-
Καλά όλα αυτά, αλλα δεν μπορώ να καταλαβω που μπορεί να υπάρξει υπερβολή στη μόνωση ενος κτιρίου, αν αυτή δεν επιβαρύνει παράδειγμα την όλη κατασκευή και δεν εκτινάσει το κόστος.... 10 φορές πάνω....?? (πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για Ελλάδα, που τη μόνωση τη χρειαζόμαστε χειμώνα-καλοκαίρι).
@criuser....
-
Εχω στο σπίτι μου 3 μικρές, χαμηλές στέγες, 2 δίριχτες και μια μονόριχτη. Τα κεραμμυδια είναι απλά τοποθετημένα πάνω στα ξύλα της στέγης και η μοναδική μόνωση που υπάρχει, είναι η εξιλασμένη πολυστερίνη κάτω απο την πλάκα (αυτή που μπήκε όταν κατασκευαζόταν ο σκελετός. Νομίζω 5 εκατοστά πάχος έχει, σε αντίθεση με την τις πλάκες ενδιάμεσα, που πρεπει να έχουν 3 πόντους. Αν θυμάμαι καλά...). Τί μόνωση προτείνεις να βάλω κάτω απο τη στέγη...? Η πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση που μπορώ να φανταστώ, είναι να 'ξηλώσω' τα κεραμμύδια και να στρώσω κάτω, (πανω απο την πλάκα δηλαδή) 10 πόντους πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα....Απ΄οτι μου είπανε, καλύτερα πετροβάμβακα, γιατί δεν μουχλιάζει και δεν πιάνει ποντικια (υπάρχει λενε στην αγορά ψεκασμένος με καποιο φάρμακο, κατι τέτοιο τεσπά...). Εχεις να προτείνεις κατι καλύτερο....?
-
Η θερμογέφυρα που δημιουργεί ενα μπαλκόνι, ακυρώνεται ως ενα βαθμό, όταν υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση...??
@leonp....Για πες, τί κουφώματα εχεις βάλει....???
-
-
Νομίζω ότι υπάρχει το σωστό μέγεθος μόνωσης. Αν το παρακάνεις νομίζω η μόνωση λειτουργεί λιγότερο καλά.
@cruiser
Ευχαριστώ, κατάλαβα, εύκολο ήταν, περίμενα κάτι πολύ πιο δύσκολο.... -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Καλά όλα αυτά, αλλα δεν μπορώ να καταλαβω που μπορεί να υπάρξει υπερβολή στη μόνωση ενος κτιρίου, αν αυτή δεν επιβαρύνει παράδειγμα την όλη κατασκευή και δεν εκτινάσει το κόστος.... 10 φορές πάνω....?? (πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για Ελλάδα, που τη μόνωση τη χρειαζόμαστε χειμώνα-καλοκαίρι).@criuser....
-
Εχω στο σπίτι μου 3 μικρές, χαμηλές στέγες, 2 δίριχτες και μια μονόριχτη. Τα κεραμμυδια είναι απλά τοποθετημένα πάνω στα ξύλα της στέγης και η μοναδική μόνωση που υπάρχει, είναι η εξιλασμένη πολυστερίνη κάτω απο την πλάκα (αυτή που μπήκε όταν κατασκευαζόταν ο σκελετός. Νομίζω 5 εκατοστά πάχος έχει, σε αντίθεση με την τις πλάκες ενδιάμεσα, που πρεπει να έχουν 3 πόντους. Αν θυμάμαι καλά...). Τί μόνωση προτείνεις να βάλω κάτω απο τη στέγη...? Η πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση που μπορώ να φανταστώ, είναι να 'ξηλώσω' τα κεραμμύδια και να στρώσω κάτω, (πανω απο την πλάκα δηλαδή) 10 πόντους πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα....Απ΄οτι μου είπανε, καλύτερα πετροβάμβακα, γιατί δεν μουχλιάζει και δεν πιάνει ποντικια (υπάρχει λενε στην αγορά ψεκασμένος με καποιο φάρμακο, κατι τέτοιο τεσπά...). Εχεις να προτείνεις κατι καλύτερο....?
