-
Είχε τόσα ο G60 γιατί είχε και μεγαλύτερη τροχαλία στον κομπρέσσορ και πρόγραμμα. Το έχω δει και εγώ...
-
Αν ήταν αρκετά ελαφρύ τότε θα είχε σαφέστατο προβάδισμα σε επιταχύνσεις...
(ίδια ιπποδύναμη + μικρότερο βάρος = καλύτερες επιδόσεις)..._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
λέει ότι τα πέρναγε για πλάκα...αυτό είναι το αφύσικο.
-
ρε παιδιά, διαβάζω εσάς και βλέπω ότι κάποιοι ξέρουν, κάποιοι μαθαίνουν, άλλοι είναι μηχανικοί κτλ...
ξέρω ότι είμαι offtopic αλλά... πείτε μου, ποιό είναι ένα πούρο αμάξι, τώρα πιά; χωρίς υποβοηθήσεις και νοθρή συμπεριφορά. δε θέλω επιδόσεις, αλλά θέλω να μου δίνει την αίσθηση ότι είμαι 'εγώ και το λάστιχο στο δρόμο', που λένε. ούτε επιδόσεις με 'καίνε' ούτε μούρη ούτε μάρκα. μόνο καλό μοτέρ και αγνή συμπεριφορά. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
λέει ότι τα πέρναγε για πλάκα...αυτό είναι το αφύσικο.
άμα είναι ένα τσόφλι (με το μπαρδόν, g60) και βγάζει περί τα 300 άλογα, τί νομίζεις ότι θα κάνει; και τετρακίνητο δε (αν είχες το τετρακίνητο, g60)
-
Τι κανατε εδω ρε ειδημονες?
Ψυλο στ αχυρα βλεπω καλιγωνετεΚατ αρχην αλλου ηταν το θεμα και σε καμια περιπτωση δε το εθεσα ως επιδειξη τεχνικων ικανοτητων η του αυτοκινητου.Το θεμα ηταν ο κομπρεσορας.Εξαλλου δεν εχω τετοια κομπλεξ.
Οτι γρηγορο αυτοκινητο κι αν εχω θελω εξωτερικα να ειναι εργοστασιακο και πανω απ ολα να πορωνει εμενα,χεστηκα για το γειτονα.Αυτα για οσους δε με ξερουν.
Το θεμα επιδοσεις τωρα.........πονεμενη ιστορια,απεχει καμποσο απ τα χαρτια αλλα κι απο τα τεστ
Πχ δε μπορει να λες αργο το Α4 1600 οταν πανω απ ολα δεν το εχεις οδηγησει για να καταλαβεις οτι το αυτοκινητο μπορει να ταξιδευει
σταθερα με ταχυτητες των 200km/h υπερ ανετα αλλα παραληλα εκτιμωντας την πολυτιμη ροπη του.
Εξαλλου το 16αρι δεν βγηκε για ΤΙΣ επιδοσεις.
Οδηγηστε σε πολη με ανηφοριτσες μια 156 1600 με τα 120 αλογα,επιταχυνετε με δευτερα και ρελαντι σε ανηφορα,δοκιμαστε τις ρεπριζ και καντε τα ιδια με ενα Α4 1600αρι με τα 100 αλογα
Ετσι συγκρινονται τα αυτοκινητα κι οχι στα 0-100.
Ααα....συγκρινετε και καταναλωση,γιατι εχω την εντυπωση ως........παραμυθας οτι ενα μοτερ που κουραζετε λιγοτερο καταναλωνει και λιγοτερο.Πρακτικα λοιπον κανεις δεν κοιταει χαρακτηριστικες αποδοσης ενος κινητηρα,ροπη και κλιμακωση κιβωτιου,αλλα η επιλογη μας( η μαλλον σας)γινετε με βαση τα αλογα......αλογα και παλι αλογα.
Γιατι τα λεω ολα αυτα?
Το golf ειχε ολα τα προικια του πανω,δεν του ελειπε τπτ και ζυγιζε ακριβως ενα τονο
Η κλιμακωση του κιβωτιου ηταν τετοια που η τριτη βαρουσε κοφτες στα 180 και η 5η ανοιγε στα 240 για πλακα.
Ειπαμε,εγω το αμαξι δεν το ειχα για επιδειξη η για κοντρα στα φαναρια(ασχετα που ξεμπαζωνε) αλλα ενιωθα οτι ειχα ενα πακετο επιδοσεων που μπορουσες ταυτοχρονα να το χρισημοποιησεις και για ταξιδιαρικο.
