-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Έχω μια τεράστια στεναχώρια που δεν περιγράφεται. Έχω μια αρκετά μεγάλη έκταση κάπου 14 στρέματα. Εδώ και πολύ καιρό μου είχε μπεί η ιδέα να χτίσω κάτι για επαγγελματική χρήση. Χωρίς να υπερβάλω, γνώρησα και ρώτησα τους καλύτερους ανθρώπους της αγοράς - αρχιτέκτονα, γεωλόγος, σύμβουλο επιχειρήσεων κλπ. Το πήρα απόφαση που λέμε και ξεκίνησα τις συζητήσεις. Το τοπογραφικό έγινε και όλα πήγαιναν καλά μέχρι που πήγε ο γεωλόγος. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ το έδαφος είπε και έπεσα απο τα σύνεφα. Υπάρχουν στοιχεία ότι το έδαφος δεν είναι σταθερό λογω υπόγειων υδάτων στο υπέδαφος. Στην καλύτερη περίπτωση θα φέρουμε τρυπάνια για να δούμε ακριβώς τί γίνεται αλλά ακόμα και τότε θα ξέρουμε μονο τοπικά. Αφήστε το κόστος. Απο 2500-5000 χιλιάδες. Και καλά αν είναι να προχωρήσω δε με νοιάζει αλλά αν δεν προχωρήσω θα μου μείνει το χρέος. Τέτοια ατυχία. Η τελευταία μου ευκαιρία θα είναι μεθαύριο. Ο αρχιτέκτονας, ο γεωλόγος κι εγώ θα πάμε απο κοινού να το δούμε - ο αρχιτέκτονας δεν το έχει δει ακόμα. Μου είπε απλά ότι μίλησε απο το τηλέφωνο με το γεωλόγο για πολλή ώρα, ο οποιός του είπε λίγο πολύ ότι είναι επίφοβο.
Αν πεί και ο αρχιτέκτονας τα ίδια μεθαύριο θα είναι ότι χειρότερο για μένα.Καλά πόσο νερό έχει??
Πάντως να ξέρεις ότι παντού χτίζεις αν γίνει η σωστή μελέτη και θεμελίωση δεν θα έχεις πρόβλημα.Και εννοώ χτίζεις με ασφάλεια.Μια ερώτηση λίγο... παράξενη...!! Το πρόβλημα είναι η ύπαρξη νερού (και αν ναι, ψηλά σε σχέση με την επιφάνεια του εδάφους), ή η ύπαρξη του βαθιά στο υπέδαφος και το ενδεχόμενο της ολοκληρωτικής του απάντλησης μελλοντικά, με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη καθίζηση....;;;;;
Και τα 2 μπορούν να αποτελούν πρόβλημα.
Αν το νερό είναι σε στάθμη λίγων μέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους τότε μπορεί η κατώτατη στάθμη της εκσκαφής να είναι πιο χαμηλά από τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα, με αποτέλεσμα αρχικά να μην μπορείς να δουλέψεις εκέι. Αυτό λύνεται συνήθως με συνεχή άντληση των υδάτων ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε. Όταν γίνει η εκσκαφή και θεμελίωση πρέπει να προβλεφθεί και κατάλληλη μόνωση των υπογείων σε αυτή την περίπτωση.
Για το άλλο που λες, εξαρτάται από το πόσο βαθιά υπάρχει νερό και μέσα σε τι πέτρωμα έιναι εγκλωβισμένο αυτό το νερό. Μπορεί για παράδειγμα να είναι εγκλωβισμένο σε τριχωειδέις ρωγμές σκληρού πετρώματος με μεγάλες αντοχές οπότε σε τέτοια περίπτωση το πρόβλημα είναι μικρό. Αν θυμάμαι καλά μας είχε πεί ένας καθηγητής στη σχολή ότι το μόνο νερό υδροφόρου ορίζοντα σε όλη την Αττική που είναι μη μολυσμένο είναι στην Πεντέλη γιατί είναι εγκλωβισμένο μέσα σε τέτοιες τριχωδείς ρωγμές Πεντελικού Μαρμάρου, που ουσιαστικά το μονώνει και το προστατεύει.
