-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μου εχει φυτρωσει ενα χρυσο στρογγυλο πραγμα στο δαχτυλο το οποιο εχει και ενα ονομα απο μεσα .Πονηρουλη lkar .Και στα δικα σου ( οχι δεν ειναι καταρα αλλα ευχη)
-
'Συγκρατήσου Αντωνάκη λόγω της ημέρας'
'Ε που θα πάει δε θα ξημερώσει...αύριο';;
Αυτός δε συγκρατηθηκε όμως : http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=68652768
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
'Συγκρατήσου Αντωνάκη λόγω της ημέρας''Ε που θα πάει δε θα ξημερώσει...αύριο';;
Αυτός δε συγκρατηθηκε όμως : http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=68652768
Έτσι, έτσι!!!
(όχι να τηρούμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μόνο όποτε μας συμφέρει )
-
Εγώ πάντως βλέπω τον lkar να είναι 'πρωταθλητής' στα ποστ περί γάμου !!!
Λέτε να βλέπει το γάμο να έρχεται και να προετοιμάζεται ??
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Εγώ πάντως βλέπω τον lkar να είναι 'πρωταθλητής' στα ποστ περί γάμου !!!Λέτε να βλέπει το γάμο να έρχεται και να προετοιμάζεται ??
μετά λένε εμένα εγκάθετο
(Btw καλά της έκανε)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μετά λένε εμένα εγκάθετο
(Btw καλά της έκανε)
Ραντάρ έχεις ?? .... αμέσως να απαντήσεις !!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
μετά λένε εμένα εγκάθετο
(Btw καλά της έκανε)
Ραντάρ έχεις ?? .... αμέσως να απαντήσεις !!
και για όσους βαριούνται να πατήσουν το link:
***Σκηνές σκληρού ροκ στη διάρκεια γαμήλιας τελετής διαδραματίστηκαν προχθές σε χωριό της ορεινής Ηλείας με πρωταγωνιστές τους νεόνυμφους και τους συγγενείς τους. Ολα ξεκίνησαν όταν ο παπάς είπε το γνωστό «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα...».
Η νύφη μια όμορφη κοπέλα περίπου 27 ετών, ακολουθώντας προφανώς τις προσταγές της μητέρας της, πάτησε -όπως το θέλει η παράδοση- με δύναμη το πόδι του γαμπρού, αλλά αντί για το χαμόγελό του εισέπραξε ένα δυνατό χαστούκι (!) που ακούστηκε σε όλη την εκκλησία.
Το μυστήριο του γάμου αμέσως διεκόπη, έκπληκτος και αμήχανος ο παπάς σταμάτησε τους ψαλμούς, η νύφη έβαλε τα κλάματα και αποχώρησε, ενώ οι συγγενείς των δύο οικογενειών άρχισαν να ανταλλάσσουν εχθρικές ματιές...
Η χαρούμενη ατμόσφαιρα μέσα στον ναό άρχισε ξαφνικά να μυρίζει μπαρούτι, αλλά τελικά μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και τις εκκλήσεις του ιερέα, η νύφη επέστρεψε στην εκκλησία και το μυστήριο του γάμου συνεχίστηκε από το σημείο της σφαλιάρας και μετά...***
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
-
κουφο!
δε τη χαλασε....
βιος ανθοσπαρτος για τα παιδια!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αφού υπάρχουν τέτοιες χαζές γυναίκες..
που τις τρώνε και δε μιλάνε, καλά να πάθουν.
Αν ειναι δυνατόν το βούρλο, μετά απ'αυτό ξαναπήγε κομπλε να συνεχίσει το γάμο.. έλεος!!
Δε θα ξεχάσω μια φορά, φοιτητής, έναν τυπά που έδερνε τη γυναίκα του, και πήγαμε και τον 'αρπάξαμε' να του μιλήσουμε με την παρέα μου.. Μιλάμε την είχε σαπίσει στο ξύλο, γεμάτη μελανιές μπουκέτα κλωτσιες και τέτοια..
και με το που τον πιάνουμε και αρχίζουμε να του λέμε διάφορα, αρχίζει αυτή και μας βρίζει.. 'αλήτες, αφήστε τον άντρα μου' και τέτοια..
έτσι μου'ρθε να της δώσω κι εγώ καμιά κλωτσιά να πούμε.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αφού υπάρχουν τέτοιες χαζές γυναίκες..
που τις τρώνε και δε μιλάνε, καλά να πάθουν.
Αν ειναι δυνατόν το βούρλο, μετά απ'αυτό ξαναπήγε κομπλε να συνεχίσει το γάμο.. έλεος!!
