-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εγώ ρε παίδες, αντί για υψηλές περιφράξεις, στο εξοχικό θα προτιμούσα να εγκαταστήσω κανά 2 καμερούλες (π.χ IP) οι οποίες σε συνδυασμό με κανά 2 φώτα συνδεδεμένα με instabus θα μου έδιναν εικόνα και την δυνατότητα να ανοιγοκλείνω remotely τα φώτα δηλώνοντας παρουσία.Υπάρχουν DIY λύσεις, για όσους ενδιαφέρονται.
H περιφραξη δεν γινεται για λογους προστασιας μονο , αλλα αισθητικης κ ιδιωτικοτητας κ προπαντος πρεπει να δενει με την οικοδομη .
Πετυχαινω να δηλωνω παρουσια με λαμπες με φωτοκυταρο ,κοστιζουν απο 13 εως 18 ευρω η μια κ αφου τα περισσοτερα γειτονικα σπιτια εχουν ανοιχτει 2κ τρεις φορες ,φαινεται οτι εχουν αποτελεσμα
-
Γιώργο δε σε ξέχασα, θα ανεβάσω αύριο ή μεθάυριο φωτό από το εξοχικό και διάφορες μάντρες στη γειτονιά, να πάρεις ιδέες.
-
Ποια ειναι η γνωμη σας για ξυλινο προκατ? Εχω μπει εδω http://www.kofinas.gr/ και απ'οτι λεει το site για την βασικη κατασκευη κοστιζει 645ε το τμ.
Τα πλεονεκτηματα γενικα που βλεπω εγω για αυτη την κατασκευη ειναι 1)χαμηλο κοστος, 2) αντισεισμικο και 3)ετοιμη κατοικια σε μολις λιγες μερες-βδομαδες.
Μειονεκτηματα 1)Αφου το χτισεις ,δεν μπορεις να βαλεις αλλο οροφο 2)Υγρασια ισως στο ξυλο μετα απο πολλα χρονια?
Ακουω γνωμες
-
Υπάρχει καμιά σοβαρή πρόταση για συναγερμό σπιτιού? Στην πολυκατοικία των δικών μου έχουν ανοίξει ήδη 2 διαμερίσματα (από τα 6). Και στα 2 μπήκαν ξεκλειδώνοντας κανονικά.
-
Radar σε όλους τους χώρους και επαφές σε όλα τα ανοίγματα. Φυσικά με δυνατότητα χρήσης μόνο των επαφών για όταν κοιμάσαι. Τις επαφές μπορείς να τις βάλεις είτε στα παντζούρια είτε στα παράθυρα, ανάλογα τον χώρο. Π.χ. Στα υπνοδωμάτια μπορείς να τις βάλεις στα παντζούρια για να έχεις ανοιχτά τα παράθυρα όταν κοιμάσαι. Τώρα αν θέλεις εταιρεία εγώ έχω bosch και siemens και είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο. Φαντάζομαι ότι πάνω κάτω τα ίδια είναι και αποφασίζεις βάση τιμών.
Ουσιαστικά αποτρέπεις τον κλέφτη να μπει στο δικό σου που έχει συναγερμό ενώ μπορεί να πάει στο δίπλα που δεν έχει. Το σημαντικό για εμένα είναι να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ γνωρίζοντας ότι αν μπει κάποιος θα ξυπνήσεις από τον συναγερμό...
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Radar σε όλους τους χώρους και επαφές σε όλα τα ανοίγματα. Φυσικά με δυνατότητα χρήσης μόνο των επαφών για όταν κοιμάσαι. Τις επαφές μπορείς να τις βάλεις είτε στα παντζούρια είτε στα παράθυρα, ανάλογα τον χώρο. Π.χ. Στα υπνοδωμάτια μπορείς να τις βάλεις στα παντζούρια για να έχεις ανοιχτά τα παράθυρα όταν κοιμάσαι. Τώρα αν θέλεις εταιρεία εγώ έχω bosch και siemens και είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο. Φαντάζομαι ότι πάνω κάτω τα ίδια είναι και αποφασίζεις βάση τιμών.Ουσιαστικά αποτρέπεις τον κλέφτη να μπει στο δικό σου που έχει συναγερμό ενώ μπορεί να πάει στο δίπλα που δεν έχει. Το σημαντικό για εμένα είναι να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ γνωρίζοντας ότι αν μπει κάποιος θα ξυπνήσεις από τον συναγερμό...
