-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
[Πέραν όλων των άλλων, η επίσημη θέση της ΕΘΕΑ όπως την άκουσα με τα αυτιά μου σε τηλέφωνο με **τον καθ' ύλην αρμόδιο **(το όνομά του το ξέρεις και μπορείς να του τηλεφωνήσεις κι εσύ) είναι ακριβώς αυτή, δηλαδή ότι με ΙΧ επιτρεπόταν ανέκαθεν η ρυμούλκηση **με τις κατάλληλες προϋποθέσεις **ενώ για επαγγελματικά αυτοκίνητα ισχύει η πρόσφατη εγκύκλιος.
[/quote]Δεν εκπλησομαι που σου ειπαν αυτες τις παπαριες , γιατι ζουν στον δικο τους κοσμο απο τοτε που υδριθηκε αυτο το μαυσολιο και οι υπνοβατες του .
Καμια επαφη με το περιβαλον .Ρωτησε στον ΣΟΑΑ να μαθεις πραγματικα τι συμβαινει , γιατι θα σε δουλευουν ψιλο γαζι οι ασχετοι στα τηλεφωνα .
-
Σορρυ για το
Ξερει κανεις να μου πει ποσα ειναι τα τελη για αγωνιστηκες πινακιδες για 2000 cc κ με την ασφαλεια τι παιζετε εχει μεγαλο επασφαλιστρο ενα αγωνιστικο? -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για την ρυμούλκηση αγωνιστικών αυτοκινήτων αναφέρεται ότι ρυμούλκηση θα γίνεται από ΦΙΧ, στα οποία (δεν ξέρω γιατί) αλλά τα επιτρεπόμενα βάρη ρυμούλκησης είναι μεγαλύτερα από ένα αντίστοιχο ΕΙΧ.
Ο νόμος αυτός αφορά τα ΦΙΧ. ακριβώς επειδή γι' αυτά απαγορεύονταν η ρυμούλκηση πριν το νόμο. Για τα ΙΧ, αν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις που ανέφερα πιο πάνω, τόσο εγώ όσο και ο πολύ κατατοπιστικός antonis-team, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε πριν υπήρχε.
Παρενθετικά, θα πω ότι έχοντας δει μεταφορά αυτοκινήτων σε Γερμανία και Ιταλία, έβλεπα τα αυτοκίνητα ρυμούλκησης να είναι μόνο κάτι Mercedes ή BMW ή μεγάλες Alfa 156 Station. Ποτέ δεν είδα μικρό αυτοκίνητο. Το θέμα είναι πόσοι από εμάς κυκλοφορούν με τέτοια πράγματα. Μάλλον πολύ μικρό ποσοστό. Οπότε, προσωπικά, επέλεξα να αφήσω επάνω μακρύ διαφορικό και να συνεχίσω να πηγαίνω οδικώς.
Μόνο που και έτσι τρώω πρόστιμα αφού στο ένα ΚΤΕΟ μου είπαν ότι 'κόβεται λόγω ρολ-κέιτζ' και στο άλλο ΚΤΕΟ μου είπαν 'το ρολ-κέιτζ περνάει, αλλά κόβεται λόγω καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας' (Ακούς ΕΘΕΑ;; Τα πανάκριβα καθίσματα και ζώνες με FIA approved είναι παράνομα!!!!).
Καλέ μου φίλε στην ζωή μου, έχω 4 σκοπούς!
Αυτό ενημέρωση, ενημέρωση προς τρίτους, σωστή εργασία στην δουλεία μου, και διασκέδαση!!.
Όπως πάντα κάνεις, με απόλυτη Ευγενία, παραθέτεις της απορίες σου, η αυτά που ξέρεις. Δίνεις λιπών την διάθεση σε εμάς να ψαχτούμε!.
Πριν 10 λεπτά, τηλεφώνησα στο τεχνικό διευθυντή της ΟΤΟΒΙΖΙΟΝ. (κτεο ιδιωτικό).
Και τα ρολ-κειτζ, ρολ-μπαρ, καθώς και τα πανάκριβα καθίσματα και ζώνες ασφαλείας, «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ», σου γράφο ότι ακριβός μου είπε. Όταν το αυτοκίνητο είναι 5 θέσεων και αυτές είναι 2 μόνον εμπρός, «ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ». «όταν τα υπόλοιπα, ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ, ΤΖΟΓΟΙ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, είναι εντάξει, το αυτοκίνητο ΠΕΡΑΣΕ». Λέγω δε ακόμη για ορισμένους (φίλους)!, ότι με ευχαρίστησε, διότι τα αυτοκίνητα με την ‘φίρμα’ μου είναι άψογα, «ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ»!!!…..
