-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΥΓ: Ακριβό το λαδάκι της VW.
Δεν είναι της VW το λαδάκι, είναι της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας (αφού δεν είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν όλες το ίδιο!!!)
H VW φέτος (μετά από... 50 χρόνια ) έβγαλε λάδι με τα σήματά της (προφανώς ΔΕΝ είναι VW, αλλά κάποιας εταιρείας λιπαντικών)
@thvarveris: παραπληροφόρηση
Καθόλου αγαπητέ μου! Εγώ ο ίδιος τα αγόρασα για φίλο μου και το έχω ξαναγράψει.Kloben της Dininoil με το σήμα της Ελληνικής VW ημισυνθετικά με προδιαγαφή API:SJ, όταν όλα τα άλλα λάδια στο εμπόριο είναι από API:SL ή SM και τιμή 20€.
Αυτά -
Η αδελφή μου πήρε πριν λίγο καιρό το VW Golf FSI 1,6 και αντί μπρελόκ της έδωσαν ένα μπουκάλι λάδι ... δεν ξέρω κατα πόσο είναι τυχαίο αυτό ...
-
Μπράβο τους πάντως, σταμάτησαν να δουλεύουν τον κόσμο:
'Μάλλον το σκίζετε, εεεεεε;'
'Μα όχι, από Πατήσια στην Ηλιούπολη πάω μόνο, άντε να βγω και καμιά Αττική Οδό...'
'Αααςςς το πιστέψουμε. Τότε κάτι δεν κάνετε καλά και καταναλώνει λίγο λάδι'
'Λίγο το 1 λίτρο στα 3000 χλμ για καινούριο αμάξι;'
'Είναι εξελιγμένης τεχνολογίας ο κινητήρας, τί νομίζετε; Ότι αγοράσατε κανένα γιαπωνέζικο με κινητήρα του '60; Πάρτε ένα μπουκάλι και συμπληρώστε, απλό είναι. Σας το κάνουμε κι εμείς αν θέλετε με μια μικρή επιβάρυνση.' -
[quote='thvarveris']
Καθόλου αγαπητέ μου! Εγώ ο ίδιος τα αγόρασα για φίλο μου και το έχω ξαναγράψει.Kloben της Dininoil με το σήμα της Ελληνικής VW ημισυνθετικά με προδιαγαφή API:SJ, όταν όλα τα άλλα λάδια στο εμπόριο είναι από API:SL ή SM και τιμή 20
-
Οι νέοι κινητήρες που λέγαμε δηλαδή, ε;
Δεν καίνε όταν πας με πέμπτη και 2.000 στροφές, καίνε όταν πας με 2α-3η και 3.000 στροφές. Σιγά το κατόρθωμα. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
@manosk: όταν το σκίζουμε δεν καίει
Πατήσια-Ηλιούπολη συνέχεια ΘΑ ΚΑΨΕΙ!
Καποια τεχνικη εξηγηση γι' αυτο υπαρχει?
-
simera pira mia alli vw sthn athina kai eipan na valo 5-30 ladi kai ola tha einai mia xara mou egkiithike kiolas oti den tha xana kapsei ladia|!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
@manosk: όταν το σκίζουμε δεν καίει
Πατήσια-Ηλιούπολη συνέχεια ΘΑ ΚΑΨΕΙ!
Καποια τεχνικη εξηγηση γι' αυτο υπαρχει?
έχουν γραφτεί αρκετά σε δύο topics για τα λιπαντικά, αλλά και σε αυτό.
Γενικά, επειδή τα longlife λάδια είναι λεπτόρευστα και για 30.000 χλμ. δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα συχνά σταμάτα-ξεκίνα, άνοιξε-κλείσε κινητήρα χωρίς να προλάβει να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας το λιπαντικό και σε συνδυασμό με την υγρασία που δημιουργείται, φυσικά και θα 'εξαφανιστεί' το λάδι.
Αν δε, 'φοβόμαστε' να ανεβάσουμε πάνω από 3000σαλ γιατί 'ζορίζουμε' τον κινητήρα ή γιατί κάνει θόρυβο ή γιατί το στρώνουμε για 10000χλμ, ή γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ, ε ΝΑΙ θα κάψει.
Αντίθετα όσοι κάνουν πολλά χλμ με υψηλές ταχύτητες και ταξίδια σε ανοιχτό δρόμο δεν έχουν πρόβλημα.