-
Η θερμογέφυρα που δημιουργεί ενα μπαλκόνι, ακυρώνεται ως ενα βαθμό, όταν υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση...??
To να βάλεις παραπάνω μόνωση από όση απαιτείται , απλά πετάς τα λεφτά σου . Υπάρχουν μελέτες που μπορούν να σου δείξουν την ανώτατη μόνωση που χρειάζεσαι , ανάλογα με την περιοχή , τον προσανατολισμό , την γειτονία με άλλα κτίρια κλπ. Αλλά η μόνωση απλά μειώνει τις απώλειες . Χρειάζεσαι όμως να έχεις αερισμό , αλλιώς θα πεθάνεις από το διοξείδιο που εκπνέεις . Επίσης χρειάζεσαι να βάλεις φωτοβολταικό γιά να έχεις μειωμένη κατανάλωση ενέργειας , επίσης σύγχρονο σύστημα γιά ζεστό νερό και άλλα πράγματα που θα σου πεί ένας μηχανικός .
- Σύμφωνα με αυτά που λές έχεις μόνωση , ανάμεσα στο περιβάλλον και στο εσωτερικό του κτιρίου . Ετσι δεν κάνεις τίποτα .
- Η θερμογέφυρα , είναι θερμογέφυρα και βέβαια ακυρώνεται από την κάθε είδους θέρμανση , απλά το πληρώνεις σε καύσιμο .
Τα κουφώματα σου να ελέγξεις . Πές μας τι έχεις . Επίσης τι καίς στην ενδοδαπέδια ? Πετρέλαιο ?
Η υπερβολική μόνωση αν στηρίζεται καλά , δεν έχει πρόβλημα , απλά πετάς τα λεφτά σου , σε αντίθεση ας πούμε με το σίδερο που πρέπει να έχει αναλογίες με το μπετό .
-
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
To να βάλεις παραπάνω μόνωση από όση απαιτείται , απλά πετάς τα λεφτά σου . Το κόστος το ανεφερα κι εγω παραπάνω.... Υπάρχουν μελέτες που μπορούν να σου δείξουν την ανώτατη μόνωση που χρειάζεσαι , ανάλογα με την περιοχή , τον προσανατολισμό , την γειτονία με άλλα κτίρια κλπ. ? Αλλά η μόνωση απλά μειώνει τις απώλειες . Χρειάζεσαι όμως να έχεις αερισμό , αλλιώς θα πεθάνεις από το διοξείδιο που εκπνέεις . Εεεμ...Μήπως υπερβάλλεις...? Επίσης χρειάζεσαι να βάλεις φωτοβολταικό γιά να έχεις μειωμένη κατανάλωση ενέργειας , επίσης σύγχρονο σύστημα γιά ζεστό νερό και άλλα πράγματα που θα σου πεί ένας μηχανικός . Ο,τι ήταν να γίνει criuser έγινε μέχρι το Δεκέμβριο του '09 που μπηκα στο σπίτι...Για νερό έχω μπόιλερ κάτω απο τον καυστήρα Φ.Α. Για φ/β, δεν παίζει σάλιο, ουτε για φωτογραφία τους να βάλω.
- Σύμφωνα με αυτά που λές έχεις μόνωση , ανάμεσα στο περιβάλλον και στο εσωτερικό του κτιρίου . Ετσι δεν κάνεις τίποτα .
- Η θερμογέφυρα , είναι θερμογέφυρα και βέβαια ακυρώνεται από την κάθε είδους θέρμανση , απλά το πληρώνεις σε καύσιμο. Χωρίς να είμαι ειδικός, εχω την υποψία πως είναι αλλιώς να πρεπει να θερμάνει κανείς το δάπεδό του με το ζεστό αερα του περιβάλλοντος το οποίο ζεσταινουν τα σώματα (προκειμένου να 'ακυρωθεί' η θερμογέφυρα) και αλλιώς να υπάρχουν μόνιμα 'ζεστοί' σωλήνες μέσα στο δάπεδο.
Τα κουφώματα σου να ελέγξεις . Πές μας τι έχεις . Επίσης τι καίς στην ενδοδαπέδια ? Πετρέλαιο ?
