-
-
Επίσης, σε ποια αυτοκίνητα υπάρχει η αυτόματη διακοπή του κλιματισμού όταν 'οδηγούμε με το γκάζι στο 'πάτωμα''; Υπάρχει στο Astra H (τυχαίο παράδειγμα ) ;
-
Με 20000 BTU θα έβγαινε και καμιά πολική αρκούδα από τους αεραγωγούς... Τόσα βάζουμε σε μεγάλα δωμάτια και είναι υπεραρκετά... Δεν ξέρω την απόδοσή του, αλλά τα 22000-23000 μου φαίνονται πάααρα πολλά...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επίσης, σε ποια αυτοκίνητα υπάρχει η αυτόματη διακοπή του κλιματισμού όταν 'οδηγούμε με το γκάζι στο 'πάτωμα''; Υπάρχει στο Astra H (τυχαίο παράδειγμα ) ;ή στην Alfa 147 (άλλο τυχαίο παράδειγμα ), επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω διαφορά απόδοσης...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το εν λόγω άρθρο είναι γεμάτο λάθη, ανακρίβειες και βλακείες και καλό θα ήταν να μη πιστεύετε όλα όσα γράφει.
Πες μας μερικά να καταλάβουμε σε παρακαλώ.
Θέλεις να τον ξεφτιλίσουμε λοιπόν, καλά να πάθει ας μην δημοσίευε τόσες βλακείες μαζεμένες.
Freon είναι το εμπορικό όνομα του R12, όχι το R134a
'Στη συνέχεια, περνώντας από το φίλτρο, αποβάλλεται η υγρασία του (που διαφεύγει προς το κάτω μέρος του αυτοκινήτου μέσω ενός λεπτού σωλήνα) και πηγαίνει προς τον εξατμιστή, που βρίσκεται πίσω από το ταμπλό.'
Απίστευτη βλακεία, εννοεί ότι η υγρασία περιέχεται στο ψυκτικό υγρό και την αφαιρεί το φίλτρο που απεικονίζεται.'υγρού, το οποίο αεριοποιείται στους -5 βαθμούς Κελσίου, απορροφώντας τη θερμοκρασία και την υγρασία του εσωτερικού χώρου.'
Μόνο τη θερμοκρασία απορροφά, ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ.'είναι συνδεδεμένο με τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο, ο οποίος 'αναγνωρίζει' το πρόσθετο φορτίο και δίνει εντολή στον ψεκασμό για πλουσιότερο μείγμα. Το ίδιο συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο μεταφέρει επιβάτες ή αποσκευές.'
Ανακρίβεια, δεν δίνει πλουσιότερο μείγμα, δίνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μείγμα (αέρα / καυσίμου).'Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας, είναι να καθαρίζουμε τακτικά το σωληνάκι του φίλτρου'
ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ (το έχει αναφέρει και προηγουμένως και το απεικονίζει).Το άρθρο είναι απαράδεκτο, δεν σχολιάζω τη συνέχεια γιατί οι ανακρίβειες και οι βλακείες συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό.
-
Υπερβολικό σε βρίσκω!
-
ok! ειπε τιποτα σωστο ή να πατησω del σε όσα διάβασα;;;;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Με 20000 BTU θα έβγαινε και καμιά πολική αρκούδα από τους αεραγωγούς... Τόσα βάζουμε σε μεγάλα δωμάτια και είναι υπεραρκετά... Δεν ξέρω την απόδοσή του, αλλά τα 22000-23000 μου φαίνονται πάααρα πολλά...Τόσα είναι (στα μεγάλα αυτοκίνητα), μη σου φαίνεται περίεργο, ένα αυτοκίνητο στον ήλιο φτάνει τους 45-50C μετά από πολλές ώρες (όχι τους 70C σε δύο ώρες) και έχουμε την απαίτηση να κρυώσει σε 10 λεπτά - τουλάχιστον 12-15.000BTU/HR.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ok! ειπε τιποτα σωστο ή να πατησω del σε όσα διάβασα;;;;Τα μισά, αλλά ποιά μισά.