Επισης ενας αλλος παραγοντας που αγνοειτε ειναι οτι τα μοτερ γενικα ολων των κατασκευαστων εκεινης της εποχης οτι αλογα εβγαζαν ηταν ατοφια,τα ενιωθες χωρις τους περιορισμους ρυπων τα ηλεκτρογκαζα και το παραπανισιο βαρος.
Για του λογου το αληθες,παρτε ενα αμαξι της ιδιας εταιριας στα ιδια αλογα και κυβικα περικου πριν μια εικοσαετια (ας πουμε 150 αλογα) και οδηγηστε την σημερινη του εκδοση στα ιδια αλογα.
Ακομα και με τα ιδια κιλα περιπου θα ειστε ποιο αργοι,ασχετα τι λενε τα χαρτια.Ειναι λογικο κι επομενο λοιπον το συγκεκριμενο golf να πηδαγε τα μαμα S3 me +300kg περιπου και τετρακουνα (μιλαω για επιδοσεις οχι για στησιμο) καθως και τα ταπερ.
Δεστε που αποδιδει ενα μοτερ ταπερ και κρινετε εσεις αν αυτο το μοτερ ειναι οντως ανταγωνιστικο.Και κατι ακομα.
Δυο μοτερ στα ιδια κυβικα με ιδια αλογα,(ας πουμε 200) ενα ατμοσφαιρα και το αλλο τουρμπο,πιστευετε οτι πανω κατω θα πανε τα ιδια?Αυτα ετσι μπακαλιστικα,και δεν εχω την διαθεση να μπω σε φθηνες διαμαχες.
Ο καθενας μπορει να πλαθει οπως θελει τον κοσμο του. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δυο μοτερ στα ιδια κυβικα με ιδια αλογα,(ας πουμε 200) ενα ατμοσφαιρα και το αλλο τουρμπο,πιστευετε οτι πανω κατω θα πανε τα ιδια?διάγραμμα ροπής να δούμε!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πχ δε μπορει να λες αργο το Α4 1600 οταν πανω απ ολα δεν το εχεις οδηγησει για να καταλαβεις οτι το αυτοκινητο μπορει να ταξιδευει
σταθερα με ταχυτητες των 200km/h υπερ ανετα αλλα παραληλα εκτιμωντας την πολυτιμη ροπη του.ε καλά τώρα μην γινόμαστε και υπερβολικοι...
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
Δυο μοτερ στα ιδια κυβικα με ιδια αλογα,(ας πουμε 200) ενα ατμοσφαιρα και το αλλο τουρμπο,πιστευετε οτι πανω κατω θα πανε τα ιδια?
διάγραμμα ροπής να δούμε!
Το καλυτερο διαγραμμα ενος ατμοσφαιρικου διλιτρου παρε.
Πιστευεις οτι θα ειναι καλυτερο απο τουρμπισιο?Γι αυτο εκανα την ερωτηση
Στην ουσια μονος απαντησες -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σταθερα με ταχυτητες των 200km/h υπερ ανετα αλλα παραληλα εκτιμωντας την πολυτιμη ροπη του.ε καλά τώρα μην γινόμαστε και υπερβολικοι...
το οδηγησες?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
το οδηγησες?
γιατί πρέπει να το οδηγήσω? κάτι που ζυγίζει 1300κιλά και αποδίδει 100 άλογα δεν μπορεί να ταξιδεύει υπερ-άνετα στην τελική του...(190 το δίνουν τα tests).
το δικό μου C4 1.6 με 110 άλογα, 1200κιλά βάρος και μία από τις καλύτερες τιμές αεροδυναμικής ( cd 0.28 ) έχει τελική 194...πρόσεξε τελική.
Να μου λεγες άνετα στα 160 να το δεχτώ.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
το οδηγησες?
