-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
....εγω νομιζω πως φταιει η πτωτικη ταση ενδιαφεροντος που παρουσιαζε τελευταια η f1 με την κοκκινη αυτοκρατορια...
αλλα ουτε να το αποδειξω μπορω, ουτε τιποτα..Μερικες φορες δεν χρειαζεται να αποδειξεις τιποτα....τα πραγματα μιλανε απο μονα τους ....
Κανενας δεν εχει αντιδραση ασχημα για την μεχρι τωρα φετινη πορεια της Scuderia , και ειδικα ο Ιταλικος τυπος , που μεχρι στιγμης εχει μια σταση λες και δεν συμβαινει τιποτα .....(σκεφτητε αλλες φορες τι χαμος γινοταν!!).
Αν τωρα σε ολα αυτα προσθεσεις την απαθεια ολων οσων συμετεχουν στην ομαδα της Ferrari , θα καταλαβουμε ολοι πολλα .....
Απλα φετος επρεπε να γινει αυτο που ειχε πει περισυ ο Εκλεστον -κατω απο την πιεση των υπολοιπων ομαδων για αποχωρηση -, οτι θα ηθελε να δει 3-4 ομαδες να παλευουν μεχρι τελους για το πρωταθλημα...και η Ferrari το δεχτηκε και γι'αυτο βλεπεις τον Schumi τοοοοοοσοοο ανετο λες και ειναι πρωτος σε καθε αγωνα ....δηλαδη θα επρεπε να κλαινε σε καθε αγωνα για να πιστεψουν καποιοι οτι η ferari φετος δε μπορεσε να ακολουθησει τους renault mclaren.
η ferari απ'οτι ακουγεται ηδη ριχνει περισσοτερο βαρος στο μονοθεσιο του 2006 και ιδιως στον V8.οι 2 διεκδικητες ομως αναγκαστικα κυνηγουν την εξελιξη στο φετινο γιατι θελουν το πρωταθλημα φετος.κατα πασα πιθανοτητα η ferari το 2006 θα ειναι πολυ πιο ανταγωνιστικη και το κακο στην ολη ιστορια ειναι πως αυτοι οι 'καποιοι' θα πιστευουν πως ειχαν δικιο για τα φετινα και θα μας λενε παλι τα δικα τους.
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΟΤΙ Η FERARI ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΦΕΤΟΣ -
Η 430 V8 δεν φοράει?
Θα έχει καμία σχέση με τον V8 της F1 ή καμία σχέση?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η 430 V8 δεν φοράει?Θα έχει καμία σχέση με τον V8 της F1 ή καμία σχέση?
Οι V8 στην F1 του χρόνου θα ανεβάζουν 20000-21000 στροφές. Φαντάζεσαι την 430 με αυτό το μοτέρ?
-
Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά συνήθως φταίνε όλοι (άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο). Ομοίως, όταν μια ομάδα πάει καλά συνήθως αυτό συμβαίνει διότι κάνουν όλοι καλά τη δουλειά τους (άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο).
Είναι άδικο/άστοχο να κατηγορείται μονάχα ένας παράγοντας για την κακή πορεία μιας ομάδας (πάντα ΙΜΗΟ).
ΥΓ. Επί του προκειμένου, συμφωνώ γενικώς με τον ripper!
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΙΚΕΛΟ ΣΤΟ ΣΙΛΒΕΡ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΠΡΙ!!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΙΚΕΛΟ ΣΤΟ ΣΙΛΒΕΡ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΠΡΙ!!!!Σίγουρα, αλλά αν δεν είσαι στα ίσια γρήγορος, ψαχνεις τρόπους...
Δε ξέρω αν η Φερράρι δε μπορεί να φτάσει τους άλλους, αν παίζεται η τηλεθέαση ή αν επικεντρώθηκαν στο 2006
Ξέρω οτι τόσα χρόνια στη δεκάδα έβλεπες 8 μπλε σηματάκια της μισλέν και 2 της Φερράρι-στοουν...
