-
Ο λογος για τον οποιο γινεται το παραπανω φαινομενο ειναι γιατι
- Ειτε πραγματι εχει τελειωσει η απλη αμολυβδη απο τις δεξαμενες (η εστω ειναι στα τελειωματα της και δεν ειναι καλο να βαλεις απο αυτη τη βενζινη)
- Ειτε γιατι σαν σωστοι επαγγελματιες προσπαθουν να προωθησουν ενα νεο βελτιωμενο προιον στον καταναλωτη!!
Με το 'πρηξιμο' τι ακριβως εννοεις? Την ερωτηση που κανουν οι υπαληλοι 'Τι αμολυβδη θα βαλουμε? Απλη η Vpower?' Δεν νομιζω οτι κανουν κατι παραπανω... Αλλωστε και αυτοι προσπαθουν να ενημερωσουν το κοινο!
Εμενα προσωπικα δεν μου εχει τυχει να μου βαλουν Σουπερ αμολυβδη αντι για απλη... Ισως γιατι ειμαι σαφης οταν ζηταω να μου γεμισουν το ρεζερβουαρ! Θελω 30
-
Πράγματι! Από όσο μπορώ να θυμηθώ το έχω ακούσει αυτό τουλάχιστον δύο φορές και έγινε σε γνωστούς μου. Μπορεί να είναι και συμπτωματικό επειδή ίσως οι περισσότεροι πελάτες τους βάζουν V-Power και μηχανικά να πιάνουν από την ανάλογη αντλία.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πράγματι! Από όσο μπορώ να θυμηθώ το έχω ακούσει αυτό τουλάχιστον δύο φορές και έγινε σε γνωστούς μου. Μπορεί να είναι και συμπτωματικό επειδή ίσως οι περισσότεροι πελάτες τους βάζουν V-Power και μηχανικά να πιάνουν από την ανάλογη αντλία.Εμενα μου εχει τυχει 2 φορες!
Την πρωτη δεν ημουν υποψιασμενος και το ειδα στο τελος οτι εβαλε vpower.
Τη 2η φορα σε αλλο shell, παλι τα ιδια.
Του λεω σταματα τη vpower και βαλε απλη.
Οποτε αναγκαστηκε να βαλει 1 ευρω vpower και 19 απληΣε αλλο πρατηριο shell που ειχα κατσει να πλυνω το αμαξι μου, οσοι δεν εβγαιναν απο το αυτοκινητο, τους εβαζαν vpower, οσοι εβγαιναν απο αυτο ,αλλοι εβαζαν, αλλοι οχι.
Οποτε εχω καταληξει σιγουρα στο συμπερασμα οτι ειναι εντολη ανωθεν οι υπαλληλοι να βαζουν στους πελατες vpower, και αν το ζητησουν οι πελατες εξ αρχης, να βαλουν απλη.
Σιγουρα θα παιζει extra κερδος, δεν εξηγειται αλλιως,η vpowwer ειναι χρονια πλεον στην αγορα, δε θεωρειται καινουριο προιον για να πεις οτι το προωθεις. -
Gia να γίνω συγκεκριμένος λοιπόν.Μπαίνω στο shell επί της Μοναστηριου,ακριβώς πριν την αερογέφυρα του,πηγαίνοντας προς κορδελιό,αμέσως μετά το Αστυνομικό μέγαρο,στο δεξί χέρι.Βγαίνω έξω από το αμάξι.Λέω στον υπάλληλο και ακολουθεί η στιχομυθία:
Βάλε 20 Ε απλή αμόλυβδη
Ποιάνει την αντλία της Vrower
Απλή σου είπα
Μα είναι μόνο 3 λεπτά πιο ακριβή
Δεν πειράζει βάλε απλή
Θα σου κάνει περισσότερα χιλιόμετρα
Απλή δεν υπάρχει σάλιο
Καθαρίζει και τον κινητήρα
Εκεί τα παίρνω στο κρανίο και του λέω ρε μάστορα βάλε απλή να φύγω και ο τύπος παρεξηγ'ηθηκε. -
Επισης παλιότερο περιστατικό.Είμαι με τον θείο μου με Γκολφ μπαίνουνε σε πρατήριο Shell στο δρόμο για Μουδανιά.Λέει στον υπα΄λληλο απλά και καθαρά.Γεμισε το με απλή.Παίρνει ο υπάλληλος την αντλία και γεμίζει με την V power.