Για την περίπτωση καθίζησης νομίζω βασικό είναι να μην είναι διαφορική αλλά να είναι ολική. Μία καθίζηση κάποιων χιλιοστών αν είναι ολική μπορεί να μην γίνει ούτε αντιληπτή, αλλά αν είναι διαφορική μπορεί αν δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.
Πάντως όπως προείπα όλα τα προβλήματα λύνονται με τεχνικές λύσεις που όμως μπορεί να απαιτουν πολύ μεγάλο κόστος.Απαντάω με καθυστέρηση και ζητάω συγνώμη προκαταβολικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιώτητα σε ποιά απο τις 2 περιπτώσεις 'ανοίκω' Γι αυτό λέω ότι πρέπει να έρθουν τρυπάνια να σκάψουμε να δούμε τί γίνεται κάτω απο το έδαφος. Για να το φανταστεί κανείς πιο εύκολα μΙλάμε για μια έκταση που ξεκινάει απο την κορυφή ενός λόφου και με αρκετή κλίση φτάνει στο κάτω μέρος αυτού. Η πάνω μεριά - εκεί που θέλω να χτίσω - είναι αρκετά επίπεδη. Στα μέσα της έκτασης αυτής αρχίζει η απότομη κλίση και σχεδόν στο κάτω μέρος έβγαινε παλαιότερα νερό οπότε φτιάξαμε μερικά μέτρα πιο κάτω ένα πηγάδι - αν θυμάμαι καλά 10-15 μέτρα βαθυ - το οποίο απο τότε μαζεύει τεράστιο μέρος του νερού.
Τέσπα τα νεότερα είναι ότι πήγα με τον αρχιτέκτονα χθες. Είδε την έκταση και συζητήσαμε πιθανές λύσεις. Βασικά δεν περίμενα να είναι τόσο αισιόδοξος. Μου μίλησε για πάρα πολλές επιλογες χτισίματος σε τέτοια εδάφη, τρόπους χτισίματος που εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την στατικότητα της κατασκευής. Χάρηκα πάρα πολύ όταν μου είπε ότι είναι και ο ίδιος αισιόδοξος. Μου υποσχέθηκε ότι θα ξαναμιλήσει με το γεολόγο με τον οποίο είχαν συζητήσει πολύ γενικά τους λόγους που τον έλανα επιφυλακτικό, έτσι ώστε να δεί πώς μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι για ένα καλό αποτέλεσμα.
Είχα απογοητευτεί αρκετά μετα την επίσκεψη του γεολόγου πριν αρκετές μέρες. Απο χθες όμως μπορει να μην πετάω στα σύννεφα αλλά έχω μια συκρατημένη αισιοδοξία.
ΜΑΚΑΡΙ !!!!!!!!!!!!! -
Τρόποι πάντα υπάρχουν για να χτίσεις οπουδήποτε σχεδόν. Το θέμα είναι πόσο θα κοστίσουν. Δεν θέλω να μετριάσω την χαρά σου, αλλά περίμενε να δεις τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων και των υπόλοιπων μετρήσεων και μετά θα δεις τελικά πόσο εφικτό είναι (από πλευράς κόστους δηλαδή...).
Μέχρι τότε, μόνον υποθέσεις μπορεις να κάνεις και εσύ και ο αρχιτέκτονας...
-
ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΚ Ο ΓΕΩΛΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ)
Δεν έχω βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο ακόμα να μιλήσουμε αφου τα καλά τα νεα ήρθαν απο το τηλέφωνο. Το bottom line είναι ότι βρέθηκε η κατάλληλη θεμελιώση η οποία - σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα - δε θα ανεβάσει τραγικά το κόστος!!!!!
Τώρα μένει μονο μια μικρή μικρή, τόσο δα μικρούλα λεπτομεριούλα. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει καπου 100000 ευρώ σε ψιλά? -
Kαλα ρε συτι θα χτισεις με 100κ €? Σκυλοσπιτο?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Kαλα ρε συτι θα χτισεις με 100κ €? Σκυλοσπιτο?Χιούμορ έκανα. 100λ** ψιλά** ζήτησα!!!!! Εννοείται ότι αν γίνει θα είναι πολλαπλάσιο του 100κ.
