-
.
Σε επικοινωνία του αδερφού μου με μεγάλη αντιπροσωπεία αναφέρθηκε ότι οι κινητήρες FSi δικαιολογούν μία κάπως αυξημένη κατανάλωση/καύση/εξαφάνιση λαδιών στην αρχή της ζωής τους (στα πρώτα χλμ λειτουργίας) η οποία σταδιακά μειώνεται σημαντικά...
Τώρα τι να υποθέσω; Ότι οι μηχανικοί που συζητάνε για αντικατάσταση του κινητήρα στο γνωστό μου δεν το γνωρίζουν αυτό ή ότι η μεγάλη αντιπροσωπεία υποβαθμίζει το θέμα;
Τι λέτε;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Αν καίει τόσο λάδι... δεν χρειάζεται ΠΟΤΕ να τα αλλάξεις αφού στα 10.000 χλμ έχεις κάψει 10 λίτρα... = 2 φορές τη χωρητικότητα του κινητήρα... άρα όλο το λάδι είναι 'σχεδόν' φρέσκο....Μάλλον τότε πρέπει να αλλάξουν τις διαφημίσεις τους και να πουν:
Golf FSi. Χρυσή εγγύηση αλλαγής λαδιών!
Όποιος ιδιοκτήτης καταφέρει να χρειαστεί να αλλάξει λάδια, θα μπαίνει σε κλήρωση για το Phaeton W12 FSi, ώστε να μπορέσει να κάνει upgrade στο γερμανικής τεχνολογίας adventure game 'Ψάξε πού πήγε το λάδι' σε 12 κυλίνδρους και όχι μόνο σε 4 που συνηθίσατε...!!!
Σημ. Κατασκευαστή: Η ΄'σύγχρονη' τεχνολογία VAG δεν απαιτεί περιοδικές αλλαγές λαδιών από τους ιδιοκτήτες, παρά μόνο συμπλήρωμα σε ποσότητα που ποικίλλει μέχρι το 1λίτρο/1000χλμ!!!
Έτσι τα λάδια του αυτοκινήτου μένουν ΠΑΝΤΑ φρέσκα!!!Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!!!!!....
Πού ακούστηκε κινητήρας του 2005 να απαιτεί (θεωρώντας μάλιστα ότι αυτή η απίστευτη κατανάλωση λαδιού είναι feature και όχι bug!!!!) 1 lt/1000km που κάνει, από την αρχή της λειτουργίας του!!!! Δηλ. Αν φτάσει τα 100.000χλμ και έχει ήδη καταναλώσει τουλάχιστον 100 λίτρα συνθετικού λαδιού, τί θα γυρίσουν και θα σας πουν για τον super-duper FSi? Ότι φυσάει το μοτέρ του ακόμα;;;Εις ανώτερα κύριοι και να προσέχετε τί είναι Golf τελικά και τί όχι (που διετεινόταν περίτρανη η διαφήμιση), γιατί μου φαίνεται πως κάποιοι απώλεσαν και την χάρη και συντόμως και το όνομα, σπιλωμένο μάλιστα από ρυπογόνα λάδια...
Και μετά σε κάποιους ξύνιζε ο έλεγχος **(όχι προσθήκη!!!) **λαδιών στο RX-8 κάθε 500χλμ....
Υ.Γ.
Και μιας και μιλάμε για VAG κινητήρες, να θυμόσαστε πως αυτοί οι κινητήρες εφοδιάζουν ΚΑΙ τα Audi, KAI τα Seat, KAI τα Skoda (κι αν όχι ακόμα, σίγουρα πολύ σύντομα...) στις προσιτές κατηγορίες αυτοκινήτων όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος VAG...Υ.Γ.2.
Το link αυτό είναι ένα Excel αρχείο που δείχνει-αποδεικνύει αν χρειάζεται (που δεν δηλ.) ένας κάτοχος αυτοκινήτου με FSi κινητήρα να προβεί **ποτέ ** σε αλλαγή λαδιών, αν και εφόσον καταναλώνει 1 λίτρο λαδιού κάθε 1000χλμ...
