-
Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναγραφτεί αλλά επειδή προσπάθησα και προσπαθώ ακόμα να βγάλω άδεια ρυμούλκησης για το αγωνιστικό, έμαθα ότι ναι μεν βγαίνει αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία και ισχύει μόνο για τις ημέρες του αγώνα. Για να δοθεί η άδεια πρέπει πρώτα με το παράβολο συμμετοχής να περάσεις από την ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ να πάρεις μια βεβαίωση και μετά από Υπ. Συγκοινωνιών για να πάρεις την ημερήσια.
ΜΠΑΧΑΛΟ... -
Αν το τρειλερ είναι κλειστό και δεν φαίνεται το αυτοκίνητο...εκεί τη παίζει???Όπως πχ αυτα της ralliart απο Ιταλία μεριά που έχω δεί.
Είδα προχτές παιρνόντας απο τον Βύρωνα οτι ο κ.Καλαϊτζιάν έφτιαξε μια τέτοια πατέντα στο δικό του τρέϊλερ. Ειλικρινά πάντως αν το θέμα, για το ελληνικό κράτος, είναι να μην φαίνεται το αυτοκίνητο τότε να τα βάψουμε παραλλαγή και να βάζουμε και κλαδιά τριγύρω οταν είναι πάνω στο τρέιλερ
-
ω θεε μου ... τι σου εχει κανει αυτο το αθλημα σ'αυτη τη χωρα ...
γιατι μας τα στελνεις αυτα τα κελεπουρια .....
ημαρτον .....
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Οι κλασικοι Ελληνες ........
Αρχισαν τις ζητωκραυγες .......
Καθιστε ρε ουφο να δειτε πρωτα πως γινεται η υπογραφη του μπουλουκου , εργο σωστο για το αθλημα μεσα απ'την δαιδαλωδη κα συνηθως αδυνατη εκτελεση των νομων για τον Ελληνα πολιτη , εδω αγωνιζομενο .. και μετα πανηγυριζετε .Εγκριση τυπου , μεταχειρισμενα τι? ποια απ'ολα ? με τι θα το τραβαμε ? 3.5 τονους ? αυτα που δεν κυκλοφορουν τα πσκ ?
Mονον για τον αγωνα ? οπως λεει και το παιδι πιο πανω για δοκιμη πως θα πας ? για ευθυγραμμιση η συνεργειο πως ? πετωντας ?ολο ζητω ειμαστε γιαυτο παιρνουμε τα παπαρια μας στο τελος , σ'αυτην την χωρα .
που ως συνηθως στο πρωτο βημα μενουν ολα στην ψωροκωσταινα ......
Για το μονο που ελπιζω εγω ...ειναι οτι μετα απο ενα χρονο που θα εχουν παρει τα βληματα με τα καρουμπαλακια , δεν θα μας σταματανε οπως τωρα ....**τα υπολοιπα ουτε στον υπνο μας δεν θα γινουν νομιμα ποτε **...... σ'αυτο το τριμπουρδελο που ζουμε ...
Τι σας ειχε πει ο μπαρμπα Χριστος ?
Το μονο που δεν γνωριζει **σχετικα με το αθλημα **, ειναι αν , και ποτε , θα απαλαχτουμε απ'ολους αυτους τους τριμαλακες που το πηδανε τοσα χρονια ........
Και προσοχη στα καθυστερημενα γεροντακια ....στο διαβα σας
-
Έψαξα το θέμα με τηλέφωνα στην ΕΘΕΑ και ρωτώντας αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα λέει ο antonis-team. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι λίγα Ι.Χ. φτάνουν τα όρια ρυμούλκησης για ένα τρέιλερ με αγωνιστικό. Με τα αυτοκίνητα των 1400 και 1600 κυβικών που έχουμε οι περισσότεροι ΔΕΝ μπορούμε να ρυμουλκήσουμε τίποτα. Για παράδειγμα, το C2 VTS που έχω βγάζει άδεια ρυμούλκησης μέχρι 620 κιλά με φρένα. Ψάχνοντας λίγο για ρυμούλκηση αγωνιστικού 900 κιλών συν το βάρος του τρέιλερ, βρήκα ότι θα έπρεπε να έχω κάτι σαν Opel Astra Station 2000 κ.εκ., εφόσον το τρέιλερ είναι με φρένα. Για τρέιλερ χωρίς φρένα, ούτε κουβέντα.