Πρέπει να καταλάβουν λοιπόν οτι δεν είμαστε οι λαλάκες της υπόθεσης.Τα εν λόγω πρατήρια εφαρμόζουν αυτή την τακτική και αν είσαι λίγο σχολαστικός το παρατηρείς.Είναι γυφτιά αυτό που κάνουν.Για εμάς είναι μερικά ευρώ στο γέμισμα 1-2-3 ευρώ αλλά αν το σκεφτείς αθροιστικά με αυτήν την πολιτική βγάζουν πολύ χρήμα.Αν δεν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική τότε θα έβαζαν απλή αμόλυβδη.Η μήπως τα πρατήρια της Shell νοιάζονται για την μακροζωια του κινήτήρα μας??Η μήπως όλοι οι υπάλληλοι είναι περήφανοι στα αυτιά? -
Επίσης έχω γράψει και περιστατικό σε πιο παλιό ποστ για έναν τύπο που του κάνανε το ίδιο και τους την είπε κανονικότατα.Πιστεύω να έγινα σαφής τώρα
-
Περίεργο να συμβαίνει μόνο στα Shell, πάντως...δεν νομίζετε; Και εμένα μου έχει τύχει τρεις φορές, μόνο σε Shell. Δεν θα του περάσει κανενός σε μένα.
Σίγουρα παίζει κέρδος, αποκλείεται να υπάρχει το φαινόμενο (σε διασπορά, αλλά μόνο σε μια εταιρεία) εδώ και τόσο καιρό και να μην υπάρχει όφελος. Ίσως είναι κάποια ποσοστιαία διαφορά, ίσως κάποιο πριμ. Όπως σωστά είπε και ο φίλος S3 δεν υπάρχει λόγος προώθησης (τόσο ισχυρής, που προκαλεί πρόβλημα) ενώ το προϊόν βρίσκεται χρόνια στην αγορά.
-
Ότι και να λέτε εμένα μου έτυχε τις τρείς τελευταίες (και ο εννοώ τελευταίες) φορές που πάτησα το πόδι μου σε Shell και πήγαν και οι τρείς να μου βάλουν V-Power και αφού φυσικά το τόνισα τι θέλω, όλος τυχαίως δεν είχαν απλή.....
Άσε που απο την στιγμή που ξεκινήσαν αυτο το 'κόλπο', όλος τυχαίως πάλι, ρίξανε όλοι τις τιμές της απλής σε επίπεδα αρκετά χαμηλά......κάτι που το εκλαμβάνω ως 'δόλωμα' για να προσελκύσουν πελάτες μιά που η Ε.Κ.Ο λογικά έχει τραβήξει πολλούς με τις τιμές της.
Τραγική τακτική κατά την άποψή μου.
Παρεπιπτόντως το ΕΤΕΚΑ μετά το Wash Park και πριν το ΙΚΕΑ είναι αρκετά καλό. -
τελικά η shell έχει καταντήσει Καρφούρ.Μια με την τακτική αυτή μια με την κάρτα Σμαρτ μια με τις μινιατούρες αν βάλεις την ακριβή.Ρε σεις πρατηριούχοι ο κόσμος θέλει καθαρή και φθηνή βενζίνη και όχι μαρκετινγκ και παπατζιλίκια.Εκο νταλίπη και πάλι εκο νταλίπη.Χαμηλή τιμή και καθαρή κατά τη γνώμη μου(τουλάχιστον δεν δυσανασχετεί το μοτέρ)
Αλλη μια απατεωνια είναι το εξής.Μόλις ακούσουν κάτι οι πρατηριούχοι(τώρα πρόσφατα με το αέριο που έκοψε η Ρωσία την παροχή)αμέσως ανέβασαν την τιμή.Μακάρι με την ίδια ταχύτητα να κατεβάζουν και τις τιμές.
Εδώ στην Ξάνθη το πιο φθηνό πρατήριο πουλάει 6-7 λεπτά πιο ακριβά την απλή βενζίνη από Σαλλονικα.Ελεος.Πριν από 15 μέρες που έφυγα από Σαλλονικα γεμίζω με 86.9 και στην Ξανθη το πιο φθηνό πουλάει 92.9. -
Για την ιστορία και μόνο να πω πως και εμένα μου έτυχε μία φορά αυτό με τη vpower ενώ είχα πει απλή στο πρατηριο της shell στην μ.ψελλού.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
τελικά η shell έχει καταντήσει Καρφούρ.Μια με την τακτική αυτή μια με την κάρτα Σμαρτ μια με τις μινιατούρες αν βάλεις την ακριβή.Ρε σεις πρατηριούχοι ο κόσμος θέλει καθαρή και φθηνή βενζίνη και όχι μαρκετινγκ και παπατζιλίκια.Εκο νταλίπη και πάλι εκο νταλίπη.Χαμηλή τιμή και καθαρή κατά τη γνώμη μου(τουλάχιστον δεν δυσανασχετεί το μοτέρ)
Αλλη μια απατεωνια είναι το εξής.Μόλις ακούσουν κάτι οι πρατηριούχοι(τώρα πρόσφατα με το αέριο που έκοψε η Ρωσία την παροχή)αμέσως ανέβασαν την τιμή.Μακάρι με την ίδια ταχύτητα να κατεβάζουν και τις τιμές.
