-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εγω βάζω Shell V-Power 95 απο συγκεκριμένο πρατήριο συνήθως, αλλα κι 95άρες ΒΡ και ΕΚΟ οταν είμαι εκτός και προκύψει ανάγκη.Ποτέ100άρα.... Δε βρίσκω το λόγο.Ακόμα και η διαφορά της τιμής με αποτρέπει γιατι μακροπρόθεσμα αυτή φαίνεται.Οχι οτι τους εχω κι εμπιστοσύνη τι σόι 100αρες είναι αυτές που κυκλοφορούν....
Σημ.Εχω AUDI A3 1.6 ολόκληρα λιτρα κι 101 ολοζώντανα ατια....
σιγα.... μαζεψε τα μεσα
γεμισε ο τοπος αλογα....
Ποσο σανο να σου στείλω ?ΕΛΙΩΣΑΑΑΑΑΑ στο γέλιο!!!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εγω βάζω Shell V-Power 95 απο συγκεκριμένο πρατήριο συνήθως, αλλα κι 95άρες ΒΡ και ΕΚΟ οταν είμαι εκτός και προκύψει ανάγκη.Ποτέ100άρα.... Δε βρίσκω το λόγο.Ακόμα και η διαφορά της τιμής με αποτρέπει γιατι μακροπρόθεσμα αυτή φαίνεται.Δεν βρίσκεις λόγο, ok!
Αλλά για ποιά διαφορά τιμής μιλάς την δεδομένη στιγμή που είναι μικρότερη από κάθε φορά...;;Οχι οτι τους εχω κι εμπιστοσύνη τι σόι 100αρες είναι αυτές που κυκλοφορούν....
Δεν τους έχει εμπιστοσύνη πάλι οk!Αλλά πιστεύεις κάποιος που «νοθεύει» την 100άρα δεν νοθεύει την 95άρα...;
Οχι γιατί εάν το πιστεύεις αυτό... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγω βάζω Shell V-Power 95 απο συγκεκριμένο πρατήριο συνήθως, αλλα κι 95άρες ΒΡ και ΕΚΟ οταν είμαι εκτός και προκύψει ανάγκη.Ποτέ 100άρα.... Δε βρίσκω το λόγο.Ακόμα και η διαφορά της τιμής με αποτρέπει γιατι μακροπρόθεσμα αυτή φαίνεται.
Δεν βρίσκεις λόγο, ok!
Αλλά για ποιά διαφορά τιμής μιλάς την δεδομένη στιγμή που είναι μικρότερη από κάθε φορά...;;To οτι είναι μικρότερη απο ποτέ, για σένα σημαίνει οτι είναι και ανύπαρκτη.... Μαλιστα...Για μένα πάντως δεν ισχύει η εξίσωση.
Οχι οτι τους εχω κι εμπιστοσύνη τι σόι 100αρες είναι αυτές που κυκλοφορούν....
Δεν τους έχει εμπιστοσύνη πάλι οk!Αλλά πιστεύεις που κάποιος «νοθεύει» την 100άρα δεν νοθεύει την 95άρα...;
Οχι γιατί εάν το πιστεύεις αυτό...Απ' οτι εχω ακούσει τουλάχιστο, η νοθεία σε 100άρες βενζίνες αποφέρει περισσότερα κέρδη σ' αυτους που την κανουν, γεγονός που δικαιολογεί ακόμα πιο πολύ την ανάληψη του ρίσκου.Σε καθε περίπτωση, το χάσιμο που υφίστασαι απο νοθεία σε φτηνότερη βενζίνη, δε νομίζες οτι είναι λιγότερο απο αυτό σε μια ακριβότερη???? Ε, αν είναι να είμαστε 'κερατάδες', τουλάχιστο να μην είμαστε 'δαρμένοι'....
-
Εγω βάζω Shell V-Power 95 απο συγκεκριμένο πρατήριο συνήθως, αλλα κι 95άρες ΒΡ και ΕΚΟ οταν είμαι εκτός και προκύψει ανάγκη.Ποτέ 100άρα.... Δε βρίσκω το λόγο.Ακόμα και η διαφορά της τιμής με αποτρέπει γιατι μακροπρόθεσμα αυτή φαίνεται.
