-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ποιά η γνώμη από τους γνώστες για την Olympus E 400 ?Δίδεται με δύο φακούς 14-42 mm και 40-150 mm.Μ΄εντυπωσίασε το μικρό της μέγεθος.
Το σετ το βρήκα στα 925 ευρώ .Προτιμότερο ίσως να δώσεις κατιτίς παραπάνω και να πας για EOS 350D ή 400D με ανάλογο κιτ φακών.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ποιά η γνώμη από τους γνώστες για την Olympus E 400 ?Δίδεται με δύο φακούς 14-42 mm και 40-150 mm.Μ΄εντυπωσίασε το μικρό της μέγεθος.
Το σετ το βρήκα στα 925 ευρώ .Προτιμότερο ίσως να δώσεις κατιτίς παραπάνω και να πας για EOS 350D ή 400D με ανάλογο κιτ φακών.
EOS400D
-
Βγηκανε και τα πρωτα δειγματα της Sigma SD14
http://www.sigma-sd14.comFoveon ολε!
Κατα τη γνωμη μου, πολυ μπροστα απο τον ανταγωνισμο.
Πρωτη φορα βλεπω σε πορτρετο να φαινονται ανεta to basal hair (δεν ξερω τον ελληνικο ορο, οι μικρες ξανθες τριχες που εχουμε σε ολο μας το σωμα) του προσωπου, και οι ποροι του δερματος.
Με εναν καλο φακο, σου ξεφτιλιζει το μοντελο δηλαδη.
Κατα τα αλλα per pixel sharpness κατα τα γνωστα της sigma, οπως και δυναμικο ευρος τονικοτητα χρωματων κτλ. Ο,τι ηταν η sd10, προσαυξημενο κατα 33% το μεγεθος αρχειου.
Ο θορυβος πρακτικα ανυπαρκτος σε iso 100-200 που ανεβασαν.Το μονο ''κακο'', και ειναι μαλλον υποκειμενικο αυτο, ειναι οτι χρειαζεται πλεον καλους φακους. Δε νομιζω σε αλλες μηχανες να προσεχα τοσο εντονα την οξυτητα να πεφτει στα ακρα, και υποψη οτι ειναι και 1,7 το crop factor της.
To site αργο, πρεπει να γινεται ενας χαμος.
Να δω στο τελος ποσοι θα την αγορασουν. -
Αλίμονο αν DSLR είχε θόρυβο στα ISO 100 και 200.
Ο Foveon σαν θεωρία είναι πράγματι εντυπωσιακός, αλλά η υλοποίηση του μέχρι στιγμής στην συγκεκριμένη μάρκα δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ίσως αν τον είχε εφεύρει η Canon η φωτογραφία σήμερα να ήταν πολύ διαφορετική. Έχω την εντύπωση πάντως, ότι ούτε αυτή η Sigma θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.
Αν, λέμε τώρα, αυτόν τον αισθητήρα τον έβαζαν στην Leica...
-
Ποιος τον μαμει το θορυβο...
Ειναι πραγματικα να απορει κανεις για το ποσο υπερτιμημενο θεμα ειναι, τη στιγμη που εχουμε ''μαθει'' να συγχωρουμε ευκολοτερα αλλα θεματα που απτονται της ποιοτητας εικονας, και που ειναι κατα τη γνωμη μου ποιο σημαντικα οπως πχ χρωματικες εκτροπες. (το πως και το γιατι γινεται αυτο, ειναι καλη ερωτηση)Δεν εστιαζω εκει οταν λεω για απιστευτη ποιοτητα εικονας. Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι το ποσο καλα καταγραφονται ολες οι μικρες λεπτομερειες, αυτες που ενας κλασσικος bayer αισηθτηρας θα εκανε κιμα με την επεξεργασια ακομα και στα χαμηλα iso, ειδικα οταν μιλαμε για low contrast detail. Kαι βεβαια η μηχανη εχει πολυ καλη χρωματικη αποδοση και δυναμικο ευρος, οπως και οι προγονοι της.
Για το οτι η υλοποιηση του foveon δεν ηταν καλη ως τωρα επετρεψε μου να διαφωνησω, εκτος αν αναφερεσαι σε κατι αλλο απο την ποιοτητα εικονας, πχ ανυπαρξια jpeg.
