-
AC to DC = rectifier
DC to AC = inverterΘα με κάνεις να ξεχάσω και τα βασικά
-
Τα παράπονά σου στους καθηγητές μου.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Τα παράπονά σου στους καθηγητές μου.Δεν φταινε οι καθηγητες αλλα εσυ που προσεχεις τα μπουτακια απο τις συμφοιτητριες σου
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οπως εχω ξαναπει,πηρα inverter περισυ απο leroy merlin,εκανε 199 νομιζω (χωρις εγκατασταση)
Με εχει βγαλει ασπροπρόσωπο,ολα μια χαρα
Θεωρω παρανοια να δινει κανεις 500+ ευρω200 ευρώ και inverter αποκλείεται. Στο skroutz στην κατηγορία inverter το πιό φτηνό που έχει είναι εσωτερική μονάδα σκέτη με 250.
-
Θα έχει και πολύ καλό συντελεστή απόδοσης.
-
Έχω βγάλει όλο το 'ζεστό' καλοκαίρι με τη λειτουργία του κλιματιστικού στο Dry κ στους 29 βαθμούς. Η λειτουργία του θεϊκού Sampο 14.000 btu, είναι 5 λεπτά λειτουργώ 5 όχι. Το ερ κον είναι σε γειτονικό δωμάτιο κ δε με χτυπάει άμεσα.
Εδώ και 14 χρόνια μας υπηρετεί πιστά με μια μονο σερβισιά για αναπλήρωση φρέον.
-
μου μπηκε στο μυαλο να παρω κλιματιστικο, τωρα με τις πολλες ζεστες.
Ρωτησα σημερα και βρηκα fuzitsu και hitachi 18 αρια με 1050 ευρω και τα αντιστοιχα 24αρια με 1150 ευρο. Ο χωρος ειναι 50-70 τετρσγωνικα. Δνε εχω απαιτηση να μου κανει ψυγειο το χώρο, αλλα να σπαει τη ζεστα, πχ οταν εχει εξω 38, μεσα να ειμαι 28 πχ. Επισης το βλεπω και σαν εναλακτικη θέρμανσης ως βοηθητικη-εκτακτη χρήση.
Οι αποριες που εχω ομως ειναι για 100 ευρο αξιζει να παρω το 24? Λογικα ως μεγαλυτερο δεν θα δουλευει ποιο ανετα το μηχανημα και ποιο ευκολα? Θα καιει ποιο πολύ ρευμα ως μεγαλυτερο?
Μεταξυ των δυο φιρμων, ποιο θα επιλεγατε και γιατι? -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Έχω βγάλει όλο το 'ζεστό' καλοκαίρι με τη λειτουργία του κλιματιστικού στο Dry κ στους 29 βαθμούς. Η λειτουργία του θεϊκού Sampο 14.000 btu, είναι 5 λεπτά λειτουργώ 5 όχι. Το ερ κον είναι σε γειτονικό δωμάτιο κ δε με χτυπάει άμεσα.Εδώ και 14 χρόνια μας υπηρετεί πιστά με μια μονο σερβισιά για αναπλήρωση φρέον.
+1
Στο 28 συνέχεια - σβήνει ελάχιστα αλλά δουλεύει στο πιο χαμηλό που επιτρέπει το inverter.
Προτιμώ να είναι στο 29 και να έχω τον ανεμιστήρα να με φυσάει (τότε το a/c σβήνει περισσότερο).
Κατανάλωση αμελητέα.@nEK
Οι πίνακες για 70τμ θέλουν 1 ψυκτικό τόνο (12.000 btu/h). -
Τι μπορεί να φταίει αν ένα, σχετικά καινούριο (2 ετών) και με λίγες ώρες λειτουργίας κλιματιστικό δεν ψύχει?
-
...
@nEK
Οι πίνακες για 70τμ θέλουν 1 ψυκτικό τόνο (12.000 btu/h).which means?
-
Για τυπική κατοικία τα 12.000 btu/h είναι αρκετά για τα μέτρα που θέλεις να ψύξεις.
Αν θέλεις για θέρμανση να πάρεις inverter και μεγαλύτερο.
Πρέπει να είναι πιο φτηνό από πετρέλαιο.
Αν το δουλεύεις με νυχτερινό πρέπει να είναι το φθηνότερο εκτός από τα ξύλα (παρόλο που τις ώρες του νυχτερινού θα παγώνει η εξωτερική μονάδα). -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Τι μπορεί να φταίει αν ένα, σχετικά καινούριο (2 ετών) και με λίγες ώρες λειτουργίας κλιματιστικό δεν ψύχει?Δες απ'εξω στην εξωτερικη μοναδα αν παγωνουν οι σωληνες (το γυμνο κομματι) και αν σχηματιζεται παγος σε ολη την μοναδα. Και στις δυο περιπτωσεις εχεις χασει το ψυκτικο ρευστο και γι'αυτο δεν ψυχει. Αν δεν σχηματιζεται παγος και παλι δεν ψυχει εχεις χασει παλι ψυκτικο ρευστο αλλα σε μικροτερη ποσοτητα .