- Απο κουφώματα εχω τη σειρά ALBIO 109C της EXALCO, (με θερμοδιακοπή απλή, τωρα βλεπω έχει βγαλει και με πιο καλή) με 25 χιλ. διάκενο και κρυσταλλα ενεργειακά, πάχους 5χιλ το εξωτερικό και 4χιλ. το εσωτερικό.
- Ανάμεσα στους δρομικούς τοιχους μου, έχω βαλει μονωση 5 εκ. πετροβάμβακα κι 3 εκ. εξιλ. πολυστερίνη.
- Το καυσιμό μου είναι Φ.Α.
-
Ευχαριστω Criuser και Onyx!.Λοιπον μετρησα εξωτερικα γυρω γυρω το σπιτι και το εβγαλα 150,60 οσο και η αδεια. Ομως μεσα εκει περιλαμβανεται και το κλημακοστασιο που ειναι περι τα 8τμ και που πρεπει να αφαιρεθη ετσι? Μενουν περιπου 142. Η πραξη συστασης οριζ. ιδ γραφει 140,40 μαλλον θα ενοει καθαρο. Κοντα ειμαστε. Αρα τα 153 της ΔΕΗ θαναι λαθος? Αν ναι με βλεπω να τρεχω δημο ΔΕΗ εφορια για Ε9 γιατι 12τμ σημερα γραφουν φορους απο παντου. Συμφωνειτε σε ολα αυτα? Στο θεμα μονωσεις δεν παιζεστε. Εμαθα τοσα που λεω να ανοιξω μαγαζι με μονωτικες εργασιες.
-
Γιά το διοξείδιο , προφανώς υπερβάλλω , αλλά αν δεχθούμε ότι έχουμε ένα απόλυτα μονωμένο σπίτι που δεν αερίζεται , τότε προφανώς σε βάθος χρόνου θα πάθεις ασφυξία , από το ίδιο σου το διοξείδιο που εκπνέεις .
Εχεις πολύ καλές μονώσεις , αλλά και ψιλουπερβολικές . Μιά χαρά θα ήσουν και με λιγότερα .
Αλλά γιά να σε τσιγκλίσω λιγάκι , οι μαρμάρινες ποδιές που είναι κάτω από τα κουφώματα , είναι κομμένες ώστε να έχουν θερμοδιακοπή ? Η τα κουφώματα πατάνε πάνω στις ποδιές με θερμομονωτικό υλικό , ή τα αλουμίνια πατάνε πάνω στην ενιαία μαρμαροποδιά ? Αν συμβαίνει αυτό , έχεις θερμογέφυρα .Μην σε τρελλαίνει όμως , στο λέω απλά γιά να δείς ότι αλλιώς βλέπει τα πράγματα ένας ειδικός .
Πιό φτηνά όμως θα σου ερχόταν ένας έμπειρος μελετητής που θα σε καθοδηγούσε σωστά .
Πάντως να το χαίρεσαι το σπίτι σου .
Η ενδοδαπέδια είναι καλή λύση . Εχει όμως ένα πρόβλημα στην Ελλάδα . Εχουμε τεράστιες αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία μέσα σε 1-2 μέρες , ενώ η ενδοδαπέδια έχει αδράνεια 36-48 ωρών . Δηλαδή μπορεί να μην προλάβεις να ζεστάνεις το σπίτι σε ένα απότομο κρύο διάρκειας 48 ωρών και όταν ζεσταθεί , να έχεις έξω ήλιο και 25 βαθμούς και να ανοίγεις παράθυρα .
Οτι γράφει η σύσταση φίλε μου . Αυτός είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας σου .
-
περι ενδοδαπεδιας:
υπαρχει 'ενδο'δαπεδια κ 'υπο'δαπεδια? Δηλαδη συστημα που μπαινει μεσα την πλακα (στα μπετα), που ειμαι σιγουρος οτι εχω δει σε ΠΑΛΙΕΣ φωτογραφιες, κ συστημα που μπαινει πανω απο την πλακα κ κατω απο το παρκε/πλακακια/'πατωμα' ?