Τα υπόλοιπα που παράθεσα (εκτός για το θέμα ασφαλιστικών για τον κοτσαδορο, που θα διαγράψω), ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ στο επίσημο έντυπο στον ΧΟΛΑΡΓΟ, την πέμπτη το μεσημέρι!. Στην διάθεση σου.
Θα προσπαθήσω, και σίγουρα θα το καταφέρω, να έχω ένα ραντεβού, με την νομική υπηρεσία του Υπουργείου, για το γενικό καλό.
ΑΝΤΩΝΗΣΉ μεθυσμένος θα ήταν ο διευθυντής ή κάποιος μας δουλεύει γιατί τα δικά μας αγωνιστικά, ούτε που δέχτηκαν να τα βάλουν στην ουρα προς έλεγχο, χωρίς καν να τα ελέγξουν...Και μιλάμε για καινούργια αυτοκίνητα...Με 'φίρμα'........Και ΔΤΤ......Τσακώθηκα διότι πρόκειται για άσχετους...Μάλιστα οι πιτσιρικάδες 'μηχανικοί', 'ελέγχοντες' και 'κρίνοντες', πέρασαν την πυρόσβεση (ομολογκαρισμένη lifeline) για νιτρομπούκαλα!!!
Να τους χαιρεστε τους διευθυντάδες σας κύριοι...
Αλλά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το αντικείμενο....Μαγαζάκι που κονομάει άνοιξαν..Θα μπορούσαν να έχουν και τη μπουζουκερί της γειτονιάς σας...... -
Αν οντως ειναι ετσι Κυριε Αντωνη, ποτε μπορω να παω να περασουν το δικο μου κτεο??
Ειναι σιγουρο οτι θα περασει η θα με στειλουν σπιτι μ,ου? -
Ο χρήστης nikors έγραψε:
Αν οντως ειναι ετσι Κυριε Αντωνη, ποτε μπορω να παω να περασουν το δικο μου κτεο??
Ειναι σιγουρο οτι θα περασει η θα με στειλουν σπιτι μ,ου?Ναι, αν έχεις κι εσύ αγωνιστικό που περνάει τα όρια ρύπων και βγάζει και ΚΕΚ.....
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Ειναι σιγουρο οτι θα περασει η θα με στειλουν σπιτι μ,ου?Ναι, αν έχεις κι εσύ αγωνιστικό που περνάει τα όρια ρύπων και βγάζει και ΚΕΚ.....
Μονο το οριο ρυπων ειναι το προβλημα?
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μόνον ο ρίπος είναι πρόβλημα, μα και αυτό λύνεται!. Σίγουρα δεν πρόκειται να στο πω στην ενότητα. Και για να μην κάνετε πονηρές σκέψης, χωρίς χρήματα!!!…
Κλείσε ραντεβού ΟΤΟΒΙΖΙΟΝ 210 244 44 44 και γράφτω μου!.
Auto-service@antonis-team.grΤο πρόβλημα των ρύπων στο Κ.Τ.Ε.Ο. το συγκεκριμένο ή άλλης εταιρείας, λύνεται ΝΟΜΙΜΑ;
(Προσοχή το νόμιμα δε σημαίνει μόνο το χωρίς κόστος. )
Γιατί αν δεν είναι νόμιμη η λύση τότε έχουμε προτροπή σε αδίκημα. -
Καλημέρα σε όλους!
Επαναφέρω ένα (κακώς) ξεχασμένο topic, με μια προσωπική τοποθέτηση.
Είμαι 42 χρονών νομοταγής πολίτης, με ενεργό συμμετοχή τα τελευταία 9 χρόνια σε αγώνες αυτοκινήτου της ΕΛΠΑ.
Προσπαθώ να βρω τρόπους να είμαι νομοταγής και στο άθλημα-hoby μου, χωρίς φυσικά να το έχω καταφέρει.Η μέχρι τώρα λύση του αγωνιστικού να κυκλοφορεί με κανονικές πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ εμπεριέχει αρκετές τρύπες νομιμότητας που σε κάποιο κακόβουλο όργανο της τάξης μπορούν να εξελιχθούν σε τσουχτερά πρόστιμα (καυσαέρια, επίπεδο θορύβου, ΚΤΕΟ κλπ). Εκτός των άλλων, σε μακρινούς αγώνες δεν γίνεται να ταξιδεύει το αυτοκίνητο οδικώς.
Η εναλλακτική λύση μεταφοράς με τρέιλερ (δικό μου) από ΙΧ (επίσης δικό μου) ,που θα πληρεί τα απαραίτητα κιλά έλξης, επίσης , απόσο έχω ψάξει, δεν υπάρχει.