Δεν βρίσκεις λόγο, ok!
Αλλά για ποιά διαφορά τιμής μιλάς την δεδομένη στιγμή που είναι μικρότερη από κάθε φορά...;;To οτι είναι μικρότερη απο ποτέ, για σένα σημαίνει οτι είναι και ανύπαρκτη.... Μαλιστα...Για μένα πάντως δεν ισχύει η εξίσωση.
Λοιπόν βγάζω το κομπιουτεράκι ...γκραπ γκλογκ
ένα παράδειγμα
βάζουμε 40 λίτρα 95άρας Χ 0,95 = 38 ευρώ
βάζουμε 40 λίτρα 100άρας Χ 1,01 = 40,4 ευρώ*τιμές στην περιοχή μου
έχεις λοιπόν το πλεονέκτημα της 100άρας με διαφορά 2,4(!) ευρώ στο γέμισμα...ε δεν νομίζω ότι θα φτωχύνεις χωρίς παρεξήγηση...
για να μην βάλω μέσα τις καθαριστικές και αντικροτικές ιδιότητες που έχεις με την χρήση της στην πλειοψηφία των μοτέρ.όσον αφορά την νοθεία απλά προσέχεις από που βάζεις και είπαμε δεν νοθεύουν μόνο την 100άρα...
-
Απ' οτι εχω ακούσει τουλάχιστο, η νοθεία σε 100άρες βενζίνες αποφέρει περισσότερα κέρδη σ' αυτους που την κανουν, γεγονός που δικαιολογεί ακόμα πιο πολύ την ανάληψη του ρίσκου.Αν το δεις σε κέρδος ανά λίτρο, προφανώς. Αλλά συνολικό κέρδος σίγουρα όχι, διότι πουλάνε πολύ περισσότερη 95άρα παρά 100άρα.
Η αλήθεια είναι πάντως πως πολύ συχνότερα βλέπουμε στη σχετική ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ νόθευση 100άρας παρά 95άρας
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχεις λοιπόν το πλεονέκτημα της 100άρας με διαφορά 2,4(!) ευρώ στο γέμισμα...ε δεν νομίζω ότι θα φτωχύνεις χωρίς παρεξήγηση...
για να μην βάλω μέσα τις καθαριστικές και αντικροτικές ιδιότητες που έχεις με την χρήση της στην πλειοψηφία των μοτέρ.όσον αφορά την νοθεία απλά προσέχεις από που βάζεις και είπαμε δεν νοθεύουν μόνο την 100άρα...
Kάπως έτσι το βλέπω κι εγώ, μόνο που έχω μια διαφορά τιμής , ελαφρώς προς τα πάνω.
Το θέμα είναι αν κάνουμε καλό στα αυτοκίνητα ή απλώς πετάμε τσάμπα τα φράγκα. Γιατί σε ένα γέμισμα τη βδομάδα, επί 4 βδομάδες το μήνα...(σταματάω εδώ θα καταλήξω σαν το Βέγγο στο 'Θα σε κάνω βασίλισσα')
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
(σταματάω εδώ θα καταλήξω σαν το Βέγγο στο 'Θα σε κάνω βασίλισσα'):lol: -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
(σταματάω εδώ θα καταλήξω σαν το Βέγγο στο 'Θα σε κάνω βασίλισσα'):lol:
http://www.filaki.gr/video_cat.php?star ... insertdate
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν βρίσκεις λόγο, ok!
ένα παράδειγμα
έχεις λοιπόν το πλεονέκτημα της 100άρας με διαφορά **2,4(!) ευρώ στο γέμισμα...ε δεν νομίζω ότι θα φτωχύνεις χωρίς παρεξήγηση... **
Αν 'καθόμασταν και βγάζαμε το κομπιουτεράκι' καθε φορά που προκύπτουν τέτοιες .....'μικροδιαφορές' στην καθημερινότητά μας, ισως και να μη μας έφταιγε και τόσο το '@αμημένο το ευρω', η '@ουτάνα η αναδουλειά', η '@αμημένη η ακρίβεια', ο '@ούστης ο μπακάλης', το '@ρχίδι το αφεντικό' και η ....'κοινωνία η μπαμπέσα'...!!!
