταν σημαντικο.
Και σε τεστ να δεις, οι 4Τροχοι ειχαν κανει ενα πολυ καλο τεστ προσφατα μεσω του Ε.Μ.Π. οπου γινεται συγκριση μεταξυ αναλογων συγχρονων μοντελων βενζινης/πετρελαιου, οπου πρακτικα οι διαφορες εκμηδενιζονται με βαση τη τιμη κτησης/χρησης.
Το εχω σπιτι μου το τευχος και κρατω μια επιφυλαξη αλλα δεν πιστευω οτι εχω λαθος εντυπωση για τα αποτελεσματα του τεστ. Αν δεν θυμαμαι καλα ε, περνανε και τα χρονια!! -
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Η μονο ντηζελ?
########################################################
Αν παρω εναν 1600-1800 (ποια μαρκα ειναι καλυτερη για χρηση με υγραεριο?) και τον εχω να δουλευει στις 3000σαλ
με τον αναγκαιο μειωτηρα ειτε χρησιμοποιοντας και το σασμαν του θα την βγαλει καμποσο καιρο 'η θα τα παιξει συντομα? -
Καλό σενάριο ακούγεται αυτό. Νομίζω ότι οι κινητήρες της φίατ γενικώς δεν έχουν θέμα με το υγραέριο. Αλλά θα πάρεις και εγκέφαλο κλπ; Και θα βάλεις σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού υγραερίου; Δε νομίζω ότι θα είναι φτηνό όλο αυτό.
-
Αμαξι τρακαρισμενο και ξυλωμα οτι χρειαζετε.
Τα φιατ λες οτι ειναι η καλυτερη επιλογη μαρκας?Αν βαλω ντιζελομηχανη απο φορτηγακι αντλια και μπεκ και αυτα δεν θα θελουν σερβισ?
-
Λέω ότι δεν έχω ακούσει για κινητήρα φίατ να έχει πρόβλημα με βαλβίδες. Ούτε θυμάμαι να είδα κανένα μοντέλο να είναι στις λίστες με τα ευαίσθητα.
Η αντλία και τα μπεκ θα θέλουν επισκευή ή αλλαγή αν χαλάσουν. Κατά τα άλλα, ένα φίλτρο πετρελαίου αλλάζεις που και που.
-
Είμαστε of topic, και σαφώς το υπέδειξε ο Βασίλης!. Μα ζητώντας συγγνώμη, θα γράψω δυο λέξεις.
Έχεις φίλε μου επιλογή!!!!..... και συνεχίζεις και ρωτάς!. Diesel, με ροπές χαμηλά…. Οικονομία και αντοχή!.
Δυο τέτοιοι δικοί μου δουλεύουν στα βουνά, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, σε ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, για να μαθαίνετε ειδήσεις και να ακούτε και τραγουδάκια…..
Σίγουρα, όχι από σύγχρονο αυτοκίνητο και τούρμπο.
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν πάρεις ένα βενζινοκινητήρα και του ζητήσεις να βγάζει 30 άλογα ΣΥΝΕΧΩΣ στις 1500 στροφές, μη νομίζεις ότι θα αντέξει πολύ.Ο βενζινοκινητήρας πρέπει να έχει 70+ άλογα και να μη δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές (3.500-4.000).
Με υγραέριο οπωσδήποτε θα ρυθμίσεις αβάνς και θα θέλει πιο συχνό σέρβις στις βαλβίδες.Πως να κάνεις σερβις τις βαλβίδες. Είναι υδραυλικές. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι τρίψιμο. Υπάρχει τίποτα άλλο;
-
Τι εγινε ρε παιδια; πολυ ησυχια επεσε.....
Υγραεριοκίνηση!