Τελικά παραμένουμε στο κενό της νομοθεσίας, σε ένα άθλημα που κατά τ'άλλα διέπεται από κανόνες, κανονισμούς, παράβολα κλπ.
Ρομαντικά σκεπτόμενος, επαναφέρω το θέμα, μήπως και έχει ενεργοποιηθεί ο ΣΟΑΑ-ΕΛΠΑ για πιθανές εξαιρέσεις στη νομοθεσία.
-
Εξ οσων γνωριζω, αν το τρειλερ ειναι ομολογκαρισμενο στην Ευρωπη και πληροι τις υπαρχουσες προδιαγραφες, κι οταν κυκλοφορει στους χαρακτηρισμενους Ευρωπαικους δρομους (σημαινονται με Ε κι εναν αριθμο), κανεις δεν μπορει να απαγορευσει αυτην την κυκλοφορια. Κατα την γνωμη μου το θεμα θα λυθει μονο με μια προσφυγη στο Ευρωπαικο δικαστηριο απο εναν ιδιωτη με την υποστηριξη ενος φορεα (π.χ. ΕΛΠΑ-ΣΟΑΑ).
Επισης καποιος που εχει ορεξη μπορει να προσφυγει χωρις εξοδα στον συνηγορο του πολιτη, εχοντας ομως εκπονησει μια σοβαρη εκθεση επιχειρηματων.
Παρακατω παραθετω πληροφοριες σχετικα με την κυκλοφορια τρειλερ στην Ιταλια, σχετικα ιδιες ειναι οι συνθηκες και στην υπολοιπη Ευρωπη.Ειναι στα Ιταλικα δυστυχως, αλλά ολο και κατι θα μαθει κανεις που ενδιαφερεται.LARGHEZZA
La larghezza massima rimorchiabile (L.M.R.), entro il limite massimo ammesso di m.2,50, (Art. 61 Nuovo C.d.S.) è pari alla larghezza massima del veicolo trainante maggiorata di m.0,70 ed arrotondata ai m.0,05 superiori.
Tale misura viene riportata sulla carta di circolazione dell'autoveicolo all'atto dell'aggiornamento per l'installazione del dispositivo di traino.
Qualora il rimorchio, con o senza il suo carico, sia di larghezza superiore alla motrice, la stessa deve essere munita di appositi dispositivi di ingombro costituiti da paline con catadiottri di colore bianco rivolti verso il senso di marcia.
La motrice deve essere inoltre munita di n. 2 specchi retrovisori esterni estensibili, che non devono sporgere più di 20 cm dalla sagoma di maggior ingombro trasversale. Tale limite non va osservato se il bordo inferiore dello specchio è a più di 2 m dal suolo.
Sia la larghezza propria del rimorchio che, nel caso di rimorchi per trasporto imbarcazioni, la larghezza massima dell'attrezzatura trasportabile, sono indicate nella carta di circolazione del rimorchio stesso. E' ammesso un aumento (per i veicoli in generale) della sporgenza trasversale; tale sporgenza non deve eccedere i 0,30 m, per parte, dal profilo esterno delle luci di posizione del rimorchio o m 0,40 dal centro di illuminazione delle luci di posizione stesse, e comunque non deve superare la larghezza massima rimorchiabile della motrice; materiali difficilmente individuabili (quali pali e barre) non possono sporgere in nessun caso dalla sagoma limite.
Solo nel caso il rimorchio sia furgonato coibentato ATP (trasporto merci deperibili) la larghezza massima sale a 2,60 m .
LUNGHEZZA - SPORGENZA POSTERIORE
Il complesso costituito dalla motrice e rimorchio (definito Autotreno), con relativo carico, non deve eccedere la lunghezza massima di 18,35 m. (Art. 216 del regolamento).
La lunghezza del rimorchio è indicata nella carta di circolazione dello stesso.
Nel caso di rimorchi con segnaletica posteriore registrabile, la lunghezza riportata nella carta di circolazione è quella con la segnaletica posizionata alla massima sporgenza ammissibile.
Quando il carico è costituito da materiale indivisibile, è ammessa la sporgenza nella parte posteriore dei rimorchi come sotto meglio specificato:
Rimorchi trasporto merci e rimorchi T.A.T.S. per trasporti diversi da imbarcazioni: il carico trasportato può sporgere posteriormente sino ad una lunghezza pari al 30% della lunghezza del rimorchio (Art. 164 Nuovo C.d.S.).
Rimorchi T.A.T.S. per il trasporto di sole imbarcazioni o velivoli: il carico trasportato può sporgere posteriormente sino ad una lunghezza pari al 30% della lunghezza del rimorchio (Art. 164 Nuovo C.d.S.).