Τουλάχιστον εγω 'δε φτωχαίνω δίνοντας 2,4 Ε' (ή 0,50, ή 1,50, ή 5,00 ή 10,00) παραπάνω επειδή 'δε βαριέμαι', 5 φορές την ημέρα και σε διάφορες περιστάσεις.Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν πλουτίζω...Μάλλον θ' αλλάξω τακτική ομως, γιατι πια δε βγαίνω με τίποτα....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φεύγω για νησιά σήμερα (Ρόδο - Κρήτη) γεμάτος BP Ultimate για να χλιμιντρίζουν τα άλογα (90 ζωή να'χουν).Το θέμα είναι ότι φοβάμαι για το τι θα βρω να βάλω όταν αδειάσει το ντεπόζιτο. Ξέρει κανείς τι γίνεται στις ανωτέρω περιοχές από ποιότητα βενζίνης;
Στη κρητη η ποιοτητα ειναι εκληκτικη.
Τωρα που το θυμηθηκα να σε ρωτησω: Το αμαξι σου εχει ακομα εγγυηση για τα μηχανικα μερη;
Μη ξεχασεις να παρεις και 2-3 φιλτρα βενζινης καλου κακού... -
Δεν βρίσκεις λόγο, ok!
ένα παράδειγμα
έχεις λοιπόν το πλεονέκτημα της 100άρας με διαφορά **2,4(!) ευρώ στο γέμισμα...ε δεν νομίζω ότι θα φτωχύνεις χωρίς παρεξήγηση... **
Αν 'καθόμασταν και βγάζαμε το κομπιουτεράκι' καθε φορά που προκύπτουν τέτοιες .....'μικροδιαφορές' στην καθημερινότητά μας, ισως και να μη μας έφταιγε και τόσο το '@αμημένο το ευρω', η '@ουτάνα η αναδουλειά', η '@αμημένη η ακρίβεια', ο '@ούστης ο μπακάλης', το '@ρχίδι το αφεντικό' και η ....'κοινωνία η μπαμπέσα'...!!!
Τουλάχιστον εγω 'δε φτωχαίνω δίνοντας 2,4 Ε' (ή 0,50, ή 1,50, ή 5,00 ή 10,00) παραπάνω επειδή 'δε βαριέμαι', 5 φορές την ημέρα και σε διάφορες περιστάσεις.Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν πλουτίζω...Μάλλον θ' αλλάξω τακτική ομως, γιατι πια δε βγαίνω με τίποτα....
...αγαπητέ μου φίλε κάπου τα έχεις μπερδέψει... ....
δεν συγκρίνουμε 2 95άρες βενζίνες αλλά μία 100αρα και μία 95άρα...!!!!
τώρα εάν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να πάρεις στην ίδια τιμή την ντομάτα της Κρήτης με την ντομάτα της Βουλγαρίας ή να πληρωθεί ένας delivery-boy τα ίδια λεφτά με τον γιατρό τότε εγώ πάω πάσο!
Επίσης καλό είναι να χαλαρώσεις λίγο, συζήτηση κάνουμε δεν χρειάζεται όλη αυτή η ένταση... -
Τελικά τόσες σελίδες για τις 100άρες και δεν έχει λυθεί ακόμη η απορία μου.
Όσοι βάζετε 100άρα έχετε βελτίωση σε επιδόσεις ή όχι;
Ξεκαθαρίζω, βελτίωση με στοιχεία όχι εμπειρικά.
-
ναι
αρκετα μεγαλη -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τελικά τόσες σελίδες για τις 100άρες και δεν έχει λυθεί ακόμη η απορία μου.Όσοι βάζετε 100άρα έχετε βελτίωση σε επιδόσεις ή όχι;
Ξεκαθαρίζω, βελτίωση με στοιχεία όχι εμπειρικά.
Εγώ,τό μόνο πού παρατήρησα,είναι πιό ήσυχη λειτουργεία τού μοτέρ.