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι πίνακες για 70τμ θέλουν 1 ψυκτικό τόνο (12.000 btu/h).
Δεν ειναι εξωφρενικα λιγο το 12αρι για 70τμ??
Εγω για περιπου ιδια τετραγωνικα και χαμηλοταβανο-καλα μονωμενο σπιτι, ελεγα για 2: 18αρι σαλονοκουζινα + 9αρι στο 1 υπνοδωματιο... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Οι πίνακες για 70τμ θέλουν 1 ψυκτικό τόνο (12.000 btu/h).
Δεν ειναι εξωφρενικα λιγο το 12αρι για 70τμ??
Εγω για περιπου ιδια τετραγωνικα και χαμηλοταβανο-καλα μονωμενο σπιτι, ελεγα για 2: 18αρι σαλονοκουζινα + 9αρι στο 1 υπνοδωματιο...Συμφωνώ. Σε καλά μονωμένα (σκεπή με κεραμίδια, κουφώματα με διπλά τζάμια, μόνωση στους τοίχους) 30 τ.μ. έχω 12άρι και σε 70 τ.μ. έχω 24άρι.
-
Στο γραφείο χωρίς καθόλου μόνωση, ταράτσα και απλά τζάμια στα 30 τμ το 12άρι επαρκεί για ψύξη.
Στο διπλανό (ίδιο) γραφείο το παλιό toshiba 9άρι είναι λίγο. Ακόμα και μετά από πολλές ώρες δεν πρόκειται να κρυώνεις.Για σπίτι με μόνωση χρειάζεται λιγότερο.
Σε 70 τμ με καλή μόνωση το 12άρι είναι υπεραρκετό για ψύξη (εκτός αν έχεις τεράστια παράθυρα με ήλιο).
Δουλεύει στους 27-28 βαθμούς συνέχεια στο super-quiet και την πιο χαμηλή κατανάλωση του inverter. Στο δυνατό μετά από 1-2 μέρες θα αρρωστήσεις.http://askweldin.com/Moreisworse.html
'More Is Worse' and 'Less Is Better' -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο γραφείο χωρίς καθόλου μόνωση, ταράτσα και απλά τζάμια στα 30 τμ το 12άρι επαρκεί για ψύξη.
Στο διπλανό (ίδιο) γραφείο το παλιό toshiba 9άρι είναι λίγο. Ακόμα και μετά από πολλές ώρες δεν πρόκειται να κρυώνεις.Για σπίτι με μόνωση χρειάζεται λιγότερο.
Σε 70 τμ με καλή μόνωση το 12άρι είναι υπεραρκετό για ψύξη (εκτός αν έχεις τεράστια παράθυρα με ήλιο).
Δουλεύει στους 27-28 βαθμούς συνέχεια στο super-quiet και την πιο χαμηλή κατανάλωση του inverter. Στο δυνατό μετά από 1-2 μέρες θα αρρωστήσεις.http://askweldin.com/Moreisworse.html
'More Is Worse' and 'Less Is Better'28 βαθμούς;
22 πάντοτε! Δεν παθαίνεις τίποτα αν δεν είσαι ιδρωμένος και δεν χτυπάει πάνω σου. -
κλματιστικο ινβερτερ 9αρι φουτζιτσου στο υπνοδωματιο..
το βαζουμε το βραδυ να κοιμηθουμε οταν η θερμοκρασια στο υπνοδωματιο ξεπερασει τους 30 βαθμους..
ρυθμιση στους 28 με ανεμιστηρα στο quiet και η θερμοκρασια μπορει να πεσει και στους 26 -
Αλέξανδρε 22 είναι θάνατος.
Αμερικάνος φίλος μου βάζει το a/c τέρμα και τους αεραγωγούς να τον χτυπάνε.
Απορώ πως δεν έχει πεθάνει ακόμα από πνευμονία.Είχε βρει μια δουλειά (με πολλά λεφτά και ακριβό σπίτι) στη Florida. Μου είπε ότι εκεί βάζουν το a/c πιο δυνατά από όσο αντέχει αυτός.
Εσύ (μου λέει) θα φορούσες σκουφί και μπουφάν στη δουλειά. -
χαρακτηριστικο γνωρισμα εταιριων!
το χειμωνα πρεπει να εισαι με κοντομανικο, το καλοκαιρι με χειμερινα! -
Αυτη την στιγμη εχω 24oC μεσα στο σπιτι χωρις την χρηση κλιματιστικου .
Και για να μην ειμαι εκτος θεματος το 12ρι ειναι οριακο, καλυτερα να παρει αυτα που σκεφτεται ωστε να μην ζοριζονται τα κλιματιστικα. Λιγοτερο ζορι στην λειτουργια, οικονομια στο ρευμα
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