La sporgenza posteriore deve essere segnalata da apposito cartello per 'carichi sporgenti' di forma quadrangolare (50 cm di lato) a grandi strisce diagonali alternate di colore bianco e rosso, come indicato nell'Art. 367 regolamento del Nuovo C.d.S. .
ALTEZZA MASSIMA
L'altezza massima dal suolo del carico trasportato non deve eccedere i 4,00 m.
Per i 'carrelli appendice' l'altezza massima ammessa, del carico trasportato, è di 2,50 m.
MASSE - MASSE RIMORCHIABILI RIMORCHI TRASPORTO COSE
La massa rimorchiabile della motrice deve essere uguale o superiore alla massa complessiva (tara + portata) del rimorchio che si vuole trainare.
Questa massa rimorchiabile, attribuita dalla casa costruttrice del veicolo, è riportata sulla carta di circolazione dello stesso.
Per quanto concerne il rimorchio è importante, onde ottenere la migliore stabilità e tenuta di strada, che non sia superata la massa totale massima ammessa e che il carico sia posizionato in modo da far gravare sull'occhione di traino il peso indicato per il rimorchio stesso.
Entrambi i dati sono riportati sulla targhetta di identificazione e sulla carta di circolazione del rimorchio.
CARRELLI APPENDICE
Possono essere trainati da tutti i tipi autoveicoli (tranne autotreni, autoarticolati e autosnodati).
Per definizione si considerano i carrelli appendice parti integranti dei veicoli trattori.
Un carrello appendice può essere trainato da un solo veicolo trattore.
Non sono soggetti ad immatricolazione ma ad abbinamento col veicolo trattore; operazione, questa, da effettuarsi presso un Ufficio Provinciale M.C.T.C., che consiste nell'annotare sulla carta di circolazione della motrice n° di telaio, carrozzeria, massa complessiva e tipo di dispositivo di frenatura.
Posteriormente al carrello va applicata la targa ripetitrice dell'autoveicolo trattore (di colore giallo con caratteri in nero); da richiedere presso un ufficio provinciale M.C.T.C..
Il carrello appendice non paga la tassa di circolazione e durante il traino la polizza assicurativa dell'autoveicolo si estende anche al veicolo trainato (é buona norma, comunque, consultare la propria compagnia di assicurazioni).
PRESCRIZIONI PARTICOLARI PER CARRELLI APPENDICEpossono essere considerati 'carrelli appendice' i rimorchi che, adibiti al trasporto bagagli, attrezzi per usi personali e simili, abbiano le seguenti caratteristiche.
appendice tipo 'a': lunghezza max. 2,00 m - larghezza max. 1,20 m - massa complessiva 300 kg
appendice tipo 'b': lunghezza max. 2,50 m - larghezza max. 1,50 m - massa complessiva 600 kg
appendice tipo 'c': lunghezza max. 4,10 m - larghezza max. 1,80 m - massa complessiva 2000 kg
I veicoli di tipo 'b' sono considerati 'carrelli appendice' unicamente se, oltre alle specifiche sopra riportate, vengono trainati da motrice avente massa a vuoto non inferiore a 1000 kg.
I veicoli di tipo 'c' sono considerati 'carrelli appendice' unicamente se, oltre alle specifiche sopra riportate, vengono trainati da autobus aventi massa a vuoto non inferiore a 2500 kg.
I carrelli appendice hanno un' altezza massima non superiore a 2,5 m. - si consiglia di limitare tale altezza il più possibile per non pregiudicare la stabilità del rimorchio e della motrice stessa e in ogni caso la larghezza non deve comunque superare quella della motrice.
MASSA RIMORCHIABILE RIMORCHI T.A.T.S.
In base al punto 6.2.4. del Decreto Ministeriale del 28.05.1985, i rimorchi T.A.T.S. possono essere trainati da motrici aventi peso rimorchiabile inferiore al peso complessivo (tara più portata) riconosciuto all'atto della omologazione del rimorchio stesso.
La portata effettiva dei rimorchi T.A.T.S. in questione sarà determinata dalla seguente uguaglianza:
portata effettiva = massa rimorchiabile della motrice - tara del rimorchio
All'atto dell'immatricolazione, per i sovramenzionati rimorchi T.A.T.S., verrà emessa una carta di circolazione con indicati solo i valori massimi, previsti dall'omologazione, sia della massa complessiva che della portata.
Il D.M. 28.05.85 (punto 6.2.4. dell'allegato tecnico) prevede, infatti, che il valore minimo della massa complessiva (tara + portata) venga annotato sul libretto di uso e manutenzione e sulla targhetta delle caratteristiche del rimorchio alla voce: 'massa minima compl. a pieno carico riconosciuta per il traino ... kg.'