-
Mέσα στην πλάκα δεν μπαίνει ΠΟΤΕ . Αλλη η δουλειά της πλάκας που πρέπει να είναι ολόσωμη και άλλη της θέρμανσης που μπαίνει πάνω από την πλάκα . Η ενδοδαπέδια μετά το στρώσιμο σε κανάλια ενσωματώνεται σε ενιαίο στρώμα θερμομπετόν πάχους 8 εκ και μάλλον εκεί μπερδεύτηκες . Αλλά είναι άλλο μπετόν από την πλάκα .
-
Η ενδοδαπέδια είναι καλή λύση . Εχει όμως ένα πρόβλημα στην Ελλάδα . Εχουμε τεράστιες αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία μέσα σε 1-2 μέρες , ενώ η ενδοδαπέδια έχει αδράνεια 36-48 ωρών . Δηλαδή μπορεί να μην προλάβεις να ζεστάνεις το σπίτι σε ένα απότομο κρύο διάρκειας 48 ωρών και όταν ζεσταθεί , να έχεις έξω ήλιο και 25 βαθμούς και να ανοίγεις παράθυρα .
Σωστό, αν και η αδράνεια δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλη και υπάρχουν τρόποι να την περιορίσεις.
Έχω ζήσει με ενδοδαπέδια επί 25 χρόνια, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η απουσία σωμάτων που μεγαλώνει κατά πολύ τον εκμεταλεύσιμο χώρο για κάθε κατοικία. -
Γίνεται όμως να έχεις ζέστη για 2 ώρες το πρωί και για 6-7 ώρες το απόγευμα;
Όχι μεγάλες διαφορές, πχ 23 βαθμούς νυκτερινή θερμοκρασία και 26 βαθμούς ημερήσια. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι μεγάλες διαφορές, πχ 23 βαθμούς νυκτερινή θερμοκρασία και 26 βαθμούς ημερήσια.Κάτι γίνεται με ρυθμίσεις, αλλα οι αυξομειώσεις δεν είναι ακαριαίες όπως σε ένα συμβατικό σύστημα. Από την εμπειρία μου όμως η κατανάλωση δεν διαφέρει από θέρμανση με σώματα.
-
Mέσα στην πλάκα δεν μπαίνει ΠΟΤΕ . Αλλη η δουλειά της πλάκας που πρέπει να είναι ολόσωμη και άλλη της θέρμανσης που μπαίνει πάνω από την πλάκα . Η ενδοδαπέδια μετά το στρώσιμο σε κανάλια ενσωματώνεται σε ενιαίο στρώμα θερμομπετόν πάχους 8 εκ και μάλλον εκεί μπερδεύτηκες . Αλλά είναι άλλο μπετόν από την πλάκα .Προφανως εκει μπερδευτηκα. Αλλη ερωτηση λοιπον: γινεται να μπει 'υπο'δαπεδια θερμανση, υπο την εννοια οτι τα θερμαντικα σωματα/σωληνες ειναι ακριβως απο κατω απο το δαπεδο στο οποιο παταμε? Ετσι η αδρανεια θα ειναι πολυ μικρη κ η θερμανση αμεση.
Ή ΠΡΕΠΕΙ να 'εμβαπτιζονται' οι θερμαντικοι σωληνες σε καποιο θερμομπετον που αναφερεις πιο πανω, κ αυτο προκαλει την αδρανεια στη θερμανση/αποθερμανση?
Αν πχ υπαρχει το παρακατω συστημα με τη κοκκινη αυτη βαση που βλεπω:
δεν μπορει ακριβως απο πανω να μπει το δαπεδο? Σε αλλη φωτο φαινεται να πεφτει η κολλα πλακιδιων αμεσως πανω σε αυτο κ τα πλακακια απο πανω. Μηπως αυτο αφορα ηλεκτρικα συστηματα (ενα πλεγμα αντιστασεων που μπαινει κατω απο το πατωμα κ ζεσταινεται με ρευμα)? Σε περιπτωση παρκε τι γινεται?
