-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
προφανως δεν εγινα κατανοητος.θεωρω αφυσικο ενα καινουριο μοτερ με τεχνολογια του 2004 να καιει λαδια.
οποτε ακομα και αυτος που σκεφτεται να το βελτιωσει θα εχει μελλοντικα προβληματα.
αναφερω σαν παραδειγμα το δικο μου μοτερ οπου σαν 1,4 που ειναι δεν εχει το παραμικρο προβλημα με αρκετο πουσαρισμα που εχει επανω.
και αναρωτηθηκα,αν το FSI φαει την ιδια βελτιωση ή δεν θα παρει μπρος που λεει ο λογος ή θα καιει ενα λιτρο ανα 1000km.
τι το παραξενο και φωναζεται λες και ειναι φυσιολογικο το 2006 να συζηταμε για καταναλωση= ρυπανση περιβαλλοντος,αληθεια καρτα καυσαεριων βγαζετε κανονικα?
αρα για εμενα υπαρχει προβλημα.ευτυχώς που υπάρχει για σένα πρόβλημα κι όχι για τους μηχανικούς
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
θεωρω αφυσικο ενα καινουριο μοτερ με τεχνολογια του 2004 να καιει λαδια.
Μπορείς να το θεωρήσεις ό,τι θες μα, με το συμπάθιο και χωρις παρεξήγηση, αν ο μηχανικός έτσι σχεδίασε το μοτέρ, κάτι θα ήξερε. Όπότε συ τι κόπτεσαι;
Εγω θα το θεσω αλλιως.
Θεωρεις αφυσικο να τσιμπαει λαδια το 2006 ως τι?
Αρχισχεδιαστης κινητηρων?
Υπευθυνος για τις νορμες euro?
Κατασκευαστης λιπαντικων που δεν μπορει να ανταπεξελθει στις εκπομπες HC και την καταστροφη του καταλυτη σε σχεση με τα παλιας γενιας λιπαντικα?Η μιλαμε ως αναλυτες του καφενειου?
Με συγχωρειτε αλλα το εχετε γαμησει το θεμα.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Μόνο οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα ξέρουν με σιγουριά αν άντεξε τελικά ο TSi. Ακόμα και αν περάσουν 20 χρόνια απο σήμερα θα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά αν αντέχει ή όχι.
Στους G60 σε λιγότερο από 100.000χλμ ήξερες ότι ο κομπρέσορας ήταν για πέταμα εκτός και αν ήθελες να το επισκευάσεις με κόστος που δε συνέφερε για αυτό βάζανε υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Ένα μοτέρ δεν το μετράμε με τα χρόνια αλλά με τα χιλιόμετρα που διανύει από όσο ξέρω για να δούμε αν είναι αξιόπιστο ή όχι. Μετράνε και οι συνθήκες οδήγησης αλλά μιλάμε για αυτές για τις οποίες κατασκευαστικέ όταν μιλάμε για αξιοπιστία.
που τα εμαθες ρε μαστορα τετοια πραγματα?
Στο power tecniques? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μόνο οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα ξέρουν με σιγουριά αν άντεξε τελικά ο TSi. Ακόμα και αν περάσουν 20 χρόνια απο σήμερα θα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά αν αντέχει ή όχι.
Στους G60 σε λιγότερο από 100.000χλμ ήξερες ότι ο κομπρέσορας ήταν για πέταμα εκτός και αν ήθελες να το επισκευάσεις με κόστος που δε συνέφερε για αυτό βάζανε υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Ένα μοτέρ δεν το μετράμε με τα χρόνια αλλά με τα χιλιόμετρα που διανύει από όσο ξέρω για να δούμε αν είναι αξιόπιστο ή όχι. Μετράνε και οι συνθήκες οδήγησης αλλά μιλάμε για αυτές για τις οποίες κατασκευαστικέ όταν μιλάμε για αξιοπιστία.
