-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Εχω αυτοκίνητο απο *VAG GRoup *κ απαιτειται 100άρα βενζίνη!Λοιπον, επειδή έχω δοκιμάσει πολλές κατοστάρες θα έλεγα BP Ultimate κ απο συγκεκριμένο τεσταρισμένο πρατήριο!
πως τεσταρεις ενα πρατηριο?
Αυτος κλέβει ή αυτός που το φέρνει? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εχω αυτοκίνητο απο *VAG GRoup *κ απαιτειται 100άρα βενζίνη!
Λοιπον, επειδή έχω δοκιμάσει πολλές κατοστάρες θα έλεγα BP Ultimate κ απο συγκεκριμένο τεσταρισμένο πρατήριο!
πως τεσταρεις ενα πρατηριο?
Αυτος κλέβει ή αυτός που το φέρνει?το έχω τεστάρει κ απο θέμα ποιότητας κ απο θεμα τιμης-απόδοσης. 0.98 Ευρώ κ η αντίστοιχη Racing 1.09 ευρώ.
είχα κάνει 5 γεμίσματα σε SHELL σε διαφορετικα πρατήρια κ το αμάξι απλά δεν πήγαινε οπως πάει με την Ultimate.πολυ καλύτερη.το καταλαβαίνεις!!!
-
Οτανα του βαζω εκατοσταρα, παιρνω της shell την racing (Εχω και την καρτα για τα δωρα)......
Αλλά αυτο γινεται 1 φορα στα 5 γεμισματα, τις άλλες φορες βαζω την απλη vpower με τα 98 οκτανια
Την 95 την έχω σταματησει εδω και πολλους μηνες
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Απλη βενζινη απο ιταλικο πρατηριο κλασης ανωτερη απο τις Σουπερ/αμολυβδες της ελλαδας...........Αλλα εχει γυρω στο 1.2 ευρωΔεν είναι αλήθεια. Το αυτοκίνητό μου απαιτεί (λόγω διαφορετικής χαρτογράφησης της ECU ) 100άρα βενζίνη. Συνήθως βάζω ΕΚΟ ή ΒΡ, ποτέ Shell (δεν βλέπω γιατί να την πληρώνω 15% ακριβότερη από την ΒΡ).
Οταν πήγα στην Ιταλία δεν έβρισκα πουθενά βενζίνη > 95. Εβαζα λοιπόν Agip ή IP ή τέλος πάντων ό,τι έβρισκα, με αποτέλεσμα να χτυπάει πειράκια (ποτέ με την Ελληνική 100άρα). Το καλύτερο αποτέλεσμα το πέτυχα με Shell V-Power (95), όπου και πάλι χτυπούσε πειράκια αν και λιγότερα από την 'απλή'.
Αρα η 100άρα δουλεύει για τα αυτοκίνητα που τη χρειάζονται. Το πρόβλημα είναι, όπως σωστά επισημάνθηκε, πως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για νοθεία
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Αλλά αυτο γινεται 1 φορα στα 5 γεμισματα, τις άλλες φορες βαζω την απλη vpower με τα 98 οκτανιαH V-Power είναι 95 οκτάνια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απλη βενζινη απο ιταλικο πρατηριο κλασης ανωτερη απο τις Σουπερ/αμολυβδες της ελλαδας...........Αλλα εχει γυρω στο 1.2 ευρω
Δεν είναι αλήθεια. Το αυτοκίνητό μου απαιτεί (λόγω διαφορετικής χαρτογράφησης της ECU ) 100άρα βενζίνη. Συνήθως βάζω ΕΚΟ ή ΒΡ, ποτέ Shell (δεν βλέπω γιατί να την πληρώνω 15% ακριβότερη από την ΒΡ).
Οταν πήγα στην Ιταλία δεν έβρισκα πουθενά βενζίνη > 95. Εβαζα λοιπόν Agip ή IP ή τέλος πάντων ό,τι έβρισκα, με αποτέλεσμα να χτυπάει πειράκια (ποτέ με την Ελληνική 100άρα). Το καλύτερο αποτέλεσμα το πέτυχα με Shell V-Power (95), όπου και πάλι χτυπούσε πειράκια αν και λιγότερα από την 'απλή'.
