-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι νέες Σουηδέζες είναι πολύ όμορφες στις φωτογραφίες, θεϊκές, τις βλέπεις και λιώνεις. ........
Οπότε χαρείτε τις σε φωτογραφίες και ό,τι προλάβετε σε 18-25 ετών τα καλοκαίρια στα νησιά μας που είναι και πιο χαλαρές!Ναι αλλα τελικα δεν μπακατελευουν.... ποτε.. εχουν βεβαια σπασμενο προσωπο...
Και εγω προτιμω τις μεσογειακες...
-
Μια μεσογειακή γυναίκα για ΣΠΙΤΙ (για να μένουμε εντός θέματος ), που προσέχει τον εαυτό της και δεν πλακώνεται στο φαΐ και τα τσιγάρα/ποτά, ιδίως μετά την κουλούρα, έχει για πρωινό τους ξανθοτσολιάδες που με την πάροδο της πρώτης νιότης είναι καλές μόνο για να πιάνουν τα τάπερ από τα ψηλά ντουλάπια.
Συμφωνώ με τον onyx. Μελετημένη απάντηση.
-
Kαλησπέρα.
Παρακάτω ποστάρω μερικές φωτογραφίες απ' την πολυκατοικία που μένω.
Η γκαραζόπορτα που φαίνεται στις 3 πρώτες και την τελευταία είναι 5+ μέτρα απ' όσο καταλαβαίνω με το μάτι και είναι στη γωνία του δρόμου. Μάλιστα, το γκαράζ αυτό παίρνει 1 αυτοκίνητο κατά μήκος της πόρτας γιατί δεν έχει αρκετό βάθος (από την άλλη πλευρά έχει κι άλλη πυλωτή).
Εκεί που είναι το μαύρο όπελ είναι και η είσοδος της πολυκατοικίας.
Στην 4η φωτό έχω βάλει μια 'κανονική' γκαραζόπορτα που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της ανοιχτής πυλωτής που φαίνεται στις φωτό.
Πέρα απ' το προφανές (ότι ο κατασκευαστής είναι μ@λάκας και έχει ουσιαστικά καλύψει όλο το μήκος του δρόμου μπροστά στην πολυκατοικία με εισόδους γκαραζ) μπορεί να είναι νόμιμο το παραπάνω γκαράζ με την τεράστια γκαραζόπορτα?
Απ' όσο μπορώ να ξέρω είναι δηλωμενο κλειστό γκαράζ, αν όμως είναι παράνομο σε τυχόν έλεγχο της πολεοδομιας αυτό δεν έχει σημασία σωστά? -
Ναι βρε φιλε, δεν υπαρχει θεμα εφοσον ειναι δηλωμενες οι θεσεις!!
Και στο δικο μας σπιτι, ολη η προσοψη ειναι θεσεις παρκιν. 2 στο προαυλιο + η εισοδος του υπογειου!
-
συμφωνα με τον νομο δικαιουται μια εισοδο-μια εξοδο για την pilotis και αντιστοιχα για τις κλειστες θεσεις σταθμευσης,οι οποιες μεχρι προτινος δεν μετρουσαν στα δομησιμα μετρα αλλα δεσμεύονταν με συμβολαιογραφικες πραξεις
εισαι σιγουρος οτι πισω απο την φαρδια γκαραζοπορτα ειναι κλειστη θεση σταθμευσης?εχεις δει αυτοκινητο να παρκαρει εκει?
γιατι μπορει να κρυβει ενα studio(κατοικια) απο πισω. -
Κατ'αρχάς να διευκρινήσω ότι το εν λόγω γκαράζ δεν είναι το δικό μου και θα ήθελα πολύ να είναι παράνομο γιατί έχω μια διαφωνία με την ιδιοκτήτρια (δλδ αυτή έχει μαζί μου εγώ δεν ασχολούμαι ποτε με κανενα που δεν ασχολείται μαζί μου).
doom1983 να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει με τα ματια μου τι έχει πίσω απ' τη γκαραζόπορτα αλλά έχει σημασία?
