-
Απλή πάντα
-
Πάντα 100άρα της ΒΡ. Μου δίνει συγκριτικά με την 95άρα 120 χμ σε τακιδιωτική διαδρομή, δηλαδή 1,5 με 2 λίτρα στα 100 χμ.
Με την 95 άρα έχω πιάσει καλύτερη κατανάλωση 7,3 λτ/100 χμ, με την 100άρα μέχρι και 5,9. Την βρίσκω στα 0,973 ευρώ το λίτρο.
-
Παντα μα παντα 100αρα bp.....οτι αλλο και να βαλω το οχημα βαραει πυρακια ακομα και shell 100αρα να βαλω και παλι τα ακουω.....αλλα μπορω να πω οτι εχει πεσει και η καταναλωση...απο 9.5λ στα 100χλμ εχει παει στο8,5......
Αυτο ομως που μου την σπαει ειναι οτι δεν υπαρχουν ποια 98αρες.....γιατι και με αυτη τα πυρακια μου ηταν μια χαρα..... -
H ultimate και η vpower έχουν κάποια πρόσθετα παραπάνω απο τις υπόλοιπες γιαυτό και το extra κόστος. Ολες οι άλλες 100ρες είναι ιδιες και το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι το βενζινάδικο που γεμίζετε! Διαλέξτε κάποιο που εμπιστεύεστε και αποφεύγετε να βάζετε αλλού! Εγω βάζω στο δικό μου και κοιμάμε ησύχος!!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι εργοστασιακες προδιαγραφες ειναι για 98+, τετοια βενζίνη δεν υπαρχει πια οποτε βαζω 100.Αν ειχα προδιαγραφες των 95 εννοείται ότι δεν θα έβαζα ποτέ μου 100αραΒασικα εδω και 2 περιπου χρονια εχω σταματησει να βαζω σουπερ αμολυβδη, αλλα λογω των λεγομενων του Tiger εδω και αρκετο καιρο το σκεφτομαι. Καλυτερα να πληρωνω τη βενζινη λιγο παραπανω, παρα να πληρωσω τον κινητηρα πολυ πιο παραπανω.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Πάντα 100άρα της ΒΡ. Μου δίνει συγκριτικά με την 95άρα 120 χμ σε τακιδιωτική διαδρομή, δηλαδή 1,5 με 2 λίτρα στα 100 χμ.Με την 95 άρα έχω πιάσει καλύτερη κατανάλωση 7,3 λτ/100 χμ, με την 100άρα μέχρι και 5,9. Την βρίσκω στα 0,973 ευρώ το λίτρο.
κάνεις δηλαδη στο γέμισμα σου 120χλμ παραπάνω? σε διαδρομή στην εθνική.....
Μεσα στην πόλη έχεις διαφορά?
-
Α ο κατασκευαστής προτείνει καύσιμο 92 ή 95 οκτανίων, πιστεύω ότι είναι υπερβολή η χρήση 100άρας.
Αν κάποιος θέλει να βάλει 100άρα για ψυχολογικούς λόγους, τότε έχει καλώς.
Αλλά ας σταματήσουν να γράφουν ορισμένοι (δεν είναι προσωπικό για κανένα αυτό) ότι ότι με το πρώτο γέμισμα είδαν διαφορά σε απόδοση (πράγμα που δε νομίζω να συμβαίνει μια και οι ίδιες οι εταιρείες λένε να γίνουν πρώτα τουλάχιστον τρία γεμίσματα για να αρχίσει το αυτοκίνητο να δείχνει την όποια διαφορά). Μόνο με μέτρηση του αυτοκινήτου (σε δυναμόμετρο) και με τους δύο τύπους βενζίνης (95 - 100) μπορεί να φανεί η όποια διαφορά υπάρχει (αν υπάρχει).Για την διαφορά στη κατανάλωση, μόνο σε ίδιες συνθήκες και ίδιο τρόπο οδήγησης (πράγμα πολύ δύσκολο), μπορεί να φανεί αν υπάρχει. Εκτός αν κάποιος έχει όργανο μέτρησης κατανάλωσης.
-
Μονο αν εχεις Τουρμπο αυτοκινητο,η ατμοσφαιρικο που εχει πολυ υψηλο λογο
συμπιεσης βλεπεις διαφορα πραγματι.Διαφορετικα εκτος οτι χανεις χρηματα κινδυνευεις περισοτερο να βαλεις νοθευμενη βενζινη γιατι στις Πρεμιουμ βενζινες εχουν μεγαλυτερο κερδος απο νοθεια....