Το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται είναι να πάει στην αντιπροσωπεία και να ζητήσει τα στοιχεία για το αυτοκίνητο που έχει, πριν ξεκινήσει διαδικασία για την άδεια.Πάντως, από τη στιγμή που θα υπάρχει το κατάλληλο αυτοκίνητο, το κατάλληλο τρέιλερ και θα γίνουν όλες αυτές οι περίπλοκες διαδικασίες ώστε να βγει η άδεια ρυμούλκησης με Ι.Χ., το πράγμα είναι απόλυτα νόμιμο.
-
Καλημερα. το θεμε ειναι οτι ενα αυτοκινητο εχει απο την αντιπροσωπεια του ελξη με φρενα 1200 κιλα αλλα το υπουργειο δεν το δεχεται. πχ εγω εχω ενα toyota corolla 1600 και πηρα βεβαιωση απο την εταιρεια για 1200 κιλα με φρενα και απο το υπουργειο μου δωσαν αδεια ρυμουλκησης με φρενα για 750 κιλα. τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ?δεν νομιζω απο το εργοστασιο να κανουν λαθος,μηπως οι ασετοι μηχανολογοι απο τα πανεπιστημια το.υ πρων ανατολικου μπλοκ δεν ξερουν τι τους γινεται που βγαζουν αποφασεις
-
και οταν σε σταματηση το οργανο της υποτιθεμενης ταξης στον δρομο του εξηγεις του δειχνεις αλλα γινεται νομοταγης εκεινη την ωρα και δεν ξερει τιποτα αλλο εκτος απο τον νομο. αυτο βεβαια για τους πολιτες, γιατι μεταξυ τους αγνοουν τα παντα,νομους αποφασεις κλπ.
-
Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για την ρυμούλκηση αγωνιστικών αυτοκινήτων αναφέρεται ότι ρυμούλκηση θα γίνεται από ΦΙΧ, στα οποία (δεν ξέρω γιατί) αλλά τα επιτρεπόμενα βάρη ρυμούλκησης είναι μεγαλύτερα από ένα αντίστοιχο ΕΙΧ.
Εγώ προσπαθώ να βγάλω άδεια για ένα Ford Transit Connect που έχω στην κατοχή μου όπου το βάρος ρυμούλκησης φτάνει στα 1200 κιλά με φρένα σύμφωνα με την βεβαίωση που πήρα από την Ford Hellas. Το κωμικό ακόμα στην όλη υπόθεση είναι τα ΦΙΧ απαγορεύεται να είναι εφοδιασμένα με κοτσαδόρο, άρα δεν μπορεί να γραφτεί στην άδεια κυκλοφορίας του ότι το ΦΙΧ φέρει κοτσαδόρο, άρα δεν μπορεί να γίνει πρόσθετη πράξη ασφάλισης του ΦΙΧ με κοτσαδόρο. Αποτέλεσμα αν σε τρακάρει κάποιος από πίσω και το πραγματογνώμονας δει τον κοτσαδόρο σίγουρα δεν αποζημιώνεσαι για το ατύχημα και υπάρχει και μια περίπτωση να πληρώσεις κιόλας!!!!! -
Αντώνη,
συμφωνώ με τα παραπάνω που έγραψες, απλά παραθέτω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω για να βγάλω άδεια ρυμούλκησης στο ΦΙΧ για μεταφορά αυτοκινήτου.
Για τους υπεύθυνους στο Υπουργείου θεωρείται νόμιμο και λογικό να δώσουν άδεια για μεταφορά σκάφους αναψυχής με ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΟ τρέιλερ σε vitara με το τρέιλερ να είναι βαρύτερο από το ίδιο το αυτοκίνητο παρά για μεταφορά αυτοκινήτου....