Αρα η 100άρα δουλεύει για τα αυτοκίνητα που τη χρειάζονται. Το πρόβλημα είναι, όπως σωστά επισημάνθηκε, πως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για νοθεία
Υπαρχουν 2 μεθοδοι μετρησης ισοδυναμιας οκτανιων στη βενζινη, η RON και μια αλλη που δε θυμαμαι.....Τα 95 ιταλικα οκτανια ισοδυναμουν σε 98 ελληνικα νομιζω...Παλιοτερα ηταν αδυνατο να βρεις ειδικες βενζινες γιατι δεν υπηρχε λογος προτιμησης τους
Πολυ καλο ειναι και το Σελφσερβις οπου γλυτωνεις πολλα ανα λιτρο σε σχεση με το να στο γεμισει ο Πρατηριουχος
οσο αφορα τα πειρακια μπορει τα συνχρονα μοτερ να προσαρμοζουν τα αβανσ και το μειγμα αναλογα με τη βενζινη ανα καποια χλμ ετσι και το δικο σου ρυθμισμενο στην ελληνικη να χρειαστηκε να προσαρμοστει στο νεο καυσιμο -
H vpower racing ειναι συγκρισιμη με την BP ultimate 100?
ή η vpower η απλη συκρίνεται μόνο? και σε τιμή και σε απόδοση?ή η vpower racing συγκρινεται με την BP 100?
-
[Πολυ καλο ειναι και το Σελφσερβις οπου γλυτωνεις πολλα ανα λιτρο σε σχεση με το να στο γεμισει ο ΠρατηριουχοςΔηλαδή επειδή το βάζεις μόνος σου είναι φτηνοτερη η τελική τιμή? Αυτό εννοείς?
-
Ναι..Εδω ολοι μονοι τους βαζουν βενζινη.Και ολα μα ολα τα βενζιναδικα εχουν μηχανημα οπου δεχεται χαρτονομισματα και δουλευει 24 ωρες.......
Αν πας Τορινο θα φας φλασια δεν υπαρχουν πολλα μεγαλα βενζιναδικα οπως τα ξερουμε,ειναι κατι σαν κλωβοι περιπτερου με μια αντλια στο πεζοδρομιο και ελαχιστο χωρο να βαλεις το αυτοκινητο ..
Τιμες >κανονικη-σελφσερβις1.Shell 1,239-1,115
2.IP 1,138-1,117
3.Agip 1,144-1,131
4.Esso 1,140-1,128
5.Tamoil 1,135-1,124Αυτες φυσικα ειναι μεσες τιμες στο πρατηριο συμφερει πολυ περισοτερο
-
Ελιν 100 σε συγκεκριμενο πρατηριο. Κοστιζει περιπου οσο οι απλες BP, Shell..
-
Απλη βενζινη απο ιταλικο πρατηριο κλασης ανωτερη απο τις Σουπερ/αμολυβδες της ελλαδας...........Αλλα εχει γυρω στο 1.2 ευρω
Δεν είναι αλήθεια. Το αυτοκίνητό μου απαιτεί (λόγω διαφορετικής χαρτογράφησης της ECU ) 100άρα βενζίνη. Συνήθως βάζω ΕΚΟ ή ΒΡ, ποτέ Shell (δεν βλέπω γιατί να την πληρώνω 15% ακριβότερη από την ΒΡ).
Υπαρχουν 2 μεθοδοι μετρησης ισοδυναμιας οκτανιων στη βενζινη, η RON και μια αλλη που δε θυμαμαι.....Τα 95 ιταλικα οκτανια ισοδυναμουν σε 98 ελληνικα νομιζω...
Η άλλη μέθοδος που αναφέρεις ισχύει μόνο στις ΗΠΑ και είναι οκτάνια = (RON + MON) / 2. Σε όλη την Ευρώπη ισχύει οκτάνια = RON. Συνεπώς τα Ιταλικά οκτάνια ισούνται με τα Ελληνικά οκτάνια και δεν ισχύει αυτό που λες.
οσο αφορα τα πειρακια μπορει τα συνχρονα μοτερ να προσαρμοζουν τα αβανσ και το μειγμα αναλογα με τη βενζινη ανα καποια χλμ ετσι και το δικο σου ρυθμισμενο στην ελληνικη να χρειαστηκε να προσαρμοστει στο νεο καυσιμο
Και μετά από 2000 χλμ. με Ιταλική βενζίνη συνέχιζε να χτυπάει πειράκια και μόλις γύρισα στην Ελλάδα και έβαλα ΒΡ 100άρα σταμάτησαν ? Δε νομίζω, πολύ απλά Ελληνική 100άρα > Ιταλική 95άρα (ακόμα και Shell V-Power).
(To 'πρόγραμμα' στο αυτοκίνητό μου είναι 'χειροποίητο' και φτιαγμένο να λειτουργεί με 100άρα)
-
Μετα από το χτεσινό μποτιλιάρισαμ κλαίω τα λεφτά μου σε vpower....
Αφηση όλα τα οκτάνια στην ΚΑΚΙΑ σκάλα....
