-
Θα τρελαθώ!!!!!!
Για μεταβίβαση ακινήτου (νεόδμητου - σε οικόπεδο με αντιπαροχή), μου ζητάνε:
-φορολογική ενημερότητα (οκ, εύκολο)
-ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ με το αριθμό μητρώου του εργολάβου σύμφωνα με το Φ21/116/2000, απο το ΙΚΑ της περιοχής της πολυκατοικίαςΤι είναι αυτό το τελευταίο??????? Εγώ σαν οικοπεδούχος πρέπει να αποδείξω ότι ο εργολάβος δεν χρωστάει??????
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εγώ σαν οικοπεδούχος πρέπει να αποδείξω ότι ο εργολάβος δεν χρωστάει??????Ναι. Και ΑΝ χρωστάει πρέπει εσύ (σαν οικοπεδούχος) να τα πληρώσεις.
-
OK, και επειδή υπάρχουν 4 οικοπεδούχοι (δεν πλούτισα ακόμα ), πρέπει να πάνε και οι τέσσερις!!
Αθάνατο Ελληνικό κράτος!!!
-
Εαν κάνεις φόνο.. μετά από λίγο καιρό παραγράφεται..
Εαν χρωστάς στο δημόσιο.... θα κυνηγίσουν και τα εγγόνια σου για να τα πάρουν..
-
Ελπίζω μόνο στο ΙΚΑ να μην ζήσω το γνωστό σενάριο καθυστέρησης δύο ωρών και μετά της είσπραξης του γνωστού 'ααα...δεν έχετε το έγγραφο ΧΥΖ, θεωρημένο απο την ΔΟΥ ΦΧΨ, που θα πάρετε αφού συμπληρώσετε υπεύθυνη δήλωση ΚΛΜ σε συμβολαιογράφο'.
-
το ΙΚΑ θέλει τον εξής τρόπο.
Παίρνεις ένα τηλέφωνο, εξοπλισμένος με όοοση υπομονή διαθέτεις μέχρι να το σηκώσουν, κάνεις την απορία σου, σε παραπέμπουν αλλού κτλ, και όταν έρθει εκείνη η άγια ώρα να μιλήσεις με το σωστό άνθρωπο, τότε σημειώνεις το όνομά του και ό,τι σου πει.Συνήθως είναι πιο ευγενικοί απ το τηλέφωνο, ειδικά πρωί...
Το επόμενο πρωί πας, τον βρίσκεις, του λες είμαι ο τάδε και γλιτώνεις το 2ωρο που έλεγεςΌσες φορές κι αν το δοκίμασα, σε οποιαδήποτε υπηρεσία, γλίτωσα...μεροκάματα ολόκληρα!!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Θα τρελαθώ!!!!!!Για μεταβίβαση ακινήτου (νεόδμητου - σε οικόπεδο με αντιπαροχή), μου ζητάνε:
-φορολογική ενημερότητα (οκ, εύκολο)
-ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ με το αριθμό μητρώου του εργολάβου σύμφωνα με το Φ21/116/2000, απο το ΙΚΑ της περιοχής της πολυκατοικίαςΤι είναι αυτό το τελευταίο??????? Εγώ σαν οικοπεδούχος πρέπει να αποδείξω ότι ο εργολάβος δεν χρωστάει??????
μπορει να την βγαλεις και απο κεπ...εχουν τελευταια αποκτησει ηλεκτρονικη προσβαση και βγαζουν αυθημερον ασφαλιστικη ενημεροτητα. Το προβλημα ειναι οτι θα πρεπει να εχεις εξουσιοδοτηση απο τον εργολαβο αφου αφορα τον ιδιο...
και η φορολογικη βγαινει αυθημερον απο το κεπ -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τελικα ο ΟΤΕ ειναι πολυ απατεωνια.
εκανα αιτηση αρχες σεπτεμβρη κ μου ειπαν μετα την κοστολογηση κ την εξοφληση το πολυ σε 20 μερες θα ειχα γραμμη.
η κοστολογηση εγινε κ η προεξοφληση κοστους 2χ.ε.ελαβε τελος τις 17 σεπτεμβρη.
ακομα περιμενω..
μια δεν εχουν κολωνες,μια το συνεργειο εχει προβλημα,μια ο υπεθυνος λειπει σε αδεια κτλ κτλ..
..20 μερες..'Ειναι σε κρουαζιερα τωρα, δεν αδειαζουν.... και εσυ εισαι στο αμπαρι και δεν σε ακουν ' που λεει κια ο Βουρλουμης.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τελικα ο ΟΤΕ ειναι πολυ απατεωνια.
