-
Ο χρήστης George Sakk έγραψε:
πάρε την hs10
απο έξω, αν ασχολείσαι με ιντερνετικές αγορές, παίζει να την βρεις -50
βγήκαν και ανταγωνιστές της, η Panasonic FZ100 και η Canon SX30 που λέω παραπάνω.
επίσης καλές αλλά πιο ακριβές.
να σκεφτείς εγώ σκεφτόμουν να πάρω τον tamron 18-270 για all around αλλά είμαι σε υπαρξιακή αναζήτηση κατά πόσο όντως αξίζει να δεθείς με ένα σύστημα και να δώσεις τόσα λεφτά όντας χομπίστας.
απο την άλλη μόνο με το κιτ φακό είσαι -50% στις δυνατότητες της μηχανής.τα δείγματα απο την hs10 λένε οτι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά για ένα φακό με τόσο μεγάλο εύρος.αν κάπου υστερεί σε σχέση με dslr είναι κυρίως σε ταχύτητα και θόρυβο.
ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 3 που ειπες =))))! ειλικρινα δεν ξερω ποια ειναι τοπ!
'αλλά είμαι σε υπαρξιακή αναζήτηση κατά πόσο όντως αξίζει να δεθείς με ένα σύστημα και να δώσεις τόσα λεφτά όντας χομπίστας.' με εκφραζει απολυτα αυτο που λες!
ζουμ και χιλιοστα φακου μπορεις να μου δωσεις καποιες 'συμβουλες?' ty
Η γνώμη μου σε...τίτλους!
- Η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που χεις πάνω σου. (copyright by fog) Τι σημείνει αυτό; Αν δεν έχεις σκοπό να τραβάς όλη μέρα σαν τρελός, έστω το πρώτο διάστημα, και να γουστάρεις τη φωτογραφία, τότε μια bridge κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Άλλωστε από μια κόμπακτ, ειδικά μια Σονυ, οι περισσότερες μηχανές θα σε ικανοποιήσουν. Αν δεν έχεις σκοπό να την κουβαλάς μαζί σου και να την αφήνεις στη θήκη της μέσα στο αυτοκίνητο, μάλλον η SLR δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι.
2 Οι SLR προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά πρέπει να τις μάθεις. Αν είναι να πάρεις μια και να τραβάς στο Αυτόματο, είναι άσκοπο. επίσης τα ππλεονεκτήματα σνοδεύονται από πολλούς συμβιβασμούς. Μεγάλος όγκος, βάρος, αλλαγή φακών κάθε λίγο, αυξημένο κόστος. Τα 650 που έχεις είναι πολύ καλά για ξεκίνημα, αλλά σε βάθος χρόνου 1-2 ετών θα χαλάσεις χαλαρά το διπλά/τριπλα (εφόσον το γουστάρεις προφανώς...)
3 πάρε όποιο σύστημα γουστάρεις. Πάρε Νικον, Κανον, όποια κάνεις κέφι. Οι σύγχρονες μηχανές είναι εξαιρετικές ούτως ή άλλως. - Στο θέμα του ζουμ που αναφέρεις. Αυτά τα νούμερα (20Χ, 30Χ) είναι απλώς μη εφαρμόσιμα στις slr. Εκεί η νοοτροπία είναι εντελώς διαφορετική. Αν θες υπερζουμ, απλώς θέλεις bridge...
5 Σχετικά με τις απορίες σου με τα χιλιοστά. Τα χιλιοστά έχουν θεσπιστεί με βάση το ισοδύναμο των 35mm. Εντελώς μπακάλικα, ένα ανθρώπινο μάτι βλέπει αυτό που η μηχανή αποτυπώνει στα 50χιλιοστά. Ωστόσο το ζουμ που γράφουν οι bridge μηχανές είναι σχετικό με το εύρος που παρέχουν. Αν μια μηχανή παρέχει 30Χ ζουμ και η άλλη 25Χ, δε σημαίνει οτι η πρώτη...'φέρνει τα αντικείμενα πιο κοντά' . Πρέπει να δεις το εύρος κάθε φακού σε ισοδύναμο και να δεις ποιά μηχανή παρέχει πιο τελέ λήψη. Στο παράδειγμα που ανέφερα, αν η πρώτη μηχανή έχει εύρος 20-600 μμ (20Χ30=600) και η δέυτερη 27-675μμ (27Χ25=675), τότε η δεύτερη σου παρέχει πιο 'τελέ' πλάνο. Έχει δλδ πιο 'ισχυρό' ζουμ. Αλλά η πρώτη έχει πιο ευρυγώνια λήψη στα 20 χιλιοστά, έναντι των 27 της δεύτερης. Στις SLR δεν πρόκειται να βρεις τετοια νοοτροπια. Ακόμη και οι πιο ακραίοι φακοί στο θέμα αυτό (πχ ο Ταμρον 18-270 - 15Χ ζουμ!) απέχουν πάρα πολύ από αυτό που σου προσφέρουν οι bridge ως προς το εύρος. Αλλά σε θέματα ποιότητας τα πράγματα είναι αντίστροφα...