-
Κανονικά, πανω απο αυτο που βλέπεις, πέφτει το θερμομπετόν. Κολλά κι απευθείας πλακάκι έχει κάποια προβληματα. Θα χρειαστείς ΠΟΛΛΑ κιλά κολλα κατ΄αρχήν (περιττό βάρος στην πλάκα+πολλά λεφτά).Βεβαια, μπορείς να αποφύγεις αυτά που εχω στην παρένθεση, μειώνοντας την κολλα, αλλα θα περπατάς στα πολύ μαλακά και τα πλακάκια θα χοροπηδάνε, οι αρμοί μεταξύ τους θα πανε περίπατο, οι δε συστολοδιαστολές, δε μπορώ να φανταστώ τί θα κάνουν.
-
Oυσιαστικά υποδαπέδια είναι η θέρμανση . Απλά μπαίνει το θερμομπετόν και καλύπτει τις σωλήνες και πάνω σε αυτό μπαίνει το δάπεδο . Οι ενδοδαπέδιες που δουλεύουμε εμείς έχουν αε αυτό το κόκκινο , που είναι κίτρινο , ενσωματωμένη θερμομόνωση από κάτω , ώστε η ζέστη να πηγαίνει μόνο προς τα πάνω .
Το σύστημα δουλεύει καλά . Η αδράνεια όμως είναι γιατί το νερό δεν ζεσταίνεται πάνω από 40 βαθμούς και εκεί είναι η οικονομία , αλλά έτσι και αργεί να αποδώσει στην αρχή . Η ίδια η ενδοδαπέδια αν αντί γιά πετρέλαιο έχουμε αντλία θερμότητας , μπορεί το καλοκαίρι σε συνδυασμό με ένα αφυγραντήρα να κάνει και δροσισμό .
Η θέρμανση που βγαίνει πάνω από το δάπεδο , δεν θέλουμε να είναι πάνω από 28 βαθμούς γιατί πρέπει να έχει διαφορά με την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος , ώστε να έχουμε εκφόρτιση από το σώμα πρός το δάπεδο .
Το καλοκαίρι έχουμε θερμοκρασια 19 βαθμούς στην σωλήνα .
Το μόνο πρόβλημα της ενδοδαπέδιας , είναι ότι σε νότιες περιοχές , δεν μπορεί να αποδώσει γιατί δεν χρειάζεσαι συνέχεια θέρμανση .
Τώρα δουλεύουμε σε λύσεις με καινούργιες αντλίες θερμότητας , χωρίς αντίσταση που θα μπορούν να αντικαταστήσουν παλιές εγκαταστάσεις με πλήρη αυτονομία ανά διαμέρισμα , ώστε κάθε σπίτι να είναι εντελώς αυτόνομο , χωρίς πάγια κλπ και με καταναλώσεις 3-5 φορές χαμηλότερες από το πετρέλαιο και το αέριο .
-
πολυ καλες οι πληροφοριες cruiser. Να ρωτησω ομως, αν και μεσ την οικοδομη, δεν εχω ιδεα σχετικα. Σε υφισταμενη οικοδομη τί ύψος θα μπορούσαμε το ελαχιστο να 'ανεβουμε' για να τοποθετηθει αυτή? Το κοστος αυτής πάει ανα τετραγωνικό? Οι αντλίες θερμότητας ειναι, με αλλα λόγια, κλιματιστικα πολύ καλης απόδοσης?
-
Σε υφιστάμενη οικοδομή χρειαζομαστε περίπου 10 εκ γιά ενδοδαπέδια . Αν κάνεις μεγάλη ανακαίνιση με νέα υδραυλικά και δάπεδα μπορείς να ξηλώσεις τα υπάρχοντα και έτσι να ανέβεις γύρω στους 3 πόντους .
Η αντλία θερμότητας που λέω είναι μεν της ίδιας αρχής με τα κλιματιστικά , αλλά δουλεύουν με άλλο τρόπο .
Μετά το πάσχα θα βγάλουμε ένα φυλλάδιο με μετρήσεις μιάς τυπικής κατοικίας και θα έχουμε θέμα γιά συζήτηση .