Η γνώμη μου είναι οτι η ανατροπή του σκηνικού ¨εκβιάστηκε' από τους νέους κανονισμούς
Εξηγούμαι:
Αφού τόσα χρόνια η Φερράρι έφτιαχνε το καλύτερο μονοθέσιο, μόνο από τα 8 μπλε σημαάκια που ανέφερα μπορούσε να γίνει κάτι.αλλιώς δε μπορώ να εξηγήσω τον ηλίθιο κανονισμό ενός σετ ελαστικών
Η Φερράρι-στοουν λοιπόν δε μπορούσε να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία...
Η όλη εξέλιξη του μονοθεσίου έπρπεπε να βασιστεί στα νέα δεδομένα των ελαστικών...
Η γνώμη μου;
Αν και κατακόκκινος (!) θεωρώ οτι πολύ καλά έκαναν-αυτή η παντοκρατορία έκανε κακό στην Φ1.Χρειάζονται αλλαγές στους κανονισμούς, ώστε να ανατρέπονται οι ισορροπίες.Το έγρψα και στο τόπικ Αλλαγές 2008 (στα Νέα Φ1 πιο πριν...)
Η πρόβλεψή μου είναι οτι δε θα δούμε βελτίωση της κατάστασης για τη Σκουντερία.Δύσκολο.Ίσως 1-2 νίκες ακόμη, αλλά ως εκεί.Η Μακλάρεν έχει μακράν καλύτερο σύνολο. -
γιαννη και ο δυο μου φαινεται οτι φταινε...η προσαρμογη στα νεα δεδομενα δεν ηταν η καλυτερη και γιαυτο φετος δεν κανουν τιποτα ουσιαστικο...
αν απρακολουθει κανεις τυπο ιταλιας ας μας πει τι λενε εκει για τη φετινη πορεια... -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Η 430 V8 δεν φοράει?
Οι V8 στην F1 του χρόνου θα ανεβάζουν 20000-21000 στροφές. Φαντάζεσαι την 430 με αυτό το μοτέρ?
Τι Enzo και μαλακίες.. 430 με μοτέρ που στροφάρει στα 21χιλιάρικα.. Αυτά είναι..
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά συνήθως φταίνε όλοι (άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο). Ομοίως, όταν μια ομάδα πάει καλά συνήθως αυτό συμβαίνει διότι κάνουν όλοι καλά τη δουλειά τους (άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο).Είναι άδικο/άστοχο να κατηγορείται μονάχα ένας παράγοντας για την κακή πορεία μιας ομάδας (πάντα ΙΜΗΟ).
ΥΓ. Επί του προκειμένου, συμφωνώ γενικώς με τον ripper!
Γενικεύεις νομίζω πολύ. Εγώ εξηγώ συγκεκριμένα που οφείλεται η πτώση της ομάδας. Στο ότι η Michelin είχε περισσότερες ομάδες να δουλέψει το νέο κανονισμό. Σε αυτό η Bridgestone-Ferrari όσο καλή δουλειά και να έκαναν νομίζω δε μπορούσαν να φτάσουν τους Γάλλους για τους λόγους που εξήγησα.
-
...και ρε συ σουμαχερ, λες την φερραρι να μην την απασχολησε αυτο αν πηγαινε για τη νικη?
λες οτι δεν το ειχανε σκεφτει αυτοι, που βαζουνε μικροτσιπ και σενσορες και εχουνε κανει επιστημη τις μετρησεις καθε ειδους
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
...και ρε συ σουμαχερ, λες την φερραρι να μην την απασχολησε αυτο αν πηγαινε για τη νικη?λες οτι δεν το ειχανε σκεφτει αυτοι, που βαζουνε μικροτσιπ και σενσορες και εχουνε κανει επιστημη τις μετρησεις καθε ειδους
-
εννοω ΠΡΙΝ συμφωνησουνε μπρε!
-
Ρε παιδια .....ολες οι ομαδες στο ιδιο 'μαγαζι' δουλευουν .....
Δεν ειπα οτι η ferrari τους αφησε , αλλα οτι απλα συνενεσε στην αλλαγη του σκηνικου για φετος ,παθητικα δεχομενη τους νεους κανονισμους ....
