-
[quote='theos_larissa'][quote='mizardas'][quote='theos_larissa'][quote='mizardas']............ εκτός από τα Xenon, και αυτό ανέβασε το κόστος σε περίπου 30.000
-
[quote='theos_larissa'][quote='mizardas'][quote='theos_larissa'][quote='mizardas']............ εκτός από τα Xenon, και αυτό ανέβασε το κόστος σε περίπου 30.000
-
Ας μην κολλάμε τόσο στο θέμα της τιμής. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η 116 διακρίνεται από ορισμένα στοιχεία τα οποία ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία. Και ποιοτικά, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, δίνει περισσότερη στιβαρή αίσθηση από κάθε άλλο premium hatchback. Άλλωστε, είναι σαν ένα downsizing ενός δίλιτρου μοντέλου- και όχι το αντίθετο όπως συχνότερα συμβαίνει με μεγάλους κινητήρες σε μικρομεσαία αυτοκίνητα. Αν είναι όντως καλύτερη ή όχι θα φανεί σε 100000 χλμ, αλλά η BMW μέχρι σήμερα έχει επιδείξει εξαιρετική αντοχή στο χρόνο. Καλύτερη από εξαιρετικά μαζικούς κατασκευαστές όπως VW και Renault πχ.
Αν πάλι είναι εφικτό να την οδηγήσεις ως πισωκίνητο, έστω και με τσαρουχιές πάνω στη στροφή (υπερστροφή κλίσης και εν συνεχεία διατήρηση με το γκάζι), πάλι καλά είναι- κατά τη γνώμη μου αυτή η συμπεριφορά είναι περισσότερο διασκεδαστική εν συγκρίσει με τα προσθιοκίνητα hatchback που έχουμε βαρεθεί να οδηγούμε. Εκτός και αν είναι στημένη με εντελώς μη- σπορτίφ τρόπο. Που δε νομίζω...
Επιπλέον, σε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις δυστυχώς κάτι πραγματικά γρήγορο. Ως επί το πλείστον κινείσαι σε 1.8l sedan. Και αν δεν έχεις οικογένεια, δεν αγοράζεις 1.8l sedan. Πάνε και τα seat/ skoda με τον 1.8Τ.
Κάποτε, σνόμπαρα απίστευτα τα ακριβά 1.6, επειδή ακριβώς με ένοιαζαν σαφώς περισσότερο οι επιδόσεις και η λογική τιμή. Σήμερα, μπορώ να καταλάβω κάποιον ο οποίος εκτιμά τη ρευστή οδήγηση και την αίσθηση ποιότητας και αξιοπιστίας στο ταξίδι του περισσότερο από τη ρυθμισιμότητα των πίσω ράβδων στρέψης όταν φέρνει το προσθιοκίνητο hatchback κάθετα στην στροφή.
Βέβαια, μάλλον δε θα άλλαζα **ακόμη **το megane coupe 1.6 16V που έχω σήμερα με μια 116, αλλά σε κανά 2 χρόνια το συζητάμε! -
τα skoda υπαρχουνε ακομα nick
-
Εχει τελικά νόημα η 116 Dynamic γιατί οι μισές και πλέον σελίδες αναλώθηκαν για το Golf και την 147...
-
ΛΟιπον
-
Λοιποοον,πριν λιγο γυρισα απο test drive της 116 με την κανονικη αναρτηση παντα(advantage).Εχουμε και λεμε
1.Το αυτοκινητο μεχρι τις 2500 στρ ειναι ψοφιο ακομα και με το γκαζι στο πατωμα.(Γι'αυτο ισως δεινοπαθει στα 0-100)
2.Απο την αλλη ο κινητηρας ειναι πολυ ευστροφος και παρα το αρχικο lag γεμιζει παααρα πολυ γρηγορα.Εφτανα ειδικα 1-2 ταχυτητα στις 6000 χωρις να το καταλαβω.
3.Πολυ γραμμικο μοτερ μετα τις 2500-3000 και μεχρι κοφτη.Στην ουσια το αυτοκινητο χολαινει στα ξεκινηματα.Οχι οτι δηλαδη μετα βαζει φωτια αλλα με ικανοποιησε.
4.Η αναρτηση ηταν αρκετα σκληρη οποτε bye bye dynamic.Πολυ καλη αισθηση,τα 150kmh στον περιφερειακο της κατεχακη δεν προβληματισαν καθολου το αυτοκινητο.