Μιά λύση γιά ψάξιμο είναι αυτό
http://energycalc.daikinaltherma.eu/greece_el
αλλά επειδή αυτοί είναι μόνο έμποροι , όπως και οι πωλητές τους δεν μπορούν να σε καθοδηγήσουν ακριβώς .Τυπικά χρειάζεσαι επίσκεψη μηχανολόγου στο σπίτι σου , όπου πρέπει να αποτυπωθεί να βγούν οι ανάγκες σου και να βρεθεί η βέλτιστη λύση , κάτι που κανένα μαγαζί δεν το κάνει . Ετσι δεν μπορείς να έχεις τιμή ανά τμ , αφού όλα βγαίνουν μέσα από μιά σοβαρή μελέτη που σήμερα στης ακρίβειας τον καιρό , είναι το σημαντικότερο πράγμα , αφού μιά λάθος μελέτη , είτε θα σου βγάλει ακριβές συσκευές , είτε πανάκριβο κόστος λειτουργίας .
-
Εχεις πολύ καλές μονώσεις , αλλά και ψιλουπερβολικές . Μιά χαρά θα ήσουν και με λιγότερα .
http://imageshack.us/photo/my-images/821/31182917.png/
Eντελώς απλοϊκό σχεδιο. Με τις κόκκινες διαγραμμίσεις είναι το δικό μου. Ανατολικά, είναι ο γείτονας με τον οποίο εφάπτομαι (εξ' ολοκληρου απο εκεινη την πλευρά). Βόρεια είναι 3 οικοπεδα στη σειρά. Το εφαπτόμενο με μένα είναι γνωστού κι εκτος απροοπτου, για τα επομενα 20 χρόνια μου εχει πει, πως δεν πρόκειται να κτίσει ή να το αξιοποιήσει. Το έχει για το παιδί του που είναι 5 χρονών....Δυτικά, είναι δρόμος, όπως και νότια. Μαλλον χρήσιμες είναι οι μονωσεις, γιατί γενικά, με εξαίρεση την Ανατολή, είμαι ακάλυπτος....!
Αλλά γιά να σε τσιγκλίσω λιγάκι , οι μαρμάρινες ποδιές που είναι κάτω από τα κουφώματα , είναι κομμένες ώστε να έχουν θερμοδιακοπή ? Η τα κουφώματα πατάνε πάνω στις ποδιές με θερμομονωτικό υλικό , ή τα αλουμίνια πατάνε πάνω στην ενιαία μαρμαροποδιά ? Αν συμβαίνει αυτό , έχεις θερμογέφυρα .
Οντως, τα κατάφερες να με τσιγκλίσεις....!! (είχα μια ελπίδα οτι δε θα το ανέφερες....).Μόνο που προηγήθηκε ενα βιντεάκι στο νετ που είδα πέρυσι κι εδειχνε ακριβώς κομμένες μαρμαροποδιές, τις οποίες κοιτουσα σα χαζός στην αρχή. Το facepalm, ήρθε μετά απο λίγο όταν αντιληφθηκα τη χρησιμότητά τους και το γεγονός οτι μου είχε διαφύγει όταν έκανα το σπίτι μου...!!
Μην σε τρελλαίνει όμως , στο λέω απλά γιά να δείς ότι αλλιώς βλέπει τα πράγματα ένας ειδικός.
Δεν αμφιβάλλω για το πώς τα βλέπει. Αμφιβάλλω για το πόσο θέλει να αποκαλύψει, τί ειναι αυτά που βλέπει....
Πιό φτηνά όμως θα σου ερχόταν ένας έμπειρος μελετητής που θα σε καθοδηγούσε σωστά .
Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν φίλε μου τωρα πια....!! Ειδικά σε ανθρωπους που παρέχουν υπηρεσίες. Οι περισσότεροι, αντι να επενδύσουν σε βάθος χρόνου και στο όνομά τους, (γιατί αυτό πουλάνε πάνω απ΄όλα, τις γνωσεις ή τις έχουν ή οχι), και να χτίσουν πανω σ΄αυτό, κοιτάνε τις αρπαχτές.Είχα αρχ. μηχανικό απο τους καλύτερους στην περιοχή μου, με αξιόλογο εργο και παρουσια ετών εδω, γνωστό μου απο το 1994 και δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον τελικά, περα απο τα τυπικά. Τα της μόνωσης-θέρμανσης και αλλα πολλά, τα ανέλαβα μόνος μου και με πολύ προσωπική προσπάθεια τα υλοποιησα.
