-
(Δυστυχώς) έτσι κτίζονται όλα τα κτίρια. Από πάτωμα σε πάτωμα αφήνουν αναμονές για να συνδεθούν οι κολώνες του επόμενου ορόφου.
Μου είπαν ότι αν έχουν πάνω από 1μ ύψος είναι καλά. -
Γιατί γράφεις 'δυστυχώς'?
-
Γιατί λόγω κόστους (γερανός) δεν χρησιμοποιούνται μονοκόμματες κολώνες από τη θεμελίωση μέχρι τον 1ο όροφο.
-
Σε αυτο με την 'μονοκομματη' κολονα παει κ εμενα το μυαλο μου.
Υπαρχει δηλαδη ικανοποιητικη συνδεση παλιας με νεας οταν απλα το νεο μπετον πηζει κ συνδεεται με τα σιδερα μονο, οσο ικανοποιητικη θα ηταν αμα η κολωνα 'χυνοταν' σε ενα κομματι?
ΥΓ Μηπως λεω ?
-
Ο kacey μιλά για προσθήκες ορόφου. Αλλά και πάλι το να φτιάξεις μονοκόμματους οπλισμούς είναι και ιδιαίτερα δύσκολο και δεν έχει τόση βαρύτητα...Οι συντελεστές ασφάλειας και ο ΕΚΟΣ προβλέπουν και υπερκαλύπτουν αυτές τις κατασκευαστικές διατάξεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε αυτο με την 'μονοκομματη' κολονα παει κ εμενα το μυαλο μου.Υπαρχει δηλαδη ικανοποιητικη συνδεση παλιας με νεας οταν απλα το νεο μπετον πηζει κ συνδεεται με τα σιδερα μονο, οσο ικανοποιητικη θα ηταν αμα η κολωνα 'χυνοταν' σε ενα κομματι?
ΥΓ Μηπως λεω ?
είναι πολύ μεγάλο θέμα για να αναλυθεί σε 5-10 γραμμές, ωστόσο να το περιγράψω εν συντομία: μεγαλύτερη σημασία από την σύνδεση μπετού και οπλισμού έχει η σύνδεση παλαιού και νέου οπλισμού. Ή των δύο τμημάτων του νέου οπλισμού (μάτιση) όταν πρόκειται για εξολοκλήρου νέο κτίριο. Κι οταν ακολουθείται ο ελληνικός Κανονισμός Οπλισμένου Σκυροδέματος δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν έπεφτε μονοκόμματη η κολώνα θα ήταν το ιδανικό. Αν το εξιδανικεύσουμε, το βέλτιστο θα ήταν να χυθεί ενιαία ΟΛΟΣ ο φορέας, όμως πρακτικά αυτό ΔΕΝ γινεται. Όλα αυτά έχουν προβλεφθεί από τους κανονισμούς και δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, εφόσον μιλάμε για σοβαρά συνεργεία και για αξιόπιστους συναδέλφους.
-
Θυμιο μια ερωτηση κ απ'μενα ,τωρα που εισαι σε φορμα
Ο Μηχανικος μου ,μου προτεινε κ ετσι εγινε ,να μην σηκωσουμε κολονες για τον δευτερο οροφο ,αλλα να προχωρανε κ τα δυο ταυτοχρονως .Δηλαδη χτισιμο κ καλουπωμα .
Ειναι καλυτερα η εκανα μαλακια που το δεχτηκα .
Δεν εχει γινει μεγαλος σεισμος να δω πως θα συμπεριφερθει -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Θυμιο μια ερωτηση κ απ'μενα ,τωρα που εισαι σε φορμα
Ο Μηχανικος μου ,μου προτεινε κ ετσι εγινε ,να μην σηκωσουμε κολονες για τον δευτερο οροφο ,αλλα να προχωρανε κ τα δυο ταυτοχρονως .Δηλαδη χτισιμο κ καλουπωμα .