Περίπου κόστος για 3άρι?
-
Πιστεύω γύρω στα 600 euro, ανάλογα με τα ανοίγματα που έχεις (extra επαφή για κάθε άνοιγμα) και φυσικά ανάλογα με το πόσο θα σου πάρει αυτός που θα τον τοποθετήσει
Το πρόβλημα σου θα είναι τα μερεμέτια που θα προκύψουν από την τοποθέτηση αν δεν έχεις έτοιμη την εγκατάσταση των καλωδιώσεων. Στα καινούρια κτήρια μεριμνούμε να υπάρχει η εγκατάσταση αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνουν όλοι. Υπάρχουν και ασύρματες επαφές αλλά το κόστος της κάθε μίας είναι πολλαπλάσιο (χωρίς να είμαι σίγουρος χ3) αλλά και πάλι κάποια μερεμέτια θα γίνουν ( από το πληκτρολόγιο που θα είναι δίπλα στην πόρτα μέχρι το κουτί και την σειρήνα νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει ασύρματη σύνδεση) -
Για να μην είμαι (πολύ) οφφτόπικ:
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Ψιλοοφτόπικ, αλλά δεν πειράζει. Που είναι αυτό; Καινούργια κατασκευή ή αναστήλωση;
Αναστήλωση, Βόρειο Πήλιο, όχι δικό μου
Πολύ μπετουδάκι πάντως, ε;
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Πιστεύω γύρω στα 600 euro, ανάλογα με τα ανοίγματα που έχεις (extra επαφή για κάθε άνοιγμα) και φυσικά ανάλογα με το πόσο θα σου πάρει αυτός που θα τον τοποθετήσει
Το πρόβλημα σου θα είναι τα μερεμέτια που θα προκύψουν από την τοποθέτηση αν δεν έχεις έτοιμη την εγκατάσταση των καλωδιώσεων. Στα καινούρια κτήρια μεριμνούμε να υπάρχει η εγκατάσταση αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνουν όλοι. Υπάρχουν και ασύρματες επαφές αλλά το κόστος της κάθε μίας είναι πολλαπλάσιο (χωρίς να είμαι σίγουρος χ3) αλλά και πάλι κάποια μερεμέτια θα γίνουν ( από το πληκτρολόγιο που θα είναι δίπλα στην πόρτα μέχρι το κουτί και την σειρήνα νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει ασύρματη σύνδεση)οκ θενκς!
Μου πρότεινε ένας φίλος http://www.thecrowgroup.com/alarm_control_panels/ που έβαλε αυτός. -
Κάτι άκουσα για άρση του φπα σε νεόδμητες κατοικίες. Έχει να κάνει με χτίσιμο ή με αγορά έτοιμου;
-
Αφού διέλυσαν οι αγράμματοι ηλίθιοι μιά αγορά που ήταν το 12 % του ΑΕΠ και ατμομηχανή της οικονομίας , μαζί με τον τουρισμό , τώρα ψάχνουν να δουν από που τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι .
Οι διαρροές αυτές , όμως δεν κάνουν καλό , αφού περισσότερο σύγχυση δημιουργούν , παρά βοηθάνε , κάτι σαν την απελευθέρωση του ντίζελ στα αυτοκίνητα .
Επί της ουσίας όμως η αύξηση του ΦΠΑ από 18 σε 23 % έκανε ασύμφορη την αγορά καινούργιας δεύτερης κατοικίας η επαγγελματικής στέγης , αφού το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο φόρο μεταβίβασης του μεταχειρισμένου ακινήτου .
Αυτή την ηλιθιότητα προσπαθούν να διορθώσουν . -
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Κατ αρχας σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας κ για να μην σας κουραζω ,ψαχνω κατι σε ανοξειδωτο που να καταληγει σε λογχη ,το εχω δει σε περιφραξη κ μου αρεσε .
Δεν πιστευω οτι αυτο θα εμποδισει καποιον που εχει αποφασισει να χτυπησει το σπιτι μου (εξοχικο)[IMG=http://img683.imageshack.us/img683/7240/megali1lonxi.jpg][/IMG]
Γιώργο, έκανες κάτι με τον μαντρότοιχο; Οι λύσεις του stubos και Sinanai πολύ καλές, εγώ ακόμα έχω πλέγμα (αν και έχω βάλει στον μαντρότοιχο ανοξείδωτους ορθοστάτες, ώστε στο -άμεσο- μέλλον να κολλήσω τελάρα και να το κάνω πιο όμορφο).