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ή Bp Ultimate 100 ή ΕΚΟ kinitron 100. Η διαφορά από την απλή είναι πλέον μόνο 5-8 λεπτά...Συνήθως Bp Ultimate από τον βενζινά της γειτονιάς μου.
Αυτό με τις προδιαγραφές δεν το καταλαβαίνω... Τι εννοείτε όταν λέτε ότι οι προδιαγραφές του κινητήρα είναι για 95άρα, άρα δεν βάζω 100άρα;
Αυτό είναι λάθος.Σωστή φράση :
Οι προδιαγραφές είναι για τουλάχιστον 95άρα... Άρα η 100άρα μόνο καλό μπορεί να κάνει.5 εώς 8 λεπτά του ευρώ διαφορά (σε δραχμούλες από 17,03 εώς 27,20), η απλή από την 100άρα δηλαδή σε ένα γέμισμα 40 λίτρων από 2 εώς 3,2 ευρώ διαφορά στο σύνολο (σε δραχμούλες από 681 εώς 1090) . Πιθανόν για άλλους αμελητέα και για άλλους σημαντική.
Η 100άρα ίσως κάνει καλό στη απόδοση σε ορισμένους κινητήρες, αλλά αυτό μόνο το δυναμόμετρο μπορεί να το δείξει.
Αν ενοείς καλό τα πρόσθετα καθαρισμού που έχει, απλά λέω ότι και οι απλές έχουν πλέον τα ίδια πρόσθετα, V power 95 και BP 95 και ΕΚΟ 95,γι ατις υπόλοιπες εταιρείες δε γνωρίζω. -
...αυτα τα custom προγραμματα με τα ψηλα αβανς μας εχουνε ..καταστρεψει
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ή η vpower η απλη συκρίνεται μόνο? και σε τιμή και σε απόδοση?ή η vpower racing συγκρινεται με την BP 100?
Η V power racing συγκρίνεται με την Ultimate 100
Η V power είναι 95άρα και συγκρίνεται με τις αντίστοιχες 95άρες.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
...αυτα τα custom προγραμματα με τα ψηλα αβανς μας εχουνε ..καταστρεψειΌλα εδώ πληρώνονται.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Η V power racing συγκρίνεται με την Ultimate 100
Η V power είναι 95άρα και συγκρίνεται με τις αντίστοιχες 95άρες.
Αρα την πεταω την καρτα. κανει ενα κάρο λεφτά η racing
-
και στη κυπρο το σελφ σερβις ειναι πολυ καλη φαση...εδω ακοοοοοοοοοοοοοοομμμμααααααααα!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Α ο κατασκευαστής προτείνει καύσιμο 92 ή 95 οκτανίων, πιστεύω ότι είναι υπερβολή η χρήση 100άρας.
Αν κάποιος θέλει να βάλει 100άρα για ψυχολογικούς λόγους, τότε έχει καλώς.
Αλλά ας σταματήσουν να γράφουν ορισμένοι (δεν είναι προσωπικό για κανένα αυτό) ότι ότι με το πρώτο γέμισμα είδαν διαφορά σε απόδοση (πράγμα που δε νομίζω να συμβαίνει μια και οι ίδιες οι εταιρείες λένε να γίνουν πρώτα τουλάχιστον τρία γεμίσματα για να αρχίσει το αυτοκίνητο να δείχνει την όποια διαφορά). Μόνο με μέτρηση του αυτοκινήτου (σε δυναμόμετρο) και με τους δύο τύπους βενζίνης (95 - 100) μπορεί να φανεί η όποια διαφορά υπάρχει (αν υπάρχει).Για την διαφορά στη κατανάλωση, μόνο σε ίδιες συνθήκες και ίδιο τρόπο οδήγησης (πράγμα πολύ δύσκολο), μπορεί να φανεί αν υπάρχει. Εκτός αν κάποιος έχει όργανο μέτρησης κατανάλωσης.
Συμφωνω απολυτα.
Βενζινας φιλος μου, οταν τον ρωτησα τι να βαζω, μου ειπε 'βαζε 100αρα μονο αν θες να χαλας λεφτα. Εδω μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες οπως Μερσεντες ή Τζαγκουαρ και προτεινουν 95αρα. Θα βαλουμε εμεις με τα 1600αρακια και τα 1800αρακια;' Eιναι τοσο μικρες οι διαφορες σις αποδοσεις... -
...μα δεν επιζητά κάποιος ΤΑ άλογα από αυτή την βενζίνη απλά όπως κ να το κανουμε σίγουρα δουλεύει καλύτερα με τα 100 οκτάνια από ότι με τα 95 συγκριτικά.
Εσείς τι το ταΐζετε; bp ultimate 100 ή Shell V-Power Racing?