-
Τελικα ειναι εφικτο με λογικο ,για εσενα ,κοστος ή οχι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τελικα ειναι εφικτο με λογικο ,για εσενα ,κοστος ή οχι;Βασικά, τη Δευτέρα είναι το 'μεγάλο' ταντεβού. Θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι εγώ, ο αρχιτέκτονας και ο σύμβουλος επιχειρήσεων και θα συζητήσουμε τί μπορώ να χτίσω και πόσο καλά θα μπορώ να το εκμεταλευτώ.
Τότα θα ξεκαθαρήσουν όλα!!!! -
Οκ
Για επαγγελματικη χρηση το προοριζεις δηλαδη; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οκ
Για επαγγελματικη χρηση το προοριζεις δηλαδη;γιές!!!!
-
Έμαθα πραγματάκια χθες που δεν ήξερα....
με παίρνει φίλος τηλ να πάμε να δούμε το σπίτι που σκέφτεται να αγοράσει.
Φθάνω εκεί αρχίζω την επιθεώρηση
Βλέπω στην αρχή το ισόγειο λίγο πιο πάνω από τον δρόμο...... λέω θα είναι για θέα, μπαίνω μέσα στο σπίτι (στο ισόγειο κουζίνα, σαλόνι, κήπος και ένα master) καταιβαίνω 'υπογειο' τρεις κρεβατοκάμαρες και 2 μπάνια (χωρίς παραθυρο). Οι κρεβατοκάμαρες έβγαιναν σε κήπο. ρε Φ@@στη λέω τι γίνεται εδώ? Τον ρωτάω τον φίλο
-Ρε που είναι τα parking και οι αποθήκες? Μου λεει ένα level πιο κάτω.
Εν τω μεταξύ την περιοχή την ξέρω και το χειμώνα μαζεύει τρελά νερά από την βροχή.
Πάω στην ράμπα του γκαράζ και μιλάμε για κλίση Στύγα (Μαύρη) άμα μπεί νερό εκεί θα σκάει με καταράκτη στο β υπόγειο.
έκανα τον γύρο, άρχισα να ψάχνω και βρήκα την λύση!
Καλά ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ μπαζώνουν το μπροστά μέρος του οικοπέδου και το σηκώνουν και σκάβουν το πίσω? Πως περνάνε αυτά από Πολοεδομίες κλπ κλπ μιλάμε για πολύ παρνομία!
Ο τύπος που το πουλάει ζητάει για 100τμ ισόγειο + 15 κλεισμένο ημιυπαίθριο + 80 παράνομο υπόγειο (δεν υπάρχει στα χαρτια!) + 1 αποθήκη + 2 parking στην Ν Κηφισιά 650Κεγω του είπα του φίλου αν το πάρεις θα είσαι @@@ΚΑς
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έμαθα πραγματάκια χθες που δεν ήξερα....
με παίρνει φίλος τηλ να πάμε να δούμε το σπίτι που σκέφτεται να αγοράσει.
Φθάνω εκεί αρχίζω την επιθεώρηση
Βλέπω στην αρχή το ισόγειο λίγο πιο πάνω από τον δρόμο...... λέω θα είναι για θέα, μπαίνω μέσα στο σπίτι (στο ισόγειο κουζίνα, σαλόνι, κήπος και ένα master) καταιβαίνω 'υπογειο' τρεις κρεβατοκάμαρες και 2 μπάνια (χωρίς παραθυρο). Οι κρεβατοκάμαρες έβγαιναν σε κήπο. ρε Φ@@στη λέω τι γίνεται εδώ? Τον ρωτάω τον φίλο
-Ρε που είναι τα parking και οι αποθήκες? Μου λεει ένα level πιο κάτω.
Εν τω μεταξύ την περιοχή την ξέρω και το χειμώνα μαζεύει τρελά νερά από την βροχή.
Πάω στην ράμπα του γκαράζ και μιλάμε για κλίση Στύγα (Μαύρη) άμα μπεί νερό εκεί θα σκάει με καταράκτη στο β υπόγειο.
έκανα τον γύρο, άρχισα να ψάχνω και βρήκα την λύση!
Καλά ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ μπαζώνουν το μπροστά μέρος του οικοπέδου και το σηκώνουν και σκάβουν το πίσω? Πως περνάνε αυτά από Πολοεδομίες κλπ κλπ μιλάμε για πολύ παρνομία!