- Η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που χεις πάνω σου. (copyright by fog) Τι σημείνει αυτό; Αν δεν έχεις σκοπό να τραβάς όλη μέρα σαν τρελός, έστω το πρώτο διάστημα, και να γουστάρεις τη φωτογραφία, τότε μια bridge κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Άλλωστε από μια κόμπακτ, ειδικά μια Σονυ, οι περισσότερες μηχανές θα σε ικανοποιήσουν. Αν δεν έχεις σκοπό να την κουβαλάς μαζί σου και να την αφήνεις στη θήκη της μέσα στο αυτοκίνητο, μάλλον η SLR δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι.
-
όπως λέει και ο θύμιος, αν θέλεις να συγκρίνεις θα πρέπει να κοιτάς τα χαρακτηριστικά του φακού εκφρασμένα σε ισοδύναμο 35mm
πχ για τις 3 bridge
ΗS10 24-720
FZ100 25-600
SX30 24-840ανθρώπινο μάτι βλέπει περίπου 50mm
άρα διαιρώντας το άνω άκρο με το 50 έχεις πόσο πιο μεγενθυμένη είναι η εικόνα σου σε σχέση με αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι
άρα
HS10 ~14,5x
FZ100 ~12x
SX30 ~ 17xτο εύρος του ζουμ που δηλώνουν οι εταιρίες είναι ο λόγος του άνω άκρου με το κάτω. είναι μια σχετική ποσότητα. πιο σημαντικό θα έλεγα οτι είναι το απόλυτο κάτω άκρο που σου λέει πόσο ευρυγώνιος είναι ο φακός. το 24 είναι ικανοποιητικό για τοπία και φωτό με πολλούς ανθρώπους αλλά μάλλον περιοριστικό για πιο 'καλλιτεχνικές' φωτό.
και οι τρεις bridge έχουν φακούς που σε ευελιξία δεν θα βρεις σε καμία dslr.o tamron με 18-270 δίνει σε canon με 1,6χ crop factor 29-432 ισοδύναμο 35mm. άρα μαξ μεγένθυση σε σχέση με αυτό που βλέπεις 432/50=~8,5χ
-
αν βάψω έναν πλαινό τοίχο άλλο χρώμα, π.χ. γαλάζιο, θα έχω μεγάλο χρωματικό σφάλμα στο bounce ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αν βάψω έναν πλαινό τοίχο άλλο χρώμα, π.χ. γαλάζιο, θα έχω μεγάλο χρωματικό σφάλμα στο bounce ?Σε σύγκριση με τι και για ποιό σκοπό; Είναι λίγο χύμα το ερώτημά σου.
-
στον χώρο που φτιάχνω το στουντιάκι λέω να βάψω τον πλαινό τοίχο γαλάζιο, αυτό θα επηρεάσει, αν όχι το σύνολο, έστω το bounce του flash με αποτέλεσμα να αλλοιώσει χρωματικά τη φωτογραφία ?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όπως λέει και ο θύμιος, αν θέλεις να συγκρίνεις θα πρέπει να κοιτάς τα χαρακτηριστικά του φακού εκφρασμένα σε ισοδύναμο 35mm
πχ για τις 3 bridge
ΗS10 24-720
FZ100 25-600
SX30 24-840ανθρώπινο μάτι βλέπει περίπου 50mm
άρα διαιρώντας το άνω άκρο με το 50 έχεις πόσο πιο μεγενθυμένη είναι η εικόνα σου σε σχέση με αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι
άρα
HS10 ~14,5x
FZ100 ~12x
SX30 ~ 17xτο εύρος του ζουμ που δηλώνουν οι εταιρίες είναι ο λόγος του άνω άκρου με το κάτω. είναι μια σχετική ποσότητα. πιο σημαντικό θα έλεγα οτι είναι το απόλυτο κάτω άκρο που σου λέει πόσο ευρυγώνιος είναι ο φακός. το 24 είναι ικανοποιητικό για τοπία και φωτό με πολλούς ανθρώπους αλλά μάλλον περιοριστικό για πιο 'καλλιτεχνικές' φωτό.