Δε θα ξεχάσω μια φορά, φοιτητής, έναν τυπά που έδερνε τη γυναίκα του, και πήγαμε και τον 'αρπάξαμε' να του μιλήσουμε με την παρέα μου.. Μιλάμε την είχε σαπίσει στο ξύλο, γεμάτη μελανιές μπουκέτα κλωτσιες και τέτοια..
και με το που τον πιάνουμε και αρχίζουμε να του λέμε διάφορα, αρχίζει αυτή και μας βρίζει.. 'αλήτες, αφήστε τον άντρα μου' και τέτοια..
έτσι μου'ρθε να της δώσω κι εγώ καμιά κλωτσιά να πούμε..καλά να τα πάθεις!! δε βγάζεις άκρη
-
Αν ξεκινάς με σφαλιάρες... Οι κακοποιημένες γυναίκες πάντα βρίσκουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά του συζύγου/ συντρόφου.
Και αυτό είναι το ακραίο στάδιο.
Σκεφτείτε απλά πόσες γυναίκες (ή και άνδρες, σε μικρότερο βαθμό) γνωρίζετε από το περιβάλλον σας που ανέχονται τη λεκτική ή ψυχολογική βία του ανθρώπου με τον οποίο είναι μαζί.............. -
Πάντως αν η νύφη με πατήσει στο 'η δε γυνή...' απλά θα αποχωρήσω από την εκκλησία και θα τινάξω το γάμο στον αέρα. Εννοείται ότι θα την έχω προειδοποιήσει πριν το γάμο. Αυτή η χειρονομία (ή μήπως ...ποδονομία ) λέει πάρα πολλά για τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου.
ΥΓ: Υπάρχει ένας πολύ καλύτερος και λιγότερο θεατρινίστικος τρόπος να δείξεις την αντίθεσή σου με αυτή τη φράση: Απλά σφίγγεις το χέρι του γαμπρού και αυτός μετά ανταποδίδει το σφίξιμο σε ένδειξη ότι 'κατάλαβε'. Οι ελεύθερες δοκιμάστε το όταν έρθει εκείνη η ώρα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πάντως αν η νύφη με πατήσει στο 'η δε γυνή...' απλά θα αποχωρήσω από την εκκλησία και θα τινάξω το γάμο στον αέρα. Αυτή η χειρονομία (ή μήπως ...ποδονομία ) λέει πάρα πολλά για τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου.ΥΓ: Υπάρχει ένας πολύ καλύτερος και λιγότερο θεατρινίστικος τρόπος να δείξεις την αντίθεσή σου με αυτή τη φράση: Απλά σφίγγεις το χέρι του γαμπρού και αυτός μετά ανταποδίδει το σφίξιμο σε ένδειξη ότι 'κατάλαβε'. Οι ελεύθερες δοκιμάστε το όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Αμ μπράβο!!! Ο άνθρωπός μου είσαι!!! Κι εγώ είμαι της γνώμης ότι εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα θα δείξει απλά ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ!!! Μιλάμε για μία απ' τις πλέον Κατινίστικες πράξεις EVER!!! Αν ποτέ έφτανα σ' εκείνο το σημείο (που ελπίζω να μην) και η γυναίκα που το έκανε, θα έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα με τον kyan. Ακόμα και το σφίξιμο του χεριού μου φαίνεται δεύτερο! Αν φτάνεις στο γάμο χωρίς να έχεις ξακαθαρίσει τα στοιχειώδη, τι να συζητάμε μετά;;;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πάντως αν η νύφη με πατήσει στο 'η δε γυνή...' απλά θα αποχωρήσω από την εκκλησία και θα τινάξω το γάμο στον αέρα. Εννοείται ότι θα την έχω προειδοποιήσει πριν το γάμο. Αυτή η χειρονομία (ή μήπως ...ποδονομία ) λέει πάρα πολλά για τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου.ΥΓ: Υπάρχει ένας πολύ καλύτερος και λιγότερο θεατρινίστικος τρόπος να δείξεις την αντίθεσή σου με αυτή τη φράση: Απλά σφίγγεις το χέρι του γαμπρού και αυτός μετά ανταποδίδει το σφίξιμο σε ένδειξη ότι 'κατάλαβε'. Οι ελεύθερες δοκιμάστε το όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Συμφωνω! Ειναι αστειο εως γελοιο ολο αυτο το ποδοπατημα...Αφηστε δε που το κειμενο δεν αναφερεται στο φοβο κυριολεκτικα,αλλα ουσιαστικα και με βαση τη γλωσσα μιλα για το σεβασμο !!!!