VELOCITA' MASSIMA
Per quanto riguarda il Nuovo Codice della Strada considerando un autoarticolato la velocità massima consentita è di 70 km/h nelle strade extraurbane e 80 km/h nelle autostrade (Art. 142 Nuovo C.d.S.).
GANCI DI TRAINO
Deve essere di tipo omologato dal ministero dei trasporti ed essere installato presso officina autorizzata.
A montaggio effettuato va sottoposto a visita di collaudo presso un Ufficio Provinciale della M.C.T.C. (Motorizzazione Civile e Trasporti in Concessione).
Va informata la compagnia di assicurazioni dell' avvenuta installazione onde regolarizzare la propria posizione assicurativa nei confronti della stessa.
Ξεκαθαρα πιστευω οτι κανεις δεν εχει θελησει πραγματικα και με επαγγελματικη ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ να λυσει το συγκεκριμενο προβλημα. Δυστυχως στην Ελλαδα αντι να χτυπησουμε στοχο και νομο, τρεχουμε στον υπουργο και τον βουλευτη να μας λυσει το προβλημα στο μιλητο! Τι κι αν ειναι ο Χατζηδακης αυτος η ο Ρεππας. Μιλητο ειναι, χεσμενους μας εχουν...
-
Giatre moy den nomizw oti einai etsi gia to Ellhna kai to milhto. Apla gia na akoloy8hseis diadikasies eyrwpaikoy dikasthrioy apaitei xrhmata. KAi opoios exei skeftei na to kanei soy leei 8a balw egw ba8ia to xeri sthn tseph kai 8a epwfelh8oyn oi alloi tzampa? OXI... As broyn (mazi kai aytos poy to skefthke) allo koroido na plhrwsei.....
Kata thn gnwmh moy oi foreis 8a eprepe na to exoyn kanei ayto.... kai oxi o aplos agwnizomenos....
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Giatre moy den nomizw oti einai etsi gia to Ellhna kai to milhto. Apla gia na akoloy8hseis diadikasies eyrwpaikoy dikasthrioy apaitei xrhmata. KAi opoios exei skeftei na to kanei soy leei 8a balw egw ba8ia to xeri sthn tseph kai 8a epwfelh8oyn oi alloi tzampa? OXI... As broyn (mazi kai aytos poy to skefthke) allo koroido na plhrwsei.....Kata thn gnwmh moy oi foreis 8a eprepe na to exoyn kanei ayto.... kai oxi o aplos agwnizomenos....
ΣΟΟΑ - ΕΛΠΑ ?? Επιμένω (με ρομαντική διάθεση μάλλον), αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Giatre moy den nomizw oti einai etsi gia to Ellhna kai to milhto. Apla gia na akoloy8hseis diadikasies eyrwpaikoy dikasthrioy apaitei xrhmata. KAi opoios exei skeftei na to kanei soy leei 8a balw egw ba8ia to xeri sthn tseph kai 8a epwfelh8oyn oi alloi tzampa? OXI... As broyn (mazi kai aytos poy to skefthke) allo koroido na plhrwsei.....Kata thn gnwmh moy oi foreis 8a eprepe na to exoyn kanei ayto.... kai oxi o aplos agwnizomenos....
Αχ,αχ! δεν διαβασες καλα. Εγραψα 'ιδιωτης αγωνιζομενος με την υποστηριξη φορεα'...
Αχ και παλι αχ μικρεεεε. Δεν πεταω στα συννεφα, κοιταω μηπως ξεκολησει κανενα μυαλο κι αναλαβει τις ευθυνες του.
Φιλια εκει κατω! -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Giatre moy den nomizw oti einai etsi gia to Ellhna kai to milhto. Apla gia na akoloy8hseis diadikasies eyrwpaikoy dikasthrioy apaitei xrhmata. KAi opoios exei skeftei na to kanei soy leei 8a balw egw ba8ia to xeri sthn tseph kai 8a epwfelh8oyn oi alloi tzampa? OXI... As broyn (mazi kai aytos poy to skefthke) allo koroido na plhrwsei.....
Kata thn gnwmh moy oi foreis 8a eprepe na to exoyn kanei ayto.... kai oxi o aplos agwnizomenos....
Αχ,αχ! δεν διαβασες καλα. Εγραψα 'ιδιωτης αγωνιζομενος με την υποστηριξη φορεα'...
Αχ και παλι αχ μικρεεεε. Δεν πεταω στα συννεφα, κοιταω μηπως ξεκολησει κανενα μυαλο κι αναλαβει τις ευθυνες του.
Φιλια εκει κατω!Sorry doc.... Mallon 8a me peirakse h zesth..... My mistake then.....