Είναι δυνατόν για ένα γκαράζ ενός αυτοκινήτου να έχεις είσοδο 5+ μέτρα?
Και να μπαίνει μέσα με το πλάι??
Από τη στιγμή που είναι δηλωμένο, τέλος, είναι και νόμιμο? Δλδ μπορώ να φτιάξω ότι μ@λακία θέλω και αφού τη δηλωσω να είμαι νόμιμος?Αυτό ρωτάω. Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να έχει κάνει μαλ@κία δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο, απλά για διαπραγματευτικό χαρτί το θέλω, δεν πρόκειται να τρέχω στις πολεοδομίες, απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι δε θα με τρέχει αυτή (για το πιάτο nova που βλέπετε από πάνω και της χαλάει την αισθητικη της κυρίας).
-
Mπορεις να εχεις παραπανω απο μια εισοδους-εξοδους για την πυλωτη αρκει το αθροισμα του πλατους τους να ειναι max το 50% της προσοψης του οικοπεδου.Η μονη λυση για να δεις το τι πραγματικα συμβαινει στην περιπτωση σου ειναι να βρεις τον αριθμο της αδειας της οικοδομης και να παρεις τις κατοψεις της πυλωτης η του σχεδιου καλυψης οπου φαινονται οι εισοδοι-εξοδοι με τα πλατη τους.Ισχυει το minimum πλατος κλειστης θεσης σταθμευσης(αρα και πλατος γκαραζοπορτας) και οχι το maximum,οποτε καποιος μπορει να εχει πλατος γκαραζοπορτας τα 5 μετρα, αλλα ισχυει επισης και ελαχιστο βαθος κλειστης θεσης(μου διαφευγει τωρα αν ειναι τα 5μ η τα 5,5μ οποτε σε αυτην την περιπτωση ο κατοχος του παραπανω γκαραζ εχει προβλημα με την ενοια οτι η πορτα δεν πρεπει να ειναι φατσα στον δρομο(αφου ετσι δεν εξασφαλιζει βαθος τουλαχιστον 5μ) αλλα απο την αλλη πλευρα την στενη.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Mπορεις να εχεις παραπανω απο μια εισοδους-εξοδους για την πυλωτη αρκει το αθροισμα του πλατους τους να ειναι max το 50% της προσοψης του οικοπεδου.Η μονη λυση για να δεις το τι πραγματικα συμβαινει στην περιπτωση σου ειναι να βρεις τον αριθμο της αδειας της οικοδομης και να παρεις τις κατοψεις της πυλωτης η του σχεδιου καλυψης οπου φαινονται οι εισοδοι-εξοδοι με τα πλατη τους.Ισχυει το minimum πλατος κλειστης θεσης σταθμευσης(αρα και πλατος γκαραζοπορτας) και οχι το maximum,οποτε καποιος μπορει να εχει πλατος γκαραζοπορτας τα 5 μετρα, αλλα ισχυει επισης και ελαχιστο βαθος κλειστης θεσης(μου διαφευγει τωρα αν ειναι τα 5μ η τα 5,5μ οποτε σε αυτην την περιπτωση ο κατοχος του παραπανω γκαραζ εχει προβλημα με την ενοια οτι η πορτα δεν πρεπει να ειναι φατσα στον δρομο(αφου ετσι δεν εξασφαλιζει βαθος τουλαχιστον 5μ) αλλα απο την αλλη πλευρα την στενη.Καλά για την πυλωτή και τις εισόδους δεν με απασχολεί, πέραν του αισθητικού γιατί είναι μια μπούρδα, πχ στην απέναντι πολυκατοικία έχει κάνει μία είσοδο κανονικά με διάδρομο και μικρό κήπο με πράσινο που είναι πολύ πιο ωραίο από αυτό το πράγμα.
