-
Θαρρώ πως οτιδήποτε βρίσκεται στα κοινόχρηστα εμπίπτει στα όσα ορίζει ο κανονισμός πολυκατοικίας αν δεν υπάρχει κανονισμός στον νόμο 3741/29 και ίσως κοινωνίας δεν θυμάμαι βαριέμαι να ανοίξω τα παλιόχαρτα και ήπια και αρκετές μπύρες ήδη :χικ: . Συνεπώς η πλειοψηφία αποφασίζει. Εμπόδιο ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει το 'καταχρηστικό' του δικαιώματος (κατά το 281 για τους συναδέλφους) με τη φειδώ βέβαια που διέπει και καλώς τα δικαστήρια στην εφαρμογή του. Δλδ αν μένεις στη Σταυρούπολη και οι 6 στους 10 ιδιοκτήτες αποφασίσουν να βάλουν φιλντισένια εξώπορτα και ασανσέρ επίχρυσο εκεί ναι πιθανότατανα να βρει εφαρμογή ο κανόνας αυτός.
Αφήστε τον Κουτσάν να βγει να χαρεί τις φίλες της Στέλλας
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Θαρρώ πως οτιδήποτε βρίσκεται στα κοινόχρηστα εμπίπτει στα όσα ορίζει ο κανονισμός πολυκατοικίας αν δεν υπάρχει κανονισμός στον νόμο 3741/29 και ίσως κοινωνίας δεν θυμάμαι βαριέμαι να ανοίξω τα παλιόχαρτα και ήπια και αρκετές μπύρες ήδη :χικ: . Συνεπώς η πλειοψηφία αποφασίζει. Εμπόδιο ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει το 'καταχρηστικό' του δικαιώματος (κατά το 281 για τους συναδέλφους) με τη φειδώ βέβαια που διέπει και καλώς τα δικαστήρια στην εφαρμογή του. Δλδ αν μένεις στη Σταυρούπολη και οι 6 στους 10 ιδιοκτήτες αποφασίσουν να βάλουν φιλντισένια εξώπορτα και ασανσέρ επίχρυσο εκεί ναι πιθανότατανα να βρει εφαρμογή ο κανόνας αυτός.δάσκαλε δίδαξες πάλι!
-
Τρομερή αβεβαιότητα σχετικά με το οικονομικό μας μέλλον. Διαβάζω στις ιντερνετικές εφημερίδες εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον των οικονομιών. Με αυτήν την ψυχολογία άραγε αγοράζει ο κόσμος? Πρέπει να έχουν παγώσει σχεδόν τα πάντα .
-
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα η κρίση είναι μόνο τηλεοπτική.
Μόνο τη μείωση της τιμής των καυσίμων έχουμε δει.Τα ακίνητα εδώ έχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ επειδή υπάρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ. Οι τιμές όμως κρατάνε (ακόμα).
-
Στην πολυκατοικία που μένω τα τελευταία χρόνια (ως ενοικιαστής), ένα κομμάτι του ισογείου είναι πυλωτή, ένα μέρος της οποίας από ότι έμαθα από ιδιοκτήτη χτίστηκε πριν από αρκετά χρόνια και δημιούργησε 2 χώρους, επιφάνειας περί τα 15-20 τετραγωνικά ο καθένας (η πολυκατοικία κατασκευάστηκε το 1990). Ερώτηση: Φαντάζομαι ότι το να χτιστεί εκ των υστέρων τμήμα πυλωτής είναι κάτι που πρέπει να δηλωθεί στην πολεοδομία, ναι ή όχι; Αν ναι, θεωρείτε πιθανό να έχει γίνει κάτι τέτοιο;
Επίσης, το 1 από τα 2 τμήματα που χτίστηκαν έχει πρόσβαση (πόρτα) προς τα έξω μόνο από τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας ο οποίος χρησιμοποιείται ως υπαίθριο πάρκινκ από τους ενοίκους (εμού συμπεριλαμβανομένου). Γιατί τα ρωτώ όλα αυτά θα σκεφτείτε...Εδώ και 6-7 μήνες οι 2 χώροι που ανέφερα έχουν νοικιασθεί από 1 τεχνική εταιρεία ηλεκτρομηχανολογικών (του τύπου Η/Μ εργολαβίες-μερεμέτια σε κτήρια, κυρίως) η οποία χρησιμοποιεί το χώρο με την πόρτα στον ακάλυπτο ως αποθήκη υλικών και εργαλείων για τις δουλειές τους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά από τα υλικά κι εργαλεία που μπαινοβγαίνουν εκεί είναι αρκετά ογκώδη, και διακινούνται κάθε 3 και λίγο ανάμεσα από τα κάθετα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δηλαδή ανάμεσα από κενά 60-80 εκατοστών. Όπως καταλαβαίνετε οι στενές επαφές τρίτου τύπου με παρκαρισμένα αυτοκίνητα είναι σύνηθες φαινόμενο και μέχρι στιγμής προσωπικά (μια κι έχω την τύχη να παρκάρω το ιχ μου στη θέση που είναι σχεδόν μπροστά από το πορτάκι της και καλά αποθήκης) έχω φιλοδωρηθεί με 2-3 γδαρσιματάκια πιθανότατα από σιδερικά που ακούμπησαν κατά τη μεταφορά. Αυτό που μου τη δίνει είναι ότι υποτίθεται ότι έχω το αμάξι σε χώρο ιδιωτικό (όχι δίπλα σε δημόσιο πεζοδρόμιο δηλ. όπου θεωρητικά τέτοιες καταστάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη) και παρόλα αυτά είναι μόνιμα εκτεθειμένο στα βίτσια αυτών που μεταφέρουν υλικά εργαλεία και στον παράγοντα τύχη.
