-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
... μπορείς να αγοράσεις κάποιο διαμέρισμα και να το διαμορφώσεις όπως θέλεις;Ναι, αλλά μόνο επιλέγοντας τα υλικά και τα σημεία που θα μπούν πχ οι μπρίζες, τα ντουλάπια-ντουλάπες, μπανιέρες-βρύσες. Η αλλαγή διαρρύθμισης υπόκειται σε περιορισμούς, ανάλογα το σχέδιο για το οποίο εκδόθηκε η άδεια. Και προφανώς, συνεχίζεις να συνδιαλλάσσεσαι οικονομοτεχνικά με τον κατασκευαστή, αφού σπανίως σου δίνεται η δυνατότητα να πληρώσεις 'μέχρι εκεί' και να συνεχίσεις εσύ με δικά σου υλικά και συνεργεία και όποτε και όπως τελειώσεις.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ thymios : Επειδή είδα και ακίνητο το οποίο προερχόταν απο κατάσχεση (δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος, αλλά τουλάχιστον είναι αντιληπτός), δεν είδα καμία προθυμία απο την τράπεζα για πώληση με τιμή που θα έκανε 'ανάρπαστο' το ακίνητο.
Kαι αν δεν πουληθούν τέτοια ακίνητα, πως η τράπεζα θα ισορροπήσει οικονομικά ???
Εκτός αν στο τέλος, φτάνοντας σε αδιέξοδο, με ειδοποίησει ότι δεν έχει να μου δώσει τα χρήματά μου (κατάθεση) και μου δίνει ένα διαλυμένο τριάρι στο Αίγιο ! (w/no offence )Καταρχήν το *w/no offence * δεν καταλαβαίνω γιατί το έγραψες! Δεν είμαι υπάλληλος τράπεζας, αλλά ακόμη κι αν ήμουν...
Για την ακρίβεια οι τράπεζες δε θέλουν τα ακίνητα που κατάσχουν. Είναι ένας επιπλέον 'μπελάς' γι αυτούς, πρέπει να συντηρούν τμήματα και υπαλλήλους για την διαχείριση των ακινήτων κτλ και γενικά υπάρχουν μόνο λίγες περιπτώσεις στις οποίες η κατάσχεση αφορά πραγματικά καλά ακίνητα. Επειδή βρισκόμαστε στην μετα-αεριτζίδικη εποχή των τραπεζών (δικός μου όρος ), έχουν προσημειωθεί ακίνητα (με ασύλληπτες εκτιμήσεις) στην Άνω Τραχανοπλαγιά και στη Ράχη Λαγουδοπηδήματος για τρελά ποσά...μόνο και μόνο για να βγει το κωλο-δάνειο και το κάθε συνοικιακό κατάστημα να πιάσει τους περιβόητους στόχους. Τα ακίνητα λοιπόν που αξίζουν και τελικά καταλήγουν στην τράπεζα δεν είναι η πλειοψηφία...
Στο θέμα του γιατί οι τράπεζες δεν τα πουλάνε κωψοχρονιά, μάλλον έχει να κάνει με την ισορροπία στην αγορά που δε θα ήθελαν να διαταράξουν: οι τράπεζες δεν είναι μεσιτικά γραφεία. Η πώληση σε τιμή ευκαιρίας έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά, στην πτώση των αξιών, στην ανάγκη για διακίνηση χρήματος, στα δάνεια κ.ο.κ. Έτσι τουλάχιστον το ερμηνεύω εγώ. Ίσως να έχει να κάνει με την πολιτική κάθε τράπεζας. Κάποιος πιο ειδικός ας μας διαφωτίσει
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αν μια οικοδομή έχει μείνει ανολοκλήρωτη (έχουν μπει τούβλα κι έχει σοβατιστεί), μπορείς να αγοράσεις κάποιο διαμέρισμα και να το διαμορφώσεις όπως θέλεις;Έχει συνδεθεί η οικοδομή με τα δίκτυα ΔΕΗ, νερό, ΟΤΕ κλπ; Κεντρική θέρμανση; Ασανσέρ; Πυρασφάλεια;
Ο κατασκευαστής γιατί δεν ολοκληρώνει την οικοδομή όπως έχει υποχρέωση, μήπως πρέπει να γίνουν δικαστικές ενέργειες και ποιος θα πληρώσει γι αυτές;
Αν δεν ολοκληρώσει ο κατασκευαστής (τουλάχιστον τους κοινόχρηστους χώρους), ποιος θα αναλάβει την ολοκλήρωση της οικοδομής, ποιος θα τον πληρώσει και πότε θα τελειώσει;Υπάρχουν λοιπόν πολλά τεχνικά και νομικά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν την αγορά....
