-
[quote='test'][quote='ratanplan']Εγω δεν ξερω να σου πω ακριβως τιμη, αλλα αν ανοιξεις την ΧΕ θα δεις σπιτια σε Αγ. Παντελεημωνα κλπ (πολυ πιο χαλια περιοχες απο την δικη σου) να πωλουντε 1000 με 1300
-
Ο θείος μου μένει στα Κάτω Πατήσια και αγόρασε πέρυσι δύο θέσεις σε υπόγειο πάρκινγκ προς [b]15000
-
Κλειστα παρκιν στην Καισαριανη πωλουντε 15 με 20 χιλιαρικα
-
Και στη Νέα Σμύρνη 15000
-
Μερικοί εργολάβοι σου λένε πουλάω 2500 το τμ + πάρκινγκ άρα 150 +15 =165.000
Άλλοι απλά σου λένε 2750 το τμ και το διαμέρισμα διαθέτει πάρκινγκ + αποθήκη+ κτλ κτλ...Πρόκειται για το ίδιο πράγμα...Πάντως η τιμή των 165.000 φαίνεται λογική...Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε διαμέρισμα έχει ένα σωρό ιδιαιτερότητες - θετικές ή αρνητικές - οι οποίες εν τέλει θα καθορίσουν την τελική τιμή...Αυτές δεν τις ξέρουμε εν προκειμένω γι αυτό και εδώ λέμε απλώς μια τιμή έτσι για να την έχεις ως μπούσουλα...
-
Να ρωτησω κατι οποιον γνωριζει απο καλοριφερ και τα συναφη:
Γιατι καποια θερμαντικα σωματα του σπιτιου μου(οχι ολα) χρειαζονται καθημερινα εξαέρωση;;Και γιατι αντιθετως ο γειτονας μου απο κατω δεν εκανε εξαερωση καθολου φετος;
-
Μονοκατοικία ή πολυκατοικία; Το κύκλωμα είναι υπό πίεση ή έχει δεξαμενή;
-
Πολυκατοικια, υπο πίεση (αν καταλαβα σωστα τι ρωτας).
-
Παιδιά, νεόχτιστο διαμέρισμα ~ 70 τ.μ., με αποθήκη και γκαράζ (όχι υπόγειο, αλλά κάτω και μέσα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος) στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, δίπλα σχεδόν στην πανεπιστημιούπολη στην Καισαριανή, πόσο περίπου κοστολογείται?? Εγώ υπολόγιζα ~ 3.000/τ.μ. Είναι υπερβολικό?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να ρωτησω κατι οποιον γνωριζει απο καλοριφερ και τα συναφη:Γιατι καποια θερμαντικα σωματα του σπιτιου μου(οχι ολα) χρειαζονται καθημερινα εξαέρωση;;Και γιατι αντιθετως ο γειτονας μου απο κατω δεν εκανε εξαερωση καθολου φετος;
Χαμηλή πίεση νερού.
Ίσως έχει κολλήσει η βαλβίδα, το παθαίνουν συχνά στην αρχή της σεζόν. Μια σφυριά κι έρχεται στα συγκαλά της. -
Μπορεί να έχουν αέρα τα καλοριφέρ του γείτονα από κάτω και επειδή δεν κάνει εξαέρωση, να ανεβαίνει λίγος αέρας κάθε μέρα στα δικά σου. Αυτός που είναι επάνω κάνει πιο συχνά εξαέρωση.
Κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορεί να έχουν αέρα τα καλοριφέρ του γείτονα από κάτω και επειδή δεν κάνει εξαέρωση, να ανεβαίνει λίγος αέρας κάθε μέρα στα δικά σου. Αυτός που είναι επάνω κάνει πιο συχνά εξαέρωση.Κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική.
Αυτό ακριβώς, γιαυτό ρώτησα αν είσαι σε πολυκατοικία.
Η άτιμη η από κάτω ποτέ δεν εξαερώνει σωστά, και είμαι συνέχεια με την πεταλούδα στο χέρι.
-
Eνα σωμα καλοριφερ κανει συνεχως θορυβο (σαν να τρεχει νερο )κανω εξαερωση συνεχως αλλα ο θορυβος συνεχιζεται .
Το σπιτι ειναι μεζονετα κ το σωμα καλοριφερ στον επανω οροφο . -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπορεί να έχουν αέρα τα καλοριφέρ του γείτονα από κάτω και επειδή δεν κάνει εξαέρωση, να ανεβαίνει λίγος αέρας κάθε μέρα στα δικά σου. Αυτός που είναι επάνω κάνει πιο συχνά εξαέρωση.
Κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική.
Αυτό ακριβώς, γιαυτό ρώτησα αν είσαι σε πολυκατοικία.
Η άτιμη η από κάτω ποτέ δεν εξαερώνει σωστά, και είμαι συνέχεια με την πεταλούδα στο χέρι.