Μέχρι σήμερα έχω κάνει 2 φορές πολύ ευγενικά παράπονα στον υπεύθυνο του γραφείου (είναι και μηχανικός συνάδελφος τρομάρα του) κι ενώ και καλά καταλαβαίνει την πιθανή ενόχληση επί της ουσίας τα άτομα που κάνουν τη δουλειά το βιολάκι τους. Επειδή δε μένω ακριβώς από πάνω από το σημείο της αποθήκης κι έχω μπαλκόνι που βλέπει στον ακάλυπτο, έχω δει πολλές φορές το σκηνικό να επαναλαμβάνεται: Κάποια στιγμή το απόγευμα μπαίνει στον ακάλυπτο ένα ΙΧ χάρβαλο από αυτά τα σαπάκια που χρησιμοποιούν οι μερεμετεζήδες-οικοδόμοι φορτωμένο με εργαλεία-υλικά (έχουν αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα) τα οποία ξεφορτώνονται στην αποθήκη περνώντας ανάμεσα από το αυτοκίνητό μου. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και πολλά πρωινά, κάποιες φορές προτού φύγω με το αμάξι για τη δουλειά μου...
Αν ήσασταν στη θέση μου τι θα κάνατε; -
Μπορεί να καλυφθεί μέρος της πιλοτής αλλά τα μέτρα μετράνε στη συνολική δόμηση της πολυκατοικίας. Όσοι καλύπτουν (νόμιμα) τη πιλοτή - όχι για πάρκινγκ - δημιουργούν κατάστημα με πρόσοψη στην οδό και όχι αποθήκη με πρόσοψη στον ακάλυπτο.
Μάλλον δεν είναι στην άδεια της οικοδομής ως ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, κάνε ότι καταλαβαίνεις.
Οι θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο φαίνονται στο σχέδιο του ισογείου που είναι στη Πολεοδομία ή τουλάχιστο στον κανονισμό; -
Όπως φαίνεται στο πρόχειρο σχεδιάκι (κάτοψη) που παραθέτω, η αποθήκη έχει πρόσβαση προς τον έξω κόσμο μέσω του ακάλυπτου της πολυκατοικίας κι όχι μέσω του δημόσιου δρόμου.
Η αρχική χρήση αυτού του δώματος ήταν από κάποιον ταλαίπωρο ο οποίος (υποθέτω) πλήρωνε ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο για χρήση κατοικίας. Τόσο ο χώρος που σήμερα έγινε γραφείο όσο και το δώμα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, χτίστηκαν μετά την αρχική κατασκευή της πολυκατοικίας και έναντι αυτών χάθηκαν 2 θέσεις πάρκιν πυλωτής, ενώ παραμένουν άλλες 2 θέσεις πάρκιν πυλωτής όπως φαίνεται στο σχέδιο.
Για αυτό που ρωτάς σχετικά με το αν οι θέσεις πάρκιν του ακάλυπτου φαίνονται στο σχέδιο που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία, ή, έστω, στον κανονισμό της πολυκατοικίας, δυστυχώς δε γνωρίζω.
Αλήθεια, μια που το αναφέραμε, μπορώ ως ενοικιαστής διαμερίσματος στη συγκεκριμένη πολυκατοικία να ενημερωθώ για το τι σχέδια έχουν κατατεθεί για τη συγκεκριμένη οικοδομή στην τοπική πολεοδομία, εφόσον απευθυνθώ εκεί; -
προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να χει βγάλει άδεια καταστήματος για το πίσω χώρο...το πιο πιθανό είναι να χει άδεια αποθήκης (και πάλι μάλλον όχι εμπορικής) ή να υπάρχει άδεια για ένα κατάστημα ενιαίου χώρου...αν έχεις τη δυνατότητα, παρατήρησε τους λογαριασμούς ΔΕΗ. Το πιθανότερο να έχουν έναν λογαριασμό.