Πιστεύω ότι το θέμα του πρόσφατου νόμου ήταν απλά στάχτη στα μάτια των αγωνιζομένων και τίποτα παραπάνω. -
Σε ότι αφορά την ελκτική ικανότητα του κάθε αυτοκινήτου από όσα προσπέκτους έχω δει μπορώ να καταλήξω μόνο στο παρακάτω συνειρμό:
-Για δικίνητα ΕΙΧ αυτοκίνητα βάρος συρμού χωρίς φρένα περίπου 700kg, με φρένα κάτι πολύ λιγότερο από το βάρος του κενού αυτοκινήτου
-Για τετρακίνητα ΕΙΧ αυτοκίνητα βάρος συρμού χωρίς φρένα περίπου 700kg, με φρένα περίπου 2000kg
-Για δικίνητα ΦΙΧ αυτοκίνητα βάρος συρμού χωρίς φρένα περίπου 700kg, με φρένα κάτι λιγότερο από το βάρος του κενού αυτοκινήτου
-Για τετρακίνητα ΦΙΧ αυτοκίνητα βάρος συρμού χωρίς φρένα περίπου 700kg, με φρένα περίπου 2000kg -
Ο χρήστης mits007 έγραψε:
Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για την ρυμούλκηση αγωνιστικών αυτοκινήτων αναφέρεται ότι ρυμούλκηση θα γίνεται από ΦΙΧ, στα οποία (δεν ξέρω γιατί) αλλά τα επιτρεπόμενα βάρη ρυμούλκησης είναι μεγαλύτερα από ένα αντίστοιχο ΕΙΧ.Ο νόμος αυτός αφορά τα ΦΙΧ. ακριβώς επειδή γι' αυτά απαγορεύονταν η ρυμούλκηση πριν το νόμο. Για τα ΙΧ, αν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις που ανέφερα πιο πάνω, τόσο εγώ όσο και ο πολύ κατατοπιστικός antonis-team, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε πριν υπήρχε.
Παρενθετικά, θα πω ότι έχοντας δει μεταφορά αυτοκινήτων σε Γερμανία και Ιταλία, έβλεπα τα αυτοκίνητα ρυμούλκησης να είναι μόνο κάτι Mercedes ή BMW ή μεγάλες Alfa 156 Station. Ποτέ δεν είδα μικρό αυτοκίνητο. Το θέμα είναι πόσοι από εμάς κυκλοφορούν με τέτοια πράγματα. Μάλλον πολύ μικρό ποσοστό. Οπότε, προσωπικά, επέλεξα να αφήσω επάνω μακρύ διαφορικό και να συνεχίσω να πηγαίνω οδικώς.
Μόνο που και έτσι τρώω πρόστιμα αφού στο ένα ΚΤΕΟ μου είπαν ότι 'κόβεται λόγω ρολ-κέιτζ' και στο άλλο ΚΤΕΟ μου είπαν 'το ρολ-κέιτζ περνάει, αλλά κόβεται λόγω καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας' (Ακούς ΕΘΕΑ;; Τα πανάκριβα καθίσματα και ζώνες με FIA approved είναι παράνομα!!!!). -
Τι γραφεις βρε yugo ?
Που τα ειδες αυτα τα ανεκδοτα ... ποτε επιτρεποταν ρυμουλκιση σε τρειλερ αυτοκινητου ...
Ψαξε να δεις παλαιοτερους κοκ , και τοτε θα δεις οτι δεν ειμαστε ολοι τριμαλακες που δεν βρησκαμε ενα διλιτρο ιχ να τραβαμε τα τρειλερς ....Μην γραφετε αφελιες οταν δεν το εχετε ψαξει σε βαθος ...
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ , ΒΓΑΛΕ ΕΣΥ ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΙΧ Η ΦΙΧ , ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑς ΤΗΝ ΔΕΙΞΕΙς ....μακαρι να μας ανοιξεις το δρομο με την απλουστευση σου .
υ.γ. εχεις ακουσει για εγκριση τυπου τρειλερ ? οχι μηχανολογικη εγκριση απ'τον χαβαλε μηχ\λογο του υπ.μεταφορων (που με λαδοματακι στο γραφει υποβρυχιο)....
και εισαγωμενο να φερεις ... παλι την εκατσες (απ'την αρχη τα θελει, ολα , και τα ευρω ...ειναι πολλα )Υ.Γ.2 οι μαλακιτσες για τα βαρη εγκρισης καθε αυτοκινητου .... υπηρχαν απ'την εποχη του Καραισκακη , για νεα μας τα γραψατε .... και αφορουν μπαγαζιερες ,τροχοσπιτα, και τρ.σκαφων .
Αντε γεια φιλε μου ,αντε γεια
-
ΙΧ αυτοκινητο δεν μπορει να ελξει αυτοκινητο.
Καρτ, μηχανη, τροχοσπιτο, σκαφος, τη γιαγια, το καναρινι μπορεις να ελξεις, αλλο αυτοκιντο δεν μπορεις. -
o κοτσαδωρος οταν ειναι δηλωμενος με ολα τα νομιμα χαρτια σε υπουργειο κλπ κλπ και πεσει καποιος πανω σου ακομα και αν δεν τον εχεις βγαλει δεν υπαρχει 50-50 και αλλα τετοια.