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Έχει συνδεθεί η οικοδομή με τα δίκτυα ΔΕΗ, νερό, .............
Υπάρχουν λοιπόν πολλά τεχνικά και νομικά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν την αγορά....Σαφώς. Αν κάποιος δεν ξέρει τι πρέπει να ψάξει πρίν δώσει ακόμα και προκαταβολή, καλύτερα να μην ασχοληθεί με το 'άθλημα', το οποίο κρύβει εκπλήξεις ακόμα και στους ψυλλιασμένους!
-
Sorry αλλά αρκετά από τα τελευταία ποσταρίσματα δεν έχουν σχέση με το νήμα, αλλά με τις τράπεζες, τον χρυσό, το Ζιμπαμπουινό ( ) δολλάριο και τις επενδύσεις.
Να πω και γω την παπαριά μου. Αν δεν έχεις άμεση ανάγκη απόκτησης σπιτιού, τότε κοίτα για κανά οικοπεδάκι, είτε στην ηπειρωτική, είτε στη νησιωτική Ελλάδα. Ποτέ δε ξέρεις τι επένδυση μπορεί να σκαρφιστείς στο μέλλον, είτε εσύ, είτε τα παιδιά σου. Κράτα και κάποιο μετρητό στην/στις τράπεζα/ες και είσαι ok.
-
Καθώς πουθενά δεν έχεις εγγύηση και όλα έχουν ρίσκο το πιο σωστό είναι η διασπορά. Ακίνητα και ρευστό σε διάφορα νομίσματα και σε διάφορες χώρες και μετοχές κλπ. Οπότε ό,τι και να κάνεις σχετικά με ακίνητα να έχεις υπόλοιπο αλλού.
Σπίτι εσύ που έχεις κι άλλα να αγοράσεις για να μείνεις όχι για επένδυση. Άλλες προτάσεις που σκέφτομαι:
Αφού έχεις κάποια ακίνητα που όμως δεν σε ενθουσιάζουν τα αντικαθιστάς με καλύτερα. Σκοτώνεις πχ το παλιό σε κακή περιοχή και παίρνεις πολύ οικονομικά ένα άλλο πιο φρέσκο σε πιο καλό μέρος με πάρκινγκ.Φτηνά πουλάς φτηνά αγοράζεις, φτηνοί και οι φόροι θα σου βγει πιο οικονομικά. Αρκεί να μπορέσεις να πουλήσεις...
Ή φτιάχνεις, ανακατασκευάζεις, βελτιώνεις, ανεβάζεις την αξία των υπαρχόντων.
Αν τα παιδιά σου σκοπεύουν να πάνε έξω για σπουδές ίσως αξίζει να αγοράσεις εκεί κάποιο ακίνητο που θα το χρησιμοποιήσουν και μετά θα νοικιάσουν ή πουλήσουν. Το πιθανότερο είναι ότι θα γλυτώσεις τα νοίκια και θα βγάλεις και κέρδος ενώ τα λεφτά σου θα είναι πιο εξασφαλισμένα (δεν λέω να πάρεις στην Άνω Ραχούλα Σλοβακίας αλλά Λονδίνο, Παρίσι, Ζυρίχη κλπ).Ποια θεωρείται επιστημονικά ότι θα ήταν μια σωστή αναλογία ακίνητα/ρευστό (διάφορα νομίσματα)/αλλιώς επενδεδυμένο;;
-
Ψάχνοντας κάποιες πληροφορίες βρήκα αυτό το site, σχετικά με οικοδομές/οικοδομικές εργασίες κ.τ.λ.. Δεν ξέρω αν είναι σοβαρό, πλήρες κ.τ.λ. απλά το παραθέτω μήπως κάποιος βρει κάτι που να τον ενδιαφέρει, εκεί μέσα.
-
Μπορούμε να έχουμε μια βοήθεια από τους φίλους μηχανικούς του forum πάνω στο θέμα μπετά;
-Προτιμότερος τρόπος κοστολόγησης (με το κυβικό ή με το φορτηγό);
-Εκτιμώμενο κόστος/ κυβικό;
-Τι να προσέξει ένας πρωτάρης; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μπορούμε να έχουμε μια βοήθεια από τους φίλους μηχανικούς του forum πάνω στο θέμα μπετά;-Προτιμότερος τρόπος κοστολόγησης (με το κυβικό ή με το φορτηγό);
-Τι να προσέξει ένας πρωτάρης;Για να καταλάβω : μηχανικό δεν έχεις ή δεν τον εμπιστεύεσαι ?
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Μπορούμε να έχουμε μια βοήθεια από τους φίλους μηχανικούς του forum πάνω στο θέμα μπετά;
-Τι να προσέξει ένας πρωτάρης;Για να καταλάβω : μηχανικό δεν έχεις ή δεν τον εμπιστεύεσαι ?
