-
-
μόνο εμένα μου μοίαζει με audi R8 ?
-
to Infinity πολύ πιο ωραίο
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μόνο εμένα μου μοίαζει με audi R8 ?Οι βασικές αρχές αυτές είναι πάντως. Αεροδυναμικά τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
μόνο εμένα μου μοίαζει με audi R8 ?
Οι βασικές αρχές αυτές είναι πάντως. Αεροδυναμικά τουλάχιστον.
αεροδυναμική με το μάτι
σωραίοςςςςςςςςςςςςςςςςςς
-
Μήπως εννοεί ότι σιγά σιγά θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες φόρμες, λόγω αεροδυναμικής;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήπως εννοεί ότι σιγά σιγά θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες φόρμες, λόγω αεροδυναμικής;δεν με πείθει το επιχείρημα αυτό
δεν νομίζω να έχουν οι κατασκευαστές τη μέγιστη αεροδυναμική αποδοση (whatever that is) στο μυαλό τους οταν σχεδιάζουν
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μήπως εννοεί ότι σιγά σιγά θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες φόρμες, λόγω αεροδυναμικής;
δεν με πείθει το επιχείρημα αυτό
δεν νομίζω να έχουν οι κατασκευαστές τη μέγιστη αεροδυναμική αποδοση (whatever that is) στο μυαλό τους οταν σχεδιάζουν
Το τι μπορούν να έχουν στο μυαλό τους το έχουμε δει στα concept. Από εκεί και πέρα οι βασικές αρχές της αεροδυναμικής δεν επιτρέπουν πια τρομερές διαφοροποιήσεις.
Όσο δε για λόγους οικονομιών κλίμακας δεν είναι πια δυνατόν να εξελίξεις συστήματα για ένα όχημα των 10,000 μονάδων τα πράγματα χειροτερεύουν.
Εν τέλει αν παρατηρήσεις θα δεις ότι όσο ο καιρός περνά οι απαιτήσεις αεροδυναμικής, NVH και οικονομίας θα περιορίζουν τη σχεδιαστική ελευθερία. Εδώ κατασκευαστές όπως η Ferrari και ακολουθούν φόρμες που καθορίζονται από CFD software δεν θα το κάνει η HONDA?
just my 2 λεπτά...
-
το βασικό σχήμα κάθε οχήματος καθορίζεται απο το packaging. έτσι στα MR έχουμε συγκεκριμένα 'σχήματα' και αντίστοιχα στα FF, FR κλπ.
αμα νοιαζόταν τόσο πολύ να τα κάνουν αεροδυναμικά (as in slipery) θα είχανε πχ καλυμένες πίσω ρόδες και καπάκια φλατ για ζάντες
αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι είναι πολλοί οι παράγοντες που σταθμίζονται (ακόμα και η λόξα του σχεδιαστή/μηχανικού) για να δώσουν ένα τελικό αποτέλεσμα και δεν μπορείς να τους ξέρεις απλά κοιτώντας τους
-
Φυσικά πρέπει να βολέψουν πολλές διαφορετικές απαιτήσεις, όπως downforce, drag and cooling.
-
-
-
-
-
Υπέροχη εμφάνιση!
Κάτι μου λεει ότι πίσω θα πρέπει να σκεφτούν την ύπαρξη μιας αεροτομής.
-
Αναδιπλούμενη όμως.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κάτι μου λεει ότι πίσω θα πρέπει να σκεφτούν την ύπαρξη μιας αεροτομής.ο λόγος??
-
downforce...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αναδιπλούμενη όμως.Εννοείτε!
Κάτι μου λεει ότι πίσω θα πρέπει να σκεφτούν την ύπαρξη μιας αεροτομής.
ο λόγος??
downforce...
+1.
Η 'σταθερότητα' του πίσω μέρους.Δεν είναι αναγκη να φτασει έτσι στο TopGear και να μπει μετά!
-
το οτι οι μηχανικοί της Honda ξέρουν παρα πολυ καλά τι κάνουν και αν δεν χρειάζεται (για όποιον λόγο) δεν θα μπεί σας πέρασε απο το μυαλό
Νέο HONDA NSX