-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
στο ΝΑΤΟ ρε παιδια γιατι να μπει η κυπρος? αφου οι αμερικανοι και οι αγγλοι εχουν αυτα που θελουν στην επισκοπη και στις βασεις τους!
Περα απο αυτο εγω δεν εχω καταλαβει ΠΩΣ η ΕΕ θα μπλοκαρει την ενταξη της Τουρκιας στο ΝΑΤΟ.
Εκτος και αν πλεον εχουν υιοθετησει το συνθημα 'ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ' και δεν το εχω παρει χαμπαρι.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Η Τουρκια για να μπει στην ΕΕ εχει να περασει πρωτα απο τον σκοπελο των δημοψηφισματων.....Γαλλια και Αυστρια ειναι οι πρωτες χωρες που εχουν ανακοινωσει την προθεση τους να προχωρησουν σε δημοψηφισμα..
Εγω θα ηθελα να δω και την ΕΛΛΑΔΑ αλλα και την Κυπρο να προχωρουν και αυτες σε δημοψηφισμα....
Αλλα τι λεω τωρα εε?
Δε χρειαζόμαστε δημοψηφίσματα!
Δεν το έμαθες; Στην Ελλάδα το μαγαζάκι που λέγεται 'δημοκρατία' ανοίγει -και εφημερεύει- μία ημέρα κάθε τέσσερα χρόνια. Τότε πάνε όλοι οι Ελληνες ρίχνουν κάτι χαρτάκια σε κάτι κουτιά και την επομένη μας κυβερνάει ο ίδιος με πριν (δεν έχει σημασία αν λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ). Όλοι χειροκροτάνε, κάποιοι βρίζουν και περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια για να ξαναρίξουν το χαρτάκι τους κ.ο.κ.Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...
-
Απύθμενο θράσος και πολιτική ανηθικότητα καταλογίζει η κυπριακή κυβέρνηση στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με αφορμή τη διατύπωση πρόθεσης για την έγερση τείχους κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής. «Αγγελος ο Ραούφ Ντενκτάς μπροστά στον Ταλάτ» λέει η Λευκωσία...
Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Κ.Χρυσοστομίδης εξαπέλυσε την Παρασκευή σκληρή επίθεση εις βάρος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τονίζοντας ότι θράσος του είναι απύθμενο, όπως και η πολιτική του ανηθικότητα.
Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης σχολίαζε έκθεση του Γάλλου γερουσιαστή Λουί Λεπενσέγκ, στην οποία αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ταλάτ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε την επιθυμία να ανεγείρει τείχος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής.
Όταν, μάλιστα, ο Γάλλος γερουσιαστής του υπέδειξε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελεί απαίσια πράξη, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ του απάντησε ότι θα ανοίξει τα σύνορα, κατά την έκφρασή του, ώστε να έλθουν οι έποικοι στις ελεύθερες περιοχές.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου υπογράμμισε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκτρέπεται κατ' εξακολούθηση. Με τα μηνύματα που στέλνουν οι Ταλάτ και Ερντογάν θα έχουν να αντιμετωπίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Γ.Ομήρου, η Τουρκία θα έχει δύσκολο δρόμο και αν δεν καταφέρει να ανταποκριθεί δεν θα γίνει κατορθωτή η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε περίπτωση, προσέθεσε, που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναλάβει τις ευθύνες της, τότε οφείλει να το πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία με την άσκηση του δικαιώματος του βέτο στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ.Χρυσοστομίδης εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε ενώπιον εμφανούς φαινομένου κρίσης στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας».
Σχετικά υπέδειξε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ για την έκθεση προόδου της Κομισιόν και την εταιρική σχέση βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το περιεχόμενο της εταιρικής σχέσης και το περιεχόμενο των δηλώσεων του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Όλι Ρεν.
Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι η «έκθεση της Επιτροπής για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και η εταιρική σχέση δεν ικανοποιούν την τουρκική κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι ο Αμπ.Γκιουλ «θεωρεί ότι περιλαμβάνουν απαράδεκτες απόψεις γύρω από το Κυπριακό και ότι υπάρχουν παράλογες θέσεις στα κείμενα αυτά».
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ
-
Δεν διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις, επόμενως δεν ξέρω αν γράφηκε πριν:
Ίσως το γνωρίζετε:
Ακόμα κι αν η Τουρκία γίνει ισότιμο κράτος-μέλος της Ε.Ε., αυτό δεν αίρει τη δυνατότητά της να διεκδικήσει -στρατιωτικά προφανώς- εδάφη οποιασδήποτε χώρας-μέλους της Ένωσης.