Δώστε το στους μηχανικούς και τους νομικούς σας προκειμένου να έχουν κάποιον μπούσουλα είτε για τη δόση του λαδιού που θα χρειαστούν, για να 'κρατούν' τον FSi κινητήρα σε Jet κατάσταση , είτε να το χρησιμοποιήσουν για μέσο πίεσης οποιασδήποτε μορφής κρίνουν εκείνοι...
Εν ολίγοις, αποδεικνύει πως ήδη στα 7.000χλμ και με προσθήκη 7 λίτρων λάδι στα σωθικά του FSi έχεις μόλις το 10% του συνολικού λαδιύ να είναι παλιό...ανώ στα 15.000χλμ το αρχικό λάδι θα είναι μόλις το 1,34%!!! ...Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ας με ρωτήσει...
Είναι εύκολο όμως.... -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.
Σε επικοινωνία του αδερφού μου με μεγάλη αντιπροσωπεία αναφέρθηκε ότι οι κινητήρες FSi δικαιολογούν μία κάπως αυξημένη κατανάλωση/καύση/εξαφάνιση λαδιών στην αρχή της ζωής τους (στα πρώτα χλμ λειτουργίας) η οποία σταδιακά μειώνεται σημαντικά...Το θέμα δεν είναι αν 'δικαιολογούν' κάτι, αλλά που το αποδίδουν μηχανολογικά...
Εκεί περιμένουμε όλοι απαντήσεις και όχι προσπάθειες 'κάλυψης' κάποιου ενδεχόμενου σοβαρότατου προβλήματος με after-sale support και τόνους λαδιού...
Οι άνθρωποι, αυτοκίνητο αγόρασαν, όχι Rio Mare σε λάδι... -
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
.
Σε επικοινωνία του αδερφού μου με μεγάλη αντιπροσωπεία αναφέρθηκε ότι οι κινητήρες FSi δικαιολογούν μία κάπως αυξημένη κατανάλωση/καύση/εξαφάνιση λαδιών στην αρχή της ζωής τους (στα πρώτα χλμ λειτουργίας) η οποία σταδιακά μειώνεται σημαντικά...Το θέμα δεν είναι αν 'δικαιολογούν' κάτι, αλλά που το αποδίδουν μηχανολογικά...
Εκεί περιμένουμε όλοι απαντήσεις και όχι προσπάθειες 'κάλυψης' κάποιου ενδεχόμενου σοβαρότατου προβλήματος με after-sale support και τόνους λαδιού...
**Οι άνθρωποι, αυτοκίνητο αγόρασαν, όχι Rio Mare σε λάδι... **8)Group VW autokinito agorasan.
Kai bebaia oi pio polloi tha ksexasoun kathe elatoma kai tha to poun feature.
Exw filous me A4 kai A3 kai tous exoun bgalei apeira problimata.
Otan mou ta lene, gelao, alla autoi pali Audi tha epernan.
Theouroun oti to na allazeis rouleman sta 20K xlm me apli kai iremi xrisi einai logiko.
H na trws 1 litro ladi sta 3K irema xlm (1.6 8V) einai to normal gia olous tous kinitiresEdw O rover mou(1.8 VVC, 160hp) den kaiei stagona ladi, ektos apo tin pista opou tha katanalosei max 0.2 litrou se mia mera pistas(300km diladi ston kofti).(Touch wood)
Oso gia ta Rouleman H Lisa einai akoma me ta idia sta 64K xlm xwris kannena problima kai poses pistes.
Twra katalabeno giati den mpainei kannena VAG stis pistes
Tha eithele 2 litra ladi kai 1 set rouleman ana pista.Egw tha perimena apo apla autokinita opos ta VAG na min katanalonoun ladi h na trwne rouleman san WRX autokinito.
Exei gelio opos eipes Theo, pou sto Forum krazoun tous Renesis twn RX8 kai tous Type-R giati tsimpane ladi.
