-
Γιατί ρε γμτ δεν μαζευόμαστε όλοι να κάνουμε ένα συλλαλητήριο, να τα νεκρώσουμε όλα? Έχουμε δύναμη ρε γμτ, το 1/3 (και βάλε) των Ελλήνων οδηγάει... Γιατί είμαστε τόσο πρόβατα και αποδεχόμαστε τη μλκία του καθένα τυχάρπαστου που νομίζει ότι θα λύσει το κυκλοφοριακό και τα τροχαία? Ακούει ο pilot? O sx? Kάτι δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες έχετε, ιστορία έχετε, την εμπειρία του να τα χώνετε σε όλους την έχετε, οργανώστε κάτι τέτοιο και είμαστε μαζί σας... Δηλαδοί οι μοτοσυκλετιστές που οργανώνονται και μαζεύονται και η φωνή τους κάνει τα τζάμια της βουλής να τρίζουν και τα αιτήματά τους ακούγονται (όσο έχουν ακουστεί ως τώρα), τι παραπάνω έχουν?
Να μην το προχωρήσω παραπέρα, όπου μπορούν να βρεθούν λύσεις και με συνηγόρους του πολίτη, ευρωσυντάγματα κτλ για θέματα στα οποία το κράτος μας εμπαίζει, όπως κάμερες, παρκόμετρα, δημοτικές αστυνομίες, αφαίρεση πινακίδων και τα οποία είναι από παράνομα έως αντισυνταγματικά...
ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
-
Εχουν αρχισει και βαζουν και dummies περιπολικα για να κοβουν κλησεις γι αυτο το λόγο.Φυσικα σε κανενα δικαστηριο δεν αντεχει τετοια κληση
-
Αν κατάλαβα καλά...
Απαγορεύεται να παίξεις τα φώτα προς προειδοποίηση των απέναντ σχετικά με το μπλόκο...
...γιατί έτσι θα μειώσουν την ταχυτητά τους και θα πηγαίνουν με την νόμιμη ταχύτητα...
...και δεν θα τους γράψει η τροχαία...
...άρα...
...η τροχαία θέλει να υπερβαίνεται το όριο έτσι ώστε να μπορεί να εκδίδει κλήσεις...
...ενισχύοντας έτσια τα έσοδα του δημοσίου...
...το οποίο θα φτιάξει νέα έργα (οδικά και μη)....
...οπότε...
...όσοι υπερβαίνουν τα όρια είναι κάτι σαν ευεργέτες...
...εώς και πατριώτες...
...ντροπή λοιπόν στους ανθέλληνες που παίζουν τα φώτα!
Στη φυλακή όλοι σας.
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Νομίζω ότι η αλληλεγγύη μεταξύ οδηγών δεν ακυρώνει κανένα μπλόκο της Τροχαίας αφου αυτόματα όλοι μας με το αναβόσβημα των φώτων κάποιου συν-οδηγού κόβουμε ταχύτητα αμέσως αρα το μπλόκο πέτυχε τον στόχο του....Εχω ακούσει ανώτατο αξιωματικό της τροχαίας να υποστηρίζει ακριβώς αυτό που γράφεις. Το νόημα των λεγομένων του ήταν : εμείς χαιρόμαστε να ειδοποιούν οι αντιθέτως ερχόμενοι οδηγοί διότι έτσι μετριάζουν την ταχύτητά τους οι υποψήφιοι παραβάτες.
Μιλάμε δηλαδή για θράσος και μεγάλη υποκρισία.
Το κακό είναι -σύμφωνα με δική μου διαπίστωση- ότι η 'αλληλεγγύη' μεταξύ των οδηγών έχει σημαντικά ατονίσει και σε λίγο καιρό θα πάψει να υπάρχει.
Κρίμα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το κακό είναι -σύμφωνα με δική μου διαπίστωση- ότι η 'αλληλεγγύη' μεταξύ των οδηγών έχει σημαντικά ατονίσει και σε λίγο καιρό θα πάψει να υπάρχει.
Κρίμα
Μα γι'αυτο ακριβως το λογο βγαινουν στην δημοσιοτητα τετοιες προθεσεις με σκοπο να ψαρωσουν καποιοι ωστε να μην το κανουν, και η τροχαια να κοβει κλησεις ανενοχλητη....
-
Εγω νομιζω πως αποκλειεται να ισχυσει κατι τετοιο κυριως γιατι ειναι πολυ δυσκολο να 'πιαστει' ο ενοχος.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
14)Να βγάζουμε μία σημαία της ΝΔ στο παράθυρο.
αυτο γιατι????
Σωστά. Αυτό είναι πολύ γενικό και αρκετοί δεν θα το καταλάβουν. Καλύτερα μία αφίσα του αλογοσκούφη! Αν και έτσι μάλλον θα αυξηθούν τα ατυχήματα...