Filia ekei panw..... !P.S. Kai sto Eyrwpaiko dikasthrio na katalhksei kapoios kai apofash yper toy na exei. To ellhniko kratos 8a thn dextei h 8a thn kanei ababa opws thn ypo8esh me ta telwneia kai thn eisagwgh aytokinhtwn me ksena noymera sthn Ellada? Poy protimaei na plhrwnei to paxylo prostimo para na symorfw8ei?
-
Όλα τα τρειλερ θέλουν ελληνική πιστοποίηση. Και τα εισαγόμενα, και αυτά που φτιάχνονται στην Ελλάδα.
Δηλαδή σχέδια και υπογραφή μελετητή και επιβλέποντα κατασκευης. Τότε ,εάν δεν έχουν ‘χτυπημένο’ αριθμό, χτυπάς ένα νούμερο με 6 ψηφιά, και βγάζεις στάμπα.
Τώρα, εδώ και δυο περίπου χρόνια, επετράπη η ρυμούλκηση αγωνιστικού σε τρεϊλερ, με ΙΧ πικ – απ, έστω και εάν δεν είναι ιδιοκτησίας σου, πχ του συνεργείου η φίλου σου.
Υπάρχει όμως και μια άλλη εγκύκλιος που λέει ότι εάν το αυτοκίνητο σου ΙΧ ρυμούλκησης,, πληρεί τους όρους, (βάρος, φρένα, και το τρεϊλορ από ζυγολόγιο με το αγωνιστικό), τότε έχεις άδεια να το μεταφέρεις, «πλην ώμος να έχει παραπέτα γύρο».
Σκεπτόμενος που στηρίζουν την μ@λ@κι@ αυτής της παραγράφου, την ενέταξα, στο ότι το να μεταφέρεις αυτοκίνητο, είναι σαν να μεταφέρεις κρεμήδια, πατάτες, η ξύλα!!!!......εκτός εάν δεν πιστεύουν στους Έλληνες βελτιωτές, και νομίζουν ότι τα αυτοκίνητα που φτιάχνουμε, σκορπάνε στον δρόμο!!!.
Σίγουρα εγγυώμαι για τους βελτιωτές μας, μα και για τους αλλότριου επαγγέλματος, που τα φτιάχνουν στα υπόγεια στην εξοχή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...........................
Φιλικά
Antonis-team. -
δεν παιζεται .......ο
-
Χριστε μου- μεδερατορα- βοηθα-θα μας παρουν με τις τοματες-σκασε βλακα Πλατη- αγαπαω-τον τρελλο-τον αγαπαω-τ αντερα μου-σε ξινο θα μας βγουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Κανενα νεο σχετικα με την μεταφορα με τρειλερ;;;
Τηλεφωνησα στο υπουργειο και μετα απο την πιο κατω διαδικασια ακρη δεν εβγαλα, ο ενας στον αλλο με στελναν.
Χολαργος ..... 'οχι εμεις δεν ειμαστε αρμοδιοι' ... τζιφος ... με στελνει στην ....
Αγ. Παρασκευη ... τζιφος .... με στελνει ....
ΥΜΕ Τμημα τεχνολογιας οχηματων, διευθυντης... (...'μα τι λετε κυριεεε το επιβατικο ειναι για να μεταφερει επιβατες .... τι δουλεια εχει να ρυμουλκει αυτοκινητα;') ..... κοκκαλο εγω μπροστα στην αβασταχτη βεβαιοτητα της γνωσης του αρχοντα .... τζιφος .... με στελνει ....
ΥΜΕ Διευθυνση Εμπορευματικων Μεταφορων 2106508812 δεν απαντανε 2 μερες τωρα .....Και καλα ολα που γραφετε εδω, συνεχιζουν ομως να υπαρχουν ερωτηματα:
40 χρονια τωρα και βαλε μετακινουνται αγωνιστικα με τρειλερ σ αυτη την χωρα. Ολα αυτα τα χρονια προφανως παρανομα. Σιγουρα εχουν πεσει προστιμα.
Κανεις αγωνιζομενος δεν εχει διαμαρτυρηθει στην ΕΛΠΑ για να κανει κατι;
Σιγουρα εχει ...
Και ;
Η ΕΛΠΑ δεν εκανε τιποτα; (Προφανως)
Ο ΣΟΑΑ, ο επισημος φορεας των αγωνιζομενων; αυτοι που τους καιει ; Τι εκαναν;
Πηγε κανενας εκπροσωπος του ΣΟΑΑ να ζητησει, με τεκμηριωση, απο τον οποιο υπουργο τροποποιηση του νομου;
Αν ναι τι απαντηση ελαβε;
Ακολουθησε ξανα ενοχληση του υπουργου;
Και ξανα και ξανα μεχρι να γινει κατι ;
Και δημοσιευσεις σε περιοδικα σε εφημεριδες ... φασαρια ... μονο απο αυτη καταλαβαινει ο Ελληνας πολιτικος.