Εγώ ναι. Πολύτιμη ροπή, τι εννοείς; Με τα δικά μου δεδομένα, είναι πολύτιμο κάθε χιλιογραμμάριο ροπής. Έτσι το εννοείς;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1
Oύτε καν το δίλιτρο ούτε το turbo πάνε υπεράνετα στα 200. Ότι η ροπή τους τα κάνει ευκολοοδηγητα σίγουρα. -
Παιδες εγω οδηγαω ενα 156 1.6 TS και δεν νομιζω οτι μπορει να παει καλυτερα ενα AUDI 1.6...Καλο ειναι για να πηγαινεις στην δουλεια σου και να ταξιδευεις ατσαλακωτος στα 150-160..Στα 200 8α κοψει αρκετα παραπανω απο το δικο μου μετρημενο...Αν μιλαμε για 200 που δεν 8α τα δεις ποτε αλλα μονο σε γκρεμο με το συγκεκριμενο...Οσο με τα λαδια συμφωνω οτι αν κανετε σωστη συντηρηση δεν πρεπει να καιτε παραπανω απο οσο λεει ο G60..Σωστο επισης για τα γκαζια μιας 10ετιας πριν με τα σημερινα...ΜΠηκα σε Octavia 5 FSI με 240 αλογα και δεν ειδα που8ενα νευρο...Ξεσπασμα..Τεμπελικο..Κατ΄εμε.Ισως εχω συνηθισει το δικο μου που ειναι 140 και μου φαινονται λιγα?
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
λέει ότι τα πέρναγε για πλάκα...αυτό είναι το αφύσικο.Εγώ το είδα ως εξής:
1000 κιλά και 200 ίπποι => 5 κιλά στον ίππο.
Το S3 Ι 1400 κιλά και 210 ίπποι => 6,55 κιλά στον ίππο.
Το S3 Ι 1420 κιλά και 225 ίπποι => 6,33 κιλά στον ίππο.
Μπορεί να μην τα είχε για πλάκα, δεν είναι και αμελητέα όμως τα 5 κιλά στον ίππο (δεν ξέρω για τις εκκινήσεις λόγω απώλειας πρόσφυσης, ούτε και το διάγραμμα ροπής/ιπποδύναμης ωστόσο είναι καλύτερο το 5)...Επίσης:
Mitsubishi Evo VII (2001): 4,15 kg/ps
Subaru Impreza WRX STi (2001): 5,28 kg/ps_
-
συνεχίζοντας το offtopic
koenigsegg ccx με biofuel (μάλλον όχι βιοαιθανόλη) : 900hp, 1200kg... 1,25kg/hp
weineck cobra ultimate (12900 ατμοσφαιρικά καρμπιρατεράτα): 1100hp, ~1000kg, 0,9 kg/hp
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
σταθερα με ταχυτητες των 200km/h υπερ ανετα αλλα παραληλα εκτιμωντας την πολυτιμη ροπη του.
Εξαλλου το 16αρι δεν βγηκε για ΤΙΣ επιδοσεις.
Οδηγηστε σε πολη με ανηφοριτσες μια 156 1600 με τα 120 αλογα,επιταχυνετε με δευτερα και ρελαντι σε ανηφορα,δοκιμαστε τις ρεπριζ και καντε τα ιδια με ενα Α4 1600αρι με τα 100 αλογα
Ετσι συγκρινονται τα αυτοκινητα κι οχι στα 0-100.
Ααα....συγκρινετε και καταναλωση,γιατι εχω την εντυπωση ως........παραμυθας οτι ενα μοτερ που κουραζετε λιγοτερο καταναλωνει και λιγοτερο.ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ και μόνο να πεις ότι δεν το χω οδηγήσει
Ούτε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ τελική δεν έχει 200 -αν ποτέ φτάσει έστω ΚΑΙ την εργοστασιακή.Το κοντό -5άρι κι όλας- κιβώτιο δεν σώζει την κατάσταση, γιατί οι ταχύτητες τελειώνουν νωρίς και μετά τα 120 αυξάνεται ανάλογα κι ο θόρυβος. Το αυτοκίνητο ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.-
Είναι δε τόσο επιτυχημένο στο εξωτερικό που -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- το νέο Α4 δεν θα έχει 1.6 8V
Πρακτικα λοιπον κανεις δεν κοιταει χαρακτηριστικες αποδοσης ενος κινητηρα,ροπη και κλιμακωση κιβωτιου,αλλα η επιλογη μας( η μαλλον σας)γινετε με βαση τα αλογα......αλογα και παλι αλογα.