Πάντως, ό,τι και να βάλεις (σίδερο, ξύλο, κτλ) χρειάζεται περιποίηση. Μια ιδέα:
κοίτα και αυτό:
-
Φιλε να μην το κανεις ,υπαρχει κινδυνος να αλλαξεις δραματικα το μικροκλιμα ,δηλαδη ,δεν θα αεριζεται το σπιτι σου κ θα ανεβαζεις θερμοκρασιες η το αισθημα της ζεστης .
Το σπιτι μου βρισκεται σε ενα προνομιακο σημειο ,απο οπου περναει ενα ρευμα αερος (αγιαζι) κ ψαχνω για λυσεις που δεν θα μειωσουν την ενταση του ρευματος . -
Γιώργο, τελάρα εννοώ μόνο το πλαίσιο, δε θα βάλω σίδερο όπως στις φωτό. Αυτές για σένα τις ανέβασα. απλώς θα παραμείνει το πλέγμα
-
Η γέφυρα αυτή ήταν για 25 χρόνια 2,5 μέτρα σε πλάτος και 15 πόντους πάχος, από τον Ιούνιο είναι 3,5 μέτρα και 25 πόντους. Στο πρόσθετο 1 μέτρο μπήκαν 5 μπετόβεργες και στο έξτρα μπετό που έπεσε στη παλιά γέφυρα μπήκε πλέγμα. Οι εργασίες (καλούπωμα, μπετό, ίσιωμα) έγιναν από τον πατέρα μου και μένα. Μπετό: άμμος, τσιμέντο, χαλίκι (όχι γαρμπίλι) και νεράκι του Θεού Επίσης, ενισχύθηκαν και οι 2 βάσεις στις όχθες...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Η γέφυρα αυτή ήταν για 25 χρόνια 2,5 μέτρα σε πλάτος και 15 πόντους πάχος, από τον Ιούνιο είναι 3,5 μέτρα και 25 πόντους. Στο πρόσθετο 1 μέτρο μπήκαν 5 μπετόβεργες και στο έξτρα μπετό που έπεσε στη παλιά γέφυρα μπήκε πλέγμα. Οι εργασίες (καλούπωμα, μπετό, ίσιωμα) έγιναν από τον πατέρα μου και μένα. Μπετό: άμμος, τσιμέντο, χαλίκι (όχι γαρμπίλι) και νεράκι του Θεού Επίσης, ενισχύθηκαν και οι 2 βάσεις στις όχθες...Ενσημα ΪΚΑ κολλήστε?
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Φιλε να μην το κανεις ,υπαρχει κινδυνος να αλλαξεις δραματικα το μικροκλιμα ,δηλαδη ,δεν θα αεριζεται το σπιτι σου κ θα ανεβαζεις θερμοκρασιες η το αισθημα της ζεστης .
Το σπιτι μου βρισκεται σε ενα προνομιακο σημειο ,απο οπου περναει ενα ρευμα αερος (αγιαζι) κ ψαχνω για λυσεις που δεν θα μειωσουν την ενταση του ρευματος .Γιώργο, έτσι είναι τώρα τα δικά μου. Αν αλλάξω κάτι (για να βάλω καγκελάκι ή κάτι πιο όμορφο από το υπάρχον) θα γίνει μόνο στη φάτσα και όχι σε 200 μέτρα περίφραξη.
-
Πάντως εμένα σε σπίτι έτσι σε εξοχή κτλ μου αρέσει πολύ και απλό, αλλά περιποιημένο-καλοφτιαγμένο συρματόπλεγμα. Ειδικά αυτό, και όχι το κλασικό με τα διαγώνια σύρματα. Εναλλακτικά, μπορείς πάλι κινούμενος στη λογική του συρματοπλέγματος, να φτιάξεις 'τελάρα' από κολόνα σε κολόνα, που να έχουν το συρματόπλεγμα.
Κάτι τέτοιο, δλδ, με το πλαίσιο είτε τετραγωνικής διατομής, είτε κυκλικής (στρογγυλεμένο):
-
Για εκεί το πάω Sinanai, αυτό έγραφα σε προηγούμενα posts.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