-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Οι απλωστρες απο τους κανονισμους των πολυκατοικων δεν απαγορευονται εκτος και αν ειναι εξω απο τα καγκελα. Μεσα κανεις οτι θελει ςκαι αστους να κουρευονται. Επισης αν χρειαστεις 'βοηθεια' για την ιδεα του umaga εδω ειμαστε
Για απ έξω από τα κάγγελα λέω. Αλλά τι πειράζει αφού θα βλέπει στον ακάλυπτο?
Πειραζει κ εμενα προσωπικα με εχεις πεισει οτι **[b]εισαι εν αδικω **[/b]
Πως φαίνεσαι ότι δεν είσαι νοικοκυρά! Και που απλώνουμε δλδ τα ρούχα ρε παιδιά? Να τραβήξω γραμμές εντός μπαλκονιού? Θα μου πουν οτι τα βλέπουν οι γείτονες μετα.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
....
φιλε στειλτους να και βρες αλλου σπιτι καλητερα, που να εχει γειτωνισες φοιτητριες κλπ
Δεν γίνεται τώρα. Είμαι κάτι μήνες εκεί. Θα συμμορφωθούν ΚΑΙ οι ίδιοι.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και που απλώνουμε δλδ τα ρούχα ρε παιδιά? Να τραβήξω γραμμές εντός μπαλκονιού?καλα, αυτη την απλωστρα που βλεπει εξω δε μπορεις να τη γυρισεις προς τα μεσα??? κι οταν δεν τη χρησιμοποιεις τη βγαζεις!
edit οπως κ να'χει ομως αφου δε σου δινουν αυτο τον κανονισμο -γιατι μαλλον δεν αναφερει οσα ισχυριζονται - γραψ'τους κανονικα.
-
να τα απλώνεις πάνω στ'αυτοκίνητά τους, αν έχουν αεροτομή είναι τζιτζί
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οι απλωστρες απο τους κανονισμους των πολυκατοικων δεν απαγορευονται εκτος και αν ειναι εξω απο τα καγκελα. Μεσα κανεις οτι θελει ςκαι αστους να κουρευονται. Επισης αν χρειαστεις 'βοηθεια' για την ιδεα του umaga εδω ειμαστε
Για απ έξω από τα κάγγελα λέω. Αλλά τι πειράζει αφού θα βλέπει στον ακάλυπτο?
Πειραζει κ εμενα προσωπικα με εχεις πεισει οτι **[b]εισαι εν αδικω **[/b]
Πως φαίνεσαι ότι δεν είσαι νοικοκυρά! Και που απλώνουμε δλδ τα ρούχα ρε παιδιά? Να τραβήξω γραμμές εντός μπαλκονιού? Θα μου πουν οτι τα βλέπουν οι γείτονες μετα.
Μεσα απο τα καγκελα μπορεις αρκει να ειναι καλοπλυμενα ,αλλιως κ εκει απαγορευεται
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μεσα απο τα καγκελα μπορεις αρκει να ειναι καλοπλυμενα ,αλλιως κ εκει απαγορευεται
Γράφει πάνω στα μαλακτικά 'διαχειριστής approved'?
-
Και εμεις ειχαμε τρεξιματα με την διαχειριση της πολυκατοικιας ωσπου μας εδειξαν τον κανονισμο τελικα βαλαμε την απλωστα απο τημ μεσα πλευρα του μπαλκονιου. Αμα βλεπει ακαλυπτο δεν εχεις καποιο προβλημα γιατ δεν 'χαλαει' την οψη της πολυκατοικιας . Βασικα οσο δεν σου δειχνουν τον κανονισμο γραψτους εκει που δεν πιανει μελανι
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
. Και σήμερα μου την είπε γιατί λέει έτσι όπως είχα παρκάρει την ενοχλούσα να βγάλει το 2ο αυτ. Εγώ πατούσα με τον πίσω αριστερά τροχό το εσωτερικό 1cm από τα συνολικά ~5-6cm πάχουτς της γραμμής. Επίσης θεωρεί ότι το αμάξι όλο πρέπει να βρίσκεται εντός του πλαισίου. Σας φαίνεται λογικό? Τι μπορώ να κάνω?Παρκάρει-ξεπαρκάρει γυναίκα οδηγός γύρω από το αυτοκίνητό σου και δεν ανησυχείς;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
. Και σήμερα μου την είπε γιατί λέει έτσι όπως είχα παρκάρει την ενοχλούσα να βγάλει το 2ο αυτ. Εγώ πατούσα με τον πίσω αριστερά τροχό το εσωτερικό 1cm από τα συνολικά ~5-6cm πάχουτς της γραμμής. Επίσης θεωρεί ότι το αμάξι όλο πρέπει να βρίσκεται εντός του πλαισίου. Σας φαίνεται λογικό? Τι μπορώ να κάνω?