Εδώ στην Ξάνθη το πιο φθηνό πρατήριο πουλάει 6-7 λεπτά πιο ακριβά την απλή βενζίνη από Σαλλονικα.Ελεος.Πριν από 15 μέρες που έφυγα από Σαλλονικα γεμίζω με 86.9 και στην Ξανθη το πιο φθηνό πουλάει 92.9.ΚΟΨΤΕ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΑΠ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ...ΚΑΛΑ 1Σ ΤΥΠΟΥ 30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΑΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΑ ΤΟΥς ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΕΣ;
-
Φεύγοντασ για Ξάνθη έβαλα από το ΕΚΟ μετά από την αερογέφυρα και μετά από το μεγάλο το SHELL.Ψιλοχάλια η βενζίνη εως και μάπα.Καμια σχέση μμε την ΕΚΟ του Νταλίπη.Την έίχε 0.889 το λίτρο σε αντίθεση με το SHELL που είναι προηγουμένος που την είχε 0.907.Αλλά άμα είναι μάπα την να το κάνεις.Και νόμιζα οτι είναι καλό εκείνο το ΕΚΟ.
-
Λέω να ρίξω ένα πλυσιματάκι από κάτω στο Mazda, τώρα που και η δεύτερη επέλαση του χιονιά έφυγε.
Έχετε καμία πρόταση, προσωπική εμπειρία και τιμούλα;Ευχαριστώ!
-
O Popol@ros και ο Δημήτριος μπορούν να σε κατατοπίσουν σχετικά με το wash park!
Εγώ θα έλεγα να δεις το aegean του ΙΚΕΑ. Wash park experience δεν έχω...
-
Πολύ καλό το wash park το συνιστώ και εγώ
-
Στο δρόμο του Πρακτικερ (βγαίνοντας από το πάρκινγκ πηγαίνεις δεξιά) συνεχίζεις μέχρι να δεις τη ταμπέλα ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΙ ΜΙΛΤΟΣ, μέσα έχει και πλυντήριο 5 έξω, 5 μέσα, 5 κάτω, 5 μηχανή - το έχουν Αλβανοί αλλά είναι καλά παιδιά. Σε ταξί κάνουν άλλες τιμές.
Στη Κλεάνθους πάνω από Παπανικολάου, στη μέση περίπου έχει ένα βενζινάδικο. Στρίβεις ανάποδα στο μονόδρομο, μετά το βενζινάδικο έχει υπόγειο πάρκινγκ αλλά πλένει και αμάξια,
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Παρεπιπτόντως το ΕΤΕΚΑ μετά το Wash Park και πριν το ΙΚΕΑ είναι αρκετά καλό.
Και όμως τις προάλλες, πριν ανάψει το λαμπάκι βάζω €10 στο ΕΤΕΚΑ που προανέφερα, τουτέστιν 11,68 λίτρα απλής.
Ε λοιπόν, μετά απο 60χλμ και κατανάλωση γύρω στα 12l/100km σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδίου, μου άναψε λαμπάκι!!!! Ενώ η βελόνα 'ηταν αρκετά πάνω απο το κόκκινο.
Δεν γνωρίζω τι έγινε (ίσως αέρας) αλλά μάλλον δεν θα ξαναβάλω απο εκεί.
Επιστροφή στο ΕΚΟ Νταλίπη μόνιμα.Για το ΕΚΟ στη σχολή τυφλών έχετε άποψη??
Καμιά φορά βάζω και μου φαίνεται καλή, καμιά φορά κάτι με χαλάει. Ιδίως μιά φορά που έβαλα κατοστάρα.....δεν κατάλαβα καμιά ιδιαίτερη διαφορά. -
Το χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά και μάλιστα πριν από ταξίδια, και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε κανένα από τα 2 αυτοκίνητα. Μιλάμε για την απλή αμόλυβδη του ΕΚΟ στη σχολή τυφλών.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά και μάλιστα πριν από ταξίδια, και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε κανένα από τα 2 αυτοκίνητα. Μιλάμε για την απλή αμόλυβδη του ΕΚΟ στη σχολή τυφλών.Συμφωνώ. Μένω πολύ κοντά κ το χρησιμοποιώ όταν δε βολέυει να πάω μέχρι το Νταλίπη, και όλα καλά. Έχει πολλλή πλάκα πάντως που είναι ακριβώς απέναντι με το ΒΡ αλλά είναι πάντα πιο φτηνό..
-
Αλλη μια ψηφος για Νταλιπη... και μονιμα!!!
ειχα βαλει και 1-2 φορες απο το ΒP που ειναι πανω απο το carefour και τα πειρακια διναν και παιρναν... μακρυα....
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