Μονο ετσι θα γινει αυτο το πραγμα.Αλλοιως σαν τα κυνηγημενα ζωα θα κυκλοφορουμε, στο ελεος του καθε μπατσου κυνηγου. Κι ας θελουμε να ειμαστε νομιμοι.
-
Έχω γράψει και ξανά γράφω, ότι το αυτοκίνητο της έλξης, έχει ένα μέγιστο όριο τέτοιας. Άλλο όταν δεν έχει φρένα, άλλο όταν έχει μηχανικά φρένα, άλλο όταν έχει ηλεκτρικά φρένα. Εάν το όριο καλύπτει τρέιλερ και αυτοκίνητο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην περίπτωση έλξης με Πικ απ, δεν παίζει ρόλο εάν είναι το έλκων δικό σου. Στην περίπτωση του ΙΧ πρέπει να είναι και τα δυο δικά σου. Τότε παίρνεις άδεια ρυμούλκησης ορισμένων κιλών. Αυτά δεν πρέπει να τα υπερβείς. Διότι σε περίπτωση που σε ζυγίσουν, θα χάσεις της πινακίδες.
Το δικαίωμα έλξης του ΙΧ σου, το παίρνεις με χαρτί και σφραγίδες της αντιπροσωπίας του. Το δίνεις στο υπουργείο, και παίρνεις σε χαρτί και σφραγίδες την άδεια ρυμούλκησης. Διάβασε τι άλλο έχω γράψει στην ενότητα.
Α. -
Ναι αυτο με τα παραπετα με εκανε να γελασω...
Δηλαδη καθονται σε ενα τραπεζι διαφοροι αχρηστοι μ@λ@κες της επιτροπης π@π@ρολογι@ς και μεταφορων της βουλης και λενε :
Τι εχουμε να κανουμε σημερα;
Αδειες για μεταφορες αυτοκινητων με τρειλερ.
'Ωωωχου μωρε λεει ο (μιλημενος) παλιος αστερας, αφου υπαρχει η Εxpress service τι χρειαζεται η μεταφορα με τρειλερ; Ασε τωρα, μην το επιτρεψουμε και γινει κανενα ατυχημα...'
'Το βρηκα' λεει ο ανερχομενος αστερας που ηταν λιγο ντροπαλος οταν μπηκε στο δωματιο γιατι τον εβαλε ο θειος του που ηταν υπουργος και δεν ηξερε οτι εδω δεν μιλανε οι νεοι.
'Να επιτρεψουμε την μεταφορα με τρειλερ που πληρουν τις προδιαγραφες της ΕΕ'
'Κατσε κατω ρε, που μιλας και απο πανω, μολις μπηκες σε επιτροπη και εχεις και αποψη', λεει ο προεδρος, σημαντικο στελεχος του κομματος, με εμπειρια στις μεταφορες, σωφερ αμετρητων βουλευτων και υπουργων.
'Να επιτρεψουμε μονο μεταφορα κιτρινων διπορτων' λεει ενα μελος της επιτροπης που εχει βαθεια γνωση του αντικειμενου επειδη καποτε οδηγουσε φορτηγο στην εκλογικη περιφερεια του υπουργου.
'Σιωπη ηλιθιε, θα μας βαλουν χερι απο την ΕΕ'
'Μα κυριε προεδρε δεν μπορει να επιτρεψουμε τετοια πραγματα, ειναι επικινδυνα' ξαναλεει ο μιλημενος.
'Να απαγορευτουν τα αυτοκινητα απο τις Εθνικες οδους' λεει η ξεμαλιασμενη οικολολογος της επιτροπης, δαγκωνοντας το νυχι της.
'Ναι μονο ταξι να επιτρεπονται στις εθνικες' λεει ο πρωην ταριφας και νυν επιτροπος οδικης ασαφειας.
'Κυριοι', λεει ο προεδρος, 'μας υποχρεωνει η ΕΕ να επιτρεψουμε την μεταφορα αυτοκινητων με τρειλερ, οπως σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη, αλλα εμεις ξερουμε οτι τετοια πραγματα δεν γινονται στην χωρα μας, οποτε πρεπει να βρουμε τροπο να τα μπερδεψουμε ωστε να μην γινουν. Θα βαλουμε λοιπον ορο να εχει παραπετα το τρειλερ ωστε να τους κανουμε ολους να τρεχουν στους μουσαματζηδες.' (και ετσι θα κονομησει και κατι ο ξαδελφος μου) Αυτο δεν το ειπε ομως, το τελευταιο...
