-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τι εννοεις απεξω Θωμα;
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Έχει το δίκτυο του ΟΤΕ οπτική??
Εχει αλλα το λεγομενο fiber to home δεν το χουμε ακομα! Μεσα στο σπιτι ομως με την οπτικη κανεις παπαδες!
-
για δώσε κανα LYNX ρε μπλάστερ να χαζέψουμε
-
Απο το κινητο ρε κλαμπαν ? Λυπησου με ...Αυριο!
-
ούτε καν ipad
-
As promised : https://www.americantechsupply.com/smar ... mepage.htm
-
Πολυ τράιφον το σπιτι
Εχει σημαντικη διαφορα στο κοστος απο ενα ftp καλωδιο?
-
E ναι ... μεγάλη
Αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο !
-
Δεν βολεύει καθόλου το εν λόγω καλώδιο.
Από αλλού (μέσα στο σπίτι) έρχεται το internet και από αλλού (στέγη) έρχεται το σήμα της τηλεόρασης.Το δικό μου 'έξυπνο' σπίτι περιορίζεται σε εντοιχισμένα καλώδια ηχείων (όχι πολύ ακριβά), στο διαδίκτυο στην τηλεόραση, πλήρη καλωδίωση συναγερμού και στις αυτόματες ηλεκτρικές τέντες.
Σε όλες τις πρίζες της τηλεόρασης έχω και διπλή πρίζα δικτύου (LAN+internet).
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εφαρμογή που χρειάζεται αυτοματισμό εκτός από τις ξεχωριστές γραμμές a/c , πλυντηρίου και θερμοσίφωνα που μπορούν να δουλεύουν αποκλειστικά με νυκτερινό ρεύμα.Το μόνο που μου λείπει είναι ένα καλώδιο LAN στο λεβητοστάσιο γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα λέβητα ξύλου που συνδέεται στον υπολογιστή μου ή στο διαδίκτυο.
-
Το lan τι να σου κάνουν την εποχή του wifi; Το θέμα είναι να φτάσεις σε κωδικοποίηση κάθε φωτός και συσκευής ώστε να μπορείς να χειρίζεσαι τα πάντα από κεντρική κονσόλα ή από οπουδήποτε. Που σημαίνει ειδικές μπρίζες, διακόπτες κλπ, το κόστος ξεφεύγει. Κι αυτό όμως πρέπει να μπορεί να γίνει ασύρματα.
-
Σταθερότης, ταχύτης, λιγότερη ακτινοβολία εντός οικίας.
Δοκίμασε να στείλεις 100 GB μέσω ασύρματου και τα λέμε.
Gigabit FTW. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Το θέμα είναι να φτάσεις σε κωδικοποίηση κάθε φωτός και συσκευής ώστε να μπορείς να χειρίζεσαι τα πάντα από κεντρική κονσόλα ή από οπουδήποτε. Που σημαίνει ειδικές μπρίζες, διακόπτες κλπ, το κόστος ξεφεύγει. Κι αυτό όμως πρέπει να μπορεί να γίνει ασύρματα.Διαφωνώ. Με βολεύει περισσότερο να σηκωθώ να σβήσω το φως παρά να φέρω στο προσκήνιο του υπολογιστή την εφαρμογή για τα φώτα και να σβήσω το φως.
Επίσης, δεν με βολεύουν τα φώτα (μέσα στο σπίτι) που ανάβουν/σβήνουν μια ορισμένη ώρα - περισσότερο με εκνευρίζουν παρά με διευκολύνουν.
Όσο για τα εξωτερικά φώτα είναι αυτόματα με τον ήλιο και δεν ασχολούμαι. -
Εννοείται ότι μπορείς να σηκωθείς και να το σβήσεις και ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να ανάβουν σβήνουν συγκεκριμένη ώρα.
Επίσης εννοείται ότι κάποιοι μπορεί να μην βρίσκουν κανένα ενδιαφέρουν στις δυνατότητες ή να μην έχουν καμία όρεξη να ασχοληθούν μια και κάνουν τη δουλειά τους.
Νομίζω όμως ότι αν εξαιρέσουμε το κόστος (που δεν είναι καθόλου αμελητέο ακόμα και αποτελεί τον βασικό λόγο απόρριψης) και ίσως τον αρχικό χρόνο εκπαίδευσης (για τις δυνατότητες, εκμάθηση και προγραμματισμό) οι περισσότεροι θα μπορούν να βρουν χρήσεις και κόλπα που να τους είναι χρήσιμα. Οι δυνατότητες αυτών των συστημάτων είναι πολύ περισσότερες από αυτές που αναφέρεις και συνεχώς αυξάνονται. -
Αν όλα πάνε καλά, σε κανένα δίμηνο ξεκινάει κι ο δικός μου πονοκέφαλος πλήρους ανακαίνισης...
Πήραμε προχθές τα πρώτα φωτορεαλιστικά σχέδια...
Έχει κάνει φοβερή δουλειά η κοπέλα.
-
Ωραιο.
-
Πολυ ωραιο. Αντε με το καλο !!
-
Πολύ ωραίο!
Μόνη παρατήρηση, το βάθος του γραφείου, αν το χρησιμοποιείς γενικώς για δουλειά και όχι μόνο για το πισι είναι πολύ ρηχο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πολύ ωραίο!Μόνη παρατήρηση, το βάθος του γραφείου, αν το χρησιμοποιείς γενικώς για δουλειά και όχι μόνο για το πισι είναι πολύ ρηχο
Ενδιαφέρον παρατήρηση.
Περισσότερο για laptop θα είναι, παρά σταθερό pc, αλλά θα κοιτάξουμε να βρούμε πιο φαρδύ γραφείο.
Ο μοναδικός προβληματισμός μου είναι στο πάγκο της κουζίνας, που θα τακτοποιήσω κάτι καφετιέρες που έχω, αποχυμωτές κλπ.
Παρεμπιπτόντως, αυτή τη στιγμή στο σπίτι η κουζίνα ΔΕΝ είναι open space...υπάρχει τοίχος εκεί (μπροστά και κάθετα νοητά από τον πάγκο) ο οποίος και θα πέσει. Επίσης η τζαμαρία τώρα είναι αριστερά και δεξιά από το τζάκι κλειστή και τώρα θα ανοίξει.
Θα πήξω...
-
Ποσα ντουλαπια - αποθηκευτικους χωρους θα εχει η κουζινα. Πολυ ωραιο το design αλλα σα λιγα μου φαινονται...
-
Επίσης οι της μοδός ανοιχτές κουζίνες είναι fail, κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ποσα ντουλαπια - αποθηκευτικους χωρους θα εχει η κουζινα. Πολυ ωραιο το design αλλα σα λιγα μου φαινονται...Ο πρώτος προβληματισμός μου ήταν αυτός. Όμως σε κυβικά που μας τα έδειξε είναι περισσότερα απ'ότι έχει τώρα. Περίπου 20-25% περισσότερα. Θα έχει και συρτάρια/ντουλάπια κάτω από τον πάγκο που δε φαίνονται.
Αρχικά ήμουν αντίθετος στην ανοιχτή κουζίνα γιατί θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη τακτοποίηση και δυνατό, πολύ δυνατό απορροφητήρα...αλλά όπως είναι τώρα το σπίτι τελικά πρέπει να ανοίξει η κουζίνα γιατί είναι κάπως μικρή.
Ευχαριστούμε παίδες.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