πήγαινε στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματός σου και ζήτα σχέδια και αριθμό αδείας. Η πολδμία κατά πάσα πιθανότητα θα σε εξυπηρετήσει
-
Ρε παιδιά σε όλα αυτά τα κτήρια που κάηκαν με τα επεισόδια τα εξετάζει κανεις στατικά μετά την φωτια αν πλέον αντέχουν? ή ξεκινάνε κατευθείαν μπογιατζήδες και τζαμάδες?
-
παιδιά μου έβγαλε πρόβλημα το πλακάκι σε ένα δωμάτιο.
έγινε κούφιο το πάτωμα στο κέντρο και έκανε 'λόφο'
ξυλώσαμε τα πλακάκια και δεν φαίνεται να έχει υγρασία. ξερετε τι μπορεί να φταίει?
ο,αλβανός, πλακάς λέει οτι ο προηγούμενος δεν είχε βάλει κόλλα πλακιδίων αλλά τσιμέντο και με πολύ μικρό αρμό με αποτέλεσμα με τη διαστολή λόγω της εσωτερικής θέρμανσης να πετάξει. να το πιστέψω?τέλος ποια η γνώμη σας για το πάτωμα τύπου laminate?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ξυλώσαμε τα πλακάκια και δεν φαίνεται να έχει υγρασία. ξερετε τι μπορεί να φταίει?
ο,αλβανός, πλακάς λέει οτι ο προηγούμενος δεν είχε βάλει κόλλα πλακιδίων αλλά τσιμέντο και με πολύ μικρό αρμό με αποτέλεσμα με τη διαστολή λόγω της εσωτερικής θέρμανσης να πετάξει. να το πιστέψω?τέλος ποια η γνώμη σας για το πάτωμα τύπου laminate?
Αιτιολόγηση του κώλου....Πλακάκια τοποθετούνται και χωρίς αρμό καθολου και δεν εχουν πρόβλημα κανένα..!! Ακόμη και πανω απο ενδοδαπέδια θέρμανση....!! Βέβαια αν τα κόλλησε με τσιμέντο !! , αυτό φαίνεται με το μάτι....Σίγουρα χρειαζόταν κόλλα, αλλα κόλλες υπάρχουν καλές και μαπέ. Επίσης η κόλλα θα πρέπει απο κάτω να πιάνει ολη την επιφάνεια του πλακακιου, δεδομένου οτι εχει στρωθεί σωστά και με την ανάλογη οδοντωτή σπάτουλα...Πώς είναι απο κάτω..;; Επίσης, χρειάζονται αρμοί συστολής-διαστολής, ακόμη και στην προετοιμασία του δαπέδου που πέφτει πάνω απο την πλάκα...(ειδικά αν πρόκειται για μεγάλους, ενιαίους χώρους). Γνωρίζεις αν υπάρχουν αυτοί...;
-
τσιμέντο σίγουρα το είδα και εγώ.
αρμοί συστολής διαστολής δεν ξέρω αν υπάρχουν, όμως ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος. ένα δωμάτιο 15-16 τμ περίπου. έχεις κάποια υποψία τι μπορεί να το προκάλεσε?για το ξύλινο πάτωμα που λέω κάποια γνώμη?
-
τσιμέντο σίγουρα το είδα και εγώ.
αρμοί συστολής διαστολής δεν ξέρω αν υπάρχουν, όμως ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος. ένα δωμάτιο 15-16 τμ περίπου. έχεις κάποια υποψία τι μπορεί να το προκάλεσε?για το ξύλινο πάτωμα που λέω κάποια γνώμη?
και η κόλλα των πλακιδίων το χρώμα του τσιμέντου έχει.
Ποιάς χρονολογίας είναι το σπίτι; Μήπως είναι σχετικά παλιό;;Το laminate για υπνοδωμάτιο το θέλεις;;
-
ναι ειναι παλιο
ανακατασκευή (ρεκτιφιέ) και το πλακακι έχει μπει πάνω απο το παλιό μωσαικό αλλά νομίζω με τσιμέντο.
αυτό έγινε περίπου πριν με 15ετια, δεν είναι και λίγο για να βγει τώρα πρόβλημα κακοτεχνίας.όχι το δωμάτιο δεν θα χρησιμοποιηθεί σαν υπνοδωμάτιο.