'Ναι καλη η ιδεα' λεει η οικολολογος, 'ετσι δεν θα τρομαζουν και τα μπιμπικοφρυδα λιανοκλαδοπουλια'
'Κυριε προεδρε' λεει ο γλυφτης (αφισσοκολητης, ταχιστα ανερχομενος στην κλιμακα επιτρόπων) 'οπως παντα μας εκπλησσετε με τις γνωσεις σας. Προτεινω την ομοφωνη αποφαση βασει των οσων ειπε ο κυριος προεδρος μας, συμφωνειτε;'
'Συμφωνουμε' λενε ολοι και κλεινουν γρηγορα γιατι επαιζε ο Ολυμπιακος με την Γιουβεντους. -
Ο χρήστης Οδυσσεας Τσαγκαρης έγραψε:
Ναι αυτο με τα παραπετα με εκανε να γελασω...
Δηλαδη καθονται σε ενα τραπεζι διαφοροι αχρηστοι μ@λ@κες της επιτροπης π@π@ρολογι@ς και μεταφορων της βουλης και λενε :
Τι εχουμε να κανουμε σημερα;
Αδειες για μεταφορες αυτοκινητων με τρειλερ.
'Ωωωχου μωρε λεει ο (μιλημενος) παλιος αστερας, αφου υπαρχει η Εxpress service τι χρειαζεται η μεταφορα με τρειλερ; Ασε τωρα, μην το επιτρεψουμε και γινει κανενα ατυχημα...'
'Το βρηκα' λεει ο ανερχομενος αστερας που ηταν λιγο ντροπαλος οταν μπηκε στο δωματιο γιατι τον εβαλε ο θειος του που ηταν υπουργος και δεν ηξερε οτι εδω δεν μιλανε οι νεοι.
'Να επιτρεψουμε την μεταφορα με τρειλερ που πληρουν τις προδιαγραφες της ΕΕ'
'Κατσε κατω ρε, που μιλας και απο πανω, μολις μπηκες σε επιτροπη και εχεις και αποψη', λεει ο προεδρος, σημαντικο στελεχος του κομματος, με εμπειρια στις μεταφορες, σωφερ αμετρητων βουλευτων και υπουργων.
'Να επιτρεψουμε μονο μεταφορα κιτρινων διπορτων' λεει ενα μελος της επιτροπης που εχει βαθεια γνωση του αντικειμενου επειδη καποτε οδηγουσε φορτηγο στην εκλογικη περιφερεια του υπουργου.
'Σιωπη ηλιθιε, θα μας βαλουν χερι απο την ΕΕ'
'Μα κυριε προεδρε δεν μπορει να επιτρεψουμε τετοια πραγματα, ειναι επικινδυνα' ξαναλεει ο μιλημενος.
'Να απαγορευτουν τα αυτοκινητα απο τις Εθνικες οδους' λεει η ξεμαλιασμενη οικολολογος της επιτροπης, δαγκωνοντας το νυχι της.
'Ναι μονο ταξι να επιτρεπονται στις εθνικες' λεει ο πρωην ταριφας και νυν επιτροπος οδικης ασαφειας.
'Κυριοι', λεει ο προεδρος, 'μας υποχρεωνει η ΕΕ να επιτρεψουμε την μεταφορα αυτοκινητων με τρειλερ, οπως σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη, αλλα εμεις ξερουμε οτι τετοια πραγματα δεν γινονται στην χωρα μας, οποτε πρεπει να βρουμε τροπο να τα μπερδεψουμε ωστε να μην γινουν. Θα βαλουμε λοιπον ορο να εχει παραπετα το τρειλερ ωστε να τους κανουμε ολους να τρεχουν στους μουσαματζηδες.' (και ετσι θα κονομησει και κατι ο ξαδελφος μου) Αυτο δεν το ειπε ομως, το τελευταιο...
'Ναι καλη η ιδεα' λεει η οικολολογος, 'ετσι δεν θα τρομαζουν και τα μπιμπικοφρυδα λιανοκλαδοπουλια'
'Κυριε προεδρε' λεει ο γλυφτης (αφισσοκολητης, ταχιστα ανερχομενος στην κλιμακα επιτρόπων) 'οπως παντα μας εκπλησσετε με τις γνωσεις σας. Προτεινω την ομοφωνη αποφαση βασει των οσων ειπε ο κυριος προεδρος μας, συμφωνειτε;'
'Συμφωνουμε' λενε ολοι και κλεινουν γρηγορα γιατι επαιζε ο Ολυμπιακος με την Γιουβεντους.Τέλειο....
Μεταφορά αγωνιστικών αυτοκινήτων