Ειναι καλυτερα η εκανα μαλακια που το δεχτηκα .
Δεν εχει γινει μεγαλος σεισμος να δω πως θα συμπεριφερθειΑν η διαδικασία που σου προτάθηκε είχε σκοπό την επιτάχυνση της κατασκευής και δεν αφέθηκε ικανός χρόνος μεταξύ σκυροδέτησης και κτισίματος, ώστε να επιτευχθούν οι απαιτούμενες αντοχές του φορέα, τότε είναι λανθασμένη. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα.
Σε σχέση με τις 'αναμονές' για τις οποίες έγινε λόγος παραπάνω, το σημαντικότερο είναι η σωστή τους προστασία μέχρι να αποφασίσουμε να συνεχίσουμε την ανέγερση. Αν δηλαδή αφήσουμε τις αναμονές καμιά δεκαριά χρόνια να σκουριάζουν απροστάτευτες θα μας είναι άχρηστες και θα χρειαστούν αγκυρώσεις με ρητίνες κλπ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε αυτο με την 'μονοκομματη' κολονα παει κ εμενα το μυαλο μου.Υπαρχει δηλαδη ικανοποιητικη συνδεση παλιας με νεας οταν απλα το νεο μπετον πηζει κ συνδεεται με τα σιδερα μονο, οσο ικανοποιητικη θα ηταν αμα η κολωνα 'χυνοταν' σε ενα κομματι?
ΥΓ Μηπως λεω ?
Επειδή είχα την ίδια απορία μου εξήγησαν ότι όταν ρίχνεις αναγκαστικά σε 2 κομμάτια, συνδέεις το μπετόν χρησιμοποιώντας πρόσθετο οπλισμό. Δηλαδή έχεις πρόσθετα σίδερα που βιδώνουν στο παλιό και καινούριο μπετόν, σε αρκετό βάθος ώστε να βιδώνουν και να μη μπορεί να τραβηχτούν έξω. Τότε τα 2 κομμάτια μπετόν συμπεριφέρονται σαν ένα κομμάτι.
-
εδω εγω σκαβω θεμελια και ριχνουν μερα παρα μερα βασεις και εσεις κολησαστε στις αναμονες μιας πλακας.
αν το σημειο που θα πεσει το μπετο ειναι καθαρο απο λασπες δεν υπαρχει προβλημα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εδω εγω σκαβω θεμελια και ριχνουν μερα παρα μερα βασεις και εσεις κολησαστε στις αναμονες μιας πλακας.αν το σημειο που θα πεσει το μπετο ειναι καθαρο απο λασπες δεν υπαρχει προβλημα
Εισαι με κανα Liebherr?
-
ναι
-
ναιΕρχομαι με το TGA να φορτωσω
-
ποσα κυβικα παιρνει;
-
ποσα κυβικα παιρνει;11κ.μ καλα ειναι? ή να ρθω με dumper? Εχω και ενα ΜΒ 4141 Actros
-
Pub
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
PubΔεν ειμαστε και πολυ εχει σχεση με το θεμα, συζηταμε για τα μηχανηματα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
ποσα κυβικα παιρνει;
11κ.μ καλα ειναι? ή να ρθω με dumper? Εχω και ενα ΜΒ 4141 Actros
αμα επαιρνε 13.5 θα ηταν καλα
-
ποσα κυβικα παιρνει;
11κ.μ καλα ειναι? ή να ρθω με dumper? Εχω και ενα ΜΒ 4141 Actros
αμα επαιρνε 13.5 θα ηταν καλα
Παμε στη Pub
-
Ερωτηση.
Πριν 10 ημερες νοικιασα ενα διαμερισμα. Πηρα προκαταβολη και πριν κανουμε τα συμβολαια μου ειπε να του επιστρεψω την προκαταβολη γιατι βρηκε αλλο.Αν και θα ρωτησω το δικηγορο, εχει κανεις αποψη?
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