-
Γύριζα ενα φίλο απόψε απο κέντρο στο Πειραιά και κάθομαι με αλάρμ έξω απ' το σπίτι του να κάνουμε ενα τσιγάρο.
Ξαφνικά ακούω ενα έντονο νιαούρισμα να έρχεται απ' έξω. Για την πλάκα, προσπαθήσαμε να δούμε απο που ακουγόταν και να βρούμε το γατάκι οταν εντρομοι συνηδειτοποιήσαμε πως ερχόταν απο τη μηχανή του Megane...
Με σκουπόξυλα και φακό προσπαθήσαμε να το τρομάξουμε να βγει αλλα τίποτε... Εκεί συνέχιζε να σκούζει. Ακουγόταν μάλλον τρομαγμένο και ισως τραυματισμένο. Δεν καταφέραμε επίσης ουτε καν να το εντοπίσουμε. Αρχικά σκεφτήκαμε μήπως ήταν μηχανικός ο ήχος αλλα ηταν στάνταρ νιαούρισμα μικρού γατιού, αλλοτε σταματούσε, αλλοτε ακουγόταν πιο έντονο, τρομαγμένο κ.λ.π.
Το σίγουρο είναι πως το γατί άντεξε διαδρομή κέντρο - Πειραιά - Χολαργό. Όταν πάρκαρα στο Χολαργό, ακουσα μερικά - πολύ αδύναμα - νιαουρίσματα. Το άφησα παρκαρισμένο ελπίζοντας να βγεί το γατί μεσα στη νύχτα.
Τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κίνδυνος για το αυτοκίνητο (π.χ. μασούλημα καλωδίων κ.λ.π.)?
-
Γύριζα ενα φίλο απόψε απο κέντρο στο Πειραιά και κάθομαι με αλάρμ έξω απ' το σπίτι του να κάνουμε ενα τσιγάρο.
Ξαφνικά ακούω ενα έντονο νιαούρισμα να έρχεται απ' έξω. Για την πλάκα, προσπαθήσαμε να δούμε απο που ακουγόταν και να βρούμε το γατάκι οταν εντρομοι συνηδειτοποιήσαμε πως ερχόταν απο τη μηχανή του Megane...
Με σκουπόξυλα και φακό προσπαθήσαμε να το τρομάξουμε να βγει αλλα τίποτε... Εκεί συνέχιζε να σκούζει. Ακουγόταν μάλλον τρομαγμένο και ισως τραυματισμένο. Δεν καταφέραμε επίσης ουτε καν να το εντοπίσουμε. Αρχικά σκεφτήκαμε μήπως ήταν μηχανικός ο ήχος αλλα ηταν στάνταρ νιαούρισμα μικρού γατιού, αλλοτε σταματούσε, αλλοτε ακουγόταν πιο έντονο, τρομαγμένο κ.λ.π.
Το σίγουρο είναι πως το γατί άντεξε διαδρομή κέντρο - Πειραιά - Χολαργό. Όταν πάρκαρα στο Χολαργό, ακουσα μερικά - πολύ αδύναμα - νιαουρίσματα. Το άφησα παρκαρισμένο ελπίζοντας να βγεί το γατί μεσα στη νύχτα.
Τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κίνδυνος για το αυτοκίνητο (π.χ. μασούλημα καλωδίων κ.λ.π.)?
-
-
Μην ανησυχείς θα φύγει μόνο του. Το είχα πάθει και εγώ πρίν 20 περίπου χρόνια. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις..... το έκανες ήδη. Το τρόμαξες. Εάν εξακολουθεί να είναι μέσα στο χώρο του κινητήρα, άφησε το καπό ανοιχτό και περίμενε. Είναι σίγουρο ότι θα την κοπανίσει.
Με τα ζώα χρειάζεται υπομονή. -
Μάλλόν είσαι από τους τυχερούς! Μέχρι και κινητήρες έχουν καταστραφεί ή πάθει μεγάλη ζημιά από γάτες (ή ποντίκια που αρέσκονται στο μάσημα ιμάντων )
Μάλλον ήταν μικρό και είχε βρει 'φωλίτσα' Κόρνα δοκίμασες; εντός του καπό ακούγεται πολύ δυνατά και οι γάτες την ακούν συνήθως γιατί εκπέμπει και σε υψηλές συχνότητες.
-
Στη γειτονιά έχουμε αρκετά γατιά, και μπόλικα έχουν μπει σε κινητήρα.
Δυστυχώς πολλές φορές πιάνονται σε ιμάντες και γίνεται μακελειό...Ελπίζω να μην έγινε τίποτα στο γατάκι γιατί όπως τα λες πως στο τέλος νιαούριζε ξεψυχισμένα, ίσως να έγινε ψιλοψητό από τον κινητήρα, ή να τραυματίστηκε.
Για να μην ξαναμπει δεν ξέρω να σου πω...