Και αυτό, διότι στο καταστατικό της Ε.Ε, υπάρχει ρήτρα, βάσει της οποίας, δεν υπάρχει παρέμβαση εκ μέρους του συνόλου των κρατών, σε περίπτωση που 2 κράτη εμπλακούν σε πολεμική σύρραξη.Αν δηλαδή, η Τουρκία, ακόμα και ως μέλος, επιτεθεί στην Ελλάδα, κανείς, πλην ημών, δεν θα την εμποδίσει. Ούτε καν το γεγονός ότι θα είναι κι εκείνη κράτος-μέλος της ίδιας ομοσπονδίας.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις, επόμενως δεν ξέρω αν γράφηκε πριν:Ίσως το γνωρίζετε:
Ακόμα κι αν η Τουρκία γίνει ισότιμο κράτος-μέλος της Ε.Ε., αυτό δεν αίρει τη δυνατότητά της να διεκδικήσει -στρατιωτικά προφανώς- εδάφη οποιασδήποτε χώρας-μέλους της Ένωσης.
Και αυτό, διότι στο καταστατικό της Ε.Ε, υπάρχει ρήτρα, βάσει της οποίας, δεν υπάρχει παρέμβαση εκ μέρους του συνόλου των κρατών, σε περίπτωση που 2 κράτη εμπλακούν σε πολεμική σύρραξη.Αν δηλαδή, η Τουρκία, ακόμα και ως μέλος, επιτεθεί στην Ελλάδα, κανείς, πλην ημών, δεν θα την εμποδίσει. Ούτε καν το γεγονός ότι θα είναι κι εκείνη κράτος-μέλος της ίδιας ομοσπονδίας.
Δεν πρόκειται να γίνει.
-
Τι δεν προκειται να γινει? Οπως δεν θα αναγνωριζοταν τα Σκοπια ως Μακεδονια! Αν ποτε μπει η Τουρκια στην Ε.Ε θα θεσει ζητημα μειονοτητας στην Ροδοπη! Και μετα θα δεις αν θα επιτεθει η οχι! Ασε που οι Τουρκοι εχουν και τους Αμερικανους με το μερος τους!
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Τι δεν προκειται να γινει? Οπως δεν θα αναγνωριζοταν τα Σκοπια ως Μακεδονια! Αν ποτε μπει η Τουρκια στην Ε.Ε θα θεσει ζητημα μειονοτητας στην Ροδοπη! Και μετα θα δεις αν θα επιτεθει η οχι! Ασε που οι Τουρκοι εχουν και τους Αμερικανους με το μερος τους!Αν ήτανε έτσι απλά τα πράγματα κάθε μέρα πόλεμο θα είχαμε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι δεν προκειται να γινει? Οπως δεν θα αναγνωριζοταν τα Σκοπια ως Μακεδονια! Αν ποτε μπει η Τουρκια στην Ε.Ε θα θεσει ζητημα μειονοτητας στην Ροδοπη! Και μετα θα δεις αν θα επιτεθει η οχι! Ασε που οι Τουρκοι εχουν και τους Αμερικανους με το μερος τους!
Αν ήτανε έτσι απλά τα πράγματα κάθε μέρα πόλεμο θα είχαμε.
Συμφωνώ παιδιά πόλεμο μην περιμένετε. Μία ανοικτή σύρραξη θα ήταν deadlock (όπως θα έλεγαν και οιαγαπητοί εξαμερικής συμφορουμιστές μας) και για τις δύο πλευρές.
Τώρα βέβαια κάτι 'θερμά επεισόδια' μπορεί να 'σέρνονται' τα επόμενα δύσκολα χρόνια.
-
Οταν λεω επιθεση δεν εννοω μονο την πολεμικη συρραξη!
Θα αρχισουν να λενε: Να εκει ειμαστε παραπανω απο τους μισους(ηδη ειναι 50/50) θελουμε να γινουμε ανεξαρτητοι κτλ.
Ετσι δεν ξεκινησε η ιστορια με το κοσσυφοπεδιο? -
Αυτό θέλει πολλή προσοχή και έχεις δίκιο.
-
Οταν λεω επιθεση δεν εννοω μονο την πολεμικη συρραξη!
Θα αρχισουν να λενε: Να εκει ειμαστε παραπανω απο τους μισους(ηδη ειναι 50/50) θελουμε να γινουμε ανεξαρτητοι κτλ.
Ετσι δεν ξεκινησε η ιστορια με το κοσσυφοπεδιο?Η ακομα καλυτερα να επιμενουν οτι παραβιαζονται τα δικαιωματα τους και να ζητουν δικαιωμα αυτοδιαθεσης. Προταση στην Ευρωπαικη Ενωση με συμπαρασταση της Τουρκιας (ως μελος). Μετα μια δυο διαδηλωσουλες μερικα σπασιματακια. Σας θυμιζει τιποτα; Παρισακι; Νομιζετε οτι η Τουρκια ποτε θα δισταζε ενα δευτερολεπτο να δημιουργησει προβλημα αν την συνεφερε;
Μετα τι;
Νικος
-
Σιγα μην τους καει καρφακι! Εδω ο Ερντογαν αφησε μονο του τον Δανο πρωθυπουργο επειδη λεει δεν απομακρυνθηκε μια Κουρδη δημοσιογραφος! Εχουν θρασσος!