Στο power tecniques?Όχι στο συνεργείο όταν το πήγαμε το 1996 και μας είπαν ότι δεν είμαστε οι μόνοι. Και βάλαμε τουρμπίνα και βρήκαμε και την υγειά μας αλλά και περισσότερα αλογάκια. Πόσοι τότε με τις φτερούγες που σπάζανε είπαν κάτι γαλλικά μόνο εκείνοι το ξέρουν. Αλλά εσύ τα διαβάζεις και λες τα δικά σου άλλος τα πλήρωσε τα γαμησιάτικα. Αλλός; Άλλοι τα πληρώσανε. Μακάρι να ήταν μόνον ένας. Όσο για τον όμιλο Vag είδα πόσο τους εμπιστεύτηκε τους κομπρέσορές του που έκανε 14 χρόνια για να ξαναβάλει. Καμία σχέση ο G60 με τις τουρμπίνες που μπήκανε μετά και σε αξιοπιστία και σε απόδοση. Power techiques.....Τι αμάξι είχα; 10ετία έβγαλα με εκείνο. Λες να μην ξέρω τι γράφω;
-
εγω α αναλυτης του καφενειου θεωρω πολυ φυσικο ενα μοτερ 110+ αλογων να καιει αφυσικη για αυτοκινητο παραγωγης ποσοτητα λαδιου...
αν μου πειτε οτι ειναι φυσικη ποσοτητα ισως θα επρεπε το δικο μου που δεν καιει τιποτα να εχει προβλημα...
αρα μαλλον εχει..οποτε θα το πουλησω να παρω ενα FSi με 110+αλογα..
α μαλλον καλυτερα να παρω ενα TFSI με 170+ αλογα..αλλα λεω καλυτερα ολοι αυτοι που εχουν 1.6 θα τα πουλησουν σε καλη τιμη...
τετοια καταναλωση δεν ξερω αν εχει το RX8 οπου εκει δικαιολογειται τετοια καταναλωση...
οποτε πληρωστε εσεις 150€ για αλλαγη λαδιων και αφηστε εμενα με τα 32€ να κανω την αλλαγη μου στην αντιπροσωπεια χωρις να καιω λαδια.
σας αφηνω στον πονο σας και δεν ξαναγραφω εδω.ειναι αφυσικο να μην καιω λαδια ...
-
άσε μας στον πόνο μας
-
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
προφανως δεν εγινα κατανοητος.θεωρω αφυσικο ενα καινουριο μοτερ με τεχνολογια του 2004 να καιει λαδια.
οποτε ακομα και αυτος που σκεφτεται να το βελτιωσει θα εχει μελλοντικα προβληματα.
αναφερω σαν παραδειγμα το δικο μου μοτερ οπου σαν 1,4 που ειναι δεν εχει το παραμικρο προβλημα με αρκετο πουσαρισμα που εχει επανω.
και αναρωτηθηκα,αν το FSI φαει την ιδια βελτιωση ή δεν θα παρει μπρος που λεει ο λογος ή θα καιει ενα λιτρο ανα 1000km.
τι το παραξενο και φωναζεται λες και ειναι φυσιολογικο το 2006 να συζηταμε για καταναλωση= ρυπανση περιβαλλοντος,αληθεια καρτα καυσαεριων βγαζετε κανονικα?
αρα για εμενα υπαρχει προβλημα.Δεν είναι όλες οι εταιρίες ίδιες, αλλά και τα μοτέρ της ίδιας εταιρίας δεν είναι ίδια. Άλλα βγαίνουν καλά και άλλα σκάρτα.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Στο power tecniques?Όχι στο συνεργείο όταν το πήγαμε το 1996 και μας είπαν ότι δεν είμαστε οι μόνοι. Και βάλαμε τουρμπίνα και βρήκαμε και την υγειά μας αλλά και περισσότερα αλογάκια. Πόσοι τότε με τις φτερούγες που σπάζανε είπαν κάτι γαλλικά μόνο εκείνοι το ξέρουν. Αλλά εσύ τα διαβάζεις και λες τα δικά σου άλλος τα πλήρωσε τα γαμησιάτικα. Αλλός; Άλλοι τα πληρώσανε. Μακάρι να ήταν μόνον ένας. Όσο για τον όμιλο Vag είδα πόσο τους εμπιστεύτηκε τους κομπρέσορές του που έκανε 14 χρόνια για να ξαναβάλει. Καμία σχέση ο G60 με τις τουρμπίνες που μπήκανε μετά και σε αξιοπιστία και σε απόδοση. Power techiques.....Τι αμάξι είχα; 10ετία έβγαλα με εκείνο. Λες να μην ξέρω τι γράφω;
Ο κομπρεσορας σταματησε γιατι ηταν υπερβολικα πανακριβος στην κατασκευη του κι οχι γιατι εσπαγε.