Παρκάρει-ξεπαρκάρει γυναίκα οδηγός γύρω από το αυτοκίνητό σου και δεν ανησυχείς;
Αν ανησυχώ λέει! Τι να κάνω? Αν συνεχιστεί όμως έτσι θα πάρω την ιδιοκτήτρια (Αυστραλία μεριά) και θα της πω κόψε μου 120ε και παραχωρώ το πάρκινγκ.
-
Μήπως να άρχιζες να το παίζεις λίγο underground τύπος;
Που ξέρεις μπορεί να πιάσει, να σε πάρουν από φόβο και να σταματήσουν να κάνουν σαν καρακάξες.
-
καλά γιατί αποφεύγουν να δείχνουν τον κανονισμό;
-
ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ !!!
Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, όταν υπέγραψε τα συμβόλαια αγοράς της, αποδέχτηκε και τα αναφερόμενα στη 'Πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας' της οικοδομής.
Επομένως, αυτεπάγγελτα δεσμεύει και τον οποιοδήποτε ένοικο της κατοικίας που αυτός διαθέτει προς ενοικίαση.
Οτιδήποτε γράφεται εκεί και στο συνημμένο σε αυτή καταστατικό (Κανονισμός σχέσεων συνιδιοκτητών), είναι δεσμευτικά και για τον ενοικιαστή, πέραν των αναγραφομένων στο 'Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης Κατοικίας'.
Άλλωστε , για αυτό και όταν ένας ενοικιαστής δεν πληρώνει τις κοινόχρηστες δαπάνες, τελικός υπεύθυνος έναντι του διαχειριστή και των λοιπών 'ενοίκων' είναι ο ιδιοκτήτης του 'μισθίου' και όχι 'μισθωτής' (ενοικιαστής).
ΚΑΘΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΥΧΑ!!!
Edit: Σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις και να λάβεις γνώση του Καταστατικού, προκειμένου στη συνέχεια ... 'η ρύθμιση λεπτομερειών να πραγματοποιηθεί μεταξύ εμπλεκομένων' -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ !!!
Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, όταν υπέγραψε τα συμβόλαια αγοράς της, αποδέχτηκε και τα αναφερόμενα στη 'Πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας' της οικοδομής.
Επομένως, αυτεπάγγελτα δεσμεύει και τον οποιοδήποτε ένοικο της κατοικίας που αυτός διαθέτει προς ενοικίαση.
Οτιδήποτε γράφεται εκεί και στο συνημμένο σε αυτή καταστατικό (Κανονισμός σχέσεων συνιδιοκτητών), είναι δεσμευτικά και για τον ενοικιαστή, πέραν των αναγραφομένων στο 'Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης Κατοικίας'.
Άλλωστε , για αυτό και όταν ένας ενοικιαστής δεν πληρώνει τις κοινόχρηστες δαπάνες, τελικός υπεύθυνος έναντι του διαχειριστή και των λοιπών 'ενοίκων' είναι ο ιδιοκτήτης του 'μισθίου' και όχι 'μισθωτής' (ενοικιαστής).
ΚΑΘΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΥΧΑ!!!
