-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Νομίζω σε full frame έτσι κ αλλιώς δε κουμπώνει. Είναι για aps-c. 180 μοίρες οριζόντιο fov στους τυχερούς 1.5χ crop, 167 fov οριζόντιο σε εμάς τους 1.6x. (για εμάς λέει 180 μοίρες διαγώνια θέαση). Το βράδυ θα έχω υλικόπολυ ψηνομαι γιαυτο το μαραφετι.... περιμενω να δω τα δειγματα σου και αρχιζω να σκαναρω eBay
λιγο που ειδα, διαπιστωσα οτι υπαρχουν 1-2 εκδοσεις. υπαρχει καποιο παλαιοτερο & νεοτερο μοντελο.. or what?το μονο προβλημα που του βλεπω ειναι οτι δεν παιρνει πολωτικο φιλτρο (με το γυαλι να προεξεχει ετσι που να βιδωσει)
-
The Samyang 8mm f/3.5 is a dedicated full frame fisheye lens for APS-C DSLRs. You can also mount it to a full format (35mm) DSLR but the build-in lens hood will be visible in the image field in this case
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
το μονο προβλημα που του βλεπω ειναι οτι δεν παιρνει πολωτικο φιλτρο (με το γυαλι να προεξεχει ετσι που να βιδωσει)Το καρέ είναι τόσο ευρύ που δεν θες να βάλεις πολωτικό. Αλλά για τίποτα ND & grad. ναι, πάσχει, όπως και ο 14mm τους που έχω...
-
-
Πριν μερικές μέρες ελαβα τις παρακάτω φωτογραφίες από το service της 350D μου...
-
πολύ απλή διαδικασία, απορώ που δεν την έκανες μόνος σου.
-
Δεν πιάνουν τα χέρια μου.
-
πλάκα έκανα, αν είναι δυνατόν να μπορούμε να ξαντεριάζουμε μηχανές, είπαμε
αντε με το καλό να τη δεχτείς. -
Ανακοινώθηκαν οι νικητές των 2013 Sony World Photography Awards
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
The Samyang 8mm f/3.5 is a dedicated full frame fisheye lens for APS-C DSLRs. You can also mount it to a full format (35mm) DSLR but the build-in lens hood will be visible in the image field in this case
Υπάρχει το 'αδερφακι' του ο Opteka 6.5mm f/3.5 Manual Focus Aspherical Fisheye Lens,ο οποίος δεν εχει σταθερο hood αλλα αποσπώμενο για χρηση σε φουλ-φρειμ
http://www.amazon.com/s/?_encoding=UTF8 ... lias%3Daps
edit: Αν σκοπευει καποιος να παραγγειλει,ας μου στειλει μηνυμα γιατι κι'εγω ψηνομαι ασχημα
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Θετικό και ευχάριστο οπτικά το αποτέλεσμα του fishy. Λίγο πρέπει να μάθω τα τερτύπια του φωτισμού ανάλογα με το f/
...Η παραμόρφωση διορθώνεται καλα με επεξεργασία;
-
-
[Context: IR Conversion]
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ναι, μιλάμε πάντα για φίλτρο μπροστά στον αισθητήρα ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φακό θες, σε φυσιολογικές ταχύτητες κλείστρου.
Η εναλλακτική είναι να πάρεις IR φίλτρα για τους φακούς σου, με σημαντικό κόστος (π.χ. 77mm - αν ήταν να έπαιρνα φίλτρα για όλους τους φακούς θα ξεπεράσει το κόστος της μετατροπής) και με 2 πολύ σημαντικά μειονεκτήματα:
α. επειδή ο σένσορας έχει φίλτρο που κόβει το μεγαλύτερο τμήμα του φάσματος IR για να μην 'χαλάνε' οι κανονικές φωτό, η έκθεση σε μη μετασκευασμένο αισθητήρα είναι της τάξης των πολλών δεπτερολέπτων, ως και λεπτών.
