Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ thymios : Επειδή είδα και ακίνητο το οποίο προερχόταν απο κατάσχεση (δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος, αλλά τουλάχιστον είναι αντιληπτός), δεν είδα καμία προθυμία απο την τράπεζα για πώληση με τιμή που θα έκανε 'ανάρπαστο' το ακίνητο.
Kαι αν δεν πουληθούν τέτοια ακίνητα, πως η τράπεζα θα ισορροπήσει οικονομικά ???
Εκτός αν στο τέλος, φτάνοντας σε αδιέξοδο, με ειδοποίησει ότι δεν έχει να μου δώσει τα χρήματά μου (κατάθεση) και μου δίνει ένα διαλυμένο τριάρι στο Αίγιο ! (w/no offence )
Καταρχήν το *w/no offence * δεν καταλαβαίνω γιατί το έγραψες! Δεν είμαι υπάλληλος τράπεζας, αλλά ακόμη κι αν ήμουν...
Για την ακρίβεια οι τράπεζες δε θέλουν τα ακίνητα που κατάσχουν. Είναι ένας επιπλέον 'μπελάς' γι αυτούς, πρέπει να συντηρούν τμήματα και υπαλλήλους για την διαχείριση των ακινήτων κτλ και γενικά υπάρχουν μόνο λίγες περιπτώσεις στις οποίες η κατάσχεση αφορά πραγματικά καλά ακίνητα. Επειδή βρισκόμαστε στην μετα-αεριτζίδικη εποχή των τραπεζών (δικός μου όρος ), έχουν προσημειωθεί ακίνητα (με ασύλληπτες εκτιμήσεις) στην Άνω Τραχανοπλαγιά και στη Ράχη Λαγουδοπηδήματος για τρελά ποσά...μόνο και μόνο για να βγει το κωλο-δάνειο και το κάθε συνοικιακό κατάστημα να πιάσει τους περιβόητους στόχους. Τα ακίνητα λοιπόν που αξίζουν και τελικά καταλήγουν στην τράπεζα δεν είναι η πλειοψηφία...
Στο θέμα του γιατί οι τράπεζες δεν τα πουλάνε κωψοχρονιά, μάλλον έχει να κάνει με την ισορροπία στην αγορά που δε θα ήθελαν να διαταράξουν: οι τράπεζες δεν είναι μεσιτικά γραφεία. Η πώληση σε τιμή ευκαιρίας έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά, στην πτώση των αξιών, στην ανάγκη για διακίνηση χρήματος, στα δάνεια κ.ο.κ. Έτσι τουλάχιστον το ερμηνεύω εγώ. Ίσως να έχει να κάνει με την πολιτική κάθε τράπεζας. Κάποιος πιο ειδικός ας μας διαφωτίσει