Οσοι κομπρεσορες σπασανε οι βασικες αιτιες ειναι
α) μηδενικη συντηρηση.Ποιος σας ειπε οτι ως οδηγοι δεν πρεπει να συντηρειτε τους κομπρεσορες στα 60 000km?
Καλα κανανε και σπασανε και πληρωσατε τα μαλιοκεφαλα σας.
Τα αυτοκινητα δεν ειναι μονο παταω το γκαζι και χαιρομαι.Τα γκαζια θελουν και συντηρηση.β)τσιτα τα γκαζια με παγωμενο μοτερ.Εδω δις καλα εκανε και εσπασε.
ΥΓ.Εγω ειχα G60 για πανω απο 60 000km φτιαγμενο κοντα στα 200 αλογα.
Κατι ταπερ και S3 τα ετρωγε ζωντανα και το μοτερ κενταγε.Γιατι σε μενα δεν επαθε?
Και κατι ακομα.Οσα μαστορια δεν γνωριζουνε μια συγκεκκριμρνη τεχνολογια καλο ειναι να λενε ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ -
Ρε παιδιά, καιει δεν καίει, γιατί τόση σκοτούρα;
Κάπου μέσα στο μυαλό του ο καθένας ίσως έχει μια υποψία οτι τόσο πουσάρισμα μπορεί να έχει τιποτα ψιλο-προβληματάκια. Αμα δεν έχει πρόβλημα αυτός που πάει και το αγοράζει, γιατί να έχουμε εμείς;Εγώ έχω γνωστό με τον καινούργιο 1.4 του VAG, ο οποίος ποτέ δεν κατάλαβε γιατί πήρα ένα αυτοκίνητο που μάλλον έχει εναν απο τους ποιο 'αδύναμους' ονομαστικά κινητήρες στην κατηγορία του (νισσαν 1800 cc 117 hp, τα 1600άρια βγάζουν περισσότερα πλεόν ).
Απο την άλλη ξέρω οτι έχει σκανάρει όλα τα forum σε Ελλάδα και μή και κάθε μέρα κοιτάει τα λάδια (οχι οτι έχει βρεί κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό). Αμα αυτός τη βρίσκει έτσι εμένα δε μου πέφτει λόγος... -
Καλησπέρα... Έχω ένα polo 1.4 16V μοντ. 2005 στρογγυλοφάναρο.
καίει λάδια γενικώς. Τι γίνεται ρε παιδιά? Υπάρχει καμία λύση. Η να το σπρώξω σιγά σιγά...? -
Καλά κάνανε και σπάσανε και βρήκαμε την υγειά μας και τα αλογάκια τα παραπάνω με τούρμπο γιατί ο κομπρέσορας ήταν για τα καρναβάλια.
-
Ο χρήστης lkjjkl6 έγραψε:
Καλησπέρα... Έχω ένα polo 1.4 16V μοντ. 2005 στρογγυλοφάναρο.
καίει λάδια γενικώς. Τι γίνεται ρε παιδιά? Υπάρχει καμία λύση. Η να το σπρώξω σιγά σιγά...?Αν η κατανάλωση ειναι λογική άστο όπως ειναι.
Αν πάλι μαζί με κάθε γέμισμα βενζίνης γεμίζεις και λάδι (βλ. δίχρονο) τότε πήγαινε και πρίξτους στην αντιπροσωπεία, ενας φίλος με το ίδιο μοντέλο αυτό έκανε και του άνοιξαν κινητήρα και άλλαξαν ελατήρια βαλβίδων και κάποια άλλα πράγματα (δεν θυμάμαι ακριβώς), απο τότε ειναι οκ.