Αν θες να έχουν ΟΛΟΙ ατύχημα μπορείς να βγάλεις του ΜΗ...Τακη
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Άλλοι τρόποι:11)Να δείχνουμε μία φωτογραφία του Μητσοτάκη
Εκει που οδηγάω στα καλά καθούμενα τον Μητσοτάκη. Μα είσαι τρελλός
ή απλώς sadoστής
Κανονικά ούτε τό όνομα του δεν πρέπει να λέμε μην κρασάρει το forum (για να μην πώ το Internet)
-
Ρε παιδιά, εγώ το λογόκρινα!!!!
Αν τώρα μας κάνει ξανά 'αναβάθμιση' στο φόρουμ ο αντμίν, το κρίμα στο λαιμό σας!!!!
-
ΚΟΚ – Άρθρα 36 και 37. Ίσως να υπάρχουν και μερικά λαθάκια (δεν έχω και το καλύτερο πρόγραμμα).
‘Άρθρο 36
- Κατά τη διάρκεια της νύxτας ο οδηγός υποχρεούται να έχει τα φώτα του οχήματος του αναμμένα και να τα Χρησιμοποιεί όπως πιο κάτω:
Τηρείται τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.
α) Τα φώτα πορείας απαγορεύεται να είναι αναμμένα, όταν το οδόστρωμα φωτίζεται, αρκετό μεν μέσα στις κατοικημένες περιοχές. αρκετό δε και συνεχώς εκτός κατοικημένων περιοχών. ώστε o οδηγός να μπορεί να βλέπει ευκρινώς από απόσταση τουλάχιστον εκατό (100) μέτρων καθώς και όταν το όχημα βρίσκεται σε στάση ή στάθμευση.
β) Τα φώτα πορείας πρέπει, στις ακόλουθες περιπτώσεις, να μην είναι αναμμένα ή, όταν είναι αναμμένα, η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση:
αα) Όταν ο οδηγός πρόκειται να συναντηθεί με όχημα που έρχεται αντί τα, τα τυχόν αναμμένα φώτα πορείας πρέπει να σβήνουν ή η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση για αρκετό διάστημα και ανταυτών να είναι αναμμένα τα φώτα διασταύρωσης. για να μπορεί ο οδηγός του άλλου οχήματος να προχωρήσει εύκολα και ακίνδυνα.
ββ) Όταν ένα όχημα ακολουθεί Πίσω και πλησίον άλλου, τα φώτα πορείας μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού για να δοθεί προειδοποίηση για την πρόθεση προσπεράσματος κατά το προβλεπόμενο από το άρθρο 37 του παρόντος Κώδικα. γγ) Σε κάθε άλλη περίπτωση κατά την οποία είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η θάμβωση των άλλων που χρησιμοποιούν την αυτήν οδό, ή αυτών που χρησιμοποιούν άλλη οδό ή υδάτινη οδό ή σιδηροδρομική γραμμή. σι οποίες βαίνουν παράπλευρα αυτής. γ) Τα φώτα διασταύρωσης επιβάλλεται να ανάβουν μέσα και έξω από τις κατοικημένες περιοχές όπου απαγορεύεται η χρήση των φώτων πορείας. δ) Τα φώτα θέσης επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται εκτός των περιπτώσεων του άρθρου 35 του παρόντος Κώδικα και με τα φώτα πορείας. τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα ομίχλης. Σε περίπτωση στάσης ή στάθμευσης μπορούν να ανάβουν τα φώτα θέσης ή τα φώτα στάθμευσης.
2. Αν υπάρχουν φώτα ομίχλης σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο
69 του παρόντος Κώδικα, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ομίχλης, χιονόπτωσης ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους ή μαζί με τα φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις.
3. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παρ. 3 του παρόντος Κώδικα απαγορεύεται. κατά τη συνάντηση με όχημα που έρχεται αντίθετα, το άναμμα και το σβήσιμο των φώτων ή η εναλλαγή της χρήσης τους κατά μικρά Χρονικά διαστήματα.
4. Η κατά το άρθρο 37 παρ. 3 του παρόντος Κώδικα φωτεινή προειδοποίηση είναι το άναμμα των φώτων διασταύρωσης. με διακοπές σε μικρά Χρονικά διαστήματα ή το άναμμα με διακοπές των φώτων πορείας ή η εναλλαγή των φώτων διασταύρωσης και των φώτων πορείας με διακοπές επίσης σε μικρά χρονικά διαστήματα.
5. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της περίπτωσης β της παραγράφου Ι του άρθρου αυτού τιμωρείται με φυλάκιση μ ενός (1) έτους και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από Το δικαστήριο. Αυτός δε που παραβαίνει τις λοιπές διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων 20.000) δραχμών.Άρθρο 37
Η χρήση ηχητικών οργάνων προειδοποίησης επιτρέπεται μόνο:
α) Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για την αποφυγή δυστυχήματος.
