-
Άπαντα ιταλικά και έρχεται και ένα ισπανικό.
Από πίσω έχουν χαραγμένο made in italy, στα κουτιά τους γράφει made in italy, τα εργοστάσια τα έχω βρει στο internet ότι είναι ιταλικά... παίζει να είναι όλα αυτά κινεζιές τόσο καλά μαϊμουδεμένες;
Πάντως τις τιμές που λές δεν τις άγγιξα καν.
Έβαλα από 14 ως 20 ευρώ το τμ.Αυτό πχ http://www.majorca.it/media/Look.pdf το βαλα με 15.
Το 27-30 που λες είναι σχετικά ακριβό και όχι σχετικά φτηνό.
Εννοείται Α' διαλλογή.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το 27-30 που λες **είναι σχετικά ακριβό **και όχι σχετικά φτηνό.
Σαφώς. Αν ψάχνεις για γρανιτοπλακάκι γυαλιστερό 60χ60 , ...
Και στα 27€/τμ (που είναι μειωμένη τιμή λόγω ποσότητας-180τμ), υπήρχαν μόνο κινέζικα.
Τα ευρωπαϊκά ίδιας κατηγορίας, 38+€/τμ ... -
Κάπου σε χάνω.
Οι τιμές που σου λέω είναι για γρανιτοπλακάκι.
15 αυτό που σου έδειξα και 20 απομίμηση ξύλου.Εσυ μου μιλάς για γρανίτη, κομμένο με laser κλπ;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
.........
Εσυ μου μιλάς για γρανίτη, κομμένο με laser κλπ;Δυστυχώς, .... ναί !
-
Τα καλυτερα πλακακια ειναι τα ιταλικα.
Ισπανικα, πιστευω ειναι ενα κλικ κατω σε ποιοτητα και ψησιμο
Τωρα αυτο που πρεπει να κοιταμε ειναι λιγο και οι προδιαγραφες.
Τα κριτηρια μας περα απο την εμφανιση και την τιμη πρεπει να ειναι και η αντοχη στα κτυπηματα, να μην ξεφτισουν πχ πεφτοντας ενα πιατο καθως και η αντοχη στα οξεα/καθαριστικα.
Μια ωραια ιταλικη μαρκα και οικονομικη ειναι η http://www.atlasconcorde.it/
Εγω απο αυτα εβαλα στο σπιτι μου και ειμαι υπερευχαριστημενος! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ EDDIE Πλακάκια τελικά τι έβαλες? Κινέζικα, Αιγυπτικακά , UΑΕ, .... ???
Αντίστοιχης προέλευσης λοιπόν βάλε και τα είδη υγιεινής.ΥΓ: Εγινε 'μύλος' προ 20ημέρου για το θέμα πλακάκια δαπέδου, σε ότι αφορά στην ποιότητα-χώρα προέλευσης και μάλιστα, σε μεγάλη επώνυμη εταιρεία πλακιδίων. Και στη συνέχεια, σε 2-3 ακόμα μεγαλοκαταστήματα πλακιδίων και ειδών υγιεινής, για διασταύρωση πληροφοριών στο ίδιο ή παρόμοιο είδος πλακιδίων! Συμπέρασμα :
Οτι δείτε πολύ εντυπωσιακό και -για την εμφάνιση και κατηγορία του- 'σχετικά' φτηνό (τελική τιμή 27-30€/τμ), είναι κινεζιά !!! Καρατσεκαρισμένο!Κάποιοι εδώ μέσα τώρα θα διαβάζουν και θα γελάνε , αλλά .....
Σε ειδη υγιεινης θα σου προτεινα
Ideal standard
Why not? -
Καλά, αν ο μάστορας που τα τοποθετήσει δε κάνει σωστά δουλειά, και πλακάκια από τον πλανήτη Κρόνο να βάλεις, τη γ@μησες
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Καλά, αν ο μάστορας που τα τοποθετήσει δε κάνει σωστά δουλειά, και πλακάκια από τον πλανήτη Κρόνο να βάλεις, τη γ@μησες+1
Έβαλαν τα πεθερικά στο καινούριο σπίτι, τα χρυσοπλήρωσαν, τα έβαλε όπως να 'ναι ο... 'τεχνίτης' και σκοντάφτεις στους αρμούς.Τον πρώτο καιρό μόνο χάπια δεν τους δίναμε...
-
Δεν ξερω καποιον να ειναι δυσαρεστημενος απο ΙΚΕΑ,συνηθως κουζινες παιρνουν απο εκει
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Καλά, αν ο μάστορας που τα τοποθετήσει δε κάνει σωστά δουλειά, και πλακάκια από τον πλανήτη Κρόνο να βάλεις, τη γ@μησεςΝαι αλλά, αν το πλακάκι είναι σκάρτο, κι απ τον Κρόνο να φέρεις τον μάστορα, πάλι τη γάμησες
-
Τώρα που λέτε για πλακάκια, θέλω να ξηλώσω γύρω στα 100 τ.μ. γιατί ξεκολλάνε και σπάνε, και να βάλω καινούργια. Πόσο πάει το μέτρο, αποξήλωση και τοποθέτηση καινούργια στο περίπου?
-
Για αποξήλωση δεν ξέρω.
Εμένα τοποθέτηση και τσιμεντοκονία πήγε 12 το τμ. -
Ωραία, εγώ που δεν θέλω τσιμεντοκονία θα έχω κάποια διαφορά για να τη δώσω στην αποξήλωση.