Χτύπα της μια μέρα την πόρτα και πες της:
'Γειά σας! Να σας εξαερώσω τα σώματα; ' -
Το έκανα.
Και κόντεψε να καλέσει την αστυνομία.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Eνα σωμα καλοριφερ κανει συνεχως θορυβο (σαν να τρεχει νερο )κανω εξαερωση συνεχως αλλα ο θορυβος συνεχιζεται .
Το σπιτι ειναι μεζονετα κ το σωμα καλοριφερ στον επανω οροφο .Κλείσε λίγο-λίγο τις βάνες μέχρι να σταματήσει να ακούγεται. Αν είναι ζεστό μετά από 1 ώρα είσαι τυχερός, αλλιώς θα τις ανοίξεις λίγο και θα ακούς το νερό να τρέχει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το σπιτι ειναι μεζονετα κ το σωμα καλοριφερ στον επανω οροφο .Κλείσε λίγο-λίγο τις βάνες μέχρι να σταματήσει να ακούγεται. Αν είναι ζεστό μετά από 1 ώρα είσαι τυχερός, αλλιώς θα τις ανοίξεις λίγο και θα ακούς το νερό να τρέχει.
Leonp.
Δεν καταλαβα , ολες τις βανες η μονο του συγκεκριμενου σωματος και γιατι .
Να σταματησω τον θορυβο θελω , ειναι βλεπεις το δωματιο που κοιμαμαι κ την νυχτα ειναι πολυ ενοχλητικο . -
μηπως γνωριζει καποιος για τον κλασσικο σοβα λεπτομερειες χρησης του?
δηλαδη σε τι αναλογια πρεπει να μπουν τα υλικα: νερο , αμμος , τσιμεντο ασβεστης καθως κ ποσες στρωσεις πρεπει να κανεις για να φτασεις στο τελικο αποτελεσμα? -
Οι γονείς μου προτίθενται να αγοράσουν ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα -είναι ήδη κάτοχοι πρώτης κατοικίας. Η τιμή του είναι 175000. Θα δώσουν 115000 και τα υπόλοιπα 60000 με δάνειο. Προκειμένου να γλιτώσουν τη φορολογική επιβάρυνση (κάπου 12-13 χιλιάδες), μιας και ειναι 2η κατοικία, σκέφτονται να το αγοράσουν στο όνομά μου ή σε κάποιο από τα αδερφιά μου. Έστω ότι το παίρνω εγώ . Αν στο μέλλον θελήσω να αγοράσω μεγαλύτερο θα μπορώ να πληρώσω την εφορία για το μικρό τότε και να πάρω το μεγάλο χωρίς να επιβαρυνθώ με τους φόρους 2ης κατοικίας; Μήπως θα μπορώ να το παραχωρήσω σε έναν αδερφό; Υπάρχει επιβάρυνση και τι μεγέθους;
Δεν κάνω φορολογική δήλωση. Μπορώ να πάρω στεγαστικό δάνειο με εγγυητές τους γονείς μου, έτσι ώστε να φανεί ότι το αγοράζω εγώ; Το υπόλοιπο ποσό της αντικειμενικής αξίας, κάπου 55000, (η αντικειμενική είναι συνολικά γύρω στις 115000) πως μπορεί να δικαιολογηθεί; Μήπως με δωρεές από τους γονείς μου; Υπάρχει κάποια επιβάρυνση σε όλα αυτά;
Συγγνώμη για το κατεβατό. -
Ο χρήστης nomikosas έγραψε:
μηπως γνωριζει καποιος για τον κλασσικο σοβα λεπτομερειες χρησης του?
δηλαδη σε τι αναλογια πρεπει να μπουν τα υλικα: νερο , αμμος , τσιμεντο ασβεστης καθως κ ποσες στρωσεις πρεπει να κανεις για να φτασεις στο τελικο αποτελεσμα?Εμπειρικά τα βάζω βασικά, αναλογίες θα βρεις πάνω στα τσουβάλια του τσιμέντου αλλά και σε όποιον μαντρά ψωνίσεις θα σου πει.
Η πρώτη (και μεγαλύτερη) στρώση γίνεται με χοντρή άμμο για σοβάτισμα, ασβέστη και τσιμέντο. Περισσότερο τσιμέντο κάνει το σοβά πιό σκληρό, ο ασβέστης μπαίνει για να τον κάνει πιό 'πλαστικό'. Αυτή η στρώση καλύπτει όλες τις ατέλειες και είναι η πιο σημαντική.
Η τελική (λευκή και πολύ λεπτή) στρώση γίνεται με μαρμαρόσκονη και ασβέστη και τρίβεται με φενιζόλ (κ λίγο νερό).
Τι θέλεις να φτιάξεις; Και γιατί δεν πηγαίνεις στους έτοιμους σοβάδες;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