και οι τρεις bridge έχουν φακούς που σε ευελιξία δεν θα βρεις σε καμία dslr.o tamron με 18-270 δίνει σε canon με 1,6χ crop factor 29-432 ισοδύναμο 35mm. άρα μαξ μεγένθυση σε σχέση με αυτό που βλέπεις 432/50=~8,5χ
Σε ευχαριστω θυμιο και εσενα φιλε!
Ειλικρινα ειμαι μπερδεμενος για το θεμα bridge i slr! =( με την ελευση της d7000 πιστευα θα πεσουν καποια μοντελα..! -
Ίσως να έχεις τέτοιο πρόβλημα...
-
Reuters Pictures
Brazil's artist Gil Vicente poses in front of his paintings (L-R) titled 'Self Portrait I - Killing Former U.S. President George W. Bush', 'Self Portrait III- Killing Britain's Queen Elizabeth II ' and 'Self Portrait IX- Killing Brazil's former President Henrique Cardoso' from the series 'Inimigos' at the 29th Sao Paulo International Biennial September 23, 2010. Some 159 artists from 39 countries are exhibiting their artworks at the biennial, carrying the theme 'There is always a cup of sea to sail in a line', according to the press release. The exhibition runs till December 12.
http://www.daylife.com/photo/0eYIcqSfp50G5
τί σημαίνει αυτή η έκφραση?
There is always a cup of sea to sail in a line
-
Dispatch estimate for these items: 27 Sep 2010
1 'The Photographer's Eye: Composition and Design for Better Digital Photos'
Michael Freeman; Paperback; £12.63Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
1 'Perfect Exposure: The Professional Guide to Capturing Perfect Digital Photographs'
Michael Freeman; Paperback; £12.74@drifter
The title 'There is always a cup of sea to sail in' was inspired by a line by the poet Jorge de Lima (1895 - 1953) in his work Invenção de Orfeu (1952).
http://universes-in-universe.org/eng/bien/sao_paulo_biennial/2010 -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Michael Freeman; Paperback; £12.63
Με τον πόνο μου παίζεις. Που θα μου πάει, θα το πάρω και γω. Το οθονοδιάβασμα με σκρολάρισμα και αποσπασματικές φωτογραφίες δε με πάει.@ drifter
Έτσι όπως την κόβω τη φράση μάλλον σημαίνει ότι αν τόχεις από μέσα σου δε 'φυλακίζεσαι' εύκολα και δε χρειάζεσαι πολλά να 'ταξιδέψεις'. -
Delivery estimate: 29 Sep 2010 - 30 Sep 2010
Michael Freeman; Paperback; £12.69Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
Giftwrap:no
Gift note:Χρόνια μου πολλάεδιτ: μου αρέσει η ερμηνεία, την υιοθετώ
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Michael Freeman; Paperback; £12.63
Με τον πόνο μου παίζεις. Που θα μου πάει, θα το πάρω και γω. Το οθονοδιάβασμα με σκρολάρισμα και αποσπασματικές φωτογραφίες δε με πάει.@ drifter
Έτσι όπως την κόβω τη φράση μάλλον σημαίνει ότι αν τόχεις από μέσα σου δε 'φυλακίζεσαι' εύκολα και δε χρειάζεσαι πολλά να 'ταξιδέψεις'.Μπορείς να πάρεις μια προπληρωμένη και να το παραγγείλεις.
-
Ναι αυτό έκανα. Το απόγευμα θα είναι οκ και το βράδυ παραγγέλνω.
@__trifter__: την έχω υιοθετήσει από καιρόοο, μόνο που τόλεγα:
'take this, take that, take me out to the black
...but you can't take the sky from me' -
Ερωτηση...
Εχω μια φωτογραφια τραβηγμενη απο ψηφιακη 7.1MP, μια απλη ψηφιακη τεσπα...θελω να κανω αυτη τη φωτο αφησα για το δωματιο.