Ο γείτονας κοπάναγε το καπώ να φύγουν πριν μπει στο αμάξι από τότε που το έκανε κιμά... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ο γείτονας κοπάναγε το καπώ να φύγουν πριν μπει στο αμάξι από τότε που το έκανε κιμά...
-
Ακουγοταν γατα μεσα στον κινητηρα και εσεις συνεχισατε την πορεια σας;
-
Αφού έφαγα περίπου 40 λεπτά να προσπαθώ να το διώξω, ναι συνέχισα την πορεια μου. Είχε πάει σχεδόν 4 το πρωί. Τι να έκανα?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αφού έφαγα περίπου 40 λεπτά να προσπαθώ να το διώξω, ναι συνέχισα την πορεια μου. Είχε πάει σχεδόν 4 το πρωί. Τι να έκανα?τι να σου πω, εγώ θα έκανα το παν για να βγει το γατί από κει μέσα, και αν δεν έβγαινε αποκλείεται να έβαζα μπροστά. Δεν θα άντεχα με τίποτα να κάνω κακό ούτε στο γατί, ούτε στο μοτέρ μου
-
Οταν λετε 'μεσα στον κινητηρα' τι ακριβως εννοειτε??
-
Εννούμε στο χώρο του κινητήρα. Απο κάτω υπάρχει μια ποδιά (για προστασία απο χαλίκια κ.λ.π.) στην οποία μπορεί να μπεί μικρό ζώο (π.χ. γατί) απο τους θόλους των τροχών.
-
Όταν με το καλό ψηθεί σαν καλοψημένο μπιφτεκάκι (αλλά με τρίχες) πες μας και εμάς για να μάθουμε την συνταγή.
Και σε εμάς είχε τύχει να μπει γατάκι στο χώρο του μοτέρ.
Χωρίς να το καταλάβουμε έκανε βόλτα Γέρακα – Παλλήνη – Γέρακα.
Ακούσαμε τα νιαουριτά και καταλάβαμε ότι ήταν στο αμάξι.
Βγάλαμε όλη την μάσκα για να μπορέσουμε να το βγάλουμε.
Στην προσπάθεια αυτή γρατσούνισε τον παππού μου στο χέρι.
Όταν με το καλό το βγάλαμε είχε ανοίξει η μύτη του.
Φυσικά το γατάκι αυτό έγινε με το σπαθί του μέλος της οικογενείας.
Τελικά πέθανε μετά από καμιά 10αριά χρόνια από γατίσια γερατειά. -
γιατι δεν του ψινεις κανα φιλετακι , να το αφησεις πανω στο μοτερ για 4 ωρες με ανοικτο το καπο , και εσυ να φυγεις γιατι ετσι το τρομαζεις . που θα παει το ριμαδει θα βγει
-
Κι εμάς μας έχει τύχει και βάλαμε μέσα στη μηχανή το σκύλο μου
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Κι εμάς μας έχει τύχει και βάλαμε μέσα στη μηχανή το σκύλο μουΜην μου πεις ότι το αμάξι σας είναι κανένα Scania και το σκυλί κανένας Μολοσσός και τραβάω μετά τις κοτσίδες μου!
-
Πήγε να το κοιτάξει σήμερα το αμάξι ο father και μου είπε πως δεν ακούγεται τίποτα.
Υπάρχουν 2 πιθανότητες
-
Έφυγε
-
Δυστυχώς πέθανε και πρέπει να παω σε συνεργείο να το σηκώσουν και να ξεβιδώσουν την ποδιά απο κάτω για να το βγάλουν.
Σε λίγο θα πάω να το κοιτάξω κι εγώ.
-
-
Και μια απορία:
Φαντάζομαι αυτό δεν γίνεται τόσο σπάνια (ειδικά το χειμώνα που οι ζεστές μηχανές προσφέρουν καταφύγιο σε μικρά ζώα), πως δεν το έχουν προβλέψει οι κατασκευαστές (δλδ. μικρότερα ανοίγματα κ.λ.π.)? Ειδικά στα καινούρια 'ηλεκτρονικά' αυτοκίνητα που ο χώρος του κινητήρα είναι γεμάτος καλώδια κ.λ.π.
-
Βασικά στο Fabia απ' όσο έχω προσέξει χωράνε μόνο μικρά γατάκια, μέχρι 3-4 μηνών. Πιο μεγάλα δε μπορούν να μπουν. Τώρα σε λίγες μέρες που θα έχουμε καινούρια εσοδεία από γατάκια θα σας πω αν αλλάξει κάτι...
-
Αμα μπει γατι, Με τιποτα δε ξεκιναμε το αμαξι
Ειναι φρικιαστικο αυτο που μπορει να γίνει..... ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δε τα παιζουν αυτα....Παρακαλαμε το γατι να φυγει με ανοικτο καπω και κορνα. (ειμαστε μεσα με κλειστα παραθυρα μη μας φαει ζωντανους βγαινοντας)
Γάτα στη μηχανή - τι κάνουμε;