-
Μάλιστα. Για χώρο 20 τετραγωνικών, αρκετά ψηλοτάβανο, έχω κλιματιστικό 18000 BTU και μέσα σε 10 λεπτά θες ζακέτα αν το ρυθμίσεις σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν πιάνει βέβαια ποτέ 50+ βαθμούς το δωμάτιο, αλλά μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός που αναφέρεται στο άρθρο. Ο δε συμπιεστής του κλιματιστικού έχει μέγεθος ντουλαπιού, πως ο συμπιεστής του αυτοκινήτου που είναι συγκριτικά τόσος δα βγάζει τέτοια απόδοση;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Υπερβολικό σε βρίσκω!Δεν είμαι υπερβολικός, γράφει 'Επίσης, αν οι επιβάτες αυξηθούν, η θερμότητα των σωμάτων τους επιβαρύνει το έργο του κλιματισμού, ιδιαίτερα αν καπνίζουν.' Ναι, οι άνθρωποι υπολογίζονται από 500-1000 BTU/HR (σε ηρεμία, όχι να σκάβουν) τώρα αυτό για το κάπνισμα δεν το καταλαβαίνω, μήπως εννοεί ότι λερώνουν και καταστρέφουν το κλιματιστικό, το εσωτερικό του αυτοκινήτου και την υγεία τους;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλιστα. Για χώρο 20 τετραγωνικών, αρκετά ψηλοτάβανο, έχω κλιματιστικό 18000 BTU και μέσα σε 10 λεπτά θες ζακέτα αν το ρυθμίσεις σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν πιάνει βέβαια ποτέ 50+ βαθμούς το δωμάτιο, αλλά μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός που αναφέρεται στο άρθρο. Ο δε συμπιεστής του κλιματιστικού έχει μέγεθος ντουλαπιού, πως ο συμπιεστής του αυτοκινήτου που είναι συγκριτικά τόσος δα βγάζει τέτοια απόδοση;Ξεχνάς και τη μόνωση του σπιτιού. Δοκίμασε να κλείσεις τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο να δεις σε πόσα δευτερόλεπτα δεν θα αντέχεις αν είναι στον ήλιο. Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη, ούτε και το κόστος
-
Σωστά τα λέει ο Λεωνίδας ...
Το άρθρο είναι απαράδεκτο και καλύτερα να μην το λάβει κανείς υπόψην του γιατί θα μπερδευτεί.Επίσης , τα a/c των αυτοκινήτων είναι της τάξης των 10 - 30 Κ ΒΤU .
H διαφορά με αυτά του σπιτιού είναι στις σημαντικά μεγαλύτερες απώλειες του αυτοκινήτου , γι'αυτό και χρειάζονται τόσο μεγάλες αποδόσεις. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Επίσης, σε ποια αυτοκίνητα υπάρχει η αυτόματη διακοπή του κλιματισμού όταν 'οδηγούμε με το γκάζι στο 'πάτωμα''; Υπάρχει στο Astra H (τυχαίο παράδειγμα ) ;
ή στην Alfa 147 (άλλο τυχαίο παράδειγμα ), επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω διαφορά απόδοσης...
Σε δυναμομετρηση ειδα 25 αλογα λιγωτερα στους τροχους με το κλιματισμο ανοιχτο και μετα κλειστο. Επισης οι θερμοκρασιες τους νερου και του λαδιου ηταν αυξημενες. Αποτελεσμα το αυτοκινητο οχι μονο εχασε σε απολυτη ιπποδυναμη αλλα επισης το μιγμα αερα βενζινης αλλαξε και το αυτοκινητο ειχε την ταση να χτυπαει λαφρα πυρακια. Αντε και μετα τραβαγε χρονισμο αντε και λιγο η βενζινη να μην ειναι η καλυτερη. Αν εχετε τουρμπατο και το κανει αυτο η πιθανοτητα να ψαχνετε για καινουργιο πιστονι (ενα, δυο ...) ειναι πολυ υψηλη. Συμβουλη απο τον tuner μου. Αν θελουμε να το σανιδωνουμε στους 40 βαθμους με το κιματισμο τερμα καλο θα ειναι να εχουμε την τσεπη ετοιμη για καινουργια μηχανη.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
ή στην Alfa 147 (άλλο τυχαίο παράδειγμα ), επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω διαφορά απόδοσης...
Σε δυναμομετρηση ειδα 25 αλογα λιγωτερα στους τροχους με το κλιματισμο ανοιχτο και μετα κλειστο. Επισης οι θερμοκρασιες τους νερου και του λαδιου ηταν αυξημενες. Αποτελεσμα το αυτοκινητο οχι μονο εχασε σε απολυτη ιπποδυναμη αλλα επισης το μιγμα αερα βενζινης αλλαξε και το αυτοκινητο ειχε την ταση να χτυπαει λαφρα πυρακια. Αντε και μετα τραβαγε χρονισμο αντε και λιγο η βενζινη να μην ειναι η καλυτερη. Αν εχετε τουρμπατο και το κανει αυτο η πιθανοτητα να ψαχνετε για καινουργιο πιστονι (ενα, δυο ...) ειναι πολυ υψηλη. Συμβουλη απο τον tuner μου. Αν θελουμε να το σανιδωνουμε στους 40 βαθμους με το κιματισμο τερμα καλο θα ειναι να εχουμε την τσεπη ετοιμη για καινουργια μηχανη.
