-
Μα ναι ουτε σερβις δεν χρειαζονται με τη χρηση στην Ελλαδα... αλλα το θελει για θερμανση.. στην πολυκατοικια τους μλλον δεν θα αγορασουν πετρελαιο για τον χειμωνα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Σε φιλη της προτειναν αυτα....http://www.inventor.ac/ τα ξερει κανεις??? απο ποια χωρα ειναι??? 10 χρονια εγγυηση???Τα πρωτοάκουσα πριν από λίγα χρόνια (3-4;;) από φίλο μηχανολόγο που τα έψαξε και τα έκρινε σαν πολύ αξιοπρεπή και με καλές τιμές. Τα έβαλε και ήταν ευχαριστημένος αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες. Πάντως είχε πει κάτι για αμερικάνικα...
-
Ο.Κ. ευχαριστω θα ενημερωσω τη φιλη μου, θα βαλει ενα 18αρη μαλλον για ολο το σπιτι.... ευχομαι να εχει αποδωση γιατι ειναι θεσσαλονικη....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ο.Κ. ευχαριστω θα ενημερωσω τη φιλη μου, θα βαλει ενα 18αρη μαλλον για ολο το σπιτι.... ευχομαι να εχει αποδωση γιατι ειναι θεσσαλονικη....Καλησπέρα , το ίδιο θα πάρω και εγώ συγκεκριμένα το : http://www.fortoste.gr/FortosteEshop/pr ... s_id=10816
Είναι φασόν κατασκευή σε εργοστάσιο της Κίνας αλλά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για απόδοση /τιμή
-
Θα ανοίγω φέτος και το κλιματιστικό για να ζεσταίνω το σπίτι ώρες που δεν θα ανάβει το τζάκι.
Εχω ένα 12αρι Mitsubishi inverter σε δωμάτιο 40τμ. Τι κατανάλωση ρεύματος θα έχω; Συμφέρει; -
Γράφει το ταμπελάκι του για κατανάλωση. Αν είναι καινούργιο και καλής ενεργειακής κλάσης γενικά συμφέρει, αν και η ζεστασιά του είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με καλοριφέρ ή ενδοδαπέδιο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα ανοίγω φέτος και το κλιματιστικό για να ζεσταίνω το σπίτι ώρες που δεν θα ανάβει το τζάκι.
Εχω ένα 12αρι Mitsubishi inverter σε δωμάτιο 40τμ. Τι κατανάλωση ρεύματος θα έχω; Συμφέρει;Θεωρητικα, για οσο δουλευει το κλιματιστικο θα εχεις:
12000btu = 3,51Kwh = 0.28€/ ωρα (με την υψηλοτερη τιμη τιμολογιου) -
3,51 κιλοβατώρια είναι η ενέργεια που παράγει (και μάλιστα στην ψύξη, στη θέρμανση είναι περισσότερη), είναι τα 12.000 btu/h δηλαδή σε άλλες μονάδες.
Δεν είναι η κατανάλωση ενέργειας. Αν το μηχάνημα είναι καλό, και οι εξωτερικές συνθήκες αρκετά πάνω από το μηδέν, τότε η κατανάλωσή του μπορεί να είναι στην περιοχή του 1 kwh την ώρα. -
+1
Γύρω στο 1 kW όταν δουλεύει στο φουλ - περίπου 0,07€ την ώρα.
Αν δουλεύει αρκετές ώρες, δεν έχει πολύ κρύο και έχει ζεσταθεί το δωμάτιο και το μηχάνημα βγάζει χλιαρό αέρα, τότε καταναλώνει πολύ λίγο, γύρω στα 200W.
Μη χαίρεσαι, ετοιμάσου για μεγάλες αυξήσεις στη ΔΕΗ.
-
To manual γράφει:
mitsubishi msc-ga20vb
mitsubishi msc-ga25vb
mitsubishi msc-ga30vbΣτο νετ διάβασα ότι:
*Πολλοί νομίζουν ότι το κλιματιστικό λειτουργεί αποδοτικά στην ψύξη του αέρα και για τη θέρμανση λειτουργεί απλώς όπως ένα αερόθερμο, όμως αυτό δεν είναι σωστό. Το κλιματιστικό είναι μιά πολύ αποδοτική (ενεργειακά και οικονομικά) λύση επειδή δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να ζεστάνει τον αέρα, αλλά λειτουργεί με αντιστροφή του κύκλου λειτουργίας του, αντλώντας θερμότητα από το περιβάλλον.Έτσι, επιτυγχάνεται το παράδοξο να έχουμε συντελεστή απόδοσης μεγαλύτερο από τη μονάδα, και μάλιστα κοντά στο 3 ή και ακόμα περισσότερο για τα μοντέλα Ενεργειακής Κλάσης Α. Με απλά λόγια, για κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που ξοδεύουμε, ζεσταινόμαστε με θερμική ενέργεια τριπλάσια της καταναλισκόμενης, κάνοντας αντίστοιχη οικονομία και στο λογαριασμό της ΔΕΗ. *
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχω ένα 12αρι Mitsubishi inverter σε δωμάτιο 40τμ. Τι κατανάλωση ρεύματος θα έχω; Συμφέρει;Το 12άρι, ειδικά για θέρμανση, καλύπτει μέχρι 30 τμ. Μάλλον ήθελες 18άρι στα 40 τμ.