Για το οτι οι μοιρα αυτου του τυπου των αισθητηρων θα ηταν τελειως διαφορετικη αν τους ειχε βγαλει στην αγορα πχ η canon, ε ναι τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται. -
Ο χρήστης adrivas έγραψε:
Ποιος τον μαμει το θορυβο...Δε συμφωνώ... Θυμάμαι σε παλιότερη 'prosumer' μηχανή που είχα, ειδικά σε περιπτώσεις έντονου κοντράστ στα σκοτεινά απλά δεν έβλεπές τίποτα... επίσης, μετά από πολύωρη χρήση, όταν το ccd ζεσταινόταν. Απίστευτα ενοχλητικό, ΙΜΗΟ.
Αστείο: Hot pixels! Την άφηνες στα 15 δεύτερα να γράψει κίνηση ή βραδυνή και σου έβαζε και τη μεγάλη άρκτο από πάνω! -
Βγηκανε και τα πρωτα δειγματα της Sigma SD14
http://www.sigma-sd14.comΛοιπόν, κάτι τέτοιες φωτογραφίες σε κάνουν να λυπάσαι τα λεφτά που έδωσες για compact μηχανή....... Χεχεχε!
(πλάκα κάνω, μια χαρά είναι η μηχανούλα μου, δεν είμαι ούτε προσπαθώ να περαστώ για επαγγελματίας φωτογράφος) -
Ενδιαφέρων κομμάτι, με κύριο όπλο το πολύ μικρό μέγεθος (για DSLR) τα ποιοτικά οπτικά Olympus Zuiko και το κλασικό σχήμα .
Από την άλλη μεριά, ούτε η Olympus καταφέρνει να συναγωνιστεί την Canon σε θέματα διατήρησης λεπτομέρειας με αποδεκτό θόρυβο σε υψηλά ISO, ένα τομέα όπου η EOS 400D εξακολουθεί να παίζει χωρίς αντίπαλο σε αυτή την κατηγορία τιμής.
-
Ασχολουμαι και εγω απο χομπυ με τη φωτογραφια και ο εξοπλισμος μου ειναι
canon eos350d
sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM
sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO
sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO -
1.5 μήνα μετά την αγορά του tamron 17-50 f:2.8 έχω να πω τα καλύτερα...
Σίγουρα δεν είναι L σε ποιότητα κατασκευής αλλά δεδομένου ότι κερδίζεις ένα ολόκληρο στοπ απο τον canon έχεις τη δυνατότητα να τον λειτουργείς λίγο πιο κλειστό έχοντας τα ανάλογα αποτελέσματα σε οξύτητα! Και φυσικά...350Ε έναντι αρκετών παραπάνω του L.
Γενικά με αυτούς τους tamron υπάρχει πρόβλημα backfocusing με κάποιες μηχανές (τουλάζιστον canon που γνωρίζω) και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου.
Απαραίτητη η δοκιμή λοιπόν, παρέα με έναν φακό δικό σας που ξέρετε την απόδοσή του, κατά την αγορά... -
Φετος που κατεβηκα στο Ακρόπολις,την πρωτη μερα στο σεβις-πάρκ,τραβηξα με τους δυο σταθερούς μου φακους,αφηνοντας στην άκρη τους δυο ζούμ
Τα αποτελέσματα πάνω στο σλάιντ ειναι εξαιρετικα καλύτερα απο αυτο που περίμενα να δω.Ο φτηνότερος φακός της κάνον (50/1:1,8ΙΙ) εγραψε φανταστικα.Τοσα χρονια τον κρατούσα στην τσαντα αχρησιμοποίητο,για χατηρι της ευκολίας του ζούμ.Τον άλλον τον φακο (sigma 105/2,8 makro) τουλάχιστον τον τιμούσα και παλιώτερα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
1.5 μήνα μετά την αγορά του tamron 17-50 f:2.8 έχω να πω τα καλύτερα...
Σίγουρα δεν είναι L σε ποιότητα κατασκευής αλλά δεδομένου ότι κερδίζεις ένα ολόκληρο στοπ απο τον canon έχεις τη δυνατότητα να τον λειτουργείς λίγο πιο κλειστό έχοντας τα ανάλογα αποτελέσματα σε οξύτητα! Και φυσικά...350Ε έναντι αρκετών παραπάνω του L.
Γενικά με αυτούς τους tamron υπάρχει πρόβλημα backfocusing με κάποιες μηχανές (τουλάζιστον canon που γνωρίζω) και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου.
Απαραίτητη η δοκιμή λοιπόν, παρέα με έναν φακό δικό σας που ξέρετε την απόδοσή του, κατά την αγορά...εγω παλι γιατι εχω την εντυπωση οτι απο τους τριτους κατασκευαστες φακων(sigma,tokina,tamron) o tamron ειναι ο τελευταιος που θα επελεγα?