Πάντως να το χαίρεσαι το σπίτι σου . Σ΄ευχαριστώ για την ευχή, αλλα το μόνο που χαιρομαι τα τελευταία χρόνια, είναι η υγεία μου (στο βαθμό που την έχω) και η οικογένειά μου. Ολα τ΄αλλα, δε μετράνε, η ψυχολογία δεν επιτρέπει 'χαρές'....
Επειδή αυτό συνέβει τις τελευταίες κιόλας μέρες (και παλιότερα βεβαια), μπορώ υπεύθυνα να πω απο προσωπική πείρα οτι δεν ισχύει το παραπανω. Η υποψία μου είναι πως αυτό που περιγράφεις, ισχύει για ελλειπώς μονωμένα κτίρια....Συνεπώς κι εδω εχουμε ακόμη μια περιπτωση που η καλή μόνωση μονο καλό μπορεί να κάνει. το ψιλοεξηγώ και παρακάτω...
Όχι μεγάλες διαφορές, πχ 23 βαθμούς νυκτερινή θερμοκρασία και 26 βαθμούς ημερήσια.Κάτι γίνεται με ρυθμίσεις, αλλα οι αυξομειώσεις δεν είναι ακαριαίες όπως σε ένα συμβατικό σύστημα. Από την εμπειρία μου όμως η κατανάλωση δεν διαφέρει από θέρμανση με σώματα.
Προσωπικά το καλοριφέρ δεν το σβήνω ποτέ το χειμώνα. Το πρωί, ΑΝ και όταν λείπουμε όλοι, βαζω τον κεντρικό θερμοστάτη στους 20 βαθμούς. Οταν επιστρέφω το μεσημέρι, το σπίτι μπορεί να έχει 21 βαθμούς. Αν αισθανθώ κρύο, τον ανεβάζω στους 22 και σε μισή ώρα εναν βαθμό τον ανεβάζει...Παραπανω ζεστη δε χρειάστηκα ποτέ και κυριως η συζυγος που είναι κλασικά κρυουλιάρα.....Το ίδιο ισχύει και το βράδυ...Μόνιμα στους 21 βαθμούς, εκτος απο τα υπνοδωμάτια που αν έχει παγωνιά εξω ανεβαζω τους θερμοστάτες στους 23-24...(εχω σε όλους τους χώρους). Εκει είναι και το 'προβλημά' μου criuser και θέλω εξτρα μονωση πάνω στην πλάκα που έλεγα στο πρωτο πόστ. Αντιστοιχο προβλημα ζεστης εχω και το καλοκαίρι....
Το μόνο αρνητικό της ενδοδαπέδιας που βρίσκω εγω, είναι περιπου αυτό που λεει ο angel rabbit παραπανω. Αν για κάποιο λόγο θελήσω να δώσω ΕΝΤΑΣΗ στη θερμανση απότομα και χρειαστώ άμεσο αποτέλεσμα, αυτό δε γίνεται.
Παντως, ιδανικά η ενδοδαπέδια νομίζω λειτουργεί με αριστη μόνωση. -
Η άριστη μόνωση βοηθάει το ίδιο κάθε είδους προσπάθεια θέρμανσης ή ψύξης....
-
Μια ερώτηση για τους φίλους μηχανικούς, εργολάβους, αρχιμαστόρους του forum.
Υπάρχει εμπειρία με τη συγκεκριμένη εταιρεία;
http://www.grizas.gr/ -
Οι εταιρείες είναι απλοί έμποροι . Πριν κάνετε κάτι στο σπίτι σας , συμβουλευτείτε έναν αρμόδιο και αυτός είναι ένας έμπειρος μηχανικός . Σε όλο τον κόσμο αυτό είναι αυτονόητο . Τώρα πρέπει να γίνει και εδώ που το να πετάς λεφτά στον αέρα , είναι πλέον πανάκριβο σπορ .
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