Αρα, βάζεις πιο παχύρευστο λάδι για λιγότερα χλμ, οπότε δεν θα προλάβει ν'ανάψει λαμπάκι μέχρι την επόμενη αλλαγή και σταματάνε τα 'ΜΟΥ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙ - ΜΟΥ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙ'.
-
Και πώς εξηγεί η επιστήμη το να μην κάψει καθόλου λάδι ένας κινητήρας με οδηγική συμπεριφορά σαν αυτή που περιγράφεις;
Παρεμπιπτόντως, οι χαμηλές στροφές συνεπάγονται χαμηλή κατανάλωση και όχι υποχρεωτικά ανίδεο οδηγό. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι το να πας Πατήσια-Ηλιούπολη με πρώτη-δευτέρα αποκλειστικά και 5.000 στροφές είναι δείγμα υψηλής οδηγικής παιδείας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και πώς εξηγεί η επιστήμη το να μην κάψει καθόλου λάδι ένας κινητήρας με οδηγική συμπεριφορά σαν αυτή που περιγράφεις;Παρεμπιπτόντως, οι χαμηλές στροφές συνεπάγονται χαμηλή κατανάλωση και όχι υποχρεωτικά ανίδεο οδηγό. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι το να πας Πατήσια-Ηλιούπολη με πρώτη-δευτέρα αποκλειστικά και 5.000 στροφές είναι δείγμα υψηλής οδηγικής παιδείας.
Κοίτα όλους τους παράγοντες, όχι μόνο έναν κι ούτε έγραψα να πας Πατήσια-Ηλιούπολη στον κόφτη.
Δεν κινείσαι μόνο στην πόλη αν δεν κάνω λάθος -αν αναφέρεσαι στο δικό σου κινητήρα -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και πώς εξηγεί η επιστήμη το να μην κάψει καθόλου λάδι ένας κινητήραςΗ ιδανική κατανάλωση λαδιού είναι 0,1 - 0,2 λτρ/1000χλμ. Πιο πολύ θέλει συχνά συμπλήρωμα και πιο λίγο δεν θα έχει μακροζωία ο κινητήρας. Αν ο κύλινδρος είναι λείος σαν καθρέφτης και το κάτω ελατήριο του λαδιού τον σκουπίζει τελείως δεν θα καίει καθόλου λάδι αλλά τα πιο πάνω ελατήρια (της συμπίεσης) θα δουλεύουν ξερά (ελατήρια - κύλινδρος). Δεν θα δεις πολλά χιλιόμετρα σε τέτοιο κινητήρα. Πρέπει να μένει ένα πολύ λεπτό φιλμ λαδιού πάνω στο κύλινδρο για να μη φθείρονται τα ελατήρια.
Όταν παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι η υποπίεση 'ρουφάει' λάδι μέσα στο κύλινδρο και λιπαίνει καλύτερα τα ελατήρια. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ανεβοκατεβάζεις στροφές στο στρώσιμο, να έχουν περισσότερο λάδι τα ελατήρια.
Πολλοί από τους εν λόγω κινητήρες καίνε περισσότερο λάδι από το ιδανικό αλλά δεν σημαίνει ότι είναι χαλασμένοι. Θέλουν πιο συχνά συμπλήρωμα και σίγουρα με τέτοια κατανάλωση θα μπορείς να αλλάζεις λάδια ανά 30.000 χλμ. Το παλιό λάδι 'ανανεώνεται' όταν συμπληρώνεις και δουλεύει πολύ καλύτερα. Επίσης κινητήρες που δουλεύουν πολύ μέσα στη πόλη 'γεμίζουν' τα ελατήρια/δακτυλίδια με κατάλοιπα καύσης και μπορεί να έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού. Ταξίδια με μεγάλες ταχύτητες βοηθούν ξεκαπνίζοντας το κινητήρα.
-
ρε παιδια μισό λεπτό....
ναι είναι γνωστό ότι όλες οι μάρκες αναγράφουν μέγιστη κατανάλωση λαδιού 1lt ανα 1000χλμ...και στην Fiat τα ίδια γράφουν...
ΑΛΛΑ...
600-700ml έκαιγε το δικό μου μετά απο βιασμό μηχανής με τουρμπο 40000χλμ απο τα τσιμουχακια....
άλλαξα μηχανη και καεί 0ml στα 5000χλμ που έχω κάνει....και μόνο ήρεμα δεν οδηγώ....