Μπορω να απευθυνθω σε ενα φωτογραφιο για να μου την φτιαξει? Μηπως δεν γινεται και η αναλυση ειναι μικρη με αποτελεσμα η αφησα να βγει μαπα? Υπαρχει προγραμμα ωστε να μεγαλωνω τις αναλυσεις των φωτο μου? -
η ανάλυση δε μεγαλώνει χωρίς να επηρεαστεί η φωτό. αν φαίνεται καλά στο 100% τότε θα βγει καλή αφίσα, αλλά Α4 άντε Α3 μη περιμένεις καμιά γιγαντοαφίσα
-
Ανάλογα από πόσο μακρυά θα την βλέπει! Αν είσαι σε κάποια απόσταση ο 'κόκκος' δεν θα φαίνεται. Δεν ξέρω για αφίσα αν είναι καλύτερα να απευθυνθεί κάποιος σε Online υπηρεσίες εκτύπωσης. Νομίζω πως συμφέρει οικονομικά, αν και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Ερωτηση...Εχω μια φωτογραφια τραβηγμενη απο ψηφιακη 7.1MP, μια απλη ψηφιακη τεσπα...θελω να κανω αυτη τη φωτο αφησα για το δωματιο.
Μπορω να απευθυνθω σε ενα φωτογραφιο για να μου την φτιαξει? Μηπως δεν γινεται και η αναλυση ειναι μικρη με αποτελεσμα η αφησα να βγει μαπα? Υπαρχει προγραμμα ωστε να μεγαλωνω τις αναλυσεις των φωτο μου?Εξαρτάται τι 'βλέπεις' σε αυτή τη φωτογραφία και τι ζητάς. Αν αυτό που σε τραβάει είναι η ψηφιακή τελειότητα του χρώματος κυρίως, αντί το ίδιο το θέμα, τότε η 'απώλεια' -τεχνικής- ποιότητας θα είναι σημαντική. Αν αυτό που σε τραβάει στο θέμα είναι η αίσθηση που σου προκαλεί αυτό που βλέπεις, το ίδιο το θέμα και όχι τα pixel του, τότε -κατά πάσα πιθανότητα- ακόμα και όταν αυτά θα είναι πιο έντονα, η φωτογραφία θα εξακολουθεί να σου αρέσει το ίδιο.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
η ανάλυση δε μεγαλώνει χωρίς να επηρεαστεί η φωτό. αν φαίνεται καλά στο 100% τότε θα βγει καλή αφίσα, αλλά Α4 άντε Α3 μη περιμένεις καμιά γιγαντοαφίσαMε 7mp Α4 αντε Α3 το πολύ !!?? Εγώ παλιά με μια Sony των 2mp είχα εκτυπώσει σε Α4 απ τον εκτυπωτή μου κ φαινόταν μια χαρά. Εγώ πιστεύω οτι θα είναι πολύ καλή αφίσα. Και επίσης απ' όσο ξέρω η ανάλυση δεν μεγαλώνει με τιποτα. Μόνο το μέγεθος μεγαλώνει και αυτό επηρεάζει την φωτο.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος , για να μάθω είμαι εδώ. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Ερωτηση...
Εχω μια φωτογραφια τραβηγμενη απο ψηφιακη 7.1MP, μια απλη ψηφιακη τεσπα...θελω να κανω αυτη τη φωτο αφησα για το δωματιο.
Μπορω να απευθυνθω σε ενα φωτογραφιο για να μου την φτιαξει? Μηπως δεν γινεται και η αναλυση ειναι μικρη με αποτελεσμα η αφησα να βγει μαπα? Υπαρχει προγραμμα ωστε να μεγαλωνω τις αναλυσεις των φωτο μου?Εξαρτάται τι 'βλέπεις' σε αυτή τη φωτογραφία και τι ζητάς. Αν αυτό που σε τραβάει είναι η ψηφιακή τελειότητα του χρώματος κυρίως, αντί το ίδιο το θέμα, τότε η 'απώλεια' -τεχνικής- ποιότητας θα είναι σημαντική. Αν αυτό που σε τραβάει στο θέμα είναι η αίσθηση που σου προκαλεί αυτό που βλέπεις, το ίδιο το θέμα και όχι τα pixel του, τότε -κατά πάσα πιθανότητα- ακόμα και όταν αυτά θα είναι πιο έντονα, η φωτογραφία θα εξακολουθεί να σου αρέσει το ίδιο.
Το θεμα ειναι δυο προσωπα...
Παντως ευχαριστω για τις απαντησεις, θα κανω μια ερωτηση και στο πλησιεστερο φωτογραφιο να ακουσω και απο κει μια αποψη.
Και παλι ευχαριστω! -
Ψαχνωντας σε ενα τρακερ βρηκα οτι υπαρχει μια εκπομπη που ασχολείται με την φωτογραφια
http://www3.five.tv/stunning_pictures/
Φωτογραφία. Ασχολείστε;