-
Είδα το ταμπελάκι του : mitsubishi msc-ga35vb και είναι για 35τμ.
Γράφει επίσης input 0.04 KW και max input 0.05 KW.
To είχα πάρει ακριβά για 12αρι, 750€.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
3,51 κιλοβατώρια είναι η ενέργεια που παράγει (και μάλιστα στην ψύξη, στη θέρμανση είναι περισσότερη), είναι τα 12.000 btu/h δηλαδή σε άλλες μονάδες.
Δεν είναι η κατανάλωση ενέργειας. Αν το μηχάνημα είναι καλό, και οι εξωτερικές συνθήκες αρκετά πάνω από το μηδέν, τότε η κατανάλωσή του μπορεί να είναι στην περιοχή του 1 kwh την ώρα.Σωστο.
Η καταναλωση αναγραφεται στα χαρ/κα του κλιματιστικου.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εχω ένα 12αρι Mitsubishi inverter σε δωμάτιο 40τμ. Τι κατανάλωση ρεύματος θα έχω; Συμφέρει;Το 12άρι, ειδικά για θέρμανση, καλύπτει μέχρι 30 τμ. Μάλλον ήθελες 18άρι στα 40 τμ.
Τι νούμερα διαστημικά είναι αυτά ρε παιδιά; Εγώ ζεσταίνω σπίτι 80 μέτρα με ένα 12αρι non inverter εδώ και έξι χρόνια και πάμε στα 7!!!
Ακούω γύρω γύρω πάρε inverter, πάρε 1 δις btu!!!!
Έλεος δηλαδή.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Τι νούμερα διαστημικά είναι αυτά ρε παιδιά; Εγώ ζεσταίνω σπίτι 80 μέτρα με ένα 12αρι non inverter εδώ και έξι χρόνια και πάμε στα 7!!!
Έλεος δηλαδή.
Οντως ! ΕΛΕΟΣ !
http://www.tiletechniki.gr/categories.asp?catid=232
http://www.skroutz.gr/guides/14.CHrisim ... tikoy.htmlΟι πίνακες και οι εξηγήσεις που παρέχονται στα 2 link, ίσως σε πείσουν !
Το αν εσύ ή εγώ ζεσταινόμαστε και με το γκαζάκι του καφέ, δεν έχει καμία σημασία. -
παιζουν ρολο και η μονωση,και το τι θεωρει ο καθενας ως enough ή οχι
ο καρφουρης εβγαλε μια ενδιαφερουσα προσφορα
http://www.carrefour.gr/media/HOME/PROS ... istiko.jpg -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Έλεος δηλαδή.
Οντως ! ΕΛΕΟΣ !
http://www.tiletechniki.gr/categories.asp?catid=232
http://www.skroutz.gr/guides/14.CHrisim ... tikoy.htmlΟι πίνακες και οι εξηγήσεις που παρέχονται στα 2 link, ίσως σε πείσουν !
Το αν εσύ ή εγώ ζεσταινόμαστε και με το γκαζάκι του καφέ, δεν έχει καμία σημασία.Πως να με πείσουν; Δεν ξέρω αν ζεσταίνομαι στο σπίτι μου και χρειάζομαι τα πινακάκια;
Σίγουρα βέβαια παίζει ρόλο και η μόνωση όπως λέει ο φίλος παραπάνω.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Πως να με πείσουν; Δεν ξέρω αν ζεσταίνομαι στο σπίτι μου και χρειάζομαι τα πινακάκια;
Σίγουρα βέβαια παίζει ρόλο και η μόνωση όπως λέει ο φίλος παραπάνω.
Και γώ πάντως ζεσταίνω το σπίτι μου με undersized κλιματιστικό χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.
Βέβαια είμαι σε περιοχή που σπάνια πέφτει η θερμοκρασία κάτω απο 1-2 βαθμούς και το πολύ κανα δυο μέρες το χρόνο μπορεί να πέσει λίγο κάτω απο το μηδέν.
Οι πίνακες πιθανόν βασίζονται σε χαμηλότερες εξωτερικές θερμοκρασίες
-
Πέρα από τα νέτα σκέτα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις μονώσεις και τις επικρατούσες εξωτ. συνθήκες, το αίσθημα της θαλπωρής είναι σε μεγάλο βαθμό προσωπική υπόθεση.
-
Πέρυσι είδαμε κάτω από -10, κανένα πρόβλημα.
Θερμοκρασία μέσα στο σπίτι από 22 ως 23.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