β. το φίλτρο αυτό κόβει το ορατό φως. Οπότε δε βλέπεις για να καδράρεις και να εστιάσεις, και ούτε το AF δουλεύει, για τον ίδιο λόγο.
Οπότε, όπως το βλέπω εγώ, με ένα σώμα που έχει να χρησιμοποιηθεί μήνες, που ως μεταχειρισμένο θα πιάσει αστεία χρήματα (~+-100€) στην αγορά, τα 300-400€ που θα κοστίσει η μετατροπή για να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μπορείς να κάνεις με τον εξοπλισμό που ήδη έχεις μπορούν να δικαιολογηθούν. Κι αν δω ότι δεν μου κάνει η IR photography, μπορώ να πουλήσω την μετασκευασμένη μηχανή τουλάχιστον στο κόστος της μετατροπής, ή κάτι παραπάνω.Παρέλαβα σήμερα την 350D από την Protech Repairs [protechrepairs.co.uk].
Φοβερή εξυπηρέτηση... όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα με την σκουριά, μου αντάλλαξαν το σώμα χωρίς επί πλέον χρέωση [ ] με άλλο και γενικά ο,τι ρώτησα απαντήθηκε άμεσα, και πριν καν στείλω τη μηχανή. Συνίσταται ανεπιφύλακτα.
Το φίλτρο θέλει λίγο χρόνο για να καταλάβω τις ιδιαιτερότητες του αλλά γενικά μ'αρέσει. Ανέβασα και 2 φωτός στο φλικρ [1, 2] (η 1η πολύ πιο χαρακτηριστική)..Περισσότερα, μετά το 5ήμερο που θα έχω χρόνο να ασχοληθώ παραπάνω
-
μεγειές
-
πόσο ποπόφαρδο είναι αυτό το παιδί τελοσπάντων
καλορίζικη, η πρώτη με το λουλούδι είναι αλλού! -
Ωραίες οι IR, αξίζει να πειραματιστείς περισσότερο! Τα περισσότερα 'χρώματα' φαντάζομαι θα τα βρεις εκεί που με το μάτι δεν φαίνεται τίποτα - κάπου είχα διαβάσει ότι τα άσπρα λουλούδια έχουν στην πραγματικότητα πολλά χρώματα, απλά εμείς δεν μπορούμε να τα δούμε, δεν θυμάμαι όμως αν βρίσκονται στο υπέρυθρο ή στο υπεριώδες.
-
Η αγαπημένη ixus 960 μας άφησε χρόνους μετά την βάπτιση της στα δροσερά νερά της Καλαμάτας. Ψάχνω αντικαταστάτη, αλλά το budget είναι πάααααρα πολύ περιορισμένο, αν μπορούσαμε μέχρι €200 να βρούμε κάτι αντίστοιχο θα ήταν καλά.
Any suggestions? Δεν αποκλείω και την περίπτωση μεταχειρισμένου εξοπλισμού.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η αγαπημένη ixus 960 μας άφησε χρόνους μετά βάπτιση της στα δροσερά νερά της Καλαμάτας[/url]. Ψάχνω αντικαταστάτη, αλλά το budget είναι πάααααρα πολύ περιορισμένο, αν μπορούσαμε μέχρι €200 να βρούμε κάτι αντίστοιχο θα ήταν καλά.Any suggestions? Δεν αποκλείω και την περίπτωση μεταχειρισμένου εξοπλισμού.
Βγάζεις και φωτο η μονό βίντεο; Στη δεύτερη περίπτωσή έχει κατι GoPro που κινούνται σε αυτά τα χρήματα (μτχ)
Στάλθηκε από το PadFone μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...
Μια αδιάβροχη σαν αυτή ίσως άντεχε το 'μπάνιο'
http://www.photoagora.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=38395(δεν την έχω δοκιμάσει αλλά πάντα ήθελα μια μηχανή που να μην φοβάμαι να πάρω στην παραλία / στο βουνό / στη βροχή)
-
New fields για τον σταύρο
Φωτογραφία. Ασχολείστε;