Αυτό πάντως δεν το πολυκατάλαβα, τι εννοείς εδώ:
Ισχυει το minimum πλατος κλειστης θεσης σταθμευσης(αρα και πλατος γκαραζοπορτας) και οχι το maximum,οποτε καποιος μπορει να εχει πλατος γκαραζοπορτας τα 5 μετρα
Αν και λογικά αυτό με καλύπτει απόλυτα:>
αλλα ισχυει επισης και ελαχιστο βαθος κλειστης θεσης(μου διαφευγει τωρα αν ειναι τα 5μ η τα 5,5μ οποτε σε αυτην την περιπτωση ο κατοχος του παραπανω γκαραζ εχει προβλημα με την ενοια οτι η πορτα δεν πρεπει να ειναι φατσα στον δρομο(αφου ετσι δεν εξασφαλιζει βαθος τουλαχιστον 5μ) αλλα απο την αλλη πλευρα την στενη.
oπότε SU-30 σ' ευχαριστώ πολύ για το παραπάνω tip.
-
Για το ελαχιστο πλατος ισχυει το εξης.
Συμφωνα με το αρθρο 4(παραγραφος 3) του κτηριοδομικου 'σε καθε κτηριο που προβλεπεται χωρος σταθμευσης αυτοκινητων η προσβαση σε αυτον πρεπει να επιτυγχανεται με εισοδο-εξοδο πλατους τουλαχιστον 2,25μ' ,αυτο αφορα τοσο τις ραμπες με τις οποιες εχουμε προσβαση απο τον δρομο προς την πυλωτη αλλα και στο ανοιγμα της πορτας μιας κλειστης θεσης σταθμευσης.Τα ελαχιστα ορια για μεμονωμενη κλειστη θεση ειναι ελαχιστο πλατος 2,5μ,ελαχιστο βαθος 5,00μ και πλατος εισοδου τα 2,25μ στην μικρη πλευρα.Αν εγω εχω τωρα εναν χωρο με καθαρες διαστασεις 6χ6(υπερκαλυπτω δηλαδη τα ελαχιστα) δεν με υποχρεωνει κανεις να εχω την ελαχιστη πορτα εισοδου 2,25μ αλλα μπορω να βαλω μεγαλυτερο εστω 5,0μ.Αυτο που υποψιαζομαι για την δικη σου περιπτωση ειναι οτι πιθανον στα σχεδια η κλειστη θεση να ειχε προσβαση απο την στενη πλευρα προκειμενου να καλυπτει τις ελαχιστες απαιτησεις των εσωτερικων διαστασεων αλλα με αυτο τον τροπο δεν θα μπορουσαν να παρκαρουν αυτοκινητα μπροστα απο αυτην(θα υπηρχε δηλαδη ενας διαδρομος στην πυλωτη που θα οδηγουσε στο γκαραζ).Ο εργολαβος ομως βαζοντας την πορτα στην πλευρα του δρομου δεν κατασκευαζει αυτον τον διαδρομο και ετσι μπορει να δωσει και ανοικτες θεσεις στους αγοραστες. -
ΟΚ κατάλαβα. Εννοούσες ότι δεν υπάρχει maximum οριο για την πόρτα.
Πάντως, απ' όσο ξέρω δεν την έκανε ο εργολάβος την πατατιά αλλά η ίδια το ήθελε έτσι.
Επίσης είμαι 99,9% σίγουρος ότι δεν είναι πάνω από 3,5 μέτρα βάθος, αλλά μπορώ να το μετρήσω κιόλας γιατί δεν πρόκειται να τρέχω σε πολεοδομίες να βρω σχ'εδια...
Αν πάντως δεν έχει το απαραίτητο βάθος αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι παράνομο? Δηλαδή είναι εκτεθειμένη στην πολεοδομία?Τhanks και πάλι πάντως γιατί αυτό με το βάθος ούτε που το σκέφτηκα.
