-
Μην μπερδευετε το φυσικο ξυλο με τα laminates που ειναι 'πλακακια' (δηλαδη τετραγωνα επιπεδα κομματια) απο συνθετικα υλικα με οψη ξυλου.
LAMINATE:
ΞΥΛΟ:
Εγω στις φωτο δεν βλεπω διαφορα, τωρα απο κοντα πως φαινεται το laminate δεν ξερω. Φυσικα το κοστος δεν εχει καμμια σχεση, πολυ πιο ακριβο το ξυλο.
-
Tα περισσότερ καταστήματα που έχουν οψή ξύλου ειναι laminate
Το έχουν βάλει και φίλοι στο σπίτι τους και εμένα προσωπικά μου αρέσει πολυ
Εντάξι δεν είναι ξύλο, αλλά ειναι πολύ κοντά στο 1/5 της τιμής -
Για σαλονι προτεινω μαρμαρο ή πλακάκια γρανίτη.
Προσωπικα εχω μεγαλη λοξα με το μαρμαρο,νομιζω κανενα αλλο υλικο δεν εχει την αρχοντιά του και η αντοχη δεν του λειπει. -
Εμείς, που ανακαινίζουμε ένα διαμέρισμα, για μια πολύ καλή ποιότητα ξύλου στο σαλόνι θα πληρώσουμε περίπου 55
-
To laminate έχει διάφορες σκληρότητες ανάλογα με τη χρήση που το θέλεις, πιο σκληρό (π.χ. για μαγαζιά με πολύ κυκλοφορία) πιο ακριβό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για γρανιτη θα προτιμούσα τον τεχνητό, ποτέ δεν ξέρεις αν ο φυσικός περιέχει **ραδιενεργά ορυκτά **μέσα...
Για κόστος ας μιλήσουν οι γνώστες της αγοράς.δεν το φανταζόμουν αυτό!
Τα περισσότερα δομικά υλικά εκλύουν αέριο ραδόνιο (άλλα πολύ, άλλα λίγο) το οποίο είναι ιδιαίτερα ραδιενεργό. Επίσης εκλύεται από το έδαφος και χρειάζεται προσοχή στα υπόγεια που δεν έχουν καλό δάπεδο. Οι ποσότητες του ραδονίου είναι αμελητέες και αν κάποιος αερίζει το σπίτι του καθημερινά δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ συγκέντρωση ραδονίου και να καταγραφεί σε μετρητές ραδιενέργειας.
Στο μπάνιο (ντους) πάντα να αερίζετε το χώρο και όχι προς το εσωτερικό του σπιτιού, γιατί το νερό περιέχει αέριο ραδόνιο και αυξάνεται η συγκέντρωσή του.
Στην Αμερική δεν μπορείς να πουλήσεις το σπίτι σου αν δεν πάρεις πιστοποιητικό ότι το υπόγειο δεν έχει ποσότητες ραδονίου (αν έχει γίνεται ειδική μόνωση στο έδαφος με γεωύφασμα) - βλέπε radon gas.
Σωστός ο leonp γενικά ο φυσικός γρανίτης ( αλλά και όλα τα υλικά όπως τούβλα μπετόν ) περιέχει μικρές ποσότητες ραδιενεργών υλικών τα οποία εκλύουν ραδόνιο. Απλά για τους γρανίτες έχουν παρατηρηθεί μερικές ( σπάνια βέβαια ) φορές υπερβολικές ποσότητες έκλυσης ραδιενέργειας. Προσωπικά προτιμώ το φτηνότερο και ομορφότερο μάρμαρο, αν και όπως είπα είμαι λάτρης του ξύλου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ωραίο παρκέ κατά την γνώμη μου.
-
Πολυ πιο 'ζεστο' υλικο το ξυλο.
-
Υπάρχει και λύση που συνδιάζει την εμφάνιση του ξύλου(και την υφή!),με την ανθεκτικότητα.Λέγεται γρανιτοπλακάκι(gres porcelanato),και αν και ακριβό,κατ'εμε δεν συγκρίνεται ειδικά σε αντοχή στον χρόνο.
-
Δεν παύει να είναι πλακάκι και άρα 'κρύο' σαν υλικό. Ειδικά στις κρεβατοκάμαρες το ξύλο είναι μονόδρομος κατά την άποψη μου. Εκτός αν συνδυάσεις μάρμαρο ή πλακάκι με επιδαπέδια θέρμανση , μια αρκετά πονεμένη ιστορία από όσο ξέρω στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν παύει να είναι πλακάκι και άρα 'κρύο' σαν υλικό. Ειδικά στις κρεβατοκάμαρες το ξύλο είναι μονόδρομος κατά την άποψη μου. Εκτός αν συνδυάσεις μάρμαρο ή πλακάκι με επιδαπέδια θέρμανση , μια αρκετά πονεμένη ιστορία από όσο ξέρω στην ΕλλάδαΓιατί πονεμένη; Tην έχω 20 χρόνια και δεν πόνεσα καθόλου
-
Πονεμένη όχι σαν τύπος αλλά σαν εφαρμογή από τον Έλληνα 'μαστορα' ( εντός εισαγωγικών και είναι πολλοι τέτοιοι δυστυχώς ) αλλά και τον μελετητή 'μηχανικό'. Κατα τα αλλά και εγώ μάλλον θα την προτιμούσα από συμβατικά σώματα αν έχτιζα απο την αρχή υπο την προυπόθεση της σωστής μελέτης και εφαρμογής.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Γιατί πονεμένη; Tην έχω 20 χρόνια και δεν πόνεσα καθόλου
+14 χρονια απο εμενα!