δεν νοείται μηχανη που να είναι στα καλα της και δεν χρησιμοποιεί απο κατασκευής (οπότε το ξέρεις) λάδια για ψύξη να καίει πάνω απο 200ml στα 1000..
αν είναι δυνατόν....αλλαγή μηχανής και προσευχες η καινούργια να είναι καλυτερη...
-
Ο χρήστης face έγραψε:
δεν νοείται μηχανη που να είναι στα καλα της και δεν χρησιμοποιεί απο κατασκευής (οπότε το ξέρεις) λάδια για ψύξη να καίει πάνω απο 200ml στα 1000..Αυτή είναι η μέγιστη ιδανική κατανάλωση αλλά μερικές φορές καίνε παραπάνω, τι περιμένεις να σου την αλλάξουν; βάζουν το τεράστιο όριο 1λτρ/1000χλμ (γιατί παραπάνω καπνίζει ορατά από την εξάτμιση) και ξεμπερδεύουν. Ο κινητήρας θα λειτουργεί για πολλά χρόνια και με μεγάλη κατανάλωση λαδιού.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
δεν νοείται μηχανη που να είναι στα καλα της και δεν χρησιμοποιεί απο κατασκευής (οπότε το ξέρεις) λάδια για ψύξη να καίει πάνω απο 200ml στα 1000..
Αυτή είναι η μέγιστη ιδανική κατανάλωση αλλά μερικές φορές καίνε παραπάνω, τι περιμένεις να σου την αλλάξουν; βάζουν το τεράστιο όριο 1λτρ/1000χλμ (γιατί παραπάνω καπνίζει ορατά από την εξάτμιση) και ξεμπερδεύουν. Ο κινητήρας θα λειτουργεί για πολλά χρόνια και με μεγάλη κατανάλωση λαδιού.
ο κινητήρας ναι..ο καταλύτης??????
και οι καταλύτες σε πολλά νέα μοντέλα είναι ενσωματωμένοι με την πολλαπλή εξαγωγής....=> κόστος αντικατάστασης πάνω απο 700
-
§
Αν πάντως θεωρήσουμε ότι οι ψήφοι μέχρι τώρα έχουν δοθεί με ειλικρίνεια τότε:
Έχω FSI και καίει λάδια: 14 46,7%
Έχω FSI και ΔΕΝ καίει λάδια: 16 53,3%
Σύνολο: 30 100%Έχω FSI και καίει λάδια: 14 41,2%
Έχω FSI και ΔΕΝ καίει λάδια: 16 47,1%
Έχω FSI και δεν ξέρω αν καίει λάδια: 4 11,8%
Σύνολο: 34 100%ΙΜΟ έχει πρόβλημα η VW και είναι κρίμα μία τόσο δημοφιλής εταιρεία να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα...
§
-
Από τα χιλιάδες FSI που έχουν πουληθεί πόσα καταναλώνουν/καίνε λάδι;
-
Πάντως είναι απορίας άξιο με τις μεθόδους κατεργασίας που υπάρχουν σήμερα που δίνουν τη δυνατότητα μικρότερων από παλιότερα ανοχών να μιλάμε για καταναλώσεις λαδιών σε τέτοια έκταση. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν δικαιολογίες για την VW. Και επί προσθέτως το ελατήριο αποξέσεως ελαίου δεν μπορεί να στεγνώσει τον κύλινδρο!
-
Σε αυτό που ρωτάς είναι ακατόρθωτο να μάθουμε την ακριβή απάντηση εκτός και αν παίρνουμε τηλέφωνο τον κάθε ιδιοκτήτη και τον ρωτάμε.
Αλλά σίγουρα μπορείς να έχεις μια μικρή γευση για το τι ακριβώς γίνεται αν επισκεφθείς ενα φόρουμ ιδιοκτητών VW. -
fgbu
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πάντως είναι απορίας άξιο με τις μεθόδους κατεργασίας που υπάρχουν σήμερα που δίνουν τη δυνατότητα μικρότερων από παλιότερα ανοχών να μιλάμε για καταναλώσεις λαδιών σε τέτοια έκταση. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν δικαιολογίες για την VW. !Ετσι είναι , δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία.
Και άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν longlife λιπαντικά και
δεν έχουν τέτοιες καταναλώσεις λαδιού.
Group VAG FSI. Καίει λάδια;