Γι'αυτο ΔΕΝ βλεπουμε καμια αντιδραση απο ΚΑΝΕΝΑΝ ......απο Μοντιτζεμελο μεχρι και την τελευταια φυλαδα της Ιταλιας ....
Ειναι αυτο που ολοι λεμε 'κοινο μυστικο' ... -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
...Ειναι αυτο που ολοι λεμε 'κοινο μυστικο' ......σσσσςς!!
-
Καπου το μονοθεσιο, καπου τα λαστιχα, καπου οτι ολα κανουν εναν κυκλο (κ της Ferrari ηταν κ αρκετα μεγαλος για τα δεδομενα της F1).
Οι αλλαγες των κανονισμων ειχαν ενα μεριδιο ευθυνης που απεδωσε φετος. Δηλ. σιγουρα η Michelin εχει το πανω χερι εναντι Bridgestone αλλα εως εκει. Ας προσεχε κ η Bridgestone ωστε να εχει περισσοτερους πελατες κ οχι μονον την Ferrari.
Ισως ομως γενικοτερα εχει πεσει κ το motivation της ομαδας σε συνδυασμο κ με τις αλλαγες μεσα στο Gruppo.
Το σιγουρο ειναι οτι (αν κ κοκκινος) αυτη η καθολικη επικρατησηι δεν εκανε καλο στο θεαμα. Απλα ηλπιζα φετος να βλεπουμε κονταρομαχιες δυνατες τυπου Imola κ οχι 5-6 θεσεις κ οτι περισσεψει στο grid απο τους αλλους μεγαλους.Το κυριοτερο ομως ειναι αν θα επανακαμψουν ή θα επιστρεψουμε στις προ 12ετιας εποχες.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Το κυριοτερο ομως ειναι αν θα επανακαμψουν ή θα επιστρεψουμε στις προ 12ετιας εποχες.
Τότε ήταν μι κακο-οργανωμένη ομάδα με τεράστια ιστορία
Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά
Θεωρώ οτι ήδη από το 2006 θα δούμε κόκκινες νίκες (όχι απ την Τογιότα, έτσι; ) -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η 430 V8 δεν φοράει?
Τι Enzo και μαλακίες.. 430 με μοτέρ που στροφάρει στα 21χιλιάρικα.. Αυτά είναι..
Διαρκεια ζωής μοτέρ: 10-15 ώρες
Κόστος μοτέρ: ΚΑΜΠΟΣΕΣ 430!!! -
Παντως και εγω πιστευω οπως αναφερθηκε οτι χαρακτηριστικα ο κανονισμος για τα λαστιχα φετος εγινε στην προσπαθεια να πεσουν και αλλο τα bridgestone,ειναι αλλωστε χαρακτηριστικο το σχολιο στελεχους της μισλεν σε καποια χρονικη στιγμη που δηλωνε ,ενω νομιζω ακομα κερδιζαν οι κοκκινοι, οτι αν η φεραρι φοραγε μισλεν θα ηταν 1' στο γυρο πιο γρηγορη.Εγω προσωπικα το πιστευω αυτο.Δηλαδη οση διαφορα εχουν φετος οι κοκκινοι απο τους τοπ σε καθε αγωνα.Μου ακουγεται λογικο,γιατι ο κυριοτερος κανονισμος που αλλαξε φετος αφορουσε τα λαστιχα.Καποιος που χωρις αυτον τον παραγοντα ηταν μακραν μπροστα,ποσο πισω μπορουσε να πεσει αν δεν αλλαζε ο κανονισμος,αντε να τον φτανανε οριακα(σχεδον τραβηγμενο),τωρα ομως με τον φοβερο αυτον κανονισμο για τα λαστιχα...............
Με μισλεν θα ηταν ακομα μπροστα!!! -
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Παλιολάστιχα...Η μια ζαντα γυαλιζει και η αλλη ειναι οπως του S χωρις 2 μηνες πλυσιμο...
Ποιος φταίει? Η Ferrari η Bridgestone ή κανένας από τους δυο