ειναι 100% ευθυνη του πισω και υπερβολικα δυσκολο να πετυχει να παρει καποιο ποσοστο (βασικα δεν εχω δει κανενα να το εχει πετυχει)αυτα ειναι λογια φιλου μου ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ σε ασφαλιστικη.
ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ και να του βαζουμε και μπαλακι του τεννις (παλιες καλες εποχες) για να φαινεται τρεντι -
δυστυχως ο απο πισω το μονο που μπορει να κανει οταν ειναι δηλωμενος ο κοτσαδωρος ειναι να ζητησει απο την αστυνομια να του κοψει κληση επειδη δεν τον ειχε αφαιρεσει
-
Δηλαδη τσαμπα εγινε τοοοοοοση φασαρια/τρεξιμο που κατεληξε σε μιση δουλεια -μονο για ΦΙΧ- ; Αν απλα υπηρχε ενα κλειστο τρεϊλερ δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα; Και γιατι τοσο καιρο δεν εχει κανενας αλλος πλην Βωβου (Ιταλοι) αφου ειναι 'τοσο απλο';
Πολυ καλο για να ειναι αληθινο το σεναριο στην Μπουρδελλαδα... -
Και γιατι λοιπον (αφου ειναι τοσο απλο ξαναλεω) δεν εχουμε ακομα δει στο εμποριο κλειστα τρεϊλερ; Μηπως κοστιζουν οσο ενα αυτοκινητο;
-
Και βέβαια υπάρχουν στο εμπόριο...
Και βέβαια κοστίζουν σχεδόν όσο ένα 106R N1.... -
Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό που χρησιμοποιούμε και μεις το κλειστό τρέιλερ, έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο οι 'παρενοχλήσεις' στα διόδια.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι πάμε στην λαική της Δευτέρας.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πριν 10 λεπτά, τηλεφώνησα στο τεχνικό διευθυντή της ΟΤΟΒΙΖΙΟΝ. (κτεο ιδιωτικό).
Και τα ρολ-κειτζ, ρολ-μπαρ, καθώς και τα πανάκριβα καθίσματα και ζώνες ασφαλείας, «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ», σου γράφο ότι ακριβός μου είπε. Όταν το αυτοκίνητο είναι 5 θέσεων και αυτές είναι 2 μόνον εμπρός, «ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ». «όταν τα υπόλοιπα, ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ, ΤΖΟΓΟΙ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, είναι εντάξει, το αυτοκίνητο ΠΕΡΑΣΕ».Αγαπητέ antonis-team,
Αυτά που γράφω τα άκουσα με τα αυτιά μου από δύο διαφορετικούς υπευθύνους ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Μακάρι να έκαναν λάθος και να ισχύουν αυτά που λες. Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει σαφής οδηγία αλλά μάλλον **ερμηνείες **του νόμου από τον κάθε υπεύθυνο.Τι γραφεις βρε yugo ?
Αγαπητέ APR,
Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω, η οποία είναι σύμφωνη με αυτά που εξηγεί πολύ αναλυτικά για τη ρυμούλκηση και ο antonis-team που φαίνεται ότι έχει ψάξει πολύ το θέμα.
Πέραν όλων των άλλων, η επίσημη θέση της ΕΘΕΑ όπως την άκουσα με τα αυτιά μου σε τηλέφωνο με **τον καθ' ύλην αρμόδιο **(το όνομά του το ξέρεις και μπορείς να του τηλεφωνήσεις κι εσύ) είναι ακριβώς αυτή, δηλαδή ότι με ΙΧ επιτρεπόταν ανέκαθεν η ρυμούλκηση **με τις κατάλληλες προϋποθέσεις **ενώ για επαγγελματικά αυτοκίνητα ισχύει η πρόσφατη εγκύκλιος.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι παραμύθια όσα άκουσα και ότι δεν είμαι τόσο ηλίθιος ώστε να μην μπορώ να καταλάβω απλά ελληνικά. Από την άλλη, με την όλη τρέλα της νομοθεσίας και των υπαλλήλων του ελληνικού δημοσίου, δε θα μου προκαλούσε έκπληξη αν σε κάποια διάταξη όλα αυτά απαγορεύονται.
Μεταφορά αγωνιστικών αυτοκινήτων