-
Σιγα μην τους καει καρφακι! Εδω ο Ερντογαν αφησε μονο του τον Δανο πρωθυπουργο επειδη λεει δεν απομακρυνθηκε μια Κουρδη δημοσιογραφος! Εχουν θρασσος!Και πιστευεις οτι με αυτη την απρεπη συμπεριφορα του ο Ερντογαν κερδισε τον σεβασμο της Δανιας????
Οταν τεθει το θεμα αξιολογησεις της ενταξιακης πορειας της Τουρκιας θα τρεχει να γλυφει εκει που εφτυνε...
-
Οταν τεθει θεμα αξιολογησης της Ευρωπαϊκης προοπτικης της τουρκιας θα μιλησουν οι Αμερικανοι οποτε στην ΕΕ δεν πεφτει λογος....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Οταν τεθει θεμα αξιολογησης της Ευρωπαϊκης προοπτικης της τουρκιας θα μιλησουν οι Αμερικανοι οποτε στην ΕΕ δεν πεφτει λογος....δυστηχως ετσι ειναι...
-
Στους Ελβετούς είδατε τί έκαναν?:o Και μου θέλουν και Ευρώπη...
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Στους Ελβετούς είδατε τί έκαναν?:o Και μου θέλουν και Ευρώπη...Αν είδα λέει!!!
Τους ΣΑΠΙΣΑΝ στο ξύλο, νοσοκομείο οι περισσότεροι!!!ΚΑι ΠΟΙΟΙ τους πλάκωσαν;!;!;
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!Μετά ήρθαν οι σεκιουριτάδες και ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!
Μετά ήρθε η αστυνομία και ΕΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΦΡΙΚΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!
Και ΑΥΤΗ είναι η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!!!!!!
Παρεμπιπτόντως Τούρκος συμφοιτητής μου λίγο πριν τον αγώνα μου έλεγε τα 'καθέκαστα'.
Δηλαδή κοιτάχτε πόσο ΑΛΗΤΕΣ ήταν οι... ΕΛΒΕΤΟΙ!!!! (με μικρά οι παρατηρήσεις μου...)
- Στον αγώνα έπαιξαν πολύ αποφασισμένοι (determined ήταν τα λόγια του!!) ΝΑΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ;;;;;;;;;;;;;
- ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ είχαν σημαιάκια, και πρέπει να ήταν οργανωμένο αυτό, γιατί όλοι είχαν ίδια σημαιάκια!!!! ΠΩΠΩ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!!!!!!!!!!
- Επετράπη η είσοδος σε Τούρκους φιλάθλους ΜΟΝΟ αν ήταν κάτοχοι ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ διαβατηρίου! ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ!!!
- Γιουχάρισαν τον Τούρκικο ύμνο ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ, ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ, ΔΕ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ;;;;;;
Και μου ΕΞΗΓΗΣΕ πως μπορούσαν να κάνουν τον αγώνα σε δύο γήπεδα, το Ολυμπιακό που είναι στα άκρα της πόλης, και το άλλο που είναι στο κέντρο. Όμως το έκαναν στο κεντρικό, μιας και είναι ΚΟΛΑΣΗ, και όντας στο κέντρο της πόλης ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ!!!!!!!!!! Και το έλεγε και γυάλιζε το μάτι του!!!
Υπόψιν πως αυτός ο Τούρκος είναι υπερβολικά μετριοπαθής, και από τους πιο ΗΡΕΜΟΥΣ που έχουμε, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ εθνικότητας και θρησκείας!!!
Οπότε σκεφτείτε ΤΙ διάβασε στα νέα, και τι πόρωση και πλύση εγκεφάλου έγινε σε αυτούς που ΠΗΓΑΝ στο γήπεδο!!!!Επίσης ΤΟΣΑ 'ακοντιάκια' (δεν ξέρω τι ήταν αυτά τα καλάμια που πετάγαν) δεν έχω δει πουθενά και ΠΟΤΕ! Μπουκάλια αβέρτα, και μόλις έπιανε ένα η κάμερα έκανε την πάπια κοιτώντας αλλού...
Άκουσα πως θα δικαστούν και οι Ελβετοί για το γιουχάρισμα του ύμνου (ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ!!!) όσο και οι Τούρκοι για τα έκτροπα στα αποδυτήρια.
Μάλιστα οι Τούρκοι άκουσα πως μάλλον θα ακυρωθούν από το επόμενο Μουντιάλ! Αμήν και από την ΕΕ!!
Χόμο Μικρασιατοπίθηκενς!
-
ποτε θα βρεθει ενας ανθρωπος να τους στειλει πισω στην εξωτερικη μογγολια απο που δραπετευσαν...συμφωνα παντα με το αστεριξ...
το Ιραν ειναι πιο ευρωπαικο απο αυτους...για τους εθνικους υμνους ειναι απαραδεκτο απο οπου και να προερχεται...
-
Φωτορεπορτάζ των οργίων.
Έρχεται φάπα από FIFA.
-
...και μαπα να πεσει...
Τουρκια στην Ευρωπαϊκη Ενωση