Τεσπα...Προσωπικα με ενοχλει και σαν 'εθιμο' και σαν διαδικασια....Και σιχαινομαι το σουσουρο που γινεται εκεινη την ωρα με τη μανα της νυφης να χαμογελα και τη μανα του γαμπρου να γουρλωνει τα ματια και να μουστρουφιάζει....
-
Μην τρελαίνεστε, έθιμο είναι.
Σαν το αμερικάνικο 'Και τώρα μπορεί ο γαμπρός να φιλήσει τη νύφη' ή το στρώσιμο του κρεβατιού (για πρώτη φορά και καλά ). -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...Η νύφη μια όμορφη κοπέλα περίπου 27 ετών, ακολουθώντας προφανώς τις προσταγές της μητέρας της, πάτησε -όπως το θέλει η παράδοση- με δύναμη το πόδι του γαμπρού, αλλά αντί για το χαμόγελό του εισέπραξε ένα δυνατό χαστούκι (!) που ακούστηκε σε όλη την εκκλησία...... έτσι, για να είναι ξεκάθαρο ότι εδώ στην Ηλεία, οι άνδρες είναι άνδρες.
Η κοπελιά στο διπλανό γραφείο ήταν ακριβώς πίσω από τους νεόνυμφους, οπότε είχα πληροφόρηση από πρώτο χέρι.
Πάντως, την είχε προειδοποιήσει: 'Αν με πατήσεις, θα σε χαστουκίσω.' Και το 'κανε!
Είπαμε, Ηλείος, βρε παιδί μου, όχι παίξε - γέλασε. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Η νύφη μια όμορφη κοπέλα περίπου 27 ετών, ακολουθώντας προφανώς τις προσταγές της μητέρας της, πάτησε -όπως το θέλει η παράδοση- με δύναμη το πόδι του γαμπρού, αλλά αντί για το χαμόγελό του εισέπραξε ένα δυνατό χαστούκι (!) που ακούστηκε σε όλη την εκκλησία...
... έτσι, για να είναι ξεκάθαρο ότι εδώ στην Ηλεία, οι άνδρες είναι άνδρες.
Η κοπελιά στο διπλανό γραφείο ήταν ακριβώς πίσω από τους νεόνυμφους, οπότε είχα πληροφόρηση από πρώτο χέρι.
Πάντως, την είχε προειδοποιήσει: 'Αν με πατήσεις, θα σε χαστουκίσω.' Και το 'κανε!
Είπαμε, Ηλείος, βρε παιδί μου, όχι παίξε - γέλασε.Σε πιο χωριό έγινε ρε συντοπίτη????
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Η νύφη μια όμορφη κοπέλα περίπου 27 ετών, ακολουθώντας προφανώς τις προσταγές της μητέρας της, πάτησε -όπως το θέλει η παράδοση- με δύναμη το πόδι του γαμπρού, αλλά αντί για το χαμόγελό του εισέπραξε ένα δυνατό χαστούκι (!) που ακούστηκε σε όλη την εκκλησία...
... έτσι, για να είναι ξεκάθαρο ότι εδώ στην Ηλεία, οι άνδρες είναι άνδρες.
Είπαμε, Ηλείος, βρε παιδί μου, όχι παίξε - γέλασε.Αν όντως την είχε προειδοποιήσει και εκείνη το έκανε παρά την προειδοποίηση, τότε πολύ καλά της έκανε. Διαφωνώ μονάχα με τη χρήση βίας και μάλιστα δημοσίως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μην τρελαίνεστε, έθιμο είναι.
Σαν το αμερικάνικο 'Και τώρα μπορεί ο γαμπρός να φιλήσει τη νύφη' ή το στρώσιμο του κρεβατιού (για πρώτη φορά και καλά ).Με προεκτάσεις και (κακές) συνέπειες όμως. Τέτοια 'έθιμα' καλό είναι να καταργούνται.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε πιο χωριό έγινε ρε συντοπίτη????Εφύρα.
Αν όντως την είχε προειδοποιήσει και εκείνη το έκανε παρά την προειδοποίηση, τότε πολύ καλά της έκανε. Διαφωνώ μονάχα με τη χρήση βίας και μάλιστα δημοσίως.
Είναι σίγουρο, έχω εσωτερική πληροφόρηση.
Όσο για τη χρήση βίας, η κοπελιά που καθόταν ακριβώς πίσω τους, μου λέει ότι και το πάτημα ήταν δυνατό.
Α, ρε φάση που χάσαμε. Σε είκοσι γάμους με κάλεσαν φέτος, αυτόν έπρεπε να χάσω;Το άρθρο, από τοπική εφημερίδα:
http://putfile.com/pic.php?pic=11/32004062625.jpg&s=x2
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?