β) Εκτός κατοικημένων περιοχών. κατά το προσπέρασμα, για να ειδοποιήσει ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος, αν αυτό είναι απαραίτητο. γ) Όταν μεταφέρονται με οχήματα άτομα, τα οποία κινδυνεύουν ή έχουν άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
2. Η χρήση των ηχητικών οργάνων πρέπει να μην παρατείνεται πέραν του απολύτως αναγκαίου χρόνου.
3. Οι οδηγοί αυτοκινήτων οχημάτων μπορούν τη νύκτα, αντί ηχητικών προειδοποιήσεων. να δίνουν τις φωτεινές προειδοποιήσεις. του άρθρου 36 παρ. 4 του παρόντος Κώδικα. 4. Ο οδηγός σχολικού λεωφορείου ή οχήματος μεταφοράς ατόμων με μειωμένη κινητικότητα οφείλει να έχει αναμμένο το σύστημα φωτεινού συναγερμού. όσο χρόνο διαρκεί η επιβίβαση ή αποβίβαση.
5. Οι οδηγοί αυτοκινήτων οχημάτων, εκτός από την περίπτωση ακινησίας του οχήματος, επιτρέπεται να θέτουν σε λειτουργία τα φώτα έκτακτης ανάγκης( σύστημα φωτεινού συναγερμού ), μόνο όταν κινδυνεύουν τρίτοι από το δικό τους όχημα.
6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2, 11 και 5 του άρθρου αυτού τιμωρείται με πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) δραχμών. -
Ωραίο άρθρο!!!
Μιλάει για τα φώτα ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!!!!
Δηλαδή αν πάρω ένα προβολάκι χειρός από το πράκτικερ ΜΠΟΡΩ ΝΟΜΙΜΑ να τους προειδοποιήσω για το επικίνδυνο ευθύ οδόστρωμα με κόμβο που ακολουθεί, και που η αστυνομία είναι εκεί να τους φυλάει μην πάθουν κανένα κακό!!! -
οταν είχε βγει ο... νέος ΚΟΚ που είχε και αυτό το άρθρο, αμέσως οι... μοτοσυκλετιστές βγήκαμε εκτός νόμου, μιας και το αναβόσβημα είναι το συνηθισμένο σινιάλο για χαιρετισμό δύο μηχανών.
Αυτό το άρθρο είναι πολύ μεγάλη μα....κία ....
εγώ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προειδοποιώ τους απέναντι κάνοντας το νόημα του... λογαριασμού όταν είμαστε σε ταβέρνα, σα να κουνάω ένα... στυλό στον αέρα
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
...
εγώ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προειδοποιώ τους απέναντι κάνοντας το νόημα του... λογαριασμού όταν είμαστε σε ταβέρνα, σα να κουνάω ένα... στυλό στον αέραΑυτο κανω και εγω ,ποσοι μπορουν να σε δουν μεσα απο τα τζαμια ομως;
-
Διαβαζοντας επι τροχαδην το αρθρο 36 μιλαει αν καταλαβα καλα για χρηση των φωτων την νυχτα,δεν λεει τιποτα για μερα.Αρα νομιζω δεν υπαρχει αρθρο σχετικο με αυτο που συζηταμε.
-
Εγω δεν προκειτε να υπογραψω τετοια κληση, ας με πανε δικαστηριο
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Διαβαζοντας επι τροχαδην το αρθρο 36 μιλαει αν καταλαβα καλα για χρηση των φωτων την νυχτα,δεν λεει τιποτα για μερα.Αρα νομιζω δεν υπαρχει αρθρο σχετικο με αυτο που συζηταμε.Και τη μέρα. Διάβασε παρακάτω.
- Mε εξαίρεση τις περιπτώσεις τoυ άρθρoυ 37 παρ. 3 τoυ παρόντoς Kώδικα απαγoρεύεται, κατά τη συνάντηση με όxημα πoυ έρxεται αντίθετα, τo άναμμα και τo σβήσιμo των φώτων ή η εναλλαγή της xρήσης τoυς κατά μικρά xρoνικά διαστήματα.
Σπύρος:
Θα σε πάνε και θα πληρώσεις περισσότερα. -
βρε δε πανε στο γερο-διαολο λεω εγω!!!!
ας μου κοψει κανεις τετοια κληση και θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ας μου κοψει κανεις τετοια κληση και θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!!
και να λυθουν στα γελια τα κατσικια τη κληση θα την πληρωσεις
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.bloka.com/KOK.zipΟ ΚΟΚ σε word (ζιπαρισμένο).
pdf κι αυτο
-
'Μπάτσι' αν δε κάνω ΄λάθος στα Ιταλικά δεν είναι φιλιά????
Γιάννης
Το «παίξιμο» των φώτων κυνηγαει να πατάξει η τροχαία