Τίποτα σέ επιδόσεις/κατανάλωση
Τή χρησιμοποιώ όμως αποκλειστικά,λόγω τού ότι ανέβασα τή συμπίεση του κινητήρα πέρισυ,καί δέν έχω όρεξη να ακούω πειράκια να χτυπάνε. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...αγαπητέ μου φίλε κάπου τα έχεις μπερδέψει... ....
δεν συγκρίνουμε 2 95άρες βενζίνες αλλά μία 100αρα και μία 95άρα...!!!!Δε ξέρω απο που βγάζεις το συμπέρασμα οτι τα 'χω μπερδέψει !! Αντιλαμβάνομαι πολύ καλα για τι μιλάμε, εξ' ου και οι αποψη που διατυπώνω.Το ζήτημα μεταξύ αλλων είναι πως οταν στο **δικό μου ** τουλαχιστο αυτοκίνητο, ο κατασκευαστής προτείνει (δεν νομίζω να επιβάλλει) απλή αμόλυβδη, εγω βάζω V-Power που είναι 8 λεπτά ακριβότερη απο την απλή.Το να βάλω λοιπόν Racing (που στο 'δικό μου' πρατήριο είναι ακόμη 8 λεπτά ακριβότερη απο την απλή V,δλδ 8 λεπτα διαφορά οι 3 βενζίνες μεταξύ τους) το θεωρώ απο κάθε άποψη, υπερβολή.
Βέβαια, ο πρατηριούχος ισχυρίζεται οτι η Racing είναι πιο οικονομική στην κατανάλωση, οπότε στην ουσία ερχεται στα ιδια χρήματα με την απλή V-Power, οπως επίσης ισχυρίζεται οτι μια τέτοια βενζίνη (Racing) είναι πιο χρήσιμη σε 'αδύναμα' αυτοκίνητα (1.6) παρα στα 'δυνατά'... Εγω ομως πώς μπορώ να διασταυρώσω τα λεγόμενά του?????τώρα εάν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να πάρεις στην ίδια τιμή την ντομάτα της Κρήτης με την ντομάτα της Βουλγαρίας ή να πληρωθεί ένας delivery-boy τα ίδια λεφτά με τον γιατρό τότε εγώ πάω πάσο!
Στους παραλληλισμούς που κάνεις, μάλλον υπερβάλλεις.Απο τις μεχρι τώρα συζητήσεις που εχω ακούσει, δε νομίζω η 100αρα με την 95άρα να απέχουν τόοοοσο τραγικά πολύ, οπως ο .....μισθός του delivery-boy, με αυτον του γιατρού....
Επίσης καλό είναι να χαλαρώσεις λίγο, συζήτηση κάνουμε δεν χρειάζεται όλη αυτή η ένταση...
Ενταση ??? Εχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα φίλε μου στην καθημερινότητά μας, που μας προκαλούν ένταση.Αντιθέτως μάλιστα....Αυτά που λέγονται εδω μέσα θα πρέπει να προσφέρονται για χαλάρωση...Κι αυτό συμβαίνει με μένα.
-
Τελικα μηπως ειναι καλυτερα να το ποτιζουμε απλη αμολυβδη και να βαζουμε μονοι μας βελτιωτικα υγρα σαν αυτα της STP?? Mαλλον καλυτερο καυσιμο θα εχουμε ,αφου οπως προειπαν τα παιδια η βενζινες βγαινουν απο το ιδιο διυλιστηριο...............Βεβαια δεν ξερω αν συμφερει οικονομικα η αν τα παιζει ο καταλυτης με αυτα τα βελτιωτικα.
Kριμα που δεν υπαρχουν δεικτες-στικ σαν αυτους που εχουμε στη κλινικη για τις ουρινες.Θα αγοραζες ενα λιτρο θα το τεσταριζες για νοθεια και μετα θα ηξερες τι καπνο φουμαρει ο Βενζινας.. -
Το ζήτημα μεταξύ αλλων είναι πως οταν στο **δικό μου ** τουλαχιστο αυτοκίνητο, ο κατασκευαστής προτείνει (δεν νομίζω να επιβάλλει) απλή αμόλυβδη, εγω βάζω V-Power που είναι 8 λεπτά ακριβότερη απο την απλή.Το να βάλω λοιπόν Racing (που στο 'δικό μου' πρατήριο είναι ακόμη 8 λεπτά ακριβότερη απο την απλή V,δλδ 8 λεπτα διαφορά οι 3 βενζίνες μεταξύ τους) το θεωρώ απο κάθε άποψη, υπερβολή.
