-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Θα έβαζαν τον Raikkonen πρώτο για pit stop.
Καλα τελικα εχεις πολλη πλακα
Δες πότε έκανε το τελευταίο pit o Raikkonen.
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Τελικά η επίδοση του Σουμάχερ δεν ήταν πλασματική, κουβαλούσε μεν λίγα καύσιμα, αλλά αρκετά όπως είπα και χθές. Μόλις 7 γύρους νωρίτερα απο το Μοντόγια δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά. Ρε γμτ τι πράμα είναι αυτό φέτος; Τώρα απέκτησαν ταχύτητα στον ένα γρήγορο γύρο και έπαψαν να έχουν διάρκεια τα Bridgestone; Πάντως πιστεύω πως μπορούσε να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα ο Σούμι αλλά μετά απο ένα σημείο(μετά το 2ο πιτ στοπ) κατάλαβαν πως δεν είχαν ελπίδα να πιάσουν τον Κίμι και έκοψαν. Αυτό φαίνεται και απ το γεγονός ότι ενω ο Ραλφ μείωσε σχετικά γρήγορα τη διαφορά απο τα 10 στα 3 δευτερα, μετά του πήρε αρκετά για να κολλήσει πίσω απο τη Φερράρι. Κάτι που δείχνει ότι ο Μίχαελ μπορούσε να πάει λίγο παραπάνω.Εμένα μου κάνει εντύπωση η δήλωση του ΜΣ που λέει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είχαν να κάνουν με τη πτώση απόδοσης των ελαστικών του. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως μετά το 1ο ανεφοδιασμό τα ελαστικά του έχαναν grip και ήλπιζε να μπει μετά το Κίμι στο 2ο ανεφοδιασμό. Από εκείνο το σημείο και μετά έπρεπε να προσέχει τα ελαστικά του και φυσικά στο τέλος να κρατήσει τον αδερφό του πίσω του. Προφανώς ενώ είναι δύσκολο να προσπεράσεις, πίεζε μόνο στις 2 τελευταίες στροφές της πίστας - κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Αλόνσο στη Ιμολα - έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να τον προσπεράσει. Αν λοιπόν σήμερα ΔΕΝ έπαιξαν καθόλου ρόλο οι καιρικές συνθήκες στη πτώση απόδοσης των ελαστικών, τότε τι έφταιξε?
-
Εμένα αυτό που με εξέπληξε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σήμερα ήταν πως ο Κίμι ήταν στην ίδια στρατηγική με τον ΜΣ. Υπό την έννοια ότι δεν το περίμενα, αν και τελικά ήταν λογικό.
Επίσης, έπεσα έξω στην πρόβλεψη πως ο ΜΣ θα πάει για 2 πιτ-στοπς με τραβηγμένο πολύ πίσω το 2ο. Από την άλλη μεριά όμως, προέβλεψα ότι ήταν αδύνατον να κάνει νίκη υπό νορμάλ συνθήκες (χωρίς την εγκατάλειψη του Μοντόγια ήταν χαλαρά 3ος).
ΥΓ. Απορία: γιατί θεωρείτε 'κακό' να κυνηγάει ο ΜΣ τις πολς του Σένα, σε μια χρονιά που δεν μπορεί να κερδίσει κάτι καλύτερο;
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Θα έβαζαν τον Raikkonen πρώτο για pit stop.
Καλα τελικα εχεις πολλη πλακα
Δες πότε έκανε το τελευταίο pit o Raikkonen.
Οντως δεν το ειχα προσεξει, εχεις δικιο. Και αυτο που ειπα το παιρνω πισω.
Περιεργο παντως οτι εβαζε καυσιμα για 5.5s και του εφτασαν μονο για 11 μικρους γυρους. Μηπως τον εβαλαν για 3ο stop νωρις ωστε να σιγουρεψουν οτι θα εβγαινε εμπρος απο τον ms?
-
Quote of the Day
Q: (Heikki Kulta – Turun Sanomat): Kimi, you have your first anniversary today. Was this the best gift you could give to Jenni?
KR: Yes, I think so. Maybe I could give something else. We’ll see what happens this evening.