-
ισως και να μην ειναι νομιμη κλειστη ισογεια θεσης σταθμευσης ,να ηταν τμημα pilotis και ο εργολαβος με την ιδιοκτητρια να τα συμφωνησαν καπως και απλα να κοτσαρε μια γκαραζοπορτα και να φαινεται νομιμη(οτι ειναι κλεστη θεση με γκαραζοπορτα δε σημαινει οτι ειναι και νομιμη.Για να ειναι νομιμη πρεπει να φαινεται στα σχεδια καλυψης και κατοψης και να εχει δεσμευτει συμβολαιογραφικα
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε καποιο φιλο μηχανικο και να ζητησεις να σου βγαλει σχεδια απο την πολεοδομια(κοστος μαζι με τα σχεδια 30-50Ε)
Αν δεν ετρεχαν τα ημιυπαιθρια,ειναι ευκολη διαδικασια πας στην αντιστοιχη πολεοδομια,κανεις μια αιτηση για παραλαβη αντιγραφων και ισως τα επαιρνες και την ιδια μερα
τωρα με τα ημιυπαιθρια εχουν μπλοκαρει τα αντιστοιχα τμηματα των πολεοδομιων και μπορει να κανουν και κανα μηνα μεχρι να τα παρεις
Υπηρχαν περιπτωσεις που εργολαβοι εβγαζαν αδεια για κλειστη θεση σταθμευσης(δε μετρουσε μεχρι προτινος στην δομηση) ,κοτσαραν την γκαραζοπορτα για βιτρινα και απο πισω απο αυτην διαμορφωναν μικρο διαμερισμα -
Αν το μήκος της γκαραζόπορτας είναι 5 μέτρα και το βάθος 3,5 μέτρα, ικανοποιούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις για κλειστή και μεμονωμένη στάθμευση, όπως πολύ σωστά ανέλυσε ο su-30. Απλώς η διάταξή της είναι κατά μήκος κι όχι εγκάρσια του πεζοδρομίου. Από διαστάσεις λοιπόν πιθανότατα να είσαι οκ.
Από κει και πέρα δυο τρεις παρατηρήσεις. Κοιτώντας τις φωτογραφίες που παρέθεσες, δεν αποκλείω καθόλου το ενδεχόμενο στα σχέδια της οικοδομικής άδειας να φαίνεται η είσοδος απ την άλλη πλευρά, δλδ με πρόσοψη στον άλλο δρόμο. Έτσι είναι σαφώς πιο λογικό και αισθητικά πιο αποδεκτό, καθώς δεν είναι και πολύ συνηθισμένη η διάταξη που υφίσταται. Το αν αυτό ισχύει όντως και γιατί έχει αλλάξει, θα το διαπιστώσεις όταν πάρεις στα χέρια σου τα σχέδια. Πάντως τέτοιου είδους διάταξη δεν είναι συνηθισμένη και πρέπει να ψάξω αρκετά στη νομοθεσία να βρω αν επιτρέπεται στάθμευση τέτοιου τύπου, καθώς προϋποθέτει αρκετές μανούβρες πάνω στο πεζοδρόμιο κι όχι απλά μια τυπική διάσχισή του από το αυτοκίνητο.
Το οτι κάτι δεν πάει καλά πάντως θα έπρεπε να σε πονηρέψει το γεγονός οτι το κουτί από το ρολό εξέχει από την περασιά των τοίχων (και ενδεχομένως και από το νόμιμο περίγραμμα του κτηρίου - αλλά αυτό δε μπορεί να απαντηθεί βάσει φωτογραφιών), στοιχεία που πιθανόν να σημαίνει οτι μπήκε μετά...Αντίθετα το μικρό ρολό είναι τοποθετημένο σωστά.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Αν το μήκος της γκαραζόπορτας είναι 5 μέτρα και το βάθος 3,5 μέτρα, ικανοποιούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις για κλειστή και μεμονωμένη στάθμευση, όπως πολύ σωστά ανέλυσε ο su-30. Απλώς η διάταξή της είναι κατά μήκος κι όχι εγκάρσια του πεζοδρομίου. Από διαστάσεις λοιπόν πιθανότατα να είσαι οκ.Ωπα. Εγώ να είμαι ΟΚ ή το γκαράζ?