Ο τύπος που το πουλάει ζητάει για 100τμ ισόγειο + 15 κλεισμένο ημιυπαίθριο + 80 παράνομο υπόγειο (δεν υπάρχει στα χαρτια!) + 1 αποθήκη + 2 parking στην Ν Κηφισιά 650Κεγω του είπα του φίλου αν το πάρεις θα είσαι @@@ΚΑς
γνωστο κολπακι,να μπαζωνεις την μια πλευρα.Μεχρι και 1.5 μετρο απο το εδαφος θεωρειται υπογειο για βοηθητικους χωρους και δεν προσμετραται στα συνολικα επιτρεπομενα μετρα
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΚ Ο ΓΕΩΛΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ)
Δεν έχω βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο ακόμα να μιλήσουμε αφου τα καλά τα νεα ήρθαν απο το τηλέφωνο. Το bottom line είναι ότι βρέθηκε η κατάλληλη θεμελιώση η οποία - σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα - δε θα ανεβάσει τραγικά το κόστος!!!!!
Τώρα μένει μονο μια μικρή μικρή, τόσο δα μικρούλα λεπτομεριούλα. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει καπου 100000 ευρώ σε ψιλά?Μακάρι να σου έρθουν όλα βολικά για την επένδυση σου.
Αυτό που θέλω να σου πώ είναι ότι ο αρχιτέκτονας δεν έχει καμία σχέση με την εδαφομηχανική και τη θεμελίωση και για τη θεμελίωση πρέπει να επιληφθεί πολιτικός μηχανικός σε συνεργασία με τον γεολόγο ή ακόμα καλύτερα τον γεωτεχνικό-εδαφομηχανικό.Όταν έχεις νέα για τα ευρήματα της γεωλογικής μελέτης και τον τύπο της θεμελίωσης που σου πρότειναν ενημέρωσε μας...
-
Παίδες για πείτε γνώμες θα το εκτιμήσω πολύ.
Προκάτ ή μέταλο?
Κόστος κατασκευής?
Ποιότητα?
Ακουστική εσωτερικα?
Αντοχή στο χρόνο?
Αντοχή στα καιρικά φαινόμενα?Όλα αυτα βέβαια σε σύγκριση με το μπετόν που νομίζω είναι το καλύτερο και ανθεκτικότερο όλων (?)
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Παίδες για πείτε γνώμες θα το εκτιμήσω πολύ.
Προκάτ ή μέταλο?
Κόστος κατασκευής?
Ποιότητα?
Ακουστική εσωτερικα?
Αντοχή στο χρόνο?
Αντοχή στα καιρικά φαινόμενα?Όλα αυτα βέβαια σε σύγκριση με το μπετόν που νομίζω είναι το καλύτερο και ανθεκτικότερο όλων (?)
To προκατ ειναι παρα πολυ ελκυστικο (και γενικα οτι περιοριζει τον ρολο των αλβανικων χεριων και τις οδηγιες των αρπακόλληδων εργολαβων) αλλα με ψαξιμο,πχ το προκατ της BETANET ηταν για πεταμα.
Δοκιμασε να παρεις περισσοτερες πληροφοριες http://www.proet.gr/
Το μέταλλο εχει αντισεισμικα πλεονεκτηματα,ισως σε ενδιαφερει μιας και ειπες αν θυμαμαι καλα οτι υπαρχει ενα θεμα με την θεμελιωση.
-
Η κλασσική κατασκευή (σκυρόδεμα/οπτοπλινθοδομή) είναι φθηνότερη και καλύτερη αν δεν έχεις τεράστια ανοίγματα ή/και ύψος.
-
Αποριούλα.
Πόσο είναι το κόστος για κάθε στύλο της ΔΕΗ που τοποθετείται προκειμένου να πάρει ρεύμα μια κατοικία? -
χοντρικά κοντά στα 3.000 ευρώ
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
χοντρικά κοντά στα 3.000 ευρώαπο τι ειναι φτιαγμενοι αυτοι οι στυλοι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
χοντρικά κοντά στα 3.000 ευρώ
απο τι ειναι φτιαγμενοι αυτοι οι στυλοι;
αν ήταν από χρυσάφι, πιο φθηνοί θα κόστιζαν
-
Αν δεν κάνω λάθος, η τιμή είναι 10 φορές μικρότερη!
Περίπου 300€ για κάθε στύλο
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