-
Να σας κάνω μια ερώτηση;
Γιατί ενώ το grand prix είχε ως επίσημο χορηγό την Marlboro και οι Ferrari είχαν κανονικά τις διαφημίσεις της, οι άλλες εταιρίες δεν διαφήμιζαν καπνοβιομηχανίες; Τι είδους κανονισμός τους το απαγόρευε;
Παρακολούθησα το Ουγγρικό grand prix από το ΙΤV αγγλίας και ο σχολιαστής δεν είπε κάτι σχετικό. Ξέρω όμως ότι ο Τάκης στην Ελλάδα τα σχολιάζει κάτι τέτοια και για αυτό ρωτάω.
Ευχαριστώ!
-
Πολυ καλος αγωνας και νομιζω οτι αξιζει για τον ΚΙμι και τον Σουμι...
σχολια για τον αγωνα εγραψα και στο http:freegr.gr/forum -
Ο χρήστης 21century έγραψε:
Πολυ καλος αγωνας και νομιζω οτι αξιζει για τον ΚΙμι και τον Σουμι...
σχολια για τον αγωνα εγραψα και στο http:freegr.gr/forumΚάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις τη διαφήμιση...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΥΓ. Απορία: γιατί θεωρείτε 'κακό' να κυνηγάει ο ΜΣ τις πολς του Σένα, σε μια χρονιά που δεν μπορεί να κερδίσει κάτι καλύτερο;Γιατί αυτό προδίδει την μικροπρέπεια του οδηγού. Να σε ρωτήσω. Αν σε αντίστοιχη θέση ήταν ο Σέννα, και εγώ έλεγα πως έβαλε λίγα καύσιμα για να σπάσει το ρεκόρ πχ. του Πρόστ δεν θα σου κακοφαινόταν?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
ΥΓ. Απορία: γιατί θεωρείτε 'κακό' να κυνηγάει ο ΜΣ τις πολς του Σένα, σε μια χρονιά που δεν μπορεί να κερδίσει κάτι καλύτερο;
Γιατί αυτό προδίδει την μικροπρέπεια του οδηγού. Να σε ρωτήσω. Αν σε αντίστοιχη θέση ήταν ο Σέννα, και εγώ έλεγα πως έβαλε λίγα καύσιμα για να σπάσει το ρεκόρ πχ. του Πρόστ δεν θα σου κακοφαινόταν?
Πέρα από αυτό ο ΜΣ μόλις πήρε τη 1η του φετινή Pole και αμέσως τρέξατε να τον φάτε. Δεν είδα κανέναν όμως να λέει ότι επέλεξε τη πιο σωστή στρατηγική για τα δεδομένα της Φεράρι όπως αποδείχτηκε στον αγώνα. Δε σας λέει κάτι αυτό? Προσωπικά εγώ βγάζω το καπέλο σε όλους τους οπαδούς της Φεράρι/Σουμάχερ αφού ασχολούνται μόνο με τη δική τους ομάδα και δεν ψάχνουν τη παραμικρή ευκαιριά να μειώσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο μπορούν τους αντιπάλους τους. Γιατί δε σταματάτε να ασχολήστε με εμάς και να ασχοληθείτε με τη ομάδα σας?
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Πέρα από αυτό ο ΜΣ μόλις πήρε τη 1η του φετινή Pole και αμέσως τρέξατε να τον φάτε. Δεν είδα κανέναν όμως να λέει ότι επέλεξε τη πιο σωστή στρατηγική για τα δεδομένα της Φεράρι όπως αποδείχτηκε στον αγώνα. Δε σας λέει κάτι αυτό? Προσωπικά εγώ βγάζω το καπέλο σε όλους τους οπαδούς της Φεράρι/Σουμάχερ αφού ασχολούνται μόνο με τη δική τους ομάδα και δεν ψάχνουν τη παραμικρή ευκαιριά να μειώσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο μπορούν τους αντιπάλους τους. Γιατί δε σταματάτε να ασχολήστε με εμάς και να ασχοληθείτε με τη ομάδα σας?Ελπιζω να μην απευθυνεσαι σε ολους που δεν ειναι οπαδοι της Φεραρι/Σουμαχερ.