Βέβαια, ο πρατηριούχος ισχυρίζεται οτι η Racing είναι πιο οικονομική [στην κατανάλωση, οπότε στην ουσία ερχεται στα ιδια χρήματα με την απλή V-Power, οπως επίσης ισχυρίζεται οτι μια τέτοια βενζίνη (Racing) είναι πιο χρήσιμη σε 'αδύναμα' αυτοκίνητα (1.6) παρα στα 'δυνατά'... Εγω ομως πώς μπορώ να διασταυρώσω τα λεγόμενά του?????Σου αναφέρω για την 100άρα BP την οποία βάζω τώρα 1,01.
Εσύ μου λες για την V Power Racing η οποία ποτέ δεν πωλούνταν κάτω από 1,09 ακόμα και όταν η απλή είχε 75 λεπτά!
Υπάρχουν λοιπόν και άλλες πιο προσιτές 100άρες (BP, EKO) για αυτό προτού βγάλεις συμπεράσματα καλό είναι να τις δοκιμάσεις πρώτα.Ενταση ??? Εχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα φίλε μου στην καθημερινότητά μας, που μας προκαλούν ένταση.Αντιθέτως μάλιστα....Αυτά που λέγονται εδω μέσα θα πρέπει να προσφέρονται για χαλάρωση...Κι αυτό συμβαίνει με μένα.
Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν σοβαρότερα θέματα αλλά εφόσον συμμετέχεις σε αυτό καλό είναι να μην το «υποβαθμίζεις» με το παραπάνω ύφος σου.
Και εν πάσει περιπτώσει οι χαρακτηρισμοί σου πιο πάνω δεν προσφέρονται νομιζω προς χαλάρωση...Χωρίς παρεξήγηση και εντελώς χαλαρά και φιλικά.
Καλό σου απόγευμα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το ζήτημα μεταξύ αλλων είναι πως οταν στο **δικό μου ** τουλαχιστο αυτοκίνητο, ο κατασκευαστής προτείνει (δεν νομίζω να επιβάλλει) απλή αμόλυβδη, εγω βάζω V-Power που είναι 8 λεπτά ακριβότερη απο την απλή.Το να βάλω λοιπόν Racing (που στο 'δικό μου' πρατήριο είναι ακόμη 8 λεπτά ακριβότερη απο την απλή V,δλδ 8 λεπτα διαφορά οι 3 βενζίνες μεταξύ τους) το θεωρώ απο κάθε άποψη, υπερβολή.
Βέβαια, ο πρατηριούχος ισχυρίζεται οτι η Racing είναι πιο οικονομική [στην κατανάλωση, οπότε στην ουσία ερχεται στα ιδια χρήματα με την απλή V-Power, οπως επίσης ισχυρίζεται οτι μια τέτοια βενζίνη (Racing) είναι πιο χρήσιμη σε 'αδύναμα' αυτοκίνητα (1.6) παρα στα 'δυνατά'... Εγω ομως πώς μπορώ να διασταυρώσω τα λεγόμενά του?????Σου αναφέρω για την 100άρα BP την οποία βάζω τώρα 1,01.
......και την οποία πριν 1,5 μήνα περίπου έβαζες με....
Tην κατοστάρα της ΕΚΟ βάζω εγώ αλλά με 1,07που έχει φτάσει δε με βλέπω να αντέχω για πολύ ακόμη.
Βέβαια το πόσα οκτάνια έχει εδώ στην επαρχία αυτή η βενζίνη , σηκώνει πολλή συζήτησηΒάζω εδώ κ λίγο καιρό την BP Ultimate στα 97,9 λεπτά.