-
Τσιμουχάκια βαλβίδων. Όποιος πολυσυνεργάζεται με κινέζους για να του βγαίνουν τζάμπα τα εξαρτήματα αυτά παθαίνει.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Τσιμουχάκια βαλβίδων. Όποιος πολυσυνεργάζεται με κινέζους για να του βγαίνουν τζάμπα τα εξαρτήματα αυτά παθαίνει.Ναι μπορεί να είναι τα τσιμουχάκια. Το έπαθα στο Cinquecento. Κατανάλωνε χωρίς υπερβολή κοντά στα 600γρ λάδι στα 1000χλμ. Υπέθεσα ότι πάω για ελατήρια. Τελικά στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν είναι απαραίτητο. Πρώτα θα δουν αν είναι από τα τσιμουχάκια των βαλβίδων. Τελικά τα άλλαξαν και δεν έχω με τα λάδια κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα (κοντά στα 6000 χλμ έχω κάνει από την αλλαγή και μετά).
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Τσιμουχάκια βαλβίδων. Όποιος πολυσυνεργάζεται με κινέζους για να του βγαίνουν τζάμπα τα εξαρτήματα αυτά παθαίνει.Ti θες να πεις?Οτι τα τσιμουχακια και γενικα οι φλαντζες ειναι κινεζικα?
Και γιατι δεν παιρνεις το ενδεχομενο να βγηκε μια παρτιδα της elring η της goetze ελατωματικα?
Και που ειναι το κακο?Τελος παντων.Τα εχουμε πει απειρες φορες αλλα συνηθως κολλαμε εκει που θελουμε.
Πολλα μοτερ καινε λαδι εκ των υστερων γιατι πολλες αντιπροσωπειες προκειμενου να ριξουν το κοστος στα service βαζουν 10/40 κωλολαδα και με την αλλαγη σε καλο 10/40 η 5/30 καταπινουν τα αντερα τους.
Οταν τα βαζεις 5/30 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ δεν καινε σταγονα λαδι η οταν το πηγαινεις στην τσιτα αντε στα 15000km να καψει ΤΟ ΠΟΛΥ 1-1,5λιτρο.
-
Η V.W παίρνει εξαρτήματα που κατασκευάζονται σε Κίνα/Βραζιλία/Ουγγαρία, όχι όμως από 'Κινέζους' προμηθευτές. Σημασία έχει η παραγωγική διαδικασία και τα στάνταρ ποιότητας του προμηθευτή και όχι η χώρα κατασκευής.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κατι ταπερ και S3 τα ετρωγε ζωντανα και το μοτερ κενταγεεγώ θα έχω ένα civic 1.8 και θα τσακίζω στον δρόμο το audi r8 και την enzo...τι rs4 και μ3, τι NSX-r και 350Ζ...Για να καταλάβεις με την veyron με παίρνει στα σημεία...αλλά θα αλλάξω εξάτμιση και θα την σκίσω...
(κόψε κάτι παλικάρι μου...κάτι ξέρουν και οι υπόλοιποι από αυτοκίνητα που διαβάζουν...να χαρείς χρονιάρες μέρες ) -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Κατι ταπερ και S3 τα ετρωγε ζωντανα και το μοτερ κενταγεεγώ θα έχω ένα civic 1.8 και θα τσακίζω στον δρόμο το audi r8 και την enzo...τι rs4 και μ3, τι NSX-r και 350Ζ...Για να καταλάβεις με την veyron με παίρνει στα σημεία...αλλά θα αλλάξω εξάτμιση και θα την σκίσω...
(κόψε κάτι παλικάρι μου...κάτι ξέρουν και οι υπόλοιποι από αυτοκίνητα που διαβάζουν...να χαρείς χρονιάρες μέρες )δεν τον ξέρεις τον φίλο...είναι μηχανικός στα φαουβε...
-
δεν αντιλέγω για το γρήγορο του αυτοκινήτου του...αντιλέγω ότι με g60 δεν δύναται να λιώνει για πλάκα όπως λέει αυτοκίνητα σαν το s3 και το type-r. ΝΑ δεχτώ ότι έχει αυτοκίνητο με λιγότερο βάρος αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά αν έχει 200 άλογα όπως ισχυρίζεται...για περισσότερα φαντάζομαι πως γίνεται...
Group VAG FSI. Καίει λάδια;