Edit: Σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις και να λάβεις γνώση του Καταστατικού, προκειμένου στη συνέχεια ... 'η ρύθμιση λεπτομερειών να πραγματοποιηθεί μεταξύ εμπλεκομένων'Επειδή το έψαξα λίγο, ο νόμος υπερισχύει οποιουδήποτε συμφωνητικού/καταστατικού. Επίσης βλέπω ότι οι μιν διαστάσεις θέσεων στάθμευσης είναι 2.6μ * 5μ (σωστά? Γνωρίζει κάποιος??? ) και ο διαδρομος τουλαχ. 2.25μ. Αν είναι όλο παράνομο τι σημασία έχει το καταστατικό?
-
-
Και τώρα σας βάζω την κατάσταση:
Το (1) που είναι το δικό μου οι τροχοί είναι πάντα μέσα (εκτός απ όταν με κλείνει πολύ) καμιά φορά μπορεί να εξέχει λίγο ο κώλος. Το 4 είναι το εξτρά αυτοκίνητο και θέλει να το βάζει μπροστά μπροστά:
α) για να μην βρέχεται
β) για να μπορεί να βγει ο (3) -ο άντρας της- χωρίς να κουνηθεί! -
Κοιταξε να δεις, σε καθε διαμερισμα αντιστοιχουν χ θεσεις παρκαρισματος. Αν τους αναλογει μια το δευτερο αυτοκινητο δεν εχει καμια θεση εκει μεσα.
-
Κατσε ρε αδερφέ....Εκει που μπαίνει το 4, ΕΙΝΑΙ χώρος στάθευσης..;; Κι αν ναι, είναι οριοθετημενος....;; Αν δεν είναι και το βάζει αυθαιρετα επειδή 'περισσέυει' χώρος, κάθεσαι και την ακούς να σου τη λέει που δεν είσαι απόλυτα εντός των ορίων....;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κατσε ρε αδερφέ....Εκει που μπαίνει το 4, ΕΙΝΑΙ χώρος στάθευσης..;; Κι αν ναι, είναι οριοθετημενος....;;Δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ από τα 2 απ ότι ξέρω και δεν είναι δυνατόν γιατί δεν είναι οι θέσεις ανεξάρτητες.
Αν δεν είναι και το βάζει αυθαιρετα επειδή 'περισσέυει' χώρος, κάθεσαι και την ακούς να σου τη λέει που δεν είσαι απόλυτα εντός των ορίων....;;
Προσπαθώ να μην τσακωθώ. Σήμερα θα της ζητήσω το καταστατικό και θα την ρωτήσω πόσες θέσεις λέει το καταστατικό ότι υπάρχουν. Και το αστείο/τραγικό? Έχουν αγοράσει άλλη μια θέση στο υπόγειο πάρκινγκ και τη νοικιάζουν!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ !!!
ΚΑΘΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΥΧΑ!!!
Edit: Σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις και να λάβεις γνώση του Καταστατικού, προκειμένου στη συνέχεια ... 'η ρύθμιση λεπτομερειών να πραγματοποιηθεί μεταξύ εμπλεκομένων'Αυτά που γράφεις είναι λάθος.
Την παραβίαση του κανονισμού εκ μέρους του μισθωτή μπορεί να επικαλεστεί μόνο ο εκμισθωτής και όχι οι άλλοι συνιδιοκτήτες γιατί μονο αυτός συνδέεται συμβατικά με τον μισθωτή. Έτσι αν έχει παραβιασθεί ο όρος της σύμβασης που προβλέπει την υποχρέωση του μισθωτή για σεβασμό του κανονισμού τότε μπορεί πχ να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης ο εκμισθωτής και κανένας άλλος.