Βέβαια αντιλαμβάνομαι οτι σ' ολο το τόπικ υπερασπίζεσαι την 'ανυπαρξία' σοβαρής διαφοράς στην τιμή, αλλα αυτό είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός κι οπως διαπιστώνεις απο τις απόψεις και πολλών αλλων συμφορουμιτών, η 'μικρή' διαφορά τιμής αποτελεί παράγοντα ανασταλτικό.Αυτο όμως θα έπρεπε να το σεβαστείς και να μην επιμένεις περαιτέρω.Η τοποθέτησή σου άλλωστε είναι σαφής και νομίζω απ' ολους κατανοητή...
Εσύ μου λες για την V Power Racing η οποία ποτέ δεν πωλούνταν κάτω από 1,09 ακόμα και όταν η απλή είχε 75 λεπτά!
Υπάρχουν λοιπόν και άλλες πιο προσιτές 100άρες (BP, EKO) για αυτό προτού βγάλεις συμπεράσματα καλό είναι να τις δοκιμάσεις πρώτα.Δεν έθεσα ποτέ θέμα σύγκρισης τιμών μεταξύ Shell και BP.Η σύγκριση που έκανα ηταν μεταξύ των βενζινών της Shell, διότι συνήθως αυτή βάζω απο συγκεκριμένο πρατήριο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου οσον αφορά την καθαρότητα των καυσίμων του (και οχι μόνο).
Τωρα οσον αφορά τις διαφορές Shell-BP-EKO ισως και να εχεις δίκιο, δε το εχω διασταυρώσει στα μέρη μου και αν ισχύει (που φαντάζομαι οτι...), δεν εχω πρόβλημα με αυτό.Εν πάσει περιπτώση, επαναλαμβάνω οτι θεωρώ υπερβολή να βάζω 100αρα στο αυτοκινητο (μου) που ο κατασκευαστής προτείνει απλή αμόλυβδη.Απλά βάζω 95άρα, θεωρώντας την ως μια μέση λύση, απο κάθε άποψη.Υπάρχουν λοιπόν και άλλες πιο προσιτές 100άρες (BP, EKO) για αυτό προτού βγάλεις συμπεράσματα καλό είναι να τις δοκιμάσεις πρώτα.
Πουθενά δε διατύπωσα γενικότερα συμπεράσματα και αν θέλεις θα επαναλάβω οτι δε βρίσκω κανένα λόγο να χρησιμοποιώ οποιαδήποτε 100άρα βενζίνη για το αυτοκίνητο μου.Αυτό (και σε σχέση με την ψηφοφορία του τόπικ) με τοποποθετεί στο 40% του 'Δεν βάζω 100άρα'.
Ενταση ??? Εχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα φίλε μου στην καθημερινότητά μας, που μας προκαλούν ένταση.Αντιθέτως μάλιστα....Αυτά που λέγονται εδω μέσα θα πρέπει να προσφέρονται για χαλάρωση...Κι αυτό συμβαίνει με μένα.
Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν σοβαρότερα θέματα αλλά εφόσον συμμετέχεις σε αυτό καλό είναι να μην το «υποβαθμίζεις» με το παραπάνω ύφος σου.
Και εν πάσει περιπτώσει οι χαρακτηρισμοί σου πιο πάνω δεν προσφέρονται νομιζω προς χαλάρωση...Εφόσον επιμένεις και συνεχίζεις να μην αντιλάμβάνεσαι το ....'ύφος' μου, θα πρέπει να σε ενημερώσω οτι ο γραπτός λόγος μεσω ενός φόρουμ, δε μπορεί να είναι πάντα ακριβής και αντιπροσωπευτικός του ύφους του προφορικού που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε.Αυτο αποτελεί και μια απο τις σοβαρότερες δυσκολίες στην επικοινωνία αυτού του είδους (διαδικτυακά φόρα).Αν λοιπόν οι παραπάνω φράσεις μου, που αποτελούν μέρος της καθομιλουμένης και απαντώνται μάλιστα αρκετά συχνά και σ' αυτό των 4Τ, σε σοκάρισαν τόσο πολύ ωστε σου χαλάσανε την αισθητική, σου ζητώ συγνώμη.Παντως δεν είχα πρόθεση να υποβαθμίσω το τόπικ, να θιξω εσένα ή οποιοδήποτε αλλο, παρα μόνο να τονίσω τη σημασία του σωστού υπολόγισμού των οικονομικών μας και την ανάληψη των ευθυνών μας, οταν αυτά δε πάνε καλά.Και το λέω αυτό γιατι διατεινόμαστε οτι μας μαστίζει η 'ακρίβεια', τη στιγμή που εμεις δε κάνουμε τα αυτονόητα για να την παλέψουμε.Είναι ενα κοινωνικό φαινόμενο πάντως κι αυτό.(το οποίο μάλιστα διαπιστώνω και λόγω της δουλειάς μου).