Φυσικα δεν τον εχω δουλεψει μιας και εμπιστευομαι τους sigma απο τους οποιους ειμαι υπερευχαριστημενος.. -
Aν δεις μετρησεις οξυτητας παντως ο συγκεκριμενος tamron βγαζει ματια. Τουλαχιστον ισαξιος με τονSigma 18-50 ex, και με τους κορυφαιους επωνυμους.
-
Aν δεις μετρησεις οξυτητας παντως ο συγκεκριμενος tamron βγαζει ματια. Τουλαχιστον ισαξιος με τονSigma 18-50 ex, και με τους κορυφαιους επωνυμους.Είναι αρκετά καλύτερος, παιδιά... ανάμεσα στους δυο ήμουν και εγώ και τελικά επέλεξα (πάντα με επιφύλαξη αλλά τελικά δικαιώθηκα, πιστεύω) αυτόν. Είναι πιο οξύς παντού, πιο γρήγορος και σαν κατασκευή (παραδόξως) μου φαίνεται καλύτερος.
(έχω δουλέψει έστω και λίγο και με τους τρεις: sigma, canonL, tamron)
Hunter, με το πλαστικάκι έβγαλα κάποιες και εγώ!!!!!
Μακράν το μεγαλύτερο κελεπούρι στη σύγχρονη ιστορία της βιομηχανίας φωτογραφικών ειδών!
Αν το βρείτε πουθενα αγοράστε το!!!
από 2.8 και επάνω ρεζιλεύει φακούς με 15πλάσια+ τιμή!!!
Στο ψηφιακό 1:1.6 ο ιδανικός πορτραιτίστας. -
Έτσι, να μαζευόμαστε οι SLR-άδες.
Όλως παραδόξως χθες αγόρασα κι εγώ (από γνωστό φωτογραφικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά ) τον EF 50mm F/1.8 II για περιπτώσεις που το διαθέσιμο φως λιγοστεύει και για πορτραίτα (το ρηχό βάθος πεδίου όλα τα λεφτά).
Επόμενο βήμα, η αντικατάσταση του τίμιου κιτ φακού της 350D μου, που έχω μεν καναδυό χρόνια, αλλά έχω αρχίσει να ψάχνω κάτι πιο αξιοπρεπές. (Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης η αγγελία του άλλου θρεντ, αλλά αποφάσισα πως δε θα το ρισκάρω). Μου πέρασε κι ο εν λόγω Tamron απ' το μυαλό, αλλά λίγο του ότι είναι αποκλειστικά για ψηφιακές και μάλιστα crop, λίγο το ότι άκουσα για οπτική ποιότητα που 'παίζει' από κομμάτι σε κομμάτι, τον απέρριψα. Για τους ίδιους λόγους και τον αντίστοιχο Sigma. Κοίταξα και τον EF-S 17-85 IS αλλά οπτικά μάλλον δεν υπάρχει αναβάθμιση, οπότε πάει κι αυτός. Μάλλον θα κάνω λίγη υπομονή και θα πάω για κάτι καLο. Ζαχαρώνω τον 17-40 F/4.
Μετά την αγορά πριν κάποιους μήνες του 70-200 F/4 L μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Οπτικά ξυρίζει ακόμα και wide open, το autofocus είναι ακαριαίο και η κατασκευή επιπέδου τανκς.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
.... Μου πέρασε κι ο εν λόγω Tamron απ' το μυαλό, αλλά λίγο του ότι είναι αποκλειστικά για ψηφιακές και μάλιστα crop, λίγο το ότι άκουσα για οπτική ποιότητα που 'παίζει' από κομμάτι σε κομμάτι, τον απέρριψα. Για τους ίδιους λόγους και τον αντίστοιχο Sigma. Κοίταξα και τον EF-S 17-85 IS αλλά οπτικά μάλλον δεν υπάρχει αναβάθμιση, οπότε πάει κι αυτός. Μάλλον θα κάνω λίγη υπομονή και θα πάω για κάτι καLο. Μάλλον για τον 17-40 F/4.Μετά την αγορά πριν κάποιους μήνες του 70-200 F/4 L μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Οπτικά ξυρίζει ακόμα και wide open, το autofocus είναι ακαριαίο και η κατασκευή επιπέδου τανκς.
Την πάτησες... από τη στιγμή που αγόρασες έναν L δυστυχώς, φωτογραφικά πάντα, δε θα μπορέσεις ποτέ να ξεφύγεις από αυτή τη σειρά! Ο 17-40 είναι κορυφαίος σε ταχύτητα και σε sharpness αλλά κυρίως σε αντοχή. Μετά τον tele σου (που είναι και ο επόμενος στόχος μου) είναι η φυσική επιλογή στους wide-zoom και οτιδήποτε άλλο θα σου φαίνεται πολύ κακό ποιοτικά (όχι απαραίτητα και στα οπτικά, όμως).