5.Περι πισω κινησης.Η ωρα του παιδιου.Πηρα ενα φιλο μου και βρηκαμε μια άπλα οπου το dtc επρεπε απλα να απενεργοποιηθει.Το αυτοκινητο γυρναει πολυ ευκολα(ελπιζω στην αντιπροσωπεια να μη μυριζαν πολυ τα λαστιχα!) και κανεις απειρες σβουρες.Τωρα να πεταει κωλους με τριτη σε ευθειες και ανοιχτες στροφες μην περιμενετε.Με καμια δευτερα σε ωραια στροφουλα και αν εισαι μαστορης στα πισωκουνηματα ισως,εγω παντως δεν ειμαι.
6.Τρελη ηχομονωση.Το αυτοκινητο στις 6500 στρ ακουγεται σα να πηγαινει με 3000.Βεβαια καποιους γκαζηδες αυτο ισως τους απογοητευσει καθως το μοτερ δεν τρελλαινεται ψηλα αλλα εγω το συμπεριλαμβανω στα θετικα,δε φαινεται να ζοριζεται καθολου.
7.Σκληρα και αποτελεσματικα φενα σε συνδυασμο με αναρτηση.Ακομα και σε αποτομη χρηση η αναρτηση δε 'βουταει' εκατοστο.
8.Τωρα απο χωρους,τι να σας πω.Ο πατερας μου που μπηκε μεσα το βρηκε κλειστοφοβικο αλλα εμενα δε με πολυαπασχολει αυτο.
9.Η αισθηση του τιμονιου σχετικα σκληρη με καλη πληροφορια.
Αυτα μαλλον,σε 1 1/2 ωρα οδηγησης τα πρωτα συμπερασματα -
Φιλε neten αν σου αρεσε τοτε να το παρεις...
Τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα. -
γενικο συμπερασμα δε μας ειπες...ικανοποιηθηκες?
-
Από τα γραφόμενά σου συμπεραίνω... ... καλοτάξιδο.
-
Κοιταξτε,το αυτοκινητο ειναι αναμφισβητητα ακριβο για αυτο δεν λεω οτι πεταω απο ενθουσιασμο. Ο,τι θετικο εχει το πληρωνεις και μαλιστα αρκετα.Ομως γενικα με ικανοποιησε και δε θελω να το κρυψω,σε συνδυασμο με το ονομα της εταιριας μαλλον θα το προχωρησω..
-
Ειναι κι αυτο το ρημαδι το ονομα που παντα παιζει ρολο οταν ειναι να παρεις την τελικη αποφαση για το αν θα αγορασεις ενα αμαξι η οχι...
-
με γεια τοτες!
-
Αντε να δουμε..Thnx
-
Θα περιμένουμε και 'δοκιμή μακράς διαρκείας' .
-
.
Με το καλό...
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
8.Τωρα απο χωρους,τι να σας πω.Ο πατερας μου που μπηκε μεσα το βρηκε κλειστοφοβικο αλλα εμενα δε με πολυαπασχολει αυτο.
Eλπίζω να μην σου πρότεινε κι αυτός να πάρεις το golf ή την 147
Σου εύχομαι καλοτάξιδο, και για άλλη μια φορά σόρρυ που σου χαλάσαμε το thread!!Aλλά εδώ είμαστε λίγο πορωμένοι με τα αμάξια τι κάνουμε
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
Η αναρτηση ηταν αρκετα σκληρη οποτε bye bye dynamic
Αρα πας για eclusive ή για advantage???
Θα βαλεις και Bucket???Οπως και να ναι παντως ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Είδες μήπως και την έκδοση Sport? Δεν έχει σπορ ανάρτηση, αλλά είναι αρκετά φθηνότερη και έχει πίσω σπόιλερ κλπ.
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Είδες μήπως και την έκδοση Sport? Δεν έχει σπορ ανάρτηση, αλλά είναι αρκετά φθηνότερη και έχει πίσω σπόιλερ κλπ.
Νομίζω έχει ότι και η Advantage +ζάντες και σποιλερ μείον όμως αυτόματο κλιματισμό (δηλ. έχει απλό a/c)..
Φίλε neten στη δώσανε για test drive 1,5 ώρας??!
Ποια αντιπροσωπεία το κάνει αυτό?
BMW 116 Dynamic-Έχει νόημα??