Επειδη ομως το τόπικ τείνει να εξελιχθεί σε διαλόγο δικό μας και οχι σε συζήτηση, εγω σταματώ εδω.Ο τελευταίος λόγος (αν το κρίνεις σκόπιμο) δικός σου.
Καλο βραδάκι και σε σένα....
-
Εγώ ψήφισα vpower racing αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάποια άλλη αντίστοιχη βενζίνη.
Παρόλα αυτά αυτό που έχω δεί χρησιμοποιώντας την racing έναντι της vpower είδα οτι με την racing βγάζω κατά μέσο όρο περίπου 50-70 χιλιόμετρα παραπάνω
Αυτό το διαπίστωσα γεμίζοντας την μία φορά με vpower και την άλλη me vpower racing.
Την όλη διαδιακασία την έχω δοκιμάσει τρείς φορές (τρία γεμίσματα δηλαδή απο κάθε τύπο βενζίνης).
Θα μου πείτε δεν είναι ακριβώς ίδια η οδήγηση οι δρόμοι κτλ κάθε φορά.
Σας λέω λοιπόν οτι με ένα ντεπόζιτο λοιπόν στο colt cz3 μου βγάζω περίπου 560 χιλιόεμτρα με διαδρομές καθημερινά 20 χιλιόμετρα στην εθνική (Σεπόλια - Μεταμόρφωση) και απο εκεί και πέρα καμιά βόλτα στην Αθήνα και Σαββατοκύριακο στάνταρ εκδρομή μέχρι τα Βίλια - Πόρτο Γερμενό. Θέλω να πώ με αυτά οτι όι διαδρομές κάθε φορά είναι πάνω κάτω οι ίδιες και στα 3500 χιλιόμετρα που έκανα μέχρι τώρα τεστάροντας αυτό που λέω πιστέυω οτι δεν απέχει απο την πραγματικότητα.
Αν λάβω υπόψη λοιπόν την λιγότερη κατανάλωση δεν συμφέρει για εμένα να βάλω vpower έναντι racing καθώς τα παραπάνω λεφτά που δίνω μου τα επιστρέφει στάνταρ απο την μεγαλύτερη αυτονομία.
Αυτά που θέλω επίσης να δοκιμάσω είναι
1)Να βάλω εντελώς απλή βενζίνη να δώ την διαφορά
2)Μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να πάω Χαλκιδική οπότε με ένα γέμισμα με Vpower racing στο πηγαιμό και με vpower στον γυρισμό σίγουρα εκεί θα φανεί η διαφορά στην κατανάλωση με μικρότερο ποσοστό λάθους.Είδωμεν λοιπόν...αλλά μέχρι τότε σίγουρα vpower racing
(Υ.Σ: ο μόνος λόγος που προτιμώ shell είναι γιατί υπάρχει γνωστός βενζινάς εδώ και χρόνια στην γειτονιά που τον εμπιστεύομαι )
-
Βε-πάουερ για μένα.
Προτιμώ Shell πάντα, κυρίως επειδή έχω ένα καλό βενζινά στην περιοχή μου (επί της Αμφιθέας).
ΥΓ Ένα πουλάκι μου είπε ότι το quality control της Shell είναι ανώτερο των άλλων.
Εσείς τι το ταΐζετε; bp ultimate 100 ή Shell V-Power Racing?