Autoi toulaxiston einai kinitirares kai bgazoun ews 120 aloga sto litro, kai oxi 60 -
Bγαλτε το κομπλεξ σας για το GROUP VAG και χαρειτε....
Εγω εχω TFSI και δεν εχει καψει/καταναλωσει ουτε γραμμαριο μετα τα 1800χιλ. και θα παω για αλλαγη(αν και δεν χρειαζεται) απλα για να μπω στη κληρωση για το Phaeton.
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Bγαλτε το κομπλεξ σας για το GROUP VAG και χαρειτε....Εγω εχω TFSI και δεν εχει καψει/καταναλωσει ουτε γραμμαριο μετα τα 1800χιλ. και θα παω για αλλαγη(αν και δεν χρειαζεται) απλα για να μπω στη κληρωση για το Phaeton.
Komplex?
Giati?
Edw alloi katoxoi FSI ta lene.Ti les den efage stagona ladi sta 1800xlm?
Mpravo.
Pes tous na sou dwsoun to Phaeton kateutheian -
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Bγαλτε το κομπλεξ σας για το GROUP VAG και χαρειτε....Εγω εχω TFSI και δεν εχει καψει/καταναλωσει ουτε γραμμαριο μετα τα 1800χιλ. και θα παω για αλλαγη(αν και δεν χρειαζεται) απλα για να μπω στη κληρωση για το Phaeton.
Να πω πως η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα;;;
Δεν ξέρω/δεν απαντώ...Good for you και μην το λες και παραπέρα σε χαροκαμμένους VAGελάκηδες, γιατί ενώ εμείς σπάμε και λίγο πλάκα εδώ πέρα για να περνάμε όλοι μας καλά και να ξεχνάνε και κάποιοι τον πόνο τους, κάποιοι μελετάνε με κούκλες και βελόνες!!!!
Είναι αυτό που λένε πως καλύτερα να προσέχεις τους φίλους σου, γιατί τους εχθρούς σου τους γνωρίζεις!!!! -
Οπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη η κατανάλωση του λαδιού και σίγουρα δεν μπορείς να μην το παίρνεις υπόψιν ως χρήστης ενός VAG.
Το ότι το γράφουν στο βιβλιαράκι δεν μου λέει κάτι, απλά προσπαθούν να καλύψουν τον κώλο τους νομίζω όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκιν/νίες.*Στο δικό μου Citroen C4 1,6 liter πάντως μέχρι στιγμής στα 5200 χλμ δεν μου έχει κάψει καθόλου λάδι (τελευταίο check έκανα στα 5Κ).
Αλλά και το Αlfa του πατέρα μου ζήτημα να έκαψε 100ml στην διαδικασία του στρωσίματος πριν κανα 2αρι χρόνια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη η κατανάλωση του λαδιού και σίγουρα δεν μπορείς να μην το παίρνεις υπόψιν ως χρήστης ενός VAG.
Το ότι το γράφουν στο βιβλιαράκι δεν μου λέει κάτι, απλά προσπαθούν να καλύψουν τον κώλο τους νομίζω όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκιν/νίες.*Στο δικό μου Citroen C4 1,6 liter πάντως μέχρι στιγμής στα 5200 χλμ δεν μου έχει κάψει καθόλου λάδι (τελευταίο check έκανα στα 5Κ).
Αλλά και το Αlfa του πατέρα μου ζήτημα να έκαψε 100ml στην διαδικασία του στρωσίματος πριν κανα 2αρι χρόνια.Αυτά τα λες γιατι είσαι εμπαθείς με το VAG group. Άκου εκεί η Ιταλική φριτέζα και ο Γαλλικός κουβάς δεν καίνε λάδια!
-
Βασικά και σε 'μένα δεν έχει κάψει λάδι. Χρησιμοποιώ συνθετικό 5w-40 και το αλλάζω συχνότατα βέβαια, αλλά το ότι δεν έχει κάψει σταγόνα (εκτός από ένα καλοκαίρι που πρέπει να είχε κάψει ~150 ml) είναι γεγονός. Έχω ~66000 χλμ.