-
οι κόλλες πριν από μια 15ετία ήταν
α. ακριβές
β. δύσχρηστες (στέγνωναν πολύ γρήγορα)γ. επιπλέον πολλοί μάστορες αρχικά ήταν δυστακτικοί.
Πριν από την 'τεχνολογία' της κόλλας λοιπόν, έτσι τοποθετούσαν πλακάκια: κολυμπητά σε τσιμέντο και άμμο θαλάσσης, ένα πολύ ρευστό μείγμα, στο οποίο έριχναν σκέτη σκόνη τσιμέντου αμέσως πριν την τοποθέτηση του πλακιδίου. (για να κολλήσει προφανώς).
Το αν έχεις αρμό είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις: είναι κολλητά μεταξύ τους τα πλακάκια ή έχουν κενό (αρμό δηλαδή!), με στόκο;
Τα laminate θεωρούται εξαιρετική επιλογή. Είναι ομορφα, αντέχουν, τοποθετούνται έυκολα...εγώ στο δικό μου (που δεν έχω ξεκινήσει ακόμα!) τέτοια θα βάλω!
Άρα λοιπόν είναι πιθανόν να είναι τοποθετημένα με τσιμέντο...
-
μια ιστορια για το μαστορα
'ο μάστορας ήταν γαμάτος, τρελός μέθυσος.
ήμουν αρκετά μικρός τότε αλλά θυμάμαι λίγο πριν τελειώσει τη δουλειά (είχε μείνει δηλ λιγότερο απο μιας μέρας δουλειά είχε πάρει μπουκάλι ουίσκι να το 'γιορτάσει'!
τη μέρα λοιπόν αυτή αντί να τελειώσει με το ουίσκι άρχισε με το ουίσκι. το ήπιε σχεδόν όλο ο π@ύστης μόνος του και φυσικά πήρα άλλο ένα διήμερο παράταση η δουλειά 'thymios σαν πιο ειδικός μήπως έχεις κάποια υποψία για την αιτία που συνέβη? υγρασιά απο κάποιο καλοριφέρ ή απο αλλού δεν φαίνεται να έχει.
-
αν ήταν υγρασία απ το καλοριφέρ θα το βλεπες αμέσως. Θα ήταν μούσκεμα από κάτω.Μπορείς να ανεβάσεις κάποιες φωτό να σου πω;;
Πάντως απ τα καλοριφέρ το βλέπω δύδκολο.
Ύστερα διαστολές;; Από που;;Τέτοια εποχή;;Τελευταία ερώτηση, μπας και βγάλω άκρη
Από κάτω ακριβώς τι υπάρχει;;Θέλω να πω, υπάρχει διαμέρισμα, κατάστημα, είναι ισόγειο το σπίτι,;; -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε παιδιά σε όλα αυτά τα κτήρια που κάηκαν με τα επεισόδια τα εξετάζει κανεις στατικά μετά την φωτια αν πλέον αντέχουν? ή ξεκινάνε κατευθείαν μπογιατζήδες και τζαμάδες?(τώρα το είδα)
Είχε καεί ένα ακίνητο που νοίκιαζα (ευτυχώς είχε ασφάλεια ο ενοικιαστής) και ζήτησα από έμπειρο σε πυρκαγιές μηχανικό να το κοιτάξει. Δεν είχε πάθει τίποτε, ούτε ο σοβάς δεν είχε φύγει - μόνο σε ένα σημείο αλλά εκεί δεν είχε αλλάξει χρώμα το μπετόν (αλλάζει χρώμα όταν χαλάει, δεν θυμάμαι τι είπε νομίζω όταν χαλάει λίγο γίνεται άσπρο και μετά όταν χαλάσει πολύ γίνεται άλλο χρώμα). Αν δεν έχει αλλάξει χρώμα το μπετόν είναι μια χαρά αλλιώς θέλει επισκευή.
-
Το σοβατεπί γύρω γύρω καλύπτει τον αρμό, αν τα σφηνώσεις τα πλακάκια στο πέρασμα, μετά θα πεταχτούν επάνω.
-
το σπίτι είναι δυόροφη μονοκατοικία.
μιλάμε για ένα δωμάτιο στο ισόγειο. εκεί υπάρχει το πρόβλημα, αλλά είναι υπερυψωμένο σε σχέση με το εξωτερικό έδαφος περίπου ένα μέτρο.για να πω την αλήθεια στο βάθος του μυαλού μου υπάρχει ο φόβος κάποιου εδαφικού προβλήματος αλλά το σπίτι είναι 3δις χρόνια εκεί πέρα. δεν έχει κλίση το έδαφος και δεν υπάρχει άλλο ιστορικό.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