Α, μεγειά το πλαστικάκι σου (50mm), πιστεύω θα το ευχαριστηθείς!Ελπίζω να μου επιτρέψετε να το αναφέρω και εδώ γιατί μπορεί να πέρασε απαρατήρητο από τους φίλους της φωτογραφίας τόσο καιρό:
Αν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται για αναλογική slr με έναν αρκετά καλό φακό(για αυτήν) έχω βάλει μια καταχώρηση στις μικρές αγγελίες -
Θα ηθελα να ζητησω τα φωτα σας σχετικα με τον φακο της μηχανης μου. Αυτη ειναι μια απλη Sony DSC-P200. Τον τελευταιο καιρο εμφανιζονται καποια σημαδια στις φωτογραφιες, αλλα κ στην ο8ονιτσα της. Φαινονται σαν να ειναι σκονη κ φαινονται μονο στις φωτεινες, ή υπο σκια φωτογραφιες (κυριως στον ουρανο) κ πιο 'κοντα' οταν χρησιμοποιειται ζουμ. Εχω προσπα8ησει να κα8αρισω τον φακο με λιγο υφασμα (:lipsealed:) αλλα αυτα τα σημαδια δεν εφυγαν. Η εγγυηση εχει λη3ει προ πολλου.
Το ερωτημα μου ειναι να παω την μηχανη στη Sony, στο Πλαισιο (κ αυτοι στη Sony δε 8α τη στειλουν?), ή σε καποιο φωτογραφικο καταστημα της γειτονιας?
Ενδεικτικα μερικες φωτογραφιες με τα σημαδια:
Με λιγο zoom:
Xωρις zoom (σαν σκιες: 2 βουλες αριστερα κ 'τριχα' δε3ια στον ουρανο):
Μπορειτε να καταλαβετε αν ειναι οντως σκονη? Παιζει να εχει γρατζουνιστει ο φακος?
Ευχαριστω προκαταβολικα!
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Σκόνη στον αισθητήρα είναι... θα το έχεις παρατηρήσει σε πολύ κλειστα διαφράγματα σαν τελείες...
Η γνώμη μου είναι να το συνηθίσεις ή να πάιζεις με λίγο PS και να το βγάζεις, αν σε ενοχλεί τόσο πια... εμείς με τις dslr το έχουμε συνηθίσει και δεν μας ενοχλεί! Καλύτερα, αν δεν είσαι στην εγγύηση αγοράς, να μη στο σκαλίσουν και πολύ... -
Σειρας L φακο δεν έχω αποκτησει ακόμα,αλλά για την ώρα βολεύομαι με τους 'απλούς' ζούμ που έχω
Προτεραιότητα για μενα εχει η αγορα ψηφιακης μηχανης,μιας και οι καλές 'εμουλσιόν' αρχίζουν να σπανίζουνΓια πορτραίτα,τον 105/2,8 δεν τον αλλάζω
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για πορτραίτα,τον 105/2,8 δεν τον αλλάζωΝαι... θυμάμαι έναν sigma 105/2.8 macro που είχε ένας φίλος και τον είχα πιασει αρκετές φορές στα χέρια μου... καταπληκτικός φακός. Το μόνο κακό είναι ότι αν δεν πας σε FF ψηφιακό σώμα θα τον βλέπεις σαν 168mm που για πορταίτα είναι υπερβολικά tele... Σε αυτήν την περίπτωση, πίστεψέ με, το πλαστικάκι σου ξυρίζει!
Εγώ έχω μείνει πλέον με την πρώτη 300D (η 350 δε με βόλεψε με τίποτα γιατί έχω μεγάλα χέρια ), η οποία είναι μεν αργή (αλλά για ερασιτεχνική χρήση μην τρελαθούμε κιόλας) αλλά από πλευράς ποιότητας εικόνας με καλύπτει απολύτως.
Πραγματικά, θα περιμένω να χαλάσει πρωτού σκεφτώ την αγορά καινούργιου σώματος. Αυτό είναι και το καλό με τις DSLR, συνήθως γλιτώνεις το τριπάκι του να αλλάζεις μηχανή κάθε 2 χρόνια...
Τα σκας βέβαια στους φακούς αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετική ιστορία γιατί, αντίθετα με όλα τα άλλα, ενας καλός φακός παραμένει πάντοτε ένας καλός φακός ο,τι σώμα και να χρησιμοποιείς.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;