-
Αν ξεκολλανε μπορει να φταιει και η τσιμεντοκονια παντως. Δεν ειμαι μονο θεμα κολλας και πλακακιου. Εμας εχει γινει μπουρδελο το σπιτι επειδη ο μαστορας δεν αφησε αρμο, επειδη η κολλα που χρησιμοποιησε ηταν γτπ και επειδη απο κατω εχει χωμα και οτι αλλο βρωμα θες και οχι σωστη τσιμεντοκονια. Επιπλεον το σπιτι εχει μεγαλη επιφανεια οποτε σε πολλες περιπτωσεις αλλαγης θερμοκρασιας γινοταν το μπαμ (μια φορα στα δυο χρονια περιπου). Γι αυτους τους λογους θελει πολλη προσοχη το πλακακι γενικα και ισως δεν χρειαζεται να τσιγκουνευομαστε στα υλικα.
Η επισκευη θα γινει με πατωμα καλως εχοντων των πραγματων.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ωραία, εγώ που δεν θέλω τσιμεντοκονία θα έχω κάποια διαφορά για να τη δώσω στην αποξήλωση.Όχι δε θα γλιτώσεις απ το κόστος εργασίας. Άλλωστε και η υπάρχουσα τσιμεντοκονία θα θέλει καθάρισμα, τρίψιμο κτλ. Για την αποξήλωση συνήθως χρεώνουν μόνο τα μεροκάματα που θα απαιτηθούν. Υπολόγισε συνολικά περίπου κανα 15άρι το τετραγωνικό συνολικά.
-
Η τοποθέτηση των πλακιδίων , γινόταν με διάφορες τεχνικές ανά εποχές και κάποιες έχουν εξεμετρήσει το ζην τους .
Πριν 25-30 χρόνια τα πλακάκια τοποθετούνταν πάνω σε τσιμεντοκονία με δονητή ο οποίος την δονούσε , χωρίς κόλλα .
Τα τελευταία χρόνια πολλές τέτοιες τσιμεντοκονίες έχουν χάσει εντελώς την υγρασία τους και έχουν συρρικνωθεί , με αποτέλεσμα τα πλακάκια να σηκώνονται ατόφια .Αλλοτε δημιουργήθηκε πρόβλημα ποιότητας με τις κόλλες και τους στόκους , διότι δυστυχώς εδώ ακόμα και οι 'πιστοποιήσεις' είναι γτπ . Ετσι πριν λίγα χρόνια , πολύ μεγάλη και επώνυμη εταιρεία του χώρου , έβγαλε στην αγορά κακής ποιότητας κόλλες και στόκους , η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα .
Σε μιά προβληματική τοποθέτηση , μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα .
Μην ξεχνάτε ότι η κατασκευή είναι χειροποίητη δουλειά και υπάρχουν πολλοί παράγοντες αστοχίας . -
από thymios » 28/02/13 1:29
dstou έγραψε:
Ωραία, εγώ που δεν θέλω τσιμεντοκονία θα έχω κάποια διαφορά για να τη δώσω στην αποξήλωση.Όχι δε θα γλιτώσεις απ το κόστος εργασίας. Άλλωστε και η υπάρχουσα τσιμεντοκονία θα θέλει καθάρισμα, τρίψιμο κτλ. Για την αποξήλωση συνήθως χρεώνουν μόνο τα μεροκάματα που θα απαιτηθούν. Υπολόγισε συνολικά περίπου κανα 15άρι το τετραγωνικό συνολικά.
Τουλάχιστον να μην υπερβώ το 15άρι.
ΠΣ. Μου φαίνεται ότι τα βάλαμε το 1998 με 3.000 δρχ. ανά τ.μ. για την εγκατάστασή τους, και μετά από ανατολίτικα παζάρια. Περίπου 9 ευρώ δηλαδή, άρα έχουν ανέβει μόνο 35% σε 15 χρόνια.
-
Βλέπω ότι πολλοί αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα πλακάκια.Υλικά-μάστορας, το ίδιο μου κάνει , σημασία έχει η ζημιά .
Και τέτοια ζημιά για να αποκατασταθεί στα δάπεδα, όπου θα τρέχουν και σωληνώσεις, .... σε διώχνει απ΄το σπίτι !
Ευτυχώς, απο το 1991 τοποθετημένα στο δικό μου, προβλήματα 0!
Για να δούμε ... -
Δυστυχώς οι εγκατατάσεις στο εξοχικό ήταν σκιτζίδικες. Με την ευκαιρία τώρα, έχω ένα άλλο θέμα επίσης στο εξοχικό, πολύ πιο σοβαρό.
Υπάρχει ένα υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος. Δάπεδο μπετόν, όπως επίσης και τα περιμετρικά τοιχεία. Δυστυχώς τους χειμερινούς μήνες έχω διαρκή εισροή υδάτων επειδή ανεβαίνει ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής (είναι επίπεδη περιοχή σχεδόν σε υψόμετρο θαλάσσης).
Σκέφτομαι να καθαρίσω καλά το δάπεδο και να το καλύψω με ασφαλτόπανο. Εν συνεχεία να του ρίξω από πάνω ένα μπετό πάχους 6-8 εκατοστών με ένα πλέγμα μέσα του.
Θα ξεμπερδέψω, ή θα πρέπει να κοιτάξω για κάτι άλλο?
Προς το παρόν έχω φτιάξει ένα κυβοειδές φρεάτιο 50 εκατοστών μέσα στο δάπεδο, όπου και έχω μια αντλία η οποία συνεχώς αντλεί νερά και τα πετάει έξω, μάταιος κόπος δηλαδή. Χώρια τα έξοδα σε ρεύμα, αλλά και τις αντλίες που έχω αλλάξει μέχρι τώρα.
Υπάρχει καμμία γνώμη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Δε σε παιρνει να σηκωσει το δαπεδο καθολου?
Ειχαμε τετοιο θεμα στο υπογειο και αφου το σηκωσαμε κανα 20 ποντους, με αντλια σε εξωτερικο φρεατιο το λυσαμε
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