Νικος
Είναι λογικό Νίκο να υπάρχουν αυτές οι απώλειες με a/c on! Εγώ παραπάνω αναφέρομαι στο αυτόματο σύστημα που όταν σανιδώσεις βγάζει off το a/c. Αυτή την διαφορά απόδοσης δεν καταλαβαίνω, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν υπάρχει στο αυτοκίνητο μου
-
H αποδοση του κλιματσιτικου αυτοκινητου εχω διαβασει απο διαφορες πηγες οτι οντως η αποδοση τους ειναι αρκετα μεγαλη,~10000 εως ~20000 σχεδον οση η αποδοση ενος μεγαλου κλιματιστικου σπιτιου...αναλογα το αυτοκινητο βεβαια.....δεν μπορει να κανουν ολοι λαθος.
Αυτο που γραφει περι 1,5 ιππου μαλλον πολυ λιγο μου φαινεται!!
Τα περισσοτερα καινουργια αυτοκινητα εχουν συστημα οπου αποσυμπλεκουν τον κομπρεσορα οταν πατας βαθια το γκαζι...
-
Δυστυχώς δεν το έχουν όλα , λίγα είναι αυτά και μάλιστα μερικά καθυστερούν λίγο.
Οσο για τις απώλειες .... πηγή AMS
--------------- HP ........... HP a/c .......... Nm ............ Nm a/c
Colt 1.1 ........ 82 .......... 76 .............. 114 ............. 100
Colt 1.3 ........ 109 ......... 104 ........... 138 ............. 129
Astra 1.4 ....... 92 .......... 78 ............. 124 ............. 107
Astra 1.6 ....... 103 ........ 88 ............. 147 ............. 136
Golf 2.0 ......... 149 ........ 143 ........... 196 ............. 182
Golf GTi ......... 187 ........ 181 ........... 277 ............. 289 *
Passat 1.6 ...... 123 ........ 115 ........... 159 ............. 150Το Astra έχει τις μεγαλύτερες απώλειες και φαίνονται και στο δρόμο.
- Το turbo αργεί να πάρει στροφές λόγω αυξημένου φορτίου και κάνει στιγμιαίο overboost γι'αυτό και η μεγαλύτερη ονομαστική τιμή ... από εκεί και πάνω η καμπύλη είναι χειρότερη.
-
Παντως το avensis II , πρεπει μεσο του εγκεφαλου, να κανει πολυ καλη διαχειρηση του κλιματισμου, αλλιως δεν δικαιολογειται οτι δεν το νοιωθεις να κοβει καθολου... και δεν εχει και τα ατια, 130 εχει ολα κι ολα.
Εν το μεταξυ η αποδοση του διζωνικου κλιματισμου ...αλασκα κυριολεκτικα λιγοτερο απο 24 βαθμους δεν τολμας να το βαλεις ..θα πιασεις παγο στο μαλλι.
Θυμαμε πως εκοβε τι clio και μου ΄ρχονται γελια....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι, οι άνθρωποι υπολογίζονται από 500-1000 BTU/HR (σε ηρεμία, όχι να σκάβουν) τώρα αυτό για το κάπνισμα δεν το καταλαβαίνω, μήπως εννοεί ότι λερώνουν και καταστρέφουν το κλιματιστικό, το εσωτερικό του αυτοκινήτου και την υγεία τους;Μήπως εννοεί ότι ο καπνός από τα τσιγάρα μπουκώνει το φίλτρο και μειώνεται η απόδοση;;;; (λέμε τώρα )
-
Δεν μπορείς να διαβάσεις αυτό το άρθρο σοβαρά, το ξαναείπαμε δεν κάνει.
Για να γελάσουμε:
'Επίσης, αν οι επιβάτες αυξηθούν, η θερμότητα των σωμάτων τους επιβαρύνει το έργο του κλιματισμού, ιδιαίτερα αν καπνίζουν.'Εάν οι επιβάτες (μπορεί και ο οδηγός?) επιδίδονται σε δραστηριότητες που απαιτούν έντονη σωματική προσπάθεια (και πολύ ιδρώτα ανάλογα με τη στάση) τότε επιβαρύνουν πολύ περισσότερο τον κλιματισμό από το να κάθονται ήσυχα στις θέσεις τους (και ας καπνίζουν).
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