Ο κανονισμός της πολυκατοικίας αποτελεί σύμβαση μεταξύ των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας και **δεσμεύει μόνο εκείνους που συμβλήθηκαν για την κατάρτισή του. **
Ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν δεσμεύει το μισθωτή. Έτσι πχ αν μια οριζόντια ιδιοτησία μισθωθεί, ας πούμε, για χρήση που απαγορεύεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες ΔΕΝ μπορούν να στραφούν κατά του μισθωτή με αγωγή από τη μίσθωση (δηλ. με βάση τη συμβατική σχέση) γιατί δεν τους συνδέει με το μισθωτή καμία ενοχική σχέση (εκτός αν ασκήσουν πλαγιαστικώς κατά το αρ. 72 ΚΠολΔ τα δικαιώματα του εκμισθωτή). Κατά του μισθωτή, ο οποίος είναι τρίτος για τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες, μπορούν να στραφούν μόνο με τις αγωγές προστασίας των δουλειών (αρ. 1132 επ. ΑΚ), όταν και αν αυτό είναι δυνατό και συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις (υπάρχουν αποφάσεις νομίζω που ούτε καν αυτή τη δυνατότητα δεν αναγνωρίζουν στο διαχειριστή και τους άλλους συνιδιοκτήτες)Σου παραθέτω τί λέει το Εφετείο Αθηνών στην απόφασή του 8279/1992 :
*Εξάλλου, σε περίπτωση εκμίσθωσης οριζόντιας ιδιοκτησίας, ο μισθωτής, και αν ακόμη αποδέχθηκε με τη σύμβαση μισθώσεως τον κανονισμό, τον οποίο παραβιάζει, δεν μπορεί να εναχθεί, από τους λοιπούς (μη εκμισθωτές) συνιδιοκτήτες άλλων οριζοντίων της ίδιας πολυκατοικίας ιδιοκτησιών ή από το διαχειριστή της πόλυκατοικίας, με αίτημα ανάλογο με την πράξη η παράλειψη (από μέρους του μισθωτή) που συνιστά την από αυτούς επικαλούμενη παραβίαση του σύμφωνα με το άρθρο 17 αριθ. 2 του ίδιου Κώδικα. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται μόνο αν η διαφορά από τη σχέση της οροφοκτησίας ανέκυψε ανάμεσασ τους ιδιοκτήτες ορόφων ή διαμερισμάτων ή ανάμεσα στους διαχειριστές ιδιοκτησίας κατ
ορόφους και στους ιδιοκτήτες ορόφων ή διαμερισμάτων. Ο διαχειριστής και οι ιδιοκτήτες άλλων οριζοντίων ιδιοκτησιών, δικαιούνται να στραφούν κατά του ιδιοκτήτη της οριζόντιας ιδιοκτησίας, ο μισθωτής της οποίας παραβιάζει τον κανονισμό της πολυκατοικίας και να ζητήσουν όπως αυτός (ιδιοκτήτης) υποχρεωθεί να προβεί στην παράλειψη της παραβιάσεως τουκανονσιμού, και, αν η παραβίαση τούτου γίνεται με συγκεκριμένη υλική πράξη του μισθωτή, όπως είναι κάθε αντίθετη προς τον κανονισμό κατασκευή, προσθήκη κλπ σε κοινόκτητα και κοινόχρηστα της πολυκατοικίας μέρη, να άρει το παράνομο κατασκευάσμα και σε περίπτωση που θα αρνηθεί, να επιτραπεί τούτο, κατ
άρθρο 945 παρ. 1 του ΚΠολΔ στους ίδιους ενάγοντες με δαπάνες του.
*
Άλλη απόφαση του Εφετείου Αθηνών 11267/1991 :Οι παραπάνω όμως περιορισμοί (του Κανονισμού) δε δεσμεύουν το μισθωτή και έτσι αν μια οριζόντια ιδιοκτησία μισθωθεί για χρήση απαγορευμένη (από τον Κανονισμό), οι λοιποί συνιδιοκτήτες δεν μπορούν να στραφούν κατ`αυτού με αγωγή από τη μίσθωση...
...ο νόμος περί οριζόντιας ιδιοκτησίας αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών πολυόροφης οικοδομής, για κάθε παράβαση του από το συνιδιοκτήτη ή το μισθωτή αυτού, νομιμοποιείται παθητικά μόνο ο συνιδιοκτήτης και όχι ο μισθωστής, εκτός αν πρόκειται για προσβολή της δουλείας που έχει συσταθεί... -
xenos....
Ωραία, αν ΔΕΝ είναι και σου πει μα-μου, πες της με περίλυπο υφος, πως στο εξης θα βάζεις το δικό σου στο 4 (και να το πάρει αποφαση), μιας και τη δική σου θέση λόγω ΣΟΒΑΡΩΝ οικονομικών προβλημάτων θα την επινοικιάζεις σε άλλον στο εξης.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