Γιατί εγώ θέλω να μην είναι ΟΚ. Η διάταξη αυτή δλδ επιτρέπεται ή αφού το βάθος δεν είναι σωστό είναι παράνομο?Από κει και πέρα δυο τρεις παρατηρήσεις. Κοιτώντας τις φωτογραφίες που παρέθεσες, δεν αποκλείω καθόλου το ενδεχόμενο στα σχέδια της οικοδομικής άδειας να φαίνεται η είσοδος απ την άλλη πλευρά, δλδ με πρόσοψη στον άλλο δρόμο. Έτσι είναι σαφώς πιο λογικό και αισθητικά πιο αποδεκτό, καθώς δεν είναι και πολύ συνηθισμένη η διάταξη που υφίσταται. Το αν αυτό ισχύει όντως και γιατί έχει αλλάξει, θα το διαπιστώσεις όταν πάρεις στα χέρια σου τα σχέδια. Πάντως τέτοιου είδους διάταξη δεν είναι συνηθισμένη και πρέπει να ψάξω αρκετά στη νομοθεσία να βρω αν επιτρέπεται στάθμευση τέτοιου τύπου, καθώς προϋποθέτει αρκετές μανούβρες πάνω στο πεζοδρόμιο κι όχι απλά μια τυπική διάσχισή του από το αυτοκίνητο.
Το οτι κάτι δεν πάει καλά πάντως θα έπρεπε να σε πονηρέψει το γεγονός οτι το κουτί από το ρολό εξέχει από την περασιά των τοίχων (και ενδεχομένως και από το νόμιμο περίγραμμα του κτηρίου - αλλά αυτό δε μπορεί να απαντηθεί βάσει φωτογραφιών), στοιχεία που πιθανόν να σημαίνει οτι μπήκε μετά...Αντίθετα το μικρό ρολό είναι τοποθετημένο σωστά.
Σωστός δεν το πρόσεξα αυτό το τελευταίο. Πάντως δεν θα ήθελα να τρέχω για σχέδια και ιστορίες, ελπίζω να μην φτάσει εκεί και να λογικευτεί με μια απλή κουβέντα.
-
Είδες σύγχυση που προκαλεί ένα μόνο γράμμα;;
Το πάρκινγκ είναι μάλλον οκ, εφόσον λες οτι είναι 5 επί 3,5 (περίπου). Εσύ ΔΕΝ είσαι ΟΚ!
Τα υπόλοιπα που αναφέρω δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και θα σε συμβούλευα να βάλεις έναν μηχανικό να βρει τα σχέδια. οποιαδήποτε λογική συζήτηση μπορεί να ξεφύγει, συνεπώς καλό είναι να είσαι ενημερωμένος.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
:lol:
Είδες σύγχυση που προκαλεί ένα μόνο γράμμα;;Το πάρκινγκ είναι μάλλον οκ, εφόσον λες οτι είναι 5 επί 3,5 (περίπου). Εσύ ΔΕΝ είσαι ΟΚ!
Τα υπόλοιπα που αναφέρω δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και θα σε συμβούλευα να βάλεις έναν μηχανικό να βρει τα σχέδια. οποιαδήποτε λογική συζήτηση μπορεί να ξεφύγει, συνεπώς καλό είναι να είσαι ενημερωμένος.
Τωρα μου τη χάλασες και με είχε φτιάξει ο SU-30.