Γενικά όσο γερνάει ένα λάδι τόσο ευκολότερα μπορεί να καεί. Γενικά καλό είναι να μην καίγεται το λάδι, αφού αφήνει κατάλοιπα εκεί όπου καίγεται. Τα κατάλοιπα δεν βοηθούν την περαιτέρω λίπανση, αφού μάλλον υποβαθμίζουν τις δυνάμεις συναφείας, που πρέπει να αναπτύσσονται μεταξύ λιπαντικού και μεταλλικής επιφάνειας. Επίσης τα κατάλοιπα δρουν σαν μονωτές, οπότε δεν αφήνουν την θερμότητα να φύγει ελεύθερα (μειώνεται η θερμορροή). Αυτό ισχύει περισσότερο για τα κατάλοιπα μέσα στον χώρο καύσης. Νομίζω ότι τα πολύ παλιά αυτοκίνητα γι' αυτόν τον λόγο χτυπάνε πυράκια. Άλλωστε γι' αυτό γυαλίζονται και οι βαλβίδες, για να καθαρίσουν από τα κατάλοιπα.
Βέβαια τα καλά λιπαντικά όταν καίγονται αφήνουν πολύ λίγα υπολείματα, κάτι που καθιστά ανώδυνη την κατανάλωση λαδιού. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Αλλά και το Αlfa του πατέρα μου ζήτημα να έκαψε 100ml στην διαδικασία του στρωσίματος πριν κανα 2αρι χρόνια.Αυτά τα λες γιατι είσαι εμπαθείς με το VAG group. Άκου εκεί η Ιταλική φριτέζα και ο Γαλλικός κουβάς δεν καίνε λάδια!
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Βασικά και σε 'μένα δεν έχει κάψει λάδι. Χρησιμοποιώ συνθετικό 5w-40 και το αλλάζω συχνότατα βέβαια, αλλά το ότι δεν έχει κάψει σταγόνα (εκτός από ένα καλοκαίρι που πρέπει να είχε κάψει ~150 ml) είναι γεγονός. Έχω ~66000 χλμ.ΥΓ έχω τα λάδια με τα οποία το αγόρασα και τα οποία θα αλλάξω στα 10Κ όπως ορίζει ο κατασκευαστής.
Το τηρώ γιατί δεν έχω λεφτά για πέταμα και γιατί κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από εμάς τους ελληνες... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΥΓ έχω τα λάδια με τα οποία το αγόρασα και τα οποία θα αλλάξω στα 10Κ όπως ορίζει ο κατασκευαστής.
Το τηρώ γιατί δεν έχω λεφτά για πέταμα και γιατί κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από εμάς τους ελληνες...Δεν διαφωνώ, αλλά νομίζω ότι δεν κάνω κάποια υπερβολή. Τα αλλάζω τα λάδια κάθε 7500 χλμ. Θα μπορούσα το συγκεκριμένο λάδι να το κρατήσω για 15000 χλμ, αλλά τότε μάλλον θα έπρεπε να συμπληρώνω που και που. Έτσι μου λένε και διάφοροι μηχανικοί, που συναντούν τέτοιες περιπτώσεις.
Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει απόλυτα. Ο κινητήρας κελαηδάει, οι εκπομπές ρύπων είναι πολύ χαμηλές και γενικά δείχνει να σφίζει από υγεία.