περισοτερο πρεπει να προσεχεις να καθαριζει ο βενζινας τις δεξαμενες του και να μη βαζεις οταν εχει τις δεξαμενες του στο πατοΥΓ με το διλιτρο Α4-β6 δεν ειδα διαφορα σε σχεση με την απλη αμολυβδη
-
Απο την στιγμη που δεν εχω καποιο hi-performance οχημα δεν εχω κ κανεναν λογο για
-
...όλοι μιλάτε για το κόστος αλλά όταν εγώ σήμερα βάζω την Ultimate 100 στα 97,9 λεπτά και οι απλές αμόλυβδες κοστίζουν στην περιοχή μου πάντα 96 λεπτά για ποιό λόγο να μην βάλω την 100άρα...;
Πάντως πλέον λόγω κόστους ΟΧΙ! -
Ή Bp Ultimate 100 ή ΕΚΟ kinitron 100. Η διαφορά από την απλή είναι πλέον μόνο 5-8 λεπτά...
Συνήθως Bp Ultimate από τον βενζινά της γειτονιάς μου.
Αυτό με τις προδιαγραφές δεν το καταλαβαίνω... Τι εννοείτε όταν λέτε ότι οι προδιαγραφές του κινητήρα είναι για 95άρα, άρα δεν βάζω 100άρα;
Αυτό είναι λάθος.Σωστή φράση :
Οι προδιαγραφές είναι για τουλάχιστον 95άρα... Άρα η 100άρα μόνο καλό μπορεί να κάνει. -
Όποιος πει ότι είναι ευχαριστημένος από την 100άρα ένα από τα δύο θα ισχύει: ή ήταν πολύ τυχερός και δε του βάλανε 100άρα νοθευμένη με 95άρα ή την βάζει κατευθείαν από το διυληστίριο Αστιεύομαι λίγο αλλά με τη νοθεία που υπάρχει της 100άρας με 95άρα στην ουσία δε μπορείς να κρίνεις αν υπάρχει διαφορά. Οπωσδήποτε όμως διαφορά στην τιμή έχει και αυτό όλοι μας το καταλαβαίνουμε!!!
-
ultimate γιατι μου τη δινει ο σουμαχερ
ισχυει βεβαια αυτο που εγραψε ο eker
κινδυνευεις περισοτερο να βαλεις νοθευμενη βενζινη γιατι στις Πρεμιουμ βενζινες εχουν μεγαλυτερο κερδος απο νοθεια....
-
Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου από τη χρήση της BP ultimate στο Focus II 1.6 ...
Γεμίζω σχεδόν αποκλειστικά από το γωνιακό βενζινάδικο που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού και Κανελοπούλου (Πάτρα).Μέχρι πρόσφατα 'κράταγε' στα 95.9
-
Οσοι χρησιμοποιειτε 100αρες , θα πρεπει να ξερετε οτι το 90+% των νοθειων ειναι απλης με 100αρα αμολυβδη.
Δλδ πληρωνεις την απλη για 100αρα , και μετα σου φαινεται οτι παει και καλυτερα το αμαξι.....
-
Οποτε φαντασου τι βαζουν στην 95αρα .
-
Συνήθως τίποτα. Δεν πειράζουν την απλή, αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις. Πχ ένας στην Καλλιθέα (Cyclon, Δημοσθένους 273) έριξε κηροζίνη θέρμανσης σε ποσοστό 43%! Πρόστιμο 150.000 ευρώ (φυλακούλα όμως δεν προβλέπεται δυστυχώς).
Επίσης ενημερωτικά:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ
ΕΚΟ 11
ΒΡ 6
ΕΤΕΚΑ 5
SHELL 4
ΑΠ 4
CYCLON 3
AEGEAN 2
AVIN 2
ELIN 2
ΕΠ 1 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οποτε φαντασου τι βαζουν στην 95αρα .Δεν παει ετσι.....
Η 95 αρα θεωριτικα ειναι η χειροτερη βενζινα σε ποιοτητα .... με τι να την νοθευσουν με νερο η με πετρελαιο????
Οι νοθειες ειναι εξυπνες, επι το πλειστον, και δεν κινδυνευουν οι κινητηρες.... βεβαια υπαρχουν και μερικοι μαλακες που το σκιζουν και μπορει να κατουραν στις δεξαμενες...... αλλα αν δεις τις ανακοινωσεις του Υπουργειου οι νοθειες εχουν να κανουν απλη με super βενζινα ,και πετρελαι θερμανσης με κινησης , ποτε δεν εχω δει κατι αλλο.
-
Εχω αυτοκίνητο απο *VAG GRoup *κ απαιτειται 100άρα βενζίνη!
Λοιπον, επειδή έχω δοκιμάσει πολλές κατοστάρες θα έλεγα BP Ultimate κ απο συγκεκριμένο τεσταρισμένο πρατήριο!
-
Απλη βενζινη απο ιταλικο πρατηριο κλασης ανωτερη απο τις Σουπερ/αμολυβδες της ελλαδας...........Αλλα εχει γυρω στο 1.2 ευρω
και το Ντιζελ γυρω στο 1 ευρω
Εσείς τι το ταΐζετε; bp ultimate 100 ή Shell V-Power Racing?