εκανα αιτηση αρχες σεπτεμβρη κ μου ειπαν μετα την κοστολογηση κ την εξοφληση το πολυ σε 20 μερες θα ειχα γραμμη.
η κοστολογηση εγινε κ η προεξοφληση κοστους 2χ.ε.ελαβε τελος τις 17 σεπτεμβρη.
ακομα περιμενω..
μια δεν εχουν κολωνες,μια το συνεργειο εχει προβλημα,μια ο υπεθυνος λειπει σε αδεια κτλ κτλ..
..20 μερες..Εμένα φίλε την περιοχή μου την είχαν δώσει εργολαβία σε ένα Αλβανό και περίμενα ένα μήνα για να βάλω το τηλέφωνο γιατί ο τύπος την είχε κοπανήσει και δεν μπορούσε να μπει άλλος εργολάβος λέει..........................
-
Για σοβαντισμα και γκρο μπετο στο υπογειο του σπιτιου, ο εργολαβος μου ζηταει:
Σοβαντισμα 2250 (με μηχανη)
Γκρο μπετα 650
Grand total 2900
(τα παραπανω δεν ειχαν υπολογιστει στην αρχικη τιμη του σπιτιου κατοπιν συμφωνιας)Το υπογειο ειναι 60 τμ
Τα ενσημα τα πληρωνει αυτος
Τα μετρα για το σοβα τα υπολογιζει 170 (?) δηλ. 13,2 €/τμΚαι τα μετρα και τα χρηματα μου φαινονται πολλα. Σημερα θα μετρησω ακριβως τα μετρα ο ιδιος.
Παρακαλω, οποιος ξερει, να γραψει τιμες για σοβα/γκρο μπετο, ωστε να καταλαβω αν η τιμη ειναι νορμαλ, ακριβη ή εξωφρενικη (οπως υποψιαζομαι).
Ευχαριστω
-
Σημαντική και υπερ-επειγουσα ερώτηση:
Έχω φτάσει στο παραπέντε για να πάρω ρεύμα και ο κατασκευαστής μου ζητάει εκτός από τα έξοδα σύνδεσης του ρολογιού της ΔΕΗ (ρολόι, παράβολο, εγγύηση ), όλα τα έξοδα των δικών του κατασκευών για να φτάσει το ρεύμα στο δρόμο. Αυτό δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο, ενώ στη λίστα (συγγραφή) υποχρεώσεων του αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης (εγώ) αναλαμβάνει μόνο την σύνδεση στην ΔΕΗ.
Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση στο παρελθόν και το σημαντικότερο, εκβιάζει ότι αν δεν πληρωθούν, δεν μου δίνει το χαρτί για το ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΤΕ και την αποχευτευση αλλά τα ποσά είναι μικρά.
Ωστόσο εγώ πληρώνω το δικό μου ποσοστό, αφού το έχει μοιράσει σε όλες τις ιδιοκτησίες.Σημερα θα μπει κοινός δικηγόρος για να το ψάξει. Γνώμες ή εμπειρίες?
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:rant:Έτσι ακριβώς!
Την τρομερή εμπειρία που είχα με αυτόν τον κατασκευαστή, θα σας την γράψω αναλυτικά μόλις ηρεμήσω για μην πάθετε ότι πέρασα εγώ! -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Παρακαλω, οποιος ξερει, να γραψει τιμες για σοβα/γκρο μπετο
Για γκρο μπετό που ξερω...μαζι με τα υλικά και την πρέσσα ειναι κοντα στα 100 ευρώ/κυβικό.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σημαντική και υπερ-επειγουσα ερώτηση:Έχω φτάσει στο παραπέντε για να πάρω ρεύμα και ο κατασκευαστής μου ζητάει εκτός από τα έξοδα σύνδεσης του ρολογιού της ΔΕΗ (ρολόι, παράβολο, εγγύηση ), όλα τα έξοδα των δικών του κατασκευών για να φτάσει το ρεύμα στο δρόμο. Αυτό δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο, ενώ στη λίστα (συγγραφή) υποχρεώσεων του αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης (εγώ) αναλαμβάνει μόνο την σύνδεση στην ΔΕΗ.
Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση στο παρελθόν και το σημαντικότερο, εκβιάζει ότι αν δεν πληρωθούν, δεν μου δίνει το χαρτί για το ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΤΕ και την αποχευτευση αλλά τα ποσά είναι μικρά.