Αυτό ήθελα να ρωτήσω κι εγώ.
-
Οι έξυπνοι ιδιοκτήτες δεν τους εμπιστεύονται και δεν τους δίνουν φατούρα την δουλειά!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Οι έξυπνοι ιδιοκτήτες δεν τους εμπιστεύονται και δεν τους δίνουν φατούρα την δουλειά!!!Φαντάζομαι οτι κάνεις πλάκα...
-
Πλάκα ή μη, είναι πάρα πολλοί που το πιστεύουν αυτό. Το χειρότερο γι αυτούς είναι δε οτι εξακολουθούν να έχουν το ύφος του εξυπνάκια 'εμένα δε με δούλεψε κανείς' , ακόμη κι όταν έχουν πληρώσει 10-15% πάνω και με πολύ χειρότερη ποιότητα εργασιών...
-
Δεν έχω πάει ακόμα για το σχετικό συνοικέσιο. Απλά ρωτάω από πριν να ξέρω 5 πράγματα.
Το site που πόσταρε ο Sinanai είναι μέσα σε θέματα κόστους που αναφέρει; -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Πλάκα ή μη, είναι πάρα πολλοί που το πιστεύουν αυτό. Το χειρότερο γι αυτούς είναι δε οτι εξακολουθούν να έχουν το ύφος του εξυπνάκια 'εμένα δε με δούλεψε κανείς' , ακόμη κι όταν έχουν πληρώσει 10-15% πάνω και με πολύ χειρότερη ποιότητα εργασιών...Μα είναι εντελώς παράλογο να μην εμπιστεύεσαι τον μηχανικό που μόνος σου επέλεξες και να στηρίζεσαι στις γνώμες άγνωστων που γράφουν σε ένα φόρουμ.
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Ο μηχανικός κάνει επίβλεψη.
Δεν κάνει ούτε επιστασία ούτε είναι εργολάβος.Η επιστασία (του μηχανικού) στα μπετά χρεώνεται γύρω στο 15% του κόστους.
Ενδεικτικά:
μπετόν €75 / κυβικό
μπετατζής €45 / κυβικό + εμφανή κλπ.
σιδεράς €120 / τόννος (θώρακας)
σίδερο €500 (χρηματιστήριο) -
Θενξ leon. Από τετραγωνικά για να κάνω τη μετατροπή σε κυβικά τι πάει συνήθως ως ύψος στις πλάκες;
-
Δεν ξέρω αν πιστεύεις ότι έχω και εγώ αυτό το υφάκι αλλά ότι λέω το λέω πάντα σοβαρά αν δεν βάλω τη σχετική φατσούλα. Έχω μεγαλώσει μέσα στην οικοδομή και οι εξαιρέσεις όχι μόνο επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά δείχνουν ένα αρκετά προβληματικό κλάδο. Έχεις δεν έχεις εμπιστοσύνη τον χρειάζεσαι. Πόσοι έχουν πραγματικά τις γνώσεις να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όλων των εργασιών και πόσοι δεν θα βάλουν το προσωπικό κέρδος πάνω από την ποιότητα του τελικού προϊόντος; Το τι έχουν δει τα μάτια μου δεν λέγεται!!!
-
15-20 εκ.
Δες τη μελέτη. Αυτά πρέπει να σου τα δώσει ο μηχανικός.Στους ορόφους αν ο μπετατζής είναι καλός τα θεωρητικά κυβικά είναι ίδια με τα πραγματικά.
Στη θεμελίωση χάνεται η μπάλα - εκεί βγάζει λεφτά ο μπετατζής.Η αμοιβή του σιδερά είναι για θώρακα όχι στράντζα (πιο φτηνή).
Βάλε και το ΙΚΑ (κυβικό για τον μπετατζή - τόννος για τον σιδερά).
Θα κολλήσεις περισσότερα ένσημα από αυτά που προβλέπει το ΙΚΑ για τα μπετά οπότε κανόνισε το ΙΚΑ για τα τούβλα και τους σοβάδες συνολικά.Μη στεναχωριέσαι. Θα σου κάνουν χάλια δουλειά και θα σε σκίσουν.
2-3 οικοδομές αργότερα θα μάθεις. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
15-20 εκ.Μη στεναχωριέσαι. Θα σου κάνουν χάλια δουλειά και θα σε σκίσουν.
2-3 οικοδομές αργότερα θα μάθεις.Μα γιατί το λες αυτό. Είναι όλοι καλοί επαγγελματίες και δεν έχουν σκοπό να σε ξεγελάσουν. Μην ξεχνάς ότι τους επιβλέπει ο μηχανικός σου που τον επέλεξες με αντικειμενικά κριτήρια!!!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