(το πλακακι ειναι γρανιτενιο) -
Αν δεν έχει μεγάλες θερμικές απώλειες το σπίτι είναι καλή. Αλλιώς με το πάτωμα στους 40 βαθμούς για να έχεις 25 στο σπίτι, δεν λέει.
-
Αμα την αντεχει η τσεπη την επιδαπεδια...
Υγειινο μεν παρα πολυ ακριβο δε.
Θελει καλη θερμομονωση, αλουμινια κλπ αλλιως καις πολυ περισσοτερο πετρελαιο απ οτι με τα κλασσικα σωματα..
Και παντα πρεπει να το βαζεις 4-5 ωρες πριν την ωρα που θες ζεστο το σπιτι αφου δουλευει σε σαφως χαμηλοτερη θερμοκρασια νερου..
-
Προσπάθω να φτιάξω ένα Gantt Chart για τις εργασίες στο σπίτι και έχω αρχικά καταληξει σε αυτή την ακολουθία εργασιών. Διορθώστε όπου κάνω λάθος.
- Σκαψιμο (1 εβδομάδα)
- Τσίμέντα (περιοπού 1 μήνας η πλάκα)
- Χτίσιματα - Τοποθέτηση τούβλων - To Τζάκι μπαίνει εδώ (1 μήνα)
- Yδραυλικά (1 μήνα)
- Ηλεκτρικά (1 μήνα , πιθανή επικάλυψη με (4) )
- Σοβαντίσματα (1 μήνα)
- Κουφόματα (2 εβδομάδες)
8 ) Πατώματα (1 μήνας) - Κουζίνα - Μπάνια (2 εβδομάδες)
- Βάψιμο (15 μέρες)
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Προσπάθω να φτιάξω ένα Gantt Chart για τις εργασίες στο σπίτι και έχω αρχικά καταληξει σε αυτή την ακολουθία εργασιών. Διορθώστε όπου κάνω λάθος.- Σκαψιμο (1 εβδομάδα)
- Yδραυλικά (1 μήνα)
- Σοβαντίσματα (1 μήνα)
- Βάψιμο (15 μέρες)
Η θεμελίωση παει ξεχωριστα απο το σκάψιμο;
Σε οτι αφορα τον χρονο αποπεράτωσης, πολλαπλασίασε επι 10 και υψωσε στην δευτέρα Π.χ. εγω παραγγειλα κουζινα που εκανε 4 μηνες να ερθει, περιμενα τον κουζινά μια εβδομαδα,ηθελα να αλλαξω κατι πλακακια οποτε τον διεκοψα λιγο πριν το τελος (εννοειται οτι εχεις ετοιμες τις συσκευες),μεχρι να ερθουν και να μπουν τα καινουρια πλακακια αλλοι δυο μηνες,τωρα περιμενω τον κουζινα εδω και 2 εβδομαδες για να τελειωσει.
-
Προσπάθω να φτιάξω ένα Gantt Chart για τις εργασίες στο σπίτι και έχω αρχικά καταληξει σε αυτή την ακολουθία εργασιών. Διορθώστε όπου κάνω λάθος.- Σκαψιμο (1 εβδομάδα)
- Yδραυλικά (1 μήνα)
- Σοβαντίσματα (1 μήνα)
- Βάψιμο (15 μέρες)
Ετσι απο περιέργεια, να το κάνεις τι το Gant?? Θα σου χρησιμεύσει πουθενά??
-
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
Προσπάθω να φτιάξω ένα Gantt Chart για τις εργασίες στο σπίτι και έχω αρχικά καταληξει σε αυτή την ακολουθία εργασιών. Διορθώστε όπου κάνω λάθος.
- Σκαψιμο (1 εβδομάδα)
- Yδραυλικά (1 μήνα)
- Σοβαντίσματα (1 μήνα)
- Βάψιμο (15 μέρες)
Ετσι απο περιέργεια, να το κάνεις τι το Gant?? Θα σου χρησιμεύσει πουθενά??
Ειναι για να ξέρεις ποιον θα κυνηγίσεις πιο πολύ αλλά και για θέμα προγραμματισμού. Δεν πέφτω έξω στα χρονοδιαγράμματα μου στην
εργασία και θελώ να πέσω έξω ούτε εδώ. -
Δεν πέφτω έξω στα χρονοδιαγράμματα μου στην
εργασία και θελώ να πέσω έξω ούτε εδώ.Eνω εγω ήθελα να πεσω εξω
Οταν κατι δεν εξαρταται απο εσενα και εξαρτάται απο 10 διαφορετικα μαστόρια (οποία φρίκη) τοτε μην λες μεγαλα λογια γιατι μεγάλο μπούλο θα φας -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν πέφτω έξω στα χρονοδιαγράμματα μου στην
εργασία και θελώ να πέσω έξω ούτε εδώ.Eνω εγω ήθελα να πεσω εξω
Οταν κατι δεν εξαρταται απο εσενα και εξαρτάται απο 10 διαφορετικα μαστόρια (οποία φρίκη) τοτε μην λες μεγαλα λογια γιατι μεγάλο μπούλο θα φαςΕιμαι προετοιμάσμένος για καθυστερίσεις... όλοι μου το λένε... αλλά τουλάχιστον θα το πάλεψω/τρέξω και όσο μπορώ.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