Το μόνο για το οποίο ανυσηχώ είναι ότι κάθε φορά που αλλάζω λάδια (και φίλτρο) ο κινητήρας αναγκαστικά θα δουλέψει για πολύ λίγο με ελλειπή λίπανση (ημιυγρή τριβή). Αυτό θα γινόταν τόσο σπανιότερα, όσο σπανιότερα άλλαζα τα λάδια/φίλτρο. Αλλά ας είναι καλά τα πρόσθετα υψηλής πίεσης! (που φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν στα λιπαντικά κινητήρων). -
Δεν διαφωνώ, αλλά νομίζω ότι δεν κάνω κάποια υπερβολή. Τα αλλάζω τα λάδια κάθε 7500 χλμ. Θα μπορούσα το συγκεκριμένο λάδι να το κρατήσω για 15000 χλμ, αλλά τότε μάλλον θα έπρεπε να συμπληρώνω που και που. Έτσι μου λένε και διάφοροι μηχανικοί, που συναντούν τέτοιες περιπτώσεις.Εάν ο κατασκευαστής σου λέει για περισσότερα χλμ γιατί τα αλλάζεις νωρίτερα; υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος όπως νερό και καύσιμο μέσα στο λάδι από μικρές και κρύες διαδρομές;
Αν σε ανησυχεί το ξερό ξεκίνημα μετά την αλλαγή λαδιών, βγάλε την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης και γύρνα τη μίζα για 5-10 δευτ. Μη βγάλεις τα καλώδια των μπουζί γιατί στα καινούρια αυτοκίνητα είναι ο σίγουρος τρόπος να κάψεις πολλαπλασιαστή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βασικά και σε 'μένα δεν έχει κάψει λάδι. Χρησιμοποιώ συνθετικό 5w-40 και το αλλάζω συχνότατα βέβαια, αλλά το ότι δεν έχει κάψει σταγόνα (εκτός από ένα καλοκαίρι που πρέπει να είχε κάψει ~150 ml) είναι γεγονός. Έχω ~66000 χλμ.
ΥΓ έχω τα λάδια με τα οποία το αγόρασα και τα οποία θα αλλάξω στα 10Κ όπως ορίζει ο κατασκευαστής.
Το τηρώ γιατί δεν έχω λεφτά για πέταμα και γιατί κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από εμάς τους ελληνες...Το γεγονός ότι ένας κατασκευαστή συστήνει την εκάστοτε αλλαγή λαδιών να γίνεται σε κάποια χλμ, ΔΕΝ σημαίνει ουσιαστικά ότι ΟΛΑ τα αυτοκίνητα ανεξάρτητα από το πού και πώς κινούνται ότι πρέπει να αλλάζονται σε εκείνα τα συγκεκριμένα χλμ.
Απεναντίας αποτελεί έναν μπούσουλα που συστήνει τα μέγιστα χλμ μεταξύ των αλλαγών.
Η Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό υποφέρει τουλάχιστον το καλοκαίρι από αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια (σκόνη, άμμο από την αντίπερα όχθη της Μεσογείου, κλπ). Αυτά επιβαρύνουν την όλη λειτουργία και όχι μόνο το φίλτρο αέρα...
Επίσης άλλο να κάνεις τα 10.000χλμ μεταξύ των αλλαγών σε ανοιχτούς (αυτοκινητό)δρομους και άλλο να τα κάνεις σταμάτα-ξεκίνα εντός πόλεων (Αθήνας και όχι μόνο.) Η καταπόνηση είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη στην κίνηση και τα λάδια 'σπάνε' πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.Καλά είναι λοιπόν να τα αλλάζουμε λίιιγο νωρίτερα και να μην επαφιόμαστε στο τί λέει ένα εγχειρίδιο γενικής χρήσης...
-
Βασικά και σε 'μένα δεν έχει κάψει λάδι. Χρησιμοποιώ συνθετικό 5w-40 και το αλλάζω συχνότατα βέβαια, αλλά το ότι δεν έχει κάψει σταγόνα (εκτός από ένα καλοκαίρι που πρέπει να είχε κάψει ~150 ml) είναι γεγονός. Έχω ~66000 χλμ.Γενικά όσο γερνάει ένα λάδι τόσο ευκολότερα μπορεί να καεί. Γενικά καλό είναι να μην καίγεται το λάδι, αφού αφήνει κατάλοιπα εκεί όπου καίγεται. Τα κατάλοιπα δεν βοηθούν την περαιτέρω λίπανση, αφού μάλλον υποβαθμίζουν τις δυνάμεις συναφείας, που πρέπει να αναπτύσσονται μεταξύ λιπαντικού και μεταλλικής επιφάνειας. Επίσης τα κατάλοιπα δρουν σαν μονωτές, οπότε δεν αφήνουν την θερμότητα να φύγει ελεύθερα (μειώνεται η θερμορροή). Αυτό ισχύει περισσότερο για τα κατάλοιπα μέσα στον χώρο καύσης. Νομίζω ότι τα πολύ παλιά αυτοκίνητα γι' αυτόν τον λόγο χτυπάνε πυράκια. Άλλωστε γι' αυτό γυαλίζονται και οι βαλβίδες, για να καθαρίσουν από τα κατάλοιπα.