Ωστόσο εγώ πληρώνω το δικό μου ποσοστό, αφού το έχει μοιράσει σε όλες τις ιδιοκτησίες.Σημερα θα μπει κοινός δικηγόρος για να το ψάξει. Γνώμες ή εμπειρίες?
Η συνηθης πρακτικη ειναι να πληρωνεις μόνο την συνδεση με την ΔΕΗ ή κατοπιν συμφωνιας ουτε καν αυτην,εγω δεν ειχα πληρωσει.
Τωρα δεν ξερω εαν ο εργολαβος θεωρει οτι μπορει να παιζει με τις λεξεις οταν μιλαει για 'συνδεση με την ΔΕΗ',οπου αν το παρεις κυριολεκτικα ειναι ασαφες και ισως εκει 'παταει' (σε σαθρο ομως εδαφος),πρεπει να δεις πως ακριβως αναφερεται στο κείμενο.
-
[quote='kantoniou']Για σοβαντισμα και γκρο μπετο στο υπογειο του σπιτιου, ο εργολαβος μου ζηταει:
Σοβαντισμα 2250 (με μηχανη)
Γκρο μπετα 650
Grand total 2900
(τα παραπανω δεν ειχαν υπολογιστει στην αρχικη τιμη του σπιτιου κατοπιν συμφωνιας)Το υπογειο ειναι 60 τμ
Τα ενσημα τα πληρωνει αυτος
Τα μετρα για το σοβα τα υπολογιζει 170 (?) δηλ. 13,2 -
Μια διευκρίνηση ακόμα εκτός από τα ένσημα πληρώνει και τα υλικά;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μια διευκρίνηση ακόμα εκτός από τα ένσημα πληρώνει και τα υλικά;Ναι.
Η ανοησια μου ειναι οτι, οταν εκλεισα το σπιτι, δεν ρωτησα ποσο θα τα χρεωνε αυτα (ειχαμε συμφωνησει μια τιμη ΧΩΡΙΣ σοβα-γκρο μπετο).
Γενικα παντως ο κατασκευαστης ειναι σοβαρος ανθρωπος. Ο ιδιος μου ειπε οτι χρεωνει οτι θα πληρωσει στα συνεργεια και βαζει επανω το ποσοστο κερδους που εχει και στην υπολοιπη οικοδομη. Αυτο το βρισκω λογικο (να πληρωσω δηλαδη και το κερδος του και οχι μονο το κοστος), απλα δεν θελω να πιαστω κοροϊδο και να πληρωσω εξωφρενικα ποσα.
-
Αν μέσα στα 2900 είναι η το κόστος των ενσήμων και των υλικών μιλάμε για καλοπληρωμένη δουλειά αλλά όχι υπερβολική σε τιμή. Αν είσαι ευχαριστημένος από την ποιότητα της μέχρι τώρα δουλειάς του που σημαίνει σωστές αναλογίες υλικών και σωστά μαστοριά μην το σκέφτεσαι.
-
Ρε παιδιά μια απορία...αν και δεν έχει σχέση καθαρά με το θέμα....αλλά για να κάνεις μερεμέτια να χτίσεις το σπίτι κλπ...πρέπει να μετακομήσεις πρώτα....οι μεταφορικές αναλαμβάνουν με κάποια παραπάνω αμοιβή να σου μαζέψουν τα πράγματα? Δεν μιλάω για βιβλία και ρούχα, αλλά για κρεβάτια κλπ.
ΥΓ. Πήγα και είδα ένα σπίτι σήμερα....σε πολυκατοικία....72 τμ...θα μένουμε 2 άτομα....το δωμάτιο μου ρε γμτ θα είναι λίγο μεγαλήτερο απο ότι είναι το μπάνιο μου τώρα!
Γαμώτο....ο μηχανικός μας είπε ότι θα πάρει 7-8 μήνες να φτιαχτεί το σπίτι....και ο πατέρας μου -πάντα απαισιόδοξος- μου λέει να υπολογίζω 12-15 μήνες............ρεπ παιδιά εσείς που είσαστε επαγγελματίες αν σας πώ τι πρέπει να γίνει και τα τετραγωνικά, μπορείτε να υπολογίσετε στο περίπου πόσο θα πάρει? Ο μηχανικός φάνηκε σοβαρός άνθρωπος δεν θέλω να πιστέψω ότι έλεγε μπαρούφες!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