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Πέρα από αυτό ο ΜΣ μόλις πήρε τη 1η του φετινή Pole και αμέσως τρέξατε να τον φάτε. Δεν είδα κανέναν όμως να λέει ότι επέλεξε τη πιο σωστή στρατηγική για τα δεδομένα της Φεράρι όπως αποδείχτηκε στον αγώνα. Δε σας λέει κάτι αυτό? Προσωπικά εγώ βγάζω το καπέλο σε όλους τους οπαδούς της Φεράρι/Σουμάχερ αφού ασχολούνται μόνο με τη δική τους ομάδα και δεν ψάχνουν τη παραμικρή ευκαιριά να μειώσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο μπορούν τους αντιπάλους τους. Γιατί δε σταματάτε να ασχολήστε με εμάς και να ασχοληθείτε με τη ομάδα σας?
Ελπιζω να μην απευθυνεσαι σε ολους που δεν ειναι οπαδοι της Φεραρι/Σουμαχερ.
Απευθύνομαι στους οπαδούς της mclaren Kimi, JPm
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Εγω ειμαι McLaren, Kimi, Juan αλλα δεν ειπα οτιδηποτε για ρεκορ πολ ποζισιονς κλπ.
-
Εγω ειμαι McLaren, Kimi, Juan αλλα δεν ειπα οτιδηποτε για ρεκορ πολ ποζισιονς κλπ.
προφανώς δε μιλάω για το 100% αλλά η ουσία είναι ότι μόνο 'αυτοί' ασχολούνται με εμάς με το τρόπο που ασχολούνται
-
και μια που ειναι ηρεμο το κλιμα θα γραψω την αποψη μου για τη σημερινη ρενω...
οκ δε περιμενα και τιποτα το φοβερο αφου η πιστα ειναι οπως ειναι και αν δεν εισαι στις πρωτες θεσεις και δε φυγεις και καλα, ουτε τις μιναρντι δε μπορεις να προσπερασεις....αλλα αυτη δεν ηταν εμφανιση...μπραβο στη μακλαρεν και ο σουμαχερ ηταν αρκετα καλος με βαση τα φετινα...
-
...και κάπως έτσι κατέληξε η F1, ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου...
-
mschumacher, μην ξεκινας νεα προκαταληψη για τους οπαδους της Μακλαρεν-Κιμι-Χουαν. Αν εννοεις καποια ατομα μονο, ενταξει αλλα οχι γενικοτερα.
-
mschumacher, μην ξεκινας νεα προκαταληψη για τους οπαδους της Μακλαρεν-Κιμι-Χουαν. Αν εννοεις καποια ατομα μονο, ενταξει αλλα οχι γενικοτερα.Μα αφού τους έχει γνωρίσει όλους...
-
Αν θεωρείται οτι τρέχω να φάω κάποιον επειδή πίστευα οτι είναι εξαιρετικά ελαφρύς για να πάρει την pole με τέτοια διαφορά από τον 2ο, συνυπολογίζοντας την απόδοση της φετινής Ferrari τότε ναι, έτρεξα να τον φάω κι εγώ και το 90% των ανθρώπων που παρακολουθούν F1 και έχουν στοιχειώδη κρίση.
Ακριβώς επειδή η F1 δεν είναι ποδόσφαιρο όπου ασχολείται ο καθένας με την 'ομάδα' του και όλοι μας προσπαθούμε ο καθένας από τη σκοπιά του να κρίνει αυτά που βλέπει στην οθόνη του, θεωρώ το σχόλιο σου άστοχο. Εσύ ασχολήσου μόνο με τον Σούμι αλλά επέτρεψε μου να ασχοληθώ κι εγώ αν και δεν είμαι φίλος του χωρίς να θεωρηθώ 'κολλημένος', 'φανατικός' κλπ κλπ. -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Γιατί αυτό προδίδει την μικροπρέπεια του οδηγού. Να σε ρωτήσω. Αν σε αντίστοιχη θέση ήταν ο Σέννα, και εγώ έλεγα πως έβαλε λίγα καύσιμα για να σπάσει το ρεκόρ πχ. του Πρόστ δεν θα σου κακοφαινόταν?
Από πότε είναι μικροπρέπεια να θέλει ένας οδηγός να σπάσει κάποιο ή κάποια ρεκόρ? Μικροπρέπεια είναι να θέλει να τα σπάσει αλλά στις δηλώσεις του να λέει πως δεν τον νοιάζει.
ΥΓ. Καθόλου δεν θα μου κακοφαινόταν!
Επίσημο thread: GP Ουγγαρίας - Hungaroring 2005