-
εσυ σιγουρα δεν εισαι νομιμος τοποθετωντας στα κιγκλιδωματα το πιατο,περα οτι αλλοιωνει την προσοψη της οικοδομης,ειναι και λιγο αδαης αυτος που στο στηριξε στα καγκελα(μπορει να υποχωρησουν μετα απο ισχυρο ανεμο,σκουρια,αστοχια κολλησης κτλ)
μπορει να μην συμβει ποτε τιποτα,αλλα σε περιπτωση που αποκολληθει το πιατο και τραυματισει καποιον,υπαρχει μεγαλο θεμα,ηθικο και ποινικοκαλυτερα να βαλεις ενα μηχανικο να σου φερει τα σχεδια και να σε συμβουλεψει
στα σχεδια θα φαινεται ακριβως ποια ειναι η θεση σταθμευσης,ποια η εισοδος εξοδος ,ποσα τετραγωνικα κτλ
μονο ετσι θα εισαι σιγουρος για την νομιμοτητα του parking -
Μπορεί να έχει και βάθος 5 μέτρα και να είναι θέση στάθμευσης 2 αυτοκινήτων και έτσι δικαιολογείται το μεγάλο ρολό .
Και σπίτι να το έχει κάνει , προφανώς τώρα το τακτοποιεί οπότε δεν έχει θέμα .
Η κεραία της νόβα , αλλοιώνει την όψη του κτιρίου , είναι παράνομη και μπορεί να φαε καμμιά αγωγή γιά μείωση αξίας από οποιονδήποτε συνιδιοκτήτη .
Καλό είναι να έρθεις σε συνενόηση , ώστε να βάλεις την καιραία στην ταράτσα και να περάσεις με ωραίο τρόπο καλώδιο , οπότε θα τελειώσει το θέμα .
-
Bάθος 5 μέτρα δεν έχει με τίποτα, το μέτρησα. Από πίσω είναι επίσης πυλωτή και το μέτρησα 4 μέτρα γωνια με γωνία μαζί με τα ντουβάρια.
Στην ταράτσα δεν μπαίνει με τίποτα έτσι όπως είναι η διαμόρφωση και είναι μεγάλη και η απόσταση. Και γω θα το προτιμούσα απ' το να το έχω στο μπαλκόνι μου αλλά δε γίνεται. Πάντως κανείς άλλος δεν είχε πρόβλημα, είχα ρωτήσει και τους διαχειριστές. Ασε που μείωση της αξίας για ένα πιάτο δεν είναι μπούρδα? 2 βίδες είναι στη τελική, τη βγάζω σε μισό λεπτό.
Τεσπα, θα δούμε τι θα γίνει, αν φτάσει ο κάλος της να κάνει αγωγές τη βγάζω και την πετάω στα @@ μας στη τελική.Οσο γι' αυτο που λέει ο doom1983 δεν έχεις κι άδικο φίλε, ήταν και λίγο μπαγλαμάς ο τυπάκος που το εγκατέστησε και λίγο αρπα-κόλας και ήθελε να το ξεπετάξει, μάλλον θα τον ξαναφωνάξω να την βάλω τουλάχιστον μέσα στο μπαλκόνι και βλέπουμε.
-
kovathe, έστω ότι το γκαράζ δεν είναι ΟΚ.
Εγώ απο αυτά που διάβασα όμως σε αυτό το thread και σε άλλα, βλέπω να μην είναι εντάξι γενικότερα η όλη πολυκατοικία (δεν γίνεται να έχει όλη την πρόσοψη ώς είσοδο σε parking).
Οπότε πρόσεχε γιατί μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα σε πιθανό έλεγχο εφόσον έχεις και εσύ δικιά σου θέση στην πυλωτή....
-
**'Η απειλή είναι ισχυρότερη από την εκτέλεσή της' **λέμε στο σκάκι και δεν έχει εφαρμογή μόνο σε αυτό το παιχνίδι
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