Δηλαδή τ' άλογα/σαλ δεν δείχνουν καμία εικόνα για τη ροπή;
είναι άσχετα μεταξύ τους μεγέθη;
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
...Αν μιλαμε για 200 που δεν 8α τα δεις ποτε αλλα μονο σε γκρεμο με το συγκεκριμενο...Σε Golf IV 1.4 έχω δει σε κατηφόρα 192 χλμ/ώρα με τον κόφτη να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Στην ευθεία απ' την άλλη, το αυτοκίνητο δε μπορεί να πάει πάνω από 180 χλμ/ώρα (ο κατασκευαστής δηλώνει 175 χλμ/ώρα). Επειδή μάλιστα σε μια μέρα καψίματος έτυχε ν' ακολουθούμε με τέρμα γκάζι ένα Α4 1.6 από το Αίγιο μέχρι την Πάτρα, έχω να δηλώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε να έχει περισσότερο γκάζι από το 1400άρι Golf. Παρότι λοιπόν δεν αμφιβάλλω ότι θα μπορεί να πιάσει τα 200 χλμ/ώρα υπό συνθήκες (κατηφόρα γαρ), δεν είναι δυνατόν να τα κρατάει άνετα.
Άποψή μου βάση της μικρής εμπειρίας που έχω είναι ότι άνετα (ανεξαρτήτως κλίσης του δρόμου δηλαδή, χωρίς να φτάνουμε και σε υπερβολές) ένα μέσο αμάξι μπορεί να κρατάει ταχύτητες περίπου μέχρι -20 χλμ/ώρα από την κοντερίσια τελική του ταχύτητα στην ευθεία.
Αν λοιπόν ένα Α4 μπορεί να γράψει στην ευθεία 190-195 χλμ/ώρα, άνετα μπορεί να ταξιδέψει με 170-175 χλμ/ώρα. Με περισσότερα χλμ/ώρα ελάχιστα ανηφορικός να είναι ο δρόμος η ταχύτητα θ' αρχίσει να πέφτει. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...Αν μιλαμε για 200 που δεν 8α τα δεις ποτε αλλα μονο σε γκρεμο με το συγκεκριμενο...
Σε Golf IV 1.4 έχω δει σε κατηφόρα 192 χλμ/ώρα με τον κόφτη να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Στην ευθεία απ' την άλλη, το αυτοκίνητο δε μπορεί να πάει πάνω από 180 χλμ/ώρα (ο κατασκευαστής δηλώνει 175 χλμ/ώρα). Επειδή μάλιστα σε μια μέρα καψίματος έτυχε ν' ακολουθούμε με τέρμα γκάζι ένα Α4 1.6 από το Αίγιο μέχρι την Πάτρα, έχω να δηλώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε να έχει περισσότερο γκάζι από το 1400άρι Golf. Παρότι λοιπόν δεν αμφιβάλλω ότι θα μπορεί να πιάσει τα 200 χλμ/ώρα υπό συνθήκες (κατηφόρα γαρ), δεν είναι δυνατόν να τα κρατάει άνετα.
Άποψή μου βάση της μικρής εμπειρίας που έχω είναι ότι άνετα (ανεξαρτήτως κλίσης του δρόμου δηλαδή, χωρίς να φτάνουμε και σε υπερβολές) ένα μέσο αμάξι μπορεί να κρατάει ταχύτητες περίπου μέχρι -20 χλμ/ώρα από την κοντερίσια τελική του ταχύτητα στην ευθεία.
Αν λοιπόν ένα Α4 μπορεί να γράψει στην ευθεία 190-195 χλμ/ώρα, άνετα μπορεί να ταξιδέψει με 170-175 χλμ/ώρα. Με περισσότερα χλμ/ώρα ελάχιστα ανηφορικός να είναι ο δρόμος η ταχύτητα θ' αρχίσει να πέφτει.κοντερίσια...
γιατί εάν αφαιρέσεις 20χλμ από αυτά που βλέπεισ στα πολλά θα καταλάβεις ότι πήγαινες με 170-175 πραγματικά. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κοντερίσια...
γιατί εάν αφαιρέσεις 20χλμ από αυτά που βλέπεισ στα πολλά θα καταλάβεις ότι πήγαινες με 170-175 πραγματικά.Φυσικά και οι τιμές που παραθέτω αφορούν κοντερίσιες ταχύτητες. Έχω την εντύπωση πάντως πως στα σύγχρονα αυτοκίνητα τα κοντέρ τους δε χάνουν τόσο πολύ και έτσι όταν λέει π.χ. ότι πηγαίνεις με 200 στην πραγματικότητα πας με 190+. Με GPS φίλου πηγαίνοντας με 100 χλμ/ώρα κοντέρ και GPS έλεγαν 100 χλμ/ώρα. Δεν υπονοώ ότι τα GPS είναι αξιόπιστα, σίγουρα όμως αποτελούν ένα μέτρο σύγκρισης.
Group VAG FSI. Καίει λάδια;