Βέβαια τα καλά λιπαντικά όταν καίγονται αφήνουν πολύ λίγα υπολείματα, κάτι που καθιστά ανώδυνη την κατανάλωση λαδιού.Συνυπολόγισε όλα αυτά που σωστά παρέθεσες με την λειτουργία των 'πρώτων' FSi (ευελπιστώντας να λυθεί το πρόβλημα...) και σε απόλυτη αρμονία με τις ανοχές που εν καιρώ αυξάνονται θα δεις πως κάθε άλλο παρά forsprung durch technik είναι η κατάσταση των FSI...
Θεωρητικά μιλώντας τα καλά λιπάντικά μπορεί να αφήνουν λίγα υπολείμματα στις δοκιμές των εργαστηρίων, αλλά μην ξεχνάς να προβάλλεις το γεγονός ότι εν τέλει το όποιο λάδι που καίγεται από ένα αυτοκίνητο αποτελεί ρύπο (και μάλιστα πολύ επικίνδυνο) στην ατμόσφαιρα...
Ανώδυνο στην τσέπη του ιδιοκτήτη μπορεί να είναι, ανώδυνο και αβλαβές στα πνευμόνια μου/σου/του **σίγουρα **όχι... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εάν ο κατασκευαστής σου λέει για περισσότερα χλμ γιατί τα αλλάζεις νωρίτερα; υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος όπως νερό και καύσιμο μέσα στο λάδι από μικρές και κρύες διαδρομές;Κοίτα,
- Ο αντιπρόσωπος μου είπε να τα αλλάζω κάθε 20.000 χλμ. Αυτός έλεγε για συνθετικά λάδια. Με διαβεβαίωνε δε ότι στις αντιπροσωπείες βάζουν συνθετικά.
- Ο μηχανικός ενός εξουσιοδοτημένου στην Θεσσαλονίκη (Στόικος), μου είπε να τα αλλάζω κάθε 10.000 χλμ και ότι αυτοί εκεί στις αντιπροσωπείες δεν ξέρουν τι τους γίνεται... Αυτός βάζει ημισυνθετικά 10w-40. Τα ίδια βάζουν και στην Lion, στα κεντρικά.
- Ένας άλλος μηχανικός, ο οποίος ήταν πρώην εξουσιοδοτημένος από την Lion (και τώρα, αφού μάλωσε με αυτούς, είναι απλά 'εξειδικευμένος'), μου είπε ότι καλά κάνεις και τ' αλλάζεις κάθε 7500 χλμ, μιας και αν τα αφήσεις παραπάνω μπορεί να χρειαστεί συμπλήρωμα.
Εγώ πήρα την χειρότερη των περιπτώσεων. Μέσα στην πόλη κάνω λίγα χιλιόμετρα. Κυρίως κινούμαι σε ανοικτούς δρόμους. Δεν λείπει και η απαιτητική χρήση όμως, με full φορτίο και ψηλές στροφές (αλλά μόνο όταν το λάδι είναι επαρκώς ζεστο και σταματάω όταν η θερμοκρασία του πάει να ξεφύγει). Πάντως λίγες είναι οι φορές που το λάδι έπιασε τους 140oC, ενώ συνήθως μόλις κάνει να ξεπεράσει τους ~125oC κόβω. Στα φυσιολογικά του δουλεύει στους 110-115oC.
Βέβαια είναι γεγονός ότι τα λάδια που χρησιμοποιώ είναι καλής ποιότητας και long life. Θα μπορούσα να τα αφήνω για 15.000 χλμ μέσα, αλλά δεν μου κάθεται καλά...
Επίσης με προβληματίζει και το τι γίνονται τα λάδια που αντικαθιστώ. Τα συλλέγουν όλοι σε ειδικές συσκευές και μετά που τα πάνε; Πως τα αξιοποιούν;
Έχω ακούσει ότι υπάρχουν κλίβανοι που τα καίνε, ώστε να παράγουν θερμότητα, προς πάσα χρήση. Η τέφρα δε που παράγεται από την καύση, μπορεί να βρεί και αυτή άλλες χρήσεις.
Ο Ρομπόπουλος στην Θεσσαλονίκη μάλιστα έχει τέτοια μονάδα, για τα λάδια που αντικαθστά στα service των Renault. Μάλιστα, το παιδί που δουλεύει εκεί και μου τα έλεγε, το παρουσίαζε ως οικολογικό και νόμιμο. Εξάλλου είναι φανερή αυτή η μονάδα, δεν την κρύβει. Η θερμότητα δε που παράγει χρησιμοποιείται για το σύστημα κεντρικής θέρμανσης των γραφείων τους.Αν σε ανησυχεί το ξερό ξεκίνημα μετά την αλλαγή λαδιών, βγάλε την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης και γύρνα τη μίζα για 5-10 δευτ. Μη βγάλεις τα καλώδια των μπουζί γιατί στα καινούρια αυτοκίνητα είναι ο σίγουρος τρόπος να κάψεις πολλαπλασιαστή.
Κάτσε, με αυτό χειρότερα δεν είναι; Γιατί όταν ανεβαίνουν οι στροφές (όταν πάει να πάρει μπρός ο κινητήρας), η πίεση του λαδιού ανεβαίνει και η λίπανση βελτιώνεται. Βέβαια αυξάνονται και τα φορτία.
Γενικά μετά από αλλαγή λαδιών/φίλτρου, το λαμπάκι κάνει 1~1,5 δευτερόλεπτα να σβήσει, αφού παρει μπρός ο κινητήρας. Χωρίς αλλαγή φίλτρου όλα είναι OK. Το λαμπάκι σβήνει λίγο προτού πάρει μπρός ο κινητήρας (δηλαδή με το ανέβασμα των στροφών κατά το 'άρπαγμα' του κινητήρα), όπως συμβαίνει κάθε φορά εξάλλου.
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Θεωρητικά μιλώντας τα καλά λιπάντικά μπορεί να αφήνουν λίγα υπολείμματα στις δοκιμές των εργαστηρίων, αλλά μην ξεχνάς να προβάλλεις το γεγονός ότι εν τέλει το όποιο λάδι που καίγεται από ένα αυτοκίνητο αποτελεί ρύπο (και μάλιστα πολύ επικίνδυνο) στην ατμόσφαιρα...
Ανώδυνο στην τσέπη του ιδιοκτήτη μπορεί να είναι, ανώδυνο και αβλαβές στα πνευμόνια μου/σου/του **σίγουρα **όχι...Ναι σε αυτό συμφωνώ απόλυτα!
-
Εγώ δεν έχω FSi αλλά γνωρίζω γιατί το έχει φίλος και επειδή δεν ξέρει από αυτοκίνητα στην ουσία το έχω αναλάβει εγώ όσο αφορά την συντήρηση του.
Καίει τα κερατά του από λάδι.Και οι αντιπροσωπείες της VW πουλάνε ημισυνθετικό λάδι KLOBEN της DIVINOL με πανάρχαιες προδιαγραφές API:SJ και τα πουλάνε και 18 ευρώ το λίτρο
Που ταιριάζουν τώρα φτηνιάρικά λάδια, πανάκριβα όμως πουλημένα με τεχνολογία αιχμής περιμένω να μάθω και εγώ! -
/OFF TOPIC
Αλήθεια για Golf IV 1.6 8V AKL (3.99) τι λάδια προτείνετε;
OFF TOPIC/
